Jump to content

DdeW79

Junior
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Man
 • Address
  Nieuwenoord 61, Rotterdam, Zuid-Holland, 3079LH, Netherlands
 • Country
  Nederland
 • First name
  Dirk
 • Last name
  de Wit
 • Company or organization name
  Synnoledge
 • Email
  wit@synnoledge.nl
 • Website address
 • Twitter
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  innovatief ondernemen
  expert advies

Company info

 • Location
  Rotterdam
 • Phone number
  010-3040179
 • Branch
  Advies
 • Branch 2
  Innovatie & concepten
 • Branch 3
  Wetenschap & onderwijs
 • Website address

Vision

 • My opinion about innovation
  "Innovatie is het resultaat van slim omgaan met de kennis die er voor nodig is."
  "Innovatie gebeurt in interactie met anderen"
 1. Je moet je zeker niet laten leiden door angst. Zoals eerder gezegd: de meeste mensen zijn met hun business bezig en daar past jou idee (als businesskans) waarschijnlijk helemaal niet bij. Maar pak het wel professioneel aan en stel dus met partijen waar je mee wilt gaan werken een geheimhoudingsovereenkomst op. Zij zullen dit heel normaal vinden. Bijvoorbeeld de KvK geeft daar informatie over: https://ondernemersplein.kvk.nl/geheimhoudingsverklaring/ Mocht je op een dag een financier nodig hebben, dan zal deze ook graag willen weten hoe je met je idee bent omgegaan qua geheimhouding. Laten zien dat je dit serieus aanpakt, zal bij hen de bereidheid om te investeren, waarschijnlijk versterken.
 2. DdeW79

  WELKOM IN 2020!

  En, lukt het om vol te houden?
 3. Helder. Daar moet mee te werken zijn.
 4. Dit ga ik binnenkort dan eens uitzoeken. Werkt de NS-business-card ook bij de andere treinvervoerders (eventueel als gewone OV-chipkaart)?
 5. 1) Bedankt. 2) Als ik jou systeem volg: wat is hier dan simpele optie? Iemand ideeën? Al mijn reizen apart gaan boeken als zakelijke kosten, wordt wel veel werk.
 6. Ik ben recent gestart en ben nu mijn administratie aan het inrichten. Wat betreft mijn OV-chipkaart heb ik een paar vragen: 1) weet iemand het BTW-tarief over de aanschaf? Ik heb namelijk wel een aankoopbevestiging gekregen per mail, maar geen factuur met BTW-tarief. 2) o.a. in dit draadje lees ik dat BTW pas verrekend mag worden op het moment dat de reis daadwerkelijk gemaakt is. In het verleden (ik ben eerder ondernemer geweest) heb ik echter altijd het moment van opladen als BTW-moment gebruikt. Van mijn belastingadviseur heb ik hier nooit een correctie op gehad. Een maal per jaar maakte ik een vergelijking tussen de ritten en het opgenomen saldo, dat dan door mijn belastingadviseur werd meegenomen in de aangifte (als ik het mij goed herinner). Verschil met bovenstaand draadje is wel dat ik twee OV-chipkaarten op naam heb, een voor privé en voor zakelijk. Heeft iemand hier wijze raad of opmerkingen? Onder andere of het zinvol is om bij de zakelijke OV-chipkaart het moment van automatisch opladen als BTW-moment te blijven gebruiken?
 7. Ja, je mag het ook laten zitten. Voor de omzetbelasting is er één uitzondering, namelijk in het geval dat je de auto voor 100% zakelijk gebruikt. In dat geval moet je de auto (voor de omzetbelasting) volledig zakelijk behandelen. Als je de auto buiten de zakelijke boeken houdt, heb je dus geen btw-teruggave, maar ook geen correctie van 1,5% of 2,7% (en geen rompslomp). Ik denk dat er mogelijk verwarring is ontstaan met de woonwerkaftrek openbaar vervoer in de inkomstenbelasting. Daar kun je gebruik van maken als je minimaal 40 dagen per jaar naar hetzelfde adres moest. Verder is het misschien verwarrend dat zelfs de definitie van woonwerkverkeer voor de omzetbelasting (btw) en de inkomstenbelasting niet hetzelfde is. Definitie woonwerkverkeer voor de omzetbelasting Alle reizen tussen de woon- of verblijfplaats en de vaste werkplaats(en) waar men zijn werkzaamheden verricht en die in een overeenkomst zijn afgesproken. Als er geen overeenkomst is gesloten voor het verrichten van werk, kwalificeren alle reizen (heen en terug) tussen de woon- of verblijfplaats en een bedrijfsadres als woon-werkverkeer. Maar als je dus de auto voor de btw buiten de boeken houdt, heb je niet te maken met de eerste definitie. Definitie woonwerkverkeer voor de inkomstenbelasting Alle reizen tussen de woon- of verblijfplaats en de vaste werkplaats(en) waar men zijn werkzaamheden verricht en die in een overeenkomst zijn afgesproken, alsmede alle regelmatige reizen naar andere werkplekken waar in belangrijke mate werkzaamheden worden verricht. Als er geen overeenkomst is gesloten voor het verrichten van werk, kwalificeren alle reizen (heen en terug) tussen de woon- of verblijfplaats en een bedrijfsadres als woon-werkverkeer. Deze tweede definitie kun je echter wel gebruiken voor het aftrekken van 19 cent per kilometer in de inkomstenbelasting. @prinsrachid: bedankt!
 8. Ik heb nog twee vragen over auto en BTW: - moet ik de BTW over onderhoud etc. verrekenen? Of mag ik het hele BTW-verhaal van een privé-auto die ik zakelijk gebruik ook laten zitten? Dus geen BTW terugvragen over het zakelijke deel van de onderhoudskosten en geen 1,5% van de nieuwwaarde opvoeren? - ik ga als zzp'er mogelijk opdrachten op locatie bij een opdrachtgever uitvoeren voor langere tijd. Gaan deze woon-werk-kilometers dan op een gegeven voor de BTW onder privé-kilomters vallen? Ik meen dat hier in het verleden de regel gold dat bij meer dan 40 keer per jaar naar hetzelfde adres de kilomters voor de BTW als privé worden aangemerkt. Gaat dit dan om de kilometers vanaf dag 1 of vanaf dag 41?
 9. Ik heb het toen ik in het verleden ondernemer was, ook zo als Hans gedaan en wil het nu ik weer ondernemer word ook zo gaan doen. Waarbij uiteraard mijn agenda (of urenadministratie) en mijn gedeclareerde zakelijke kilometers op elkaar aan sluiten.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept