Ga naar inhoud
 • 0

Wat is hot om te beginnen!!

Hallo allemaal,

 

De titel zegt het al. Ik zit al een tijdje over na te denken om voor mezelf te beginnen. Op het moment ben ik freelance dj en wil nu wel wat anders gaan doen.

 

Ik dacht aan een online winkel voor damesschoenen, tassen en accesoires.

 

Wat vinden jullie ervan???

 

Alle meningen en tips zijn welkom, alvast bedankt! ;)

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

17 antwoorden op deze vraag

 • 3

Ik kan wel een aantal meningen voorspellen:

 

'Ja joh, leuk, gewoon doen en zien waar het schip strandt. Ik kom zeker bij je kopen, beloofd!'

 

'Maak eerst eens een ondernemingsplan.'

 

'Joh, blijf jij lekker DJ.'

 

'Weet je wel waar je aan begint?'

 

'Neem XYZ voor de webshopsoftware, en ABC om je marketing te doen, en wat weet je van SEO?'

 

'Heb je de zoekfunctie al gebruikt?'

 

'In deze tijd? En weet je wel hoeveel concurrenten er zijn?'

 

'...'

 

Hoe je met deze en andere reacties om zult gaan, zal je succes bepalen als ondernemer.

 

Welkom op HL trouwens!

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
 • 0

Dag Fred,

 

Bedankt voor het reageren.

 

Ik loop al een jaar met het idee in mijn hoofd maar helaas had ik er de tijd niet voor. Nu is dat anders en wil dus weten of mijn idee zal slagen en wat de meningen hierover zijn.

 

Leuk site is dit trouwens

Link naar reactie
 • 0

Beste Hieba,

 

Allereerst welkom op dit forum. Namens alle leden en administrators hoop ik dat je hier de antwoorden vindt die je zoekt.

 

Hot-or-not... tja... ik vind het niks. Maar een ander zal het een wereld-idee vinden. En misschien vind ik het voor een ander wel passen. Ergo: Waarom een online winkel voor damesschoenen, tassen en accessoires? Waarom geen online winkel voor freelance-dj-schoenen, -tassen en -accessoires? Waarom denk je dat een online winkel voor damesschoenen, -tassen en -accessoires 'hot' is? Wat is jouw definitie van 'hot'? Waarom wil je iets beginnen dat 'hot' is? En wat ga je doen als een online winkel voor damesschoenen, -tassen, en -accessoires volgende maand niet meer 'hot' is?

 

Ik denk dat het goed is om even een chill-plaatje op te zetten, goed te gaan nadenken over mijn vragen en dan eens aan ons proberen duidelijk te maken hoe jij een 'hotte online winkel voor damesschoenen, -tassen en -accessoires' voor je ziet.

 

Wedden dat je dan ineens hele zinvolle antwoorden krijgt?

 

Succes!

Link naar reactie
 • 0

Met ''hot'' bedoel ik niet dat het een hot online shop gaat worden, maar wat op dit moment veel gevraagd is. (in die zin bedoel ik dat)

 

trouwens leuk bedacht dj schoenen en accesoires verkopen :)

 

bedankt voor je reactie, zet me wel aan het denken!

Link naar reactie
 • 0

Het retourpercentage bij webwinkels met kleding ligt tussen de 20-40% . Schoenen lijkt me nog veel risicovoller, naar mijn mening is dat nu juist een rotproduct voor online verkoop.

 

Los van maat zullen je productfoto's in ieder geval geweldig goed moeten zijn want anders ontdekken de dames een stiksel op de schoen en dat vinden ze nu net niet mooi ;D

 

Er is hier een dame met een online tassenwinkel www.kikibags.nl , ze heet Anna. Misschien heeft zij goede ideeën.

Link naar reactie
 • 0

Online schoenen:

 

http://www.zappos.com/

 

Google ook even op zappos.com, doen het gigantisch goed en verkopen enkel schoenen online. Geweldige succes-story, ze concurreren ook gewoon op het gebied van service met de gevestigde bakstenen orde.

 

 

Wat anderen ook min of meer zeggen; pak iets wat dichtbij je ligt. Je bent Deejay, iets met deejay lifestyle is daarom wel slim. Mijn compagnon draait ook in een club als resident DJ een keertje per week en hier op kantoor wordt wekelijks een maf shirt bezorgd waar hij in gaat draaien.

 

De 'girls love deejays'.

Leeg shirt met headphones in de nek.

Grote platenspeler.

 

Alles in van die funky kleuren.

 

Een koptelefoon (hoe goed/duur ook) wil bij hem nooit langer dan een half jaar werken (vervangingsmarkt!).

 

Ik denk dat je het hele deejay lifestyle gebeuren op 1 goede (overzichtelijke) webshop best een goede kans van slagen heeft. Je staat hier zelf dichtbij dus om er een blog naast te houden is dan ook veel makkelijker (gaat zeker wat opleveren).

 

Succes iig!

Link naar reactie
 • 0
Super Senior     184 15

Ben zelf ook DJ en er zijn zoveel verkoopsites van dj producten (geluid/licht) dat je er eng van word. Grote zaken krijgen torenhoge kortingen dat het heel moeilijk wordt hier tussen te gaan zitten. De inkoopprijs van een elektro-zaak voor een bepaald type/merk product was HOGER dan de verkoopprijs van ditzelfde product in de grote zaak.

Tassen, schoenen of dj equipment, het maakt niet uit. Wees in ieder geval uniek, een miljoenen idee zal niemand je voorschotelen dus al het harde werk moet je echt zelf doen.

Link naar reactie
 • 0

Je kunt niet echt bepalden wat hot is denk ik. Hangt af van zoveel zaken. Producten kunnen erg hot zijn, maar als de concurrentie moordend is vanwege lage marges is de winst laag. Maar is het bij de consument hot maar wel moeilijk om de markt te betreden.

 

Als je voor jezelf wilt beginnen is het wellicht een idee een fysieke winkel te starten. Er zijn nog steeds mensen die specialistisch advies willen en echt kunnen shoppen. Dan kun je kijken wat er in jouw omgeving weinig is en veel behoefte aan is.

 

Ook is het belangrijker dat je iets kiest waar je affiniteit mee hebt of waar je goed in bent.

 

Jij bent bijvoorbeeld DJ, dus neem aan dat je affiniteit hebt met electro, audio video en dergelijke.

 

Wat nou als blijkt dat de markt voor online schroefjes en spijkers bestellen in alle soorten en maten hot is? Lijkt het jou ook leuk en uitdagend om hiermee aan de slag te gaan. Als ondernemer maak je heel wat uren en dat is het erg belangrijk dat je plezier hebt in je werk en verstand van je product.

Link naar reactie
 • 0

Vele van jullie raden mij aan om iets te beginnen wat meer bij mij past.

Aangezien ik al bijna 4 jaar dj ben, heb ik heel wat feesten meegemaakt. Het zou wel een idee zijn om iets in die richting te gaan doen.

 

 

Alle tips zijn nog steeds welkom!

 

upp

Link naar reactie
 • 3
Super Senior     156 26

Na een paar reacties hier ben je van schoenen naar mogelijks iets met feestjes gesprongen, ik denk dat het echt belangrijk is om voor alles verder na te denken over wat jou interesseert, waar je goed in bent. Wil je enkel een winkel in damesschoenen oprichten omdat je denkt dat daar wel eens vraag naar zou kunnen zijn, of omdat het jou persoonlijk ook wel boeit? Het lijkt mij bijzonder moeilijk om een collectie uit te kiezen, advies te geven aan klanten en het laatste nieuws in de modewereld op te volgen, wanneer je zelf helemaal niks hebt met mode...ik zeg maar wat. Zomaar iets opstarten omdat daar momenteel toevallig vraag naar is, werkt niet zonder inzet... en dat geldt ook voor een webwinkel. En je voor 100% inzetten is nu eenmaal gemakkelijker wanneer je onderwerp je ook effectief aanspreekt.

Ben je er voor jezelf helemaal uit dat online verkopen iets voor jou is, dan kan je nagaan in welke branche je je wilt begeven, tot welke doelgroep je je zou willen richten, waaruit je assortiment zou gaan bestaan en hoe het zit met de vraag naar jouw toekomstige aanbod, waar je leveranciers zitten, hoe het zit met de concurrentie enzovoort enzovoort.

Kort gezegd: je weet al dat je voor jezelf wilt beginnen en je weet al dat je "iets anders" wilt gaan doen... maar er zijn nog een boel andere dingen waarover je moet gaan nadenken en dat kan niemand anders voor jou doen ;)

Succes!

Link naar reactie
 • 0
Super Senior     125 2

Schoenmaker, blijf bij je leest!

Ik zou zeggen, begin er niet aan.

Je hebt waarschijnlijk totaal geen productkennis. En dit is nu wat echt belangrijk is in online verkoop.

Je moet de juiste feedback kunnen geven aan uw klanten en als je telkens raad moet gaan vragen aan iemand die het wel weet zal je hiet lang volhouden om de shop draaiende te houden. Ik geef het op een briefje dat je het na een jaartje beu bent.

Als ik zie dat je dj bent kan ik me voorstellen dat je een passie hebt voor muziek, dat je kikt op een publiek dat voor je staat te dansen, zich helemaal staat uit te leven op jou plaatjes, ...

Organiseer grote feesten, zet je passie verder! De meesten successen worden geboekt omdat ze voortvloeien uit één of andere passie. En die heb je, dus gebruik het!

Music and passion!

Winners never quit;

quiters never win! Think about it...

Link naar reactie
 • 0

Het verbaast me eigenlijk dat niemand dit eerder al gezegd heeft, maar het mooie van dingen die zogenaamd HOT zijn is dat ze nieuw, baanbrekend en trendy zijn.

 

Dus wil je niet achter de feiten aanlopen, bedenk dan zelf iets dat HOT moet gaan worden. Bombardeer de markt met reclame en je bent ineens rijk en verkoop het concept optijd, voordat je item COLD is geworden. (Het is echt zo simpel).

 

Wij zitten in het oude ebouw van een schoenensoort, wat een jaar geleden de markt veroverd had en heel veel geld eraan heeft verdient, eigen winkels heeft geopend en vervolgens niets meer heeft gedaan. Trend is voorbij, bedrijf is falliet en moet nu zelfs zijn bedrijfspanden en winkels verkopen. Dus optijd stoppen is met trendy dingen 1 van de belangrijkdte dingen.

Link naar reactie
 • 0

 

Ik was al aan het twijfelen of ik die richting op wilde gaan (online verkopen) Door jullie meningen ben ik nog meer gaan twijfelen. Zoals de meesten zeggen is om iets te ondernemen wat in mijn straatje past en muziek is ook mijn passie.

 

Ik heb hier zeker wat aan!

 

Zodra ik eruit ben wat ik wil gaan doen dan laat ik het jullie weten...

 

thnx allemaal voor de tips en meningen ;)

Link naar reactie
 • -1
Super Senior     125 2

Beste hiba,

 

Misschien heb ik wel het idee voor jouw gouden ticket naar rijkdom...

 

Moest je nu eens een forum oprichten dat gaat over "hot or not" in de zakenwereld.

Jij beheert het forum en kan zelf de kip met de gouden eieren voor jezelf weerhouden door de post bv te annuleren en er zelf mee aan de slag te gaan.

Maar wat nog beter is, is dat in deze tijden van crisis enorm veel mensen zoeken naar een bepaald gat in de markt, dus kan je forum ontgetwijfeld veel bezoekers trekken. Hoe meer bezoekers, hoe rapper je reclame er op kunt zetten om inkomsten te genereren.

Een vraagje stellen op dit forum in de aard van: "hoe word ik snel rijk", "wat is nu een gat de markt", zou jij daar op antwoorden en je gouden idee delen met kapers op de kust? Neen!

Trust me, begin dat forum!

 

Is dit geen reusje waard?

good luck!

Winners never quit;

quiters never win! Think about it...

Link naar reactie
 • 0

Schoenmaker, blijf bij je leest!

Ik zou zeggen, begin er niet aan.

Je hebt waarschijnlijk totaal geen productkennis. En dit is nu wat echt belangrijk is in online verkoop.

Je moet de juiste feedback kunnen geven aan uw klanten en als je telkens raad moet gaan vragen aan iemand die het wel weet zal je hiet lang volhouden om de shop draaiende te houden. Ik geef het op een briefje dat je het na een jaartje beu bent.

Als ik zie dat je dj bent kan ik me voorstellen dat je een passie hebt voor muziek, dat je kikt op een publiek dat voor je staat te dansen, zich helemaal staat uit te leven op jou plaatjes, ...

Organiseer grote feesten, zet je passie verder! De meesten successen worden geboekt omdat ze voortvloeien uit één of andere passie. En die heb je, dus gebruik het!

Music and passion!

 

 

De meesten successen worden geboekt omdat ze voortvloeien uit één of andere passie. En die heb je, dus gebruik het!

Music and passion!

 

Dat is wat je schreef en dat is waar ik al mee bezig ben en nu ga ik brainstormen over wat ik verder kan gaan doen met mijn passie. Ik zal jullie binnenkort laten weten wat ik zal gaan doen en dan hoop ik weer op jullie reacties en tips!

 

trouwens, wat is reusje??? ik ben hier nieuw dus ik weet nog niet hoe alles werkt :-[

Link naar reactie
 • 1
Super Senior     125 2

reus: als je vind dat je goed bent geholpen

kneus: tegenovergestelde

 

nu heb ik er nog ene denk ik

 

die deel je zelf uit door er op te klikken bij de naam

Winners never quit;

quiters never win! Think about it...

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

  Button 1
 • Wie is er online?
  5 leden, 249 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.