Ga naar inhoud
 • Heb je een column, artikel of opiniestuk geschreven over innovatie en/of ondernemerschap? Dan plaatsen we deze na een redactionele check graag op Higherlevel.nl! Middels "voeg column toe" kun je de column plaatsen. Let op: de columnsectie is niet bedoeld voor Online Marketeers die werkzaam/ingehuurd zijn om producten/diensten onder de aandacht te brengen.

 • Log in om dit te volgen  

  5 handige handdoeken

  Douglas Adams schreef de komische sciencefictionreeks ‘Het Transgalactisch Liftershandboek’ ('Hitchhikers Guide to the Galaxy’). Volgens het Handboek moet je altijd een handdoek bij je hebben, omdat dat het handigste hulpmiddel is voor een transgalactische lifter. Een ander advies luidt: DON’T PANIC.

   

  Innovatieve handdoeken uit de octrooiliteratuur

   

  Uit wat voor handdoeken kunnen we tegenwoordig kiezen? Het antwoord vinden we in de octrooiliteratuur. De klasse A47K10/02 is bestemd voor handdoekuitvindingen. Hieronder vind je 5 opmerkelijke handdoeken, geselecteerd uit de 300 handdoekoctrooien van het afgelopen jaar.

   

  5 Innovatieve en geoctrooieerde handdoeken op een rij:

   

  #1: handdoek met parasolgat

  Een Spaans octrooi introduceert een handdoek met een gat erin om er een parasol in te zetten (bekijk het octrooi ES1193558). Daarnaast kun je in de randen van de handdoek stokken steken ter versteviging.

   

  #2: handdoek met zonnepanelen

  Een ander Spaans octrooi toont een handdoek met zonnepanelen, waarmee je op het strand mobiele apparaten van stroom voorziet (bekijk het octrooi ES1193159). Het gedeelte met zonnepanelen is afritsbaar, zodat je de handdoek gewoon bij de was doet.

   

  #3: megahanddoek

  Een Amerikaanse uitvinding maakt van een aantal handdoeken één megahanddoek door ze met ritsen aan elkaar vast te maken (bekijk het octrooi US2017156518). Handig als je met een groep mensen naar het strand gaat. Zo hoef je je handdoek niet steeds goed te leggen en komt er geen zand tussen de handdoeken.

   

  #4: zelfzorghanddoek

  Met de ringvormige handdoek uit een Amerikaans octrooi drogen mensen met een beperking zelf hun rug af (bekijk het octrooi US2017360264). Het gat in de handdoek dient als handgreep, en je kunt de handdoek er ook aan ophangen.

   

  #5: reanimatiehanddoek

  In Korea is octrooi verleend op een handdoek die informatie geeft bij reanimatie (bekijk het octrooi KR20170003293). Als je deze handdoek volgens de aangegeven lichaamscontour over een persoon legt, geeft de cirkel op de handdoek de juiste plaats aan voor borstcompressie. Verder vind je op de handdoek 5 stappen die je moet volgen bij reanimatie.

  Log in om dit te volgen  


  Aanbevolen reacties

  Leuke column!

   

  In het ISS gebruiken ze deze handige handdoeken:

   

  tumblr_o1ze81G30i1qbh26io1_1280.jpg

   

  5 handige handdoeken

  5 maar? Ik had er minstens 42 verwacht :)

   

  Deel deze reactie


  Link naar reactie
  Delen op andere sites

  5 handige handdoeken

  5 maar? Ik had er minstens 42 verwacht :)

   

  Er zijn er waarschijnlijk véél meer, maar in de columns slechts 5 beschreven 8)

   

  Deel deze reactie


  Link naar reactie
  Delen op andere sites

  Wel een voorbeeld van een oplossing voor een niet bestaand probleem. Iedereen die weleens op het strand is geweest weet dat de zon draait en dat het juist handig is om parasol en handdoek onafhankelijk van elkaar te kunnen bewegen. Tenzij je een giga grote handdoek hebt. Ook onhandig bij het afdrogen. ;D

  Grote kans dat dit dus geen commercieel succes wordt (behalve voor de gemachtigde en Octrooicentrum / EPA) maar een grote kostenpost.

   

  Deel deze reactie


  Link naar reactie
  Delen op andere sites
  Iedereen die weleens op het strand is geweest weet dat de zon draait en dat het juist handig is om parasol en handdoek onafhankelijk van elkaar te kunnen bewegen.

  Ik gebruik een parasol met knikarm: die hoef je maar 1 keer in te graven en kun je daarna met de zon meedraaien. Je handdoek verleggen is alleen mogelijk als het niet al te druk is namelijk :)

  Deel deze reactie


  Link naar reactie
  Delen op andere sites


  Maak een account aan of log in om te reageren

  Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

  Account aanmaken

  Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

  Registreer een nieuw account

  Inloggen

  Heb je reeds een account? Log hier in.

  Nu inloggen

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké