Dit forum moet met andere fora fuseren

Aanbevolen berichten

In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Vraag je je af waarom er de komende dagen vragen worden gesteld over dit forum en de resultaten die je ermee bereikt? Zie uitleg >>>

 

 

Dit forum was in 2002 één van de eerste waar ondernemers terecht konden met ondernemersgerelateerde vragen, informatie en kennisuitwisseling. De afgelopen jaren zijn er meerdere ondernemersfora bijgekomen. En misschien ben je daar ook als deelnemer actief?

 

Denk je dat het nuttig/zinvol is met hen te fuseren, om zodoende tot één groot ondernemersforum te komen?

 

Indien 'ja", met welke andere fora fuseren?

 

Indien "neen", wat is specifiek/uniek aan dit forum om dat niet te doen?

 

Ter volledige info: hiermee worden niet de samenwerkingspartners bedoeld welke in de footer vermeld staan. Immers, deze maken allen al gebruik van één en dezelfde database, nl. Higherlevel.nl

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie

Nee, ik vind van niet. Wat zou een ander fora kunnen bijdragen aan HL? HL heeft naar mijn mening genoeg deskundigen in huis om de vragen die langskomen te beantwoorden. Ook aan de toestroom van vragen is naar mijn idee geen tekort. Ik zou zo 1,2,3 geen gelijkwaardig ondernemersforum kennen die hetzelfde (of beter) te bieden heeft.

 

Natuurlijk is er een groot scala aan andere kleine ondernemersgerelateerde fora maar die hebben alleen een eigen identiteit en normen en waarden en dit zou nog wel eens kunnen botsen en uiteindelijk afdoen aan de kwaliteit van het forum. Als ik bijvoorbeeld kijk naar KVK Hallo! dan vind ik dit allereerst super onoverzichtelijk, onvriendelijk en één grote spambende. Ik zou het verschrikkelijk vinden als dit zou worden samengevoegd met HL. Omdat dit naar mijn mening een behoorlijke afbreuk zal doen aan de kracht van HL! Het zal in ieder geval weinig bijdragen, want ik heb niet het idee dat HL iets aan KVK Hallo! kan hebben.

Link naar reactie

Ik zou geen ander forum kunnen benoemen waar de sfeer zo goed is en moderators niet denken dat ze een of andere god zijn.

 

"All men are created equal".

 

Over vrouwen gaan we het natuurlijk niet hebben... (grapje) ;)

Volg @yannick_veys op Twitter. Ik tweet over online marketing, conversie optimalisatie, persuasive design en leuke artikelen. Ben je actief op Twitter en wil je meer volgers krijgen en minder tijd bezig zijn met het maken van tweets? Kijk dan eens op https://hypefury.com

Link naar reactie

Ik ben wat ondernemen betreft eigenlijk alleen hier actief. Wel zit ik soms met vragen over bv linux of php (bv uitgebreide beveiliging backoffice). Ik neem aan dat het offtopic is als ik hier erover post (is dan immers geen specifieke ondernemersvraag) maar ik heb ook nog geen forum gevonden waar ik wel goed terecht kan (al snel kom je bij een nerd-forum die discussieren over kleine, onbenullige dingen, alsof ze iets simpels ingewikkeld willen maken). Het zou fijn zijn als je met dat soort dingen ook hier terecht kan (er zijn zat experts aanwezig), want je weet dat je hier goed antwoord kan verwachten ipv onduidelijke antwoorden in sms-taal. Of zie ik het verkeerd en mag ik dat soort vragen wel al hier ergens posten?

Link naar reactie
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

@Sandra. Daarvoor hebben we het board "Automatisering en internet" (alles op het gebied van websites, webdesign, automatisering en netwerkbeheer). Hier kun je over het algemeen wel met dat soort vragen terecht ;)

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Ik ga er vanuit dat de vraag wel betrekking heeft met je onderneming ;) En dan is met name IT en de benodigde techniek vaak abracadabra waar je meer van wilt weten. Om die reden is toendertijd ook dat board ingericht.

 

Back on topic please ;)

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie

Ik weet niet of je een fusie zou moeten willen.

Dan zou het andere forum echt een enorme toegevoegde waarde moeten hebben, zoals bijvoorbeeld onderwerpen over ondernemen welke nog niet zijn besproken op dit forum. Zijn die onderwerpen er nog? :)

Daarnaast is er veel over halers en brengers gesproken en dat graag zou worden gezien wanneer er meer mensen `brengen` en dus deelnemen aan discussies.

M.i. kan het best eens zo zijn dat er heel wat leden van dit forum graag willen brengen, maar simpelweg geen kans hebben. Het gras wordt heel snel voor de voeten weggemaaid.

Wat s´ochtends een vraag is, is ´s avonds een post van een aantal pagina´s dik. In veel gevallen is de discussie dan al in volle gang en moet je écht wat extra´s te melden hebben om te kunnen èn te willen deelnemen.

Wanneer je dit forum nog groter maakt d.m.v als bijvoorbeeld een fusie wordt dit alleen maar erger. Het aantal actieve deelnemers zal hierdoor ook niet echt toenemen denk ik.

Als je iets aan t forum zou moeten veranderen zou ik daar eens over nadenken. Verder staat het behoorlijk goed denk ik, zou ik niet te veel dingen meer veranderen.

 

 

 

www.bofatelefoondienst.nl

Link naar reactie

fusie naar mijn idee absoluut niet maar Preferred Partner achtige constructie zou ik wel wat in zien.

 

Je merkt dat vragen van ondernemers soms hier gesteld worden waarvan je denkt dit zou misschien beter thuishoren in een meer gespecificeerde community. Alleen voor iemand die wat uit loopt te zoeken m.b.t. backup voor zijn bedrijf is de stap naar tweakers misschien te hoog. En diegene is al heel erg druk met zijn bedrijf, heeft misschien niet de kennis of het geld voor professionals en zou heel simpel geholpen kunnen worden als hij vanuit HL verder verwezen wordt en visaversa.

 

Misschien is het een idee / mogelijk om een HL groep bij tweakers (of een andere website m.b.t. ict vraagstukken) te hebben. Zo zag ik laatst een topic over camera advies welke misschien goed gepast had bij dutchphotozone?

 

Maar als alles blijft zoals het is hoor je mij ook niet klagen ;)

 

Micha

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie

Twinklemagazine kan toch gewoon partner worden van HL, dan hoeft er helemaal niks gefusilleerd te worden.

Nu heeft Twinkle dus geen forum, webstekken die dat wel hebben dan denk ik dat je al snel tegen de vraag aan loopt hoe je zoiets technisch moet realiseren daar beide fora vrijwel zeker andere software gebruiken. Databases laten zich ook niet zomaar in elkaar schuiven.

 

Zelf zou ik een andere vraag gesteld hebben Hoe kan het dat bijvoorbeeld een KvK (net als HL onderdeel van EZ) zelf een community opzet (Hallo)? En zo zijn er nog wel meer voorbeelden aan te halen waarbij de initiatiefnemer heeft besloten een eigen forum op te zetten en niet te partneren met HL. In al die jaren zijn er nauwelijks partners bijgekomen, en die er bij kwamen zijn ook alweer partner af.

Lijkt mij zinvoller om eerst naar de redenen te kijken waarom men blijkbaar niet wil samenwerken met Higherlevel voordat je jezelf de vraag stelt of je wel of niet wilt fuseren met andere fora. Als toch niemand wil fuseren dan is en blijft het een pure hypothetische vraag.

 

Edit, en dan zie ik ineens dat kritische berichten op HL beleid worden verwijderd.

Link naar reactie

ik vind HL een stom forum en de modjes vind ik ook niet aardig.

Even de stelling van Merkeva testen.

 

Micha

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie

fuseren is misschien ook niet de juiste insteek, maar een nouwe samenwerking tussen hl en zoals ik noemde twinkelmagazine zou naar mijn mening zeker toegevoegde waarde kunnen hebben.

HL heeft een aantal (sub) forums over het onderwerp van twinkelmagazine welek zowel via twinkelmagazine als hl te bezoeken zijn en in te posten is.

 

twinkelmagazine krijgt er zo een forum bij en veel inbreng van hl leden.

hl krijgt er een database met interesante artikellen bij en toegang tot veel ervarings deskundigen op het gebied van webshops.

Naar mijn idee is een samenwerking dus een win win situatie.

 

Link naar reactie
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

OFF TOPIC :

Even de stelling van Merkeva testen.

 

Nico zijn bericht was niet als kritiek gezien. Maar wel off topic. Hij heeft daar een PM over ontvangen.

 

Ieders mening en/of kritiek is welkom. Of deze gegrond is of niet, danwel uit ongenoegen wordt geventileerd zal vanzelf blijken.

Maar.... Zoals ook al in een ander topic gemeld:

 

Heb je zelf een opmerking/vraag m.b.t. dit forum, dan staat het je uiteraard vrij om die vraag te stellen en ter discussie te stellen aan anderen.

 

Alvast dank voor je medewerking !

 

SEMI ON TOPIC :

@Vossie: dank voor input voor een andere vraag. Partneren met partijen die geen forum hebben, is een andere insteek / vraag. Gezien bovenstaande reacties zal ik daar later een vraag over stellen. zodat we in dat vraagtopic erover kunnen brainstormen en/of feedback over kunnen geven.

.

ON TOPIC

Deze vraag is bedoeld om inzicht te krijgen of er vergelijkbare ondernemersfora's zijn (bijv. B2Bcontact, Hallo!. ondernemersforum.123forum.nl, youngbusiness.nl e.d.).

En zo ja, of het dan voor de doelgroep zinvol/nuttig is om één gezamenlijk forum te hebben, i.p.v. diverse stand-alones met nagenoeg dezelfde ondernemersvragen worden gesteld.

Deze vraag is bedoeld om inzicht te krijgen of het handig voor ondernemers is, dat er in de loop der jaren diverse forumingangen worden gecreëerd op het ondernemersgebied.

 

Graag jullie mening daarover.

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie

@mikky, dat vermoeden had ik al. Ik heb zelf hier niks van censuur gemerkt. Wel dat bepaalde dingen even via pm genuanceerd werd. En dat is prima naar mijn idee. Communicatie via tekst blijft lastig zelfs met smilies...

 

Mocht ik wat te melden hebben dan zal dit vanaf nu ook gewoon weer ontopic wezen.

 

Micha

 

ps wel leuk om deze vragenrondes te zien de laatste tijd. Ik ben benieuwd wat eruit komt.

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
SEMI ON TOPIC :

@Vossie: dank voor input voor een andere vraag. Partneren met partijen die geen forum hebben, is een andere insteek / vraag. Gezien bovenstaande reacties zal ik daar later een vraag over stellen. zodat we in dat vraagtopic erover kunnen brainstormen en/of feedback over kunnen geven.

 

dan zal ik het in dat topic nog eens aandragen

 

Link naar reactie

Nee, diversiteit is een goed gegeven, juist de diversiteit maakt dat de een zich hier thuis voelt en een ander elders.

De meerdere fora zijn een goede aanvulling, laat het nu niet een grote eenheidsworst worden....

www.muscatmeijer.nl MUSCAT MEIJER Juristen biedt een compleet dienstenpakket aan ondernemers in het MKB. Wij buigen ons graag over uw juridische, fiscale en administratieve vraagstukken. U kunt daarbij rekenen op een professionele aanpak en creatieve oplossingen waar dat in uw belang is.

Link naar reactie

 

Concurrentie is juist prima. Al is er niet zoveel concurrentie, simpelweg omdat het nogal wat vergt om een groot en redeljk goed lopend forum op te zetten. Maar als er een beter alternatief is, stemmen de deelnemers vanzelf met hun vingers.

 

De overheid en aan EZ gerelateerde instellingen zoals de KvK doen er wel goed aan hun budgetten doelmatig te besteden en dus dubbel werk te vermijden. Voor een fusie moeten beide partijen voordeel zien en tot op zekere hoogte gelijkwaardig zijn. Anders is een overname van de zwakkere door de sterkere beter.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
 • Onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  0 leden, 106 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 80.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.