Jump to content

IBOSAF

Junior
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  adviseur
 1. Loondienst, payrolling, overeenkomst van opdracht. Maar zoals ik al schreef, verwacht ik dat niet bij Jorrit. Zoals het nu op mij overkomt is: enkel gebruik maken van de zakelijke bankrekening van vader terwijl er helemaal geen formele overeenkomst tussen Jorrit en zijn vader aan ten grondslag ligt. Ik kan mij helemaal vinden in jouw opmerking:
 2. Waarschijnlijk ben je naast aandeelhouder ook bestuurder van de bv. Je kan dat controleren op de uittreksel KvK. Als bestuurder heb je bepaalde verplichtingen, zoals een administratie voeren, jaarrekening deponeren en belastingaangiftes doen; ook al heeft de bv geen activiteiten. Als je al die verantwoordelijkheden aan je laars lapt, kan je aansprakelijk gesteld worden. Je zou dan uit je privé gelden boetes van de bv moeten betalen. Als ik het goed begrijp, heb je geen professionele band met de eenmanszaak van je vader. Afhankelijk van onder andere de grootte van je business
 3. In principe vallen de aandelen in de bv die vóór het aangaan van geregistreerd partnerschap bestaan, buiten de gemeenschap van goederen. Maar de waardestijging van die aandelen die komt door jouw kennis, arbeid en inspanningen nadat jullie geregistreerd partners zijn, valt wel in de gemeenschap. Als er - na jouw salaris uit de bv - winst wordt opgepot in de bv, dan komt een deel van die winst toe aan de gemeenschap. Bij een notaris kan je partnerschapsvoorwaarden laten maken. Met partnerschapsvoorwaarden kan je afwijkende regeling treffen. Ik zou in jullie geval ook met een finan
 4. Arbeidskorting wordt over het arbeidsinkomen gerekend. Zie definitie op website Belastingdienst. Arbeidsinkomen = winst vóór ondernemersaftrek en mkb-winstvrijstelling.
 5. Als de overdracht vóór 1 januari 2021 plaatsvindt, kan je besparen op overdrachtsbelasting. 2% in plaats van 8%.
 6. Check ook even of deze bedragen kloppen. Het bedrag inclusief btw zou eerder rond 1530 moeten zijn.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept