Jump to content

arie88

Newbee
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. Hallo, Ik kan voor 20 uur per week een contract tekenen bij een internet bedrijf in de Verenigde Staten (dit werk accepteren ze niet als freelancer). De werkzaamheden voer ik gewoon hier in Nederland thuis uit. Voor de overige uren ben ik nog gewoon zelfstandige. Het internetbedrijf geeft aan mij gewoon een uurloon te geven en dit uit te keren. En dat ik zelf met betrekking tot de tax dit moet regelen. Heeft er iemand ervaring hoe dit grofweg werkt. Nederland heeft een verdrag met de VS, dat document is alleen erg lang en kan daar kort helaas niets zinnigs uithalen. Heb de BD gebeld maar die medewerker wist mij daar ook niet direct antwoord op te geven. Het is wel handig te weten wat de gevolgen zijn voordat ik het contract ga tekenen en wat ik van het uurloon over zal houden en/of er eventuele andere gevolgen zijn. Heeft iemand hier ervaring mee en kan die een paar zaken kort opsommen?
  2. Hallo, Voor een kennis ben ik iets aan het uitzoeken. Hij heeft een eigen bedrijf en sinds eind vorig jaar een vaste opdrachtgever voor 40 uur per week, 38 euro excl. BTW per uur voor lange tijd. (puur werkuren schrijven) Door slechtere jaren (2013 / 2014) in het verleden is er een schuld bij de BD ontstaan en door verhogingen opgelopen naar 50k. Nu is er ook een BKR registratie van een doorlopend krediet voor zakelijke aankopen bij de bank. Een lening aanvragen is erg lastig ondanks een vaste opdrachtgever. De vrouw is wegens de issues inmiddels ook aan het werk en verdient in loondienst ook geld bij (+-1k/1.2k per maand netto) De BD doet erg moeilijk om een betaalafspraak te regelen, kennis wil 1k per maand voorstellen maar gaan ze niet mee akkoord, BD wil +- 5k per maand zien. Bij een faillissement die dreigt zijn alle inkomsten en het bedrijf weg, wordt het huis verkocht. Gezien de BKR en de schuld zit je eigenlijk vast terwijl er wel ruim voldoende geld binnenkomt. Het idee zou zijn om een tijdelijke financiering bij iemand te regelen maar overal wordt je afgewezen. (wat te begrijpen is, al ben je met een faillissement nog verder van huis) Ik snap dat het wel een worst case scenario is, maar mocht iemand een idee hebben wat er nog te doen is of eens met de kennis in gesprek willen laat het mij weten. Alle feedback , ideeën en tips voor adviseurs/bedrijven/financieringen zijn welkom.
  3. Hallo Allemaal, Ik ben voornemens mijn bedrijf te stoppen, moet ik in het jaar van stoppen nog afschrijven op mijn auto of valt alles onder de stakingswinst? Auto gaan naar prive. Enige wat op balans staat is een auto 10k waarde op balans ANWB koerslijst Situatie bij het kopen van een auto Kopen bij Bovag autobedrijf met garantie € 12.600 Kopen bij merkdealer met garantie € 13.100 Inruil bij autobedrijf € 10.750 Verkoop tussen particulieren € 11.150 Overige situaties Meeneemprijs € 11.550 Hoe wordt dit in de boekingen straks verwerkt. Auto moet over naar prive en de BTW moet ik afdragen. Moet ik hiervoor memoriaal boeken Auto naar prive (gemiddelde bedrag van koerslijst incl. BTW) / BTW 21% afdragen (dit komt dus ten behoeve van het jaarresultaat 2018) Wel of niet nog afschrijven over het jaar 2018? Of is de verhouding balanswaarde per 31-12-2017 / waarde excl. BTW van de auto de stakingswinst?
  4. Ik zal wel als ondernemer actief blijven, echter op minimale schaal en enkel vanuit huis met mijn dropship webshops waar ik nog enkele honderden euro's per maand winst mee maak. Het gaat dus echt om een heretikettering waarbij ik mijn auto nu nog zakelijk gebruik, in loondienst vanaf 1 september rijd ik nog 0km zakelijk en alles prive.
  5. Per 1 septeber stop ik als ZZPér fulltime en ga in loondienst. Zakelijk houd ik enkel nog wat webshops aan voor de hobby. Heb mijn auto zakelijk. Die zou ik omdat ik in loondienst ga kunnen heretiketteren als uitzondering op de regel omdat ik mijn auto zakelijk niet meer gebruik en vanaf dan ook 0km zakelijk maak. Waarde auto rond 10k (moet nog laten taxeren) Financial lease 9k open En de auto staat natuurlijk nog op de balans. (10.459) Heeft er iemand ervaring hoe ik dit het beste kan wegboeken? Ik heb helaas geen spaargeld prive om de auto met een echte transactie van de dagwaarde van de auto over te kopen. Ik kan dus waarschijnlijk geen transactie doen van prive naar zakelijk om de auto te 'kopen'. Is dit verplicht of kan het ook weggeboekt worden?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept