Jump to content

werkgeverservice.nl

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  die mee willen denken over bijv. verzekeringsvraagstukken.
 1. Beste Norbert, hartelijk dank voor dit antwoord. Ik kreeg inderdaad al zoiets te horen van de verzekeraar. Ik leg het voor aan de (aspirant) klant. Thanks!
 2. Beste mensen, Ik kreeg een verzoek van een in Belgie gesitueerd bedrijf met straks een werknemer die uit Nederland komt en ook gewoon in Nederland woont. Nu wordt er gezegd dat er voor dit bedrijf ene loondoorbetalingsplicht is bij ziekte van deze werknemer. Het bedrijf wil dan ook graag een verzuimverzekering en arbodienst afsluiten. Is er een verzekeraar die dit risico wil dekken? Verzuim is nul het enige is dus dat het bedrijf zelf in Belgie zit. Groet Dirk
 3. Allemaal super bedankt! Via MP is er inderdaad een zelfstudie pakket aangeschaft (WFT Basis). Als het goed is krijgt hij het morgen! Namens deze aspirant ondernemer bedankt! "Logica brengt je van A naar B .......verbeelding overal"
 4. wat ik afserveer zijn de "verkoop de auto" "en het kost niet veel" verder zie ik helaas geen tips. Laat ik duidelijk zijn. Ja wij/ik weten wat van subsidie af. Zover ik weet en achterhaald heb zijn er voor deze man geen mogelijkheden meer.
 5. Ik lees diverse reacties. Die variëren van....de kosten vallen mee (400 euro per module) én verkoop je auto. Alles is relatief, de kosten zijn relatief de inspanningen die je moet verrichten zijn relatief. Wat absoluut is: het einde van een regeling vánwege leeftijd. Het einde van "een leven lang leren" gevonden in de leeftijd van 55 jaar. Waarom wordt er een einde afgebakend in de vorm van een leeftijd als het juist gaat om een leven lang. Voor loonkostensubsidies moet iemand in dienst zijn er een werkgever zijn. Er wordt hoe dan ook een tweedeling gecreëerd.
 6. Beste mensen, de nuancering. Een vriend/oud collega kwam naar mij toe met de conclusie dat het leven lang leren verhaal niet voor hem meer is weggelegd. Helaas zit hij zonder werk en wilde zich graag begeven op de WFT markt. Vanwege een enorme affiniteit met dieren wilde hij graag in samenspraak met een verzekeraar verzekeringsproducten gaan adviseren speciaal op het gebied van huisdieren. Om dit te kunnen realiseren moet hij WFT basis en adviseur particulieren halen. Al met al een pittige opleiding als je vooral praktische beroepen hebt uitgeoefend. Pittig ook op financieel gebied als je al jaren een wia achtige uitkering hebt. Ik vind het sneu en discriminerend dat als je 55 bent geweest gewoon dit "leven lang leren" ophoudt. Dan naast de constatering die ik heb......heeft er iemand tips voor deze aspirant ondernemer?
 7. Het klinkt zo mooi: een leven lang leren! En dat is het ook, de overheid doet er alles aan om iedereen " bij de tijd" te houden. Toch zit er leeftijdsdiscriminatie in deze regel. Het leven lang leren houdt namelijk op als je de 55 ben gepasseerd. Is dit te verkopen? Mijns inziens niet: als je 55 bent moet je zo als het er nu naar uit ziet toch nog 12 jaar aan de slag! Steeds meer hoor je verhalen van werkzoekenden die niet meer aan de bak komen als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt. Het zijn vaak uitzichtloze gevallen. Vreemd genoeg lees je er zo weinig over. Vreemd genoeg kan dit ook zo maar. Het is geen vraag, het is een constatering.
 8. Ik ben blij dat mijn eerste bijdrage in het forum in ieder geval íemand heeft geholpen :)
 9. Uiteraard advies in winnen, ik ga er vanuit dat jouw tussenpersoon dan het juíste kan en gaat doen cq. advies geeft.
 10. Zeker kan dat Henk! Het is altijd verstandig om ééns per jaar in ieder geval je verzekeringen te bekijken met jouw adviseur.
 11. Beste mensen, ik heb het even opgezocht wat een clickbait is. Wij, jullie als mensen die het weten er midden in zitten, zouden het idd als clickbait kunnen zien. Maar het andere is ook waar. Bedrijven met weinig werknemers hebben over het algemeen niet díe kennis in huis die jullie hebben. Er is dus geconstateerd (feit) dat na de invoering van de AVG een bedrijfsarts eerder wordt ingeroepen dan vóór de AVG. "Een betere titel zou zijn: AVG zorgt door ontwetendheid kleine bedrijven dat de bedrijfsarts vaker wordt ingeschakeld". Maar zeg nu zelf: dit is wel een hele lange titel :)
 12. De AVG verbiedt niet maar zorgt er voor dat gegevens niet meer uitgewisseld kunnen worden OF dat er angst is dat iets tegen de wet in wordt gedaan. De NVIA constateerde dat. Soms komt het er gewoon op neer dat een zieke werknemer maar direct naar de BA moet gaan om problemen te voorkomen, althans dat is dan de mindset van het bedrijf.
 13. De Nederlandse Vereniging van Inkomensadviseurs (NVIA) deed een oproep aan de politiek om aandacht te besteden in de stijgende kosten van verzuimbegeleiding. De kosten voor verzuimbegeleiding lopen echt uit de hand! Bedrijven moeten fors meer betalen voor een bedrijfsarts. Dit is kosten verhogend. NVIA geeft aan dat het tekort aan bedrijfsartsen in Nederland de oorzaak is. De politiek is verantwoordelijk voor de kostenstijging wordt aangegeven. AVG houdt adviseurs buiten de deur om een rol te spelen als er verzuim is. Bedrijfsartsen krijgen door de AVG een te grote rol bij verzuimaanpak. En omdat er een tekort aan bedrijfsartsen is en hun rol in veel gevallen niet noodzakelijk hoeft te zijn: het bedrijf en de zieke werknemer zijn zelf verantwoordelijk voor de terugkeer en re-integratie werkgever maar de AVG houdt dit nu flink tegen. Het is juist onzinnig om telkens een bedrijfsarts alles te laten doen. Een bedrijfsarts is duur: in 2019 zal een arts rond de 175 per uur gaan kosten. Stijging premie verzuimverzekering. Naast de uitgaven voor de begeleiding, neemt ook het verzuim in het algemeen toe. Volgens het CBS is het verzuim gestegen tot 4,9 % . In 2017 was dit nog 4%! Deze stijging zal door de verzekeraars een reden kunnen zijn om de verzuimverzekering te verhogen. Miljoenennota In de miljoenennota is afgesproken om minder regels te maken voor kleine bedrijven. Er zijn diverse partijen aan het overleggen hoe dit in te richten. Juist op het gebied van verzuimbegeleiding en de regels daaromtrent zou dit zeer welkom zijn. Bedrijven met maar een paar werknemers gaan bijna gebukt onder alle regels en regeltjes.. Wat zou er voor bedrijven met maar een paar werknemers moeten veranderen om er voor te zorgen dat het weer werkbaar wordt?
 14. @Norbert, bedankt voor de welkom! Je schrijft goede stukjes! Mijn stelling is: ondernemerschap zou beloond moeten worden. Zeker als je als 55 jarige niet meer aan de bak komt vanwege leeftijd is het starten van een eigen onderneming juist een prima oplossing. Er zijn echter, zoals we nu allemaal wel weten, teveel belemmeringen. Zeker op het gebied van inkomensverzekeringen wordt het klip en klaar dat als iemand een bepaalde leeftijd heeft bereikt gewoon niet goed te verzekeren is. Iemand van 55 moet wel ergens "ja" op antwoorden bij een gezondheidsverklaring en met een "ja" wordt het écht heel lastig. Deze, in mijn ogen leeftijdsdiscriminatie, kom je wel meer tegen. Zoals bij het "leven lang leren" van de overheid. Deze regeling geldt tot 55 jaar! Kortom, een stelsel van private verzekeringen is voor de marktwerking prima, maar er vallen teveel mensen buiten de boot.
 15. Vrijwillige verzekering Ziektewet Beste mensen, Steeds vaker is het voor vooral risicovolle beroepen nagenoeg onmogelijk (qua prijs) om een AOV af te sluiten. Wellicht is onderstaande tip al gegeven maar aangezien ik veel vragen krijg over mogelijkheden is het vooral voor nieuwe ZZP'rs handig om te weten dat... Ziektewet. Heel veel mensen denken dat de Ziektewet is afgeschaft. Dit is niet juist! De Ziektewet is er nog steeds voor (grofweg) zwangeren en mensen zonder dienstverband. Als je als zelfstandige aan de slag gaat en je je binnen één maand als vrijwillig verzekerde aanmeldt voor de Ziektewet ben je redelijk gedekt. Zeker voor de zware beroepen óf voor de mensen die "al iets mankeren" kan dit een uitkomst zijn! Tip: ga gewoon naar de site van het UWV en zoek op "vrijwillige verzekering". Sorry voor de adviseurs :) maar dit kun je écht zelf regelen en hoeft geen geld te kosten. De mensen van het UWV helpen je daarbij. Als jouw bedrijf groeit en personeel gaat aannemen, sluit dan direct een verzuimverzekering af. Je verzuimcijfers zijn nog NUL en dat is heel belangrijk voor de premie. Ook wil je niet het risico lopen dat als een werknemer ziek is je 2 jaar moet doorbetalen. Maak ook niet de fout met "het is een vriend die ik in dienst neem" dus ik hoef mij niet te verzekeren. Overigens: een verzuimverzekering geldt voor werknemers. Niet voor jou als eigenaar.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept