Ga naar inhoud

werkgeverservice.nl

Junior
 • Aantal berichten

  11
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

1

Over werkgeverservice.nl

Bedrijfsinfo

 • Bedrijfs- of organisatienaam
  werkgeverservice.nl
 • Adres
  Thomas R. Malthusstraat 1-3, Amsterdam, 1066JR, Nederland
 • Branche
  Financiering & bankwezen
 • Websiteadres

Visie op

 • Ik zoek mensen die
  die mee willen denken over bijv. verzekeringsvraagstukken.

Recente bezoekers van dit profiel

298 profielweergaven
 1. werkgeverservice.nl

  AVG zorgt voor hogere kosten verzuimbegeleiding

  Ik ben blij dat mijn eerste bijdrage in het forum in ieder geval íemand heeft geholpen :)
 2. werkgeverservice.nl

  AVG zorgt voor hogere kosten verzuimbegeleiding

  Uiteraard advies in winnen, ik ga er vanuit dat jouw tussenpersoon dan het juíste kan en gaat doen cq. advies geeft.
 3. werkgeverservice.nl

  AVG zorgt voor hogere kosten verzuimbegeleiding

  Zeker kan dat Henk! Het is altijd verstandig om ééns per jaar in ieder geval je verzekeringen te bekijken met jouw adviseur.
 4. werkgeverservice.nl

  AVG zorgt voor hogere kosten verzuimbegeleiding

  Beste mensen, ik heb het even opgezocht wat een clickbait is. Wij, jullie als mensen die het weten er midden in zitten, zouden het idd als clickbait kunnen zien. Maar het andere is ook waar. Bedrijven met weinig werknemers hebben over het algemeen niet díe kennis in huis die jullie hebben. Er is dus geconstateerd (feit) dat na de invoering van de AVG een bedrijfsarts eerder wordt ingeroepen dan vóór de AVG. "Een betere titel zou zijn: AVG zorgt door ontwetendheid kleine bedrijven dat de bedrijfsarts vaker wordt ingeschakeld". Maar zeg nu zelf: dit is wel een hele lange titel :)
 5. werkgeverservice.nl

  AVG zorgt voor hogere kosten verzuimbegeleiding

  De AVG verbiedt niet maar zorgt er voor dat gegevens niet meer uitgewisseld kunnen worden OF dat er angst is dat iets tegen de wet in wordt gedaan. De NVIA constateerde dat. Soms komt het er gewoon op neer dat een zieke werknemer maar direct naar de BA moet gaan om problemen te voorkomen, althans dat is dan de mindset van het bedrijf.
 6. De Nederlandse Vereniging van Inkomensadviseurs (NVIA) deed een oproep aan de politiek om aandacht te besteden in de stijgende kosten van verzuimbegeleiding. De kosten voor verzuimbegeleiding lopen echt uit de hand! Bedrijven moeten fors meer betalen voor een bedrijfsarts. Dit is kosten verhogend. NVIA geeft aan dat het tekort aan bedrijfsartsen in Nederland de oorzaak is. De politiek is verantwoordelijk voor de kostenstijging wordt aangegeven. AVG houdt adviseurs buiten de deur om een rol te spelen als er verzuim is. Bedrijfsartsen krijgen door de AVG een te grote rol bij verzuimaanpak. En omdat er een tekort aan bedrijfsartsen is en hun rol in veel gevallen niet noodzakelijk hoeft te zijn: het bedrijf en de zieke werknemer zijn zelf verantwoordelijk voor de terugkeer en re-integratie werkgever maar de AVG houdt dit nu flink tegen. Het is juist onzinnig om telkens een bedrijfsarts alles te laten doen. Een bedrijfsarts is duur: in 2019 zal een arts rond de 175 per uur gaan kosten. Stijging premie verzuimverzekering. Naast de uitgaven voor de begeleiding, neemt ook het verzuim in het algemeen toe. Volgens het CBS is het verzuim gestegen tot 4,9 % . In 2017 was dit nog 4%! Deze stijging zal door de verzekeraars een reden kunnen zijn om de verzuimverzekering te verhogen. Miljoenennota In de miljoenennota is afgesproken om minder regels te maken voor kleine bedrijven. Er zijn diverse partijen aan het overleggen hoe dit in te richten. Juist op het gebied van verzuimbegeleiding en de regels daaromtrent zou dit zeer welkom zijn. Bedrijven met maar een paar werknemers gaan bijna gebukt onder alle regels en regeltjes.. Wat zou er voor bedrijven met maar een paar werknemers moeten veranderen om er voor te zorgen dat het weer werkbaar wordt?
 7. werkgeverservice.nl

  bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

  Wij lopen tegen het volgende aan als het gaat om de bedrijfsverzekering! De, zoals verzekeringsmaatschappijen het aanduiden, risicovolle bedrijfsgroep: dakdekkers. Wij ondervinden steeds meer moeite een goede aansprakelijkheidsverzekering voor dakdekkers onder te brengen. Zeker voor ZZP dakdekkers is dat heel erg moeilijk. Of de premie is torenhoog, of de voorwaarden zijn zo opgesteld dat daar nagenoeg niet aan te voldoen is. Dakdekkers in de grensstreek hebben een behoefte aan een dekking die de grenzen overgaat (Duitsland en Belgie). Wie heeft hier ervaring mee en met welke verzekeraar? Groet Dirk Witbrandy
 8. werkgeverservice.nl

  Ervaringen met arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

  @Norbert, bedankt voor de welkom! Je schrijft goede stukjes! Mijn stelling is: ondernemerschap zou beloond moeten worden. Zeker als je als 55 jarige niet meer aan de bak komt vanwege leeftijd is het starten van een eigen onderneming juist een prima oplossing. Er zijn echter, zoals we nu allemaal wel weten, teveel belemmeringen. Zeker op het gebied van inkomensverzekeringen wordt het klip en klaar dat als iemand een bepaalde leeftijd heeft bereikt gewoon niet goed te verzekeren is. Iemand van 55 moet wel ergens "ja" op antwoorden bij een gezondheidsverklaring en met een "ja" wordt het écht heel lastig. Deze, in mijn ogen leeftijdsdiscriminatie, kom je wel meer tegen. Zoals bij het "leven lang leren" van de overheid. Deze regeling geldt tot 55 jaar! Kortom, een stelsel van private verzekeringen is voor de marktwerking prima, maar er vallen teveel mensen buiten de boot.
 9. werkgeverservice.nl

  Ervaringen met arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

  Vrijwillige verzekering Ziektewet Beste mensen, Steeds vaker is het voor vooral risicovolle beroepen nagenoeg onmogelijk (qua prijs) om een AOV af te sluiten. Wellicht is onderstaande tip al gegeven maar aangezien ik veel vragen krijg over mogelijkheden is het vooral voor nieuwe ZZP'rs handig om te weten dat... Ziektewet. Heel veel mensen denken dat de Ziektewet is afgeschaft. Dit is niet juist! De Ziektewet is er nog steeds voor (grofweg) zwangeren en mensen zonder dienstverband. Als je als zelfstandige aan de slag gaat en je je binnen één maand als vrijwillig verzekerde aanmeldt voor de Ziektewet ben je redelijk gedekt. Zeker voor de zware beroepen óf voor de mensen die "al iets mankeren" kan dit een uitkomst zijn! Tip: ga gewoon naar de site van het UWV en zoek op "vrijwillige verzekering". Sorry voor de adviseurs :) maar dit kun je écht zelf regelen en hoeft geen geld te kosten. De mensen van het UWV helpen je daarbij. Als jouw bedrijf groeit en personeel gaat aannemen, sluit dan direct een verzuimverzekering af. Je verzuimcijfers zijn nog NUL en dat is heel belangrijk voor de premie. Ook wil je niet het risico lopen dat als een werknemer ziek is je 2 jaar moet doorbetalen. Maak ook niet de fout met "het is een vriend die ik in dienst neem" dus ik hoef mij niet te verzekeren. Overigens: een verzuimverzekering geldt voor werknemers. Niet voor jou als eigenaar.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké