Lisa-TCO

Senior
  • Aantal berichten

    40
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Lisa-TCO

  1. @Roel J Dankjewel voor je reacties en tips! Ja het is lastig met die regelingen, ik val er net buiten. Het vinden van een huurder gaat denk ik ook lastig worden. Daarom denk ik soms of het ik niet nu toch beter is om iemand te zoeken. Al heb ik wel een ruimte over die ik nu probeer onder te verhuren. Maar het is ook de vraag of ik het daarmee ga redden. Het liefst wil ik natuurlijk gewoon de winkel behouden maar als het zo blijft doorgaan dan gaat het lastig worden. Ik ben heel benieuwd naar dinsdag! Ik probeer het al wel steeds meer te laten vallen bij mensen die ik ken die wellicht interesse hebben in het huren van een winkelpand. Bedankt voor de geldfit zaklijk tip! Ik kwam terrecht op MKBdoorgaan en heb naar nu een gesprek aangevraagd. Shoppen op afspraak bied ik al aan, maar wellicht kan ik dat ook nog extra promoten met een online adverentie. Ik heb in ieder geval flyers laten maken die ik in de buurt ga uitdelen met een foto van mijzelf erop en waar op staat dat ik een winkel heb geopend en mensen mij kunnen contacten voor een persoonlijke shopping sessie. Hopelijk gaat dat helpen :)
  2. @Roel J Ik heb het contract in februari getekend en maart ging ik open. Huurkorting inderdaad niet gekregen omdat ze aangaven dat de winkel gewoon open kon blijven. Yes ik sta al drie jaar ingeschreven. Begonnen als webshop en nu een winkel. Waarbij mijn omzet vorig jaar van mijn webshop lager is dan de winkel, om dir reden maak ik geen kans op de TVG. Ik heb ook geen recht op Tozo omdat ik met mijn vriend ben gaan samenwonen en ze ons zien als een gezamelijk huishouden. Ik heb gelukkig wel de 4000 gekregen en de Tozo 1, maar daar ga ik het ook niet mee redden. BBZ ga ik even naar kijken: dankjewel!
  3. @RubenT bedankt voor je reactie! Goed commentaar, inderdaad slim om aan te geven hoeveel mijn omzet was. Mijn omzet zat in juli en augustus tegen de 5000 aan en is nu 3000. Ik maak op dit moment (deze maand) ongeveer 1000 euro verlies. Als het zo doorgaat en ik uit ga van deze (gemiddelde) marge van deze maand van 3.5 (die is verschillend ivm vintage) , dan heb ik januari nog maar 3500 euro op mijn rekening staan. Mijn vaste lasten liggen ivm afbetaling van mijn lening vanaf januari op de 3000, dus dat wordt wel gevaarlijk. De huurovereenkomst is voor twee jaar getekend (die heb ik getekend februari dit jaar), maar nadat de verhuurder mijn geen korting heeft gegeven heb ik wel gevraagd of ze iets voor mij kunnen betekenen als ik toch op korte termijn er uit wil. Ze gaven aan dat als ik een vervanger zoek, ik er uit kan. Ze gaven aan vaak binnen een paar maanden een nieuw bedrijf hebben gevonden. Het lastige is alleen dat ik dus kan 'opzeggen' als ik vervanging heb gevonden. Het is nu in deze tijden ook onduidelijk wanneer ik iemand heb gevonden. Is het dan al slim om nu te stekker er uit te trekken en te zoeken naar een verhuurder?
  4. @Branko Collin ik zie je bericht nu pas: oops! Jammer om te horen van dat certificaat :( Gelukkig niet een rapport zoals hierboven genoemd gekregen maar ze hebben wel een paar dingetjes uit google gehaald zo te zien ;) In ieder geval: niks aan te doen want ik zit nog een jaar aan ze vast
  5. Hallo besten, Als eerst ben ik heel blij met dit forum. Ik heb al hele bruikbare tips gekregen toen ik laatst advies vroeg over mijn webshop (www.thecollectionone.com), die ik naast mijn winkel heb. Dank daarvoor!Via dit topic zou ik ook graag wat advies vragen over mijn winkel. Ik zal kort de situatie uitleggen: Afgelopen maart heb ik een fysieke winkel geopend in Amsterdam, op een A2 locatie. Ik verkoop vintage en duurzame merken in zachte en natuurlijke kleuren. Door ervaring van verschillende pop-ups en een shop-in-shop wist ik dat mijn items het beste op een fysieke locatie zouden verkopen. Ik koos voor een A2 locatie aangezien de huur 2x zo goedkoop was en schreef in mijn ondernemingsplan dat ik events zou organiseren om op die manier klanten te trekken. Doordat ik ben gestart in Corona, geen huurkorting krijg en ook buiten de regelingen val: vraag ik mij af of het nog wel slim is om door te gaan met mijn winkel. MIjn omzet ging vanaf dat ik de winkel heb wel omhoog, maar vanaf september is het weer aan het dalen. Het verschil met oktober ten opzicht van augustus is een verschil van bijna 2000 zelfs. Waarbij oktober de beste maand in de kledingbranche moet zijn. Ik heb helaas geen geld genoeg om het concept aan te passen naar verkoop van commerciele merken. Wel heb ik een paar interieritems aangekocht in de hoop dat deze artikelen in deze tijd beter gaan lopen. Ik zou eventueel nog 10.000 bij de gemeente kunnen bijlenen, maar ik denk niet dat dit slim is om bij te lenen aangezien ik net een lening heb afgesloten voor mijn winkel die ik nog moet afbetalen. Mijn vraag die ik hier wil stellen is: zijn er mensen die ook moesten besluiten te stoppen met een kledingwinkel? Of zijn er mensen die tips hebben of mij vragen kunnen stellen om mij te helpen met deze beslissing?
  6. @Wessel S, ik betaal 200 euro per maand. Ik heb hogere bedragen gezien en toen ik dit bedrag zag en zag dat ze partner van Google waren dacht ik gelijk: top! Uitleg over wat ze doen is hierboven te lezen in mijn reactie op Ruben. Maar misschien is dat ook wel wat ik kan verwachten voor dit bedrag? Ik zit er in ieder geval nog een jaar aan, dus veel kan ik er niet aan doen ;) Ik heb een webbouwer die aanpassingen kan doen op mijn website dus ik ga dat even aan hem vragen (naast natuurlijk checken in de 'handleiding' van het thema of dit mogelijk is onderaan de pagina te plaatsen. Ik ben in ieder geval blij dat ik dit topic begonnen ben: echt hele fijne tips die ik heb gekregen!
  7. Dankjewel @RubenT: echt super bruikbaar al je tips! Hier ga ik zeker achteraan! Over het SEO bureau; niet alleen. Ik krijg ook een rapport elke maand en ze bellen mij elke maand (al moet ik zeggen dat dit nog niet is gebeurd) om te sparren en te kijken wat er nog verbeterd kan worden. Ook hebben ze een Google Ads advertentie opgezet, alleen staat deze nu op pauze omdat ik hem deze maand een halve maand wil aanzetten (ivm kosten per dag). Ook hebben ze een technisch rapport gemaakt wat ik kan laten verbeteren/verwijderen door een websitebouwer (denk aan verwijderen ongebruikt javascript). Maar nu ik dit allemaal lees in dit topic, had ik beter met een ander bureau kunnen werken ;) In ieder geval goed om mij scherp te stellen en ook dit aan te geven een dit bureau!
  8. @RubenT Bedankt voor je reactie! De grap is: die tekst is juist geschreven door het SEO bureau ;) Ik betaal voor een vast bedrag per maand (en zoekwoorden) en daarvoor heeft het bureau de SEO teksten geschreven. Vandaar dat op de rest (nog) niks staan want mijn plan is deze zelf te schrijven en deze pagina als voorbeeld te nemen. Alleen jammer idd dat de producten veel 'wegvallen' op mobile (goed dat je dat zegt!). Goed om de tekst inderdaad onderin te plaatsen, ik ga kijken naar die mogelijkheden!
  9. @Wessel S Bedankt voor je tips! Goed dat je dat zegt van die cookie banner, die had ik er wel op staan maar ik zie hem nu niet meer inderdaad. Dat ga ik gelijk even fixen! Scherp! Er zijn helaas geen tips gegeven hoe ik zelf de tekst kan verbeteren door het SEO bureau, eerlijk wil ik ook met hen stoppen maar dat kan helaas niet (ik zit nog vast aan een jaarcontract), maar dat is iets anders ;) Ik vind het vooral heel fijn dat je er kritisch op de teksten bent. Dan weet ik dat ik daar even goed naar moet kijken en verbeteren! Bedankt ook voor de tip van Hotjar. Ik heb besloten een dag in te plannen om vol te kijken naar mijn alaytics met Hotjar erbij. Bedankt! @Ondernemeneer Ook heel erg bedankt voor jouw tips. Ik heb het lettertype gelijk aangepast! Ik ga ook even kijken hoe ik de betaalmiddelen beter zichtbaar te maken, ik denk er nu aan deze ook te verwerken ergens op de productpagina. Goed idee, bedankt voor alle tips.
  10. @Think Twice bedankt voor je reactie. Het is allebei dezelfde winkel trouwens, maar twee catagorieen: duurzame merken en vintage. D Het is inderdaad 20 euro verzendkosten voor een 'boekenplank' maar het is onderdeel van een heel systeem (word uitgelegd in de tekst), maar misschien te verwarrend zo los per product dus ik denk dat ik dat ga aanpassen en alles in een product ga zetten met meerdere varianten. Dan is het denk ik wat duidelijker. Ik snap dat dit wellicht wat verwarrend is om dat tussen de duurzame merken als los product te zien naast de kleding. Wellicht dat ik dit product ook wat verplaats naar een andere pagina. Over SEO: ik heb dit besproken met een bureau. Ik ben zelf bezig met verkopen en ook niet echt volledig verstand van SEO (weet wel wat het inhoud) en heb mij geadviseerd door een SEO bureau. Bedankt in ieder geval voor je feedback, het heeft mij inzicht gegeven om dat onderdeel te verbeteren.
  11. @Martijn vd Beek Bedankt voor je feedback. Goed idee om die logo's ook meer te laten zien en misschien kan ik wat meer doen met Trustpilot. @rh0 je hebt inderdaad een punt met de reviews in de footer, die valt misschien niet zo op. Geode vraag waarom de SEO partij hier niet aan denkt ;) Die Trustpilot is inderdaad op de website van Charlie Choe goed zichtbaar, ik ga ook even kijken hoe ik dat op mijn website meer zichtbaar kan maken. Bedankt voor de tip.
  12. @Frank v C Bedankt voor je feedback! Ik heb heel bewust inderdaad gekozen voor een internationele doelgroep, aangezien ik een bepaalde style verkoop (niche) leek mij het slim om mij op een grotere doelgroep dan NL te focussen,maar natuurlijk wil ik ook dat Nederlanders gaan kopen. Goed idee van de maattabel, die heb ik wel als tab op de productpagina maar daar ga ik ook nog even naar referen in de productomschrijving. Dankjewel voor je reactie.
  13. @RubenTBedankt voor je uitgebreide uitleg! Ik weet dat ik deze prijzen kan vragen , maar dat kan er inderdaad voor zorgen dat mensen te veel twijfelen om het online te kopen. Ik zie dat er best veel verder kijken dan de homepage en de verlatingspercentage is heel specifiek bij bepaalde collecties. Ik heb hierdoor goed analytics weer even bekeken, dus al goed dat door dit door jouw reactie gebeurd: ik ga gelijk even deze pagina's noteren en kijken wat ik verbeteren op deze paginas. De wishlist pagina optie is een goed idee. Ik heb het een tijdje geprobeerd (een trial) maar die werd niet echt gebruikt, maar wellicht goed om deze nog even extra te promoten op Instagram (daar komen veel bezoekers vandaan) en de verschillende opties te kijken. Het klinkt inderdaad wel logisch dat sommigen er mischien nog even over willen nadenken en goed om daar op in te spelen. Ook bedankt voor de tip over de prijzen. De Engelstalige website is inderdaad een bewust keuze, toevallig dacht ik er gisteren ook over na of dit niet een idee is en gevraagd aan mijn NL volgers op Instagram via een poll of ze het fijner vinden om een NL vertaling te hebben, maar er werd aangegeven dat dit niet nodig is. Over zichtbaarheid: ik heb mij nu vooral op SEO gefocust en zet af en toe via Instagram advertenties aan, maar dit is zeker nog een punt waar ik meer mee wil doen. Nogmaals dank voor de uitgebreide uitleg, hier heb ik zeker wat aan!
  14. @Ward van der Put slim! Ik heb de shipping cost al wel op de productpagina staan maar in dit thema zit inderdaad geen shipping cost calculator of overzicht, toch goed om inderdaad te hebben! Nu voor optie gekozen en denk dat ik iemand maar ga vragen dat in te bouwen ;) Dankjewel!
  15. @Norbert Bakker bedankt voor de tip! Ik heb op 'meld aan moderator' geklikt op mijn orginele post en aangegeven om de website (www.thecollectionone.com) toe te voegen :) @Bob de webbouwer bedankt voor je compliment! Ja inderdaad, de conversie is inderdaad te laag. Laast stond ik een een krant en kreeg ik veel verkeer, maar amper verkoop, ook zie bijvoorbeeld in Q3 dat 158 sessies (1,73%) items in hun winkelmandje leggen, daarvan gaan 58 sessies naar checkout en 46 hebben uiteindelijk gekocht. Ik stuur ook abandoned cart mailtjes uit maar dit zorgt niet altijd gelijk weer voor verkoop (maar dit natuurlijk alleen als ze zover zijn gekomen als de checkout en hun gegevens al hebben ingevuld). Goed om te weten dat je niet ziet dat je met creditcard kan betalen, dit kan namelijk wel. Alleen geeft hij een Paypal optie aan omdat mensen dan kunnen kiezen voor een 'fast checkout'. Dus ik ga denk ik toch maar even alle betaalopties duidelijker neerzetten en de hover weghalen! Dankjewel!
  16. Als eerste: wat goed dat je een proeferij aanbiedt. Ik dacht gelijk: op een website van een nieuw product wil ik het product kunnen uitproberen en dat kan ik. Ik snap alleen niet de combi van het logo in mooie warme kleuren en het harde groen en wit van de website. Ik ben benieuwd waarom je daarvoor hebt gekozen. Daarnaast zal ik werken met max 3 lettertypes, zodat alles wat rustiger oogt. Ik vind het lettertype die je hebt gebruikt bij 'mijn verhaal' op de homepage niet echt fijn om te lezen namelijk. Ook zal voor nu ooknog even de verkooppunten optie van de website verwijderen (aangezien deze nu geen toegevoegde waarde geeft). Om de doelgroep te benaderen zal ik voor jou product proberen proeverijen te organiseren bij lokale winkel bijvoorbeeld. Ik woon zelf in Diemen, redelijk dichtbij world of food in Amsterdam Zuidoost: misschien kun je daar iets organiseren? Al snap ik dat het misschien nu wat lastiger is met Corona.
  17. Ik zou het fijn vinden om op een homepage te komen om een fijne intro te lezen over wat je precies aanbied: ik ben benieuwd waarom jij uniek bent en waarom ik via jou zou moeten bestellen (ik mis ook een about page). Daarnaat vind ik afrekenen an kassamand dubbel en zie ook een 'geen catagorie' in je menubalk links. Door de slordigheid en geen about page voel ik geen connectie om op deze website te bestellen waar ik weet wie de website draait of naar een bol.com te gaan waar ik reviews kan lezen
  18. Ik vind de website wat leeg, ook zou ik het inderdaad fijn vinden om reviews te lezen waarom jullie service goed is. Ik vind zelf een site zoals trustpilot heel fijn, mensen die bestelen krijgen een mail naderhand ze besteld hebben.
  19. Ik neem aan dat jullie werken aan een 030 nummer? Ik zie dat die namelijk leeg is bij contact. Verder is het een heldere website. Best een velle groenen kleur, maar dat is denk ik een kwestie van smaak ;) Wat Edwin hierboven ook al zegt, zou ik ook niet neerzetten "onze serice voor Utrechtse ondernemers". Waarom richt je je alleen op deze doelgroep? Dat is voor mij niet duidelijk.
  20. Ziet er strak uit! Zelf wel een beetje allergisch voor de inspiringende teksten. Ik zou de navigatie bovenaan ook anders inrichten. Het gaat over inkoop en verkoop, dus ik zou die bovenaan naast home neerzetten. Hopenlijk heb je er wat aan!
  21. Een tip om eens te kijken is wellicht Fashion For good! Zie de website https://fashionforgood.com, ze hebben een museum met meer informatie over duurzame stoffen en verpakkingen en vaak ook events. Daarnaast hebben ze een incubator programma, wellicht interessant om een keer naar zo'n lezing te gaan
  22. Het is zover, mijn droom gaat in vervulling: Ik ga een kledingwinkel openen in Amsterdam! Nu ben ik alle praktische zaken aan het regelen en zo ook de bedrijfsverzekering. Vanuit de verhuurder wordt gevraagd een glasverzekering en inboedelverzekering af te sluiten. Mijn vraag is aan welke verzekeringen jullie nog meer hebben afgesloten als winkeleigenaar(esse). Ik heb zelf nog rechtsbijstand en bedrijfsaansprakelijkheidsverzerking in het rijtje staan. Ik hoor het graag :) Tips voor verzerkingspartijen zijn ook welkom!
  23. Lief dat je met mij meedenkt! Ja de Shopify Retail Kit is inderdaad niet hier te koop. Ik hoop wel dat dit in de toekomst komt! Ze hebben zelfs een pinsysteem wat echt fantastische eruit ziet. Ik kan helaas nog geen informatie vinden over iemand die in Nederland de combinatie heeft van Shopify POS en externe hardware en hoe ze dat hebben aangepakt. IDEAL en creditcardbetalingen ontvang ik nu via Mollie die gekoppeld is aan Shopify. Als ik een pop-up heb ik merk Izettle, maar dat is natuurlijk niet te doen als ik een winkel heb met die inventaris 😉 Ja die Shopify communicaty ken ik, helemaal niet aan gedacht haha! Laatste keer zo fijne reacties en eerlijke feedback gekregen via Higher Level dat ik daar als eerste aan dacht 🙂
  24. Ja! een pinautomaat, bonnenprinter en een scanner om artikelen te scannen. Ik heb al uitgezocht hoe je barcodes kan printen, dit gaat via een app van Shopify en kan het worden uitgeprint met een labelprinter. Het gaat dus alleen om een pintautomaat , bonprinter en scanner. Ik ben benieuwd hoe dit te koppelen is aan het POS systeem van Shopify 🙂 Ik ben eigenlijk vooral benieuwd via topic wat de ervaringen zijn van mensen met het koppelen van hardware aan een kassasysteem waar Shopify Wellicht dat er andere kassa systemen worden gebruikt, deze heb ik namelijk ook online gevonden. Tweedehands is een goede tip! Ik heb gezocht naar een tweedehands markt hiervoor maar niks gevonden. Heb wel nu verschillende websites gevonden die systemen verkopen, die volgens mij te combineren zijn met Shopify POS, dus die ga ik sowieso even contacten 🙂
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.