• 0

anoniem ondernemen

Allen,

 

Momenteel ben een uitwerking van een idee aan het maken waar ik echter wat hulp bij nodig heb.

 

In eerste instantie ben ik voornemens om een informatieve website op te zetten welke na enkele maanden gevolgd wordt door een webshop. Beide websites zullen echter afzonderlijk hun eigen opbrengsten moeten genereren. De producten in de webshop zullen wat mij betreft wereldwijd gekocht kunnen worden maar daar zal ik mijn gedachten nog over moeten laten gaan. In ieder geval zal, zoals het er nu naar uit ziet verzending vanuit Nederland plaats vinden.

 

Gezien de inhoud van de webshop en de site is het voor mij belangrijk dat ik volledig anoniem ben. Zodoende ben ik op zoek naar een manier om een bedrijf op te starten waarbij het voor anderen (uiteraard behalve juridische instansties) niet mogelijk is om er achter te komen wie feitelijk achter de websites / het bedrijf zit:

 

Zit de oplossing in de rechtsvorm?

Wat ik zelf al uitsluit is:

Eenmanszaak: Het BTW nummer dat op de site vermeld moet worden is afgeleid van het BSN nummer.

BV: Bij de KVK zijn de bestuurders op te vragen.

 

Zit de oplossing juist in de wijze waarop de URL wordt aangevraagd? Is er een manier om dat zodanig te doen dat anderen NOOIT kunnen achterhalen wie de URL heeft geregistreerd?

 

Ik realiseer me dat dit verzoek enigzins schimmig kan over komen voor sommigen lezers.

Weet dat ik binnen de kaders van de Nederlandse wetgeving blijf.

Ik weet ook dat via belastingconstructies / tropische landen routes anonimiteit wordt aangeboden. Klopt dat echt? In mijn geval is belastingontwijking geen doel...het gaat mij om de anonimiteit. Gaarne deze discussie daartoe beperken.

 

Alvast bedankt voor jullie input!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Ik vind de reacties redelijk off-topic. Er zijn makkelijk goede redenen te bedenken waarom je anoniem zou willen blijven, die de tegenargumenten invalideren of irrelevant maken.

 

De vraag was, en blijft: hoe kun je je anonimiteit beschermen als je een onderneming opzet?

Link naar reactie
  • 0

Volgens mij was hier wel al antwoord op gegeven. Binnen de Nederlandse wetgeving is dit niet mogelijk. Dus of iemand anders wordt het gezicht van het bedrijf en de ts werknemer en geldschieter of je zoekt naar 1 of ander vage constructie zodat mensen het niet meer voor elkaar krijgen om je wekelijk te vinden.

 

Want al dek je alles zo veel mogelijk in. 1 kleine lek, zoals het verplicht vermelden van je KVKnr en iedereen weer wie je bent.

Link naar reactie
  • 0

Volgens mij was hier wel al antwoord op gegeven.

 

Zolang niemand nog een legale manier heeft laten zien, is hier nog geen antwoord op gegeven.

 

Door te stellen dat het antwoord al gegeven is, stel je dat tenminste 1 van de reageerders tot nu toe op de hoogte is van alle aspecten van de Nederlandse en buitenlandse wetgeving op het gebied van anonimiteit en het starten van een onderneming.

 

Door de complexiteit, omvang en constante verandering van de materie lijkt me dit onmogelijk. Net zoiets als dat je nooit kunt zeggen dat er geen witte raven bestaan ;) (Heb ik die referentie goed?)

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

 

Door te stellen dat het antwoord al gegeven is, stel je dat tenminste 1 van de reageerders tot nu toe op de hoogte is van alle aspecten van de Nederlandse en buitenlandse wetgeving op het gebied van anonimiteit en het starten van een onderneming.

 

Door de complexiteit, omvang en constante verandering van de materie lijkt me dit onmogelijk. Net zoiets als dat je nooit kunt zeggen dat er geen witte raven bestaan ;) (Heb ik die referentie goed?)

 

hmm, laat ik ook eens op de filosofische stoel gaan zitten.. Dus als ik je goed begrijp zeg je dat het onmogelijk is dat 1 persoon alle aspecten van de wetgeving te kennen om tot volledig anoniem ondernemerschap te komen.. als dat klopt. Dan is er misschien theoretisch gezien geen antwoord gegeven. Maar praktisch gezien is het dus onmogelijk te antwoorden voor ons eenvoudige mensen de vraag te beantwoorden daar de materie te complex, waar mee de vraag impliciet "op basis van de kennis van nu" wel is beantwoord.

 

en in gewone mensentaal.. ik geloof dat ik het wel eens ben met Jasper..

Link naar reactie
  • 0

Maar dan heb je toch nog steeds geen Nederlandse onderneming? Ik zou nooit een t-shirt bestellen in Curacao, al is het alleen maar vanwege de vermoedelijk hoge transportkosten, hogere kosten betalingsverkeer, maar vooral de grote mogelijkheid dat je je gelij niet kunt halen als er iets "mis" gaat.

 

Je kunt daar iets nederlands onder hangen.....

 

Maar waarom? Dat ik zeker wil weten dat mijn podium verhuurder uit Nederland komt lijkt me logisch, ik ben niet van plan om de invliegkosten uit zuid-afrika te betalen. Waar een tshirt vandaan komt zal me worst wezen, ook ga ik niet bij elk dingetje dat ik bestel kijken of de KVK gegevens wel kloppen.

 

 

Stel je wilt een website maken waar je tegen betaling koran's in de fik steekt en het filmt, moreel misschien niet netjes, maar er is geen wet die dat verbiedt, dat zou je theoretisch toch anoniem moeten kunnen doen als je dat zou willen? Met een dergelijke route kan dat. :)

Link naar reactie
  • 0

Dus als ik je goed begrijp ...

Nee, ik zeg: omdat jij geen witte raven hebt gezien, kun je nog niet zeggen dat ze niet bestaan. Misschien heeft iemand er wel een paar in Curacau gezien, maar heeft hij nog niet gereageerd. Of zit er een kolonie verscholen ergens in Nederland of Belgie.

Link naar reactie
  • 0

Volgens mij is je voorbeeld net weer verkeerd. In Nederland mag je voor zover ik weet niet iemand beledigen op het gebied van geloof etc etc. Mara ik ben geen advocaat.

 

In Frankrijk is er iemand aangeklaagt om het volgende:

 

Een Franse blogger is dinsdag aangeklaagd, omdat hij in een filmpje op internet een koran in brand steekt en na afloop over de smeulende as plast. Justitie verdenkt hem van provocatie en het aanzetten tot haat, aldus Franse media.

 

De 30-jarige man uit een voorstad van Straatsburg had het filmpje vorige week gepubliceerd. Hij laat kort zijn gezicht zien en doet daarna een duivelsmasker op. Vervolgens scheurt hij een bladzijde uit de koran, om daarvan een vliegtuigje te vouwen. Die gooit hij naar twee glazen, die waarschijnlijk de torens van het op 11 september 2001 verwoeste World Trade Center in New York voorstellen. Met alcohol steekt hij de pagina in brand. Daarna gooit hij de rest van de koran in de vlammen. Die blust hij met een urinestraal.

 

 

 

Daarnaast is men bezig om te kijken of het aanzetten tot haat binnenkort helemaal strafbaar kan worden.

Maar dat ter zijde ik begrijp wel wat he bedoeld. Anonimiteit kan handig zijn, maar ik ga geen geld overmaken naar iemand waarvan ik niet weet wat of wie het is.

Ik controleer trouwens wel altijd mijn leveranciers, zeker bij internet. Maar misschien ben ik hiermee een uitzondering.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Volgens mij is je voorbeeld net weer verkeerd. In Nederland mag je voor zover ik weet niet iemand beledigen op het gebied van geloof etc etc. Mara ik ben geen advocaat.

 

Fictief voorbeeld, die lijnen zijn zo dun...

 

Hacken mag ook niet, ik ben al 10 jaar hacker (niet anoniem), de grens tussen wat mag en wat niet is flinterdun, en zal vaker in het civielrecht als het strafrecht vallen.

 

Zo'n curacao NV + spf heb ik eens op een blauwe maandag gehad (ben er absoluut op tegen!), die is volkomen anoniem, en ik denk zelfs in te kunnen schatten dat je hem met een vals paspoort kunt verkrijgen (aangezien je toentertijd zwart/wit scans van je passpoort kon emailen!)

Link naar reactie
  • 0

Weer wat geleerd, maar hoe gaat dat dan met belastingen en vergunningen?

 

In theorie gaat dat allemaal goed, in de praktijk niet :)

 

 

Vergunningen:

Bananen republieken (zoals curacao?) kun je met geld alles kopen (legaal) In de "freezone" van curacao zijn bijvoorbeeld gamble vergunningen te krijgen. (ik denk dat alleen medicijn vergunningen moeilijk zijn, maar niet ondoenbaar) Bankvergunning kun je ook kopen (geloof niet op curacao).

 

Belastingen:

 

Erg moeilijk, zoals al aangegeven in mijn eerste post in dit topic. Wij (Nederlanders) hebben het probleem dat onze fiscus heel goed is, misschien wel de beste ter wereld, met het opsporen van zwartgeld, of anders gezegd, geld dat niet in Nederland is verdiend, waar in Nederland ook geen belasting is afgedragen (logisch), maar dat is een ander onderwerp.

 

Een trust treed op als juridische eigenaar van de firma. Op papier ben je dus geen eigenaar, ook niet voor de overheid. Je mag dit ook hebben, is niet illegaal, maar er komt een dag dat je je centen wilt uitgeven, en als je dan een foutje maakt hang je. Een trust kan eenmalig uitkeren zonder belastingheffing (en dan krijg je denk ik al een helehoop vragen), doe je dat vaker dan zegt de belastingdienst gewoon dat het een structueel salaris is en dan kun je aftikken.

 

Misschien kun je wel nog een Nederlandse BV tussen de trust en de NV zetten:

 

 

NV = werkmaatschappij , eigenaar = trust

 

 

BV = Nederlandse tak, eigenaar = NV, directeur is diegene die anoniem zaken wilt doen (in de NV) Dan geniet je gewoon een salaris als Nederlandse directeur, op je 65ste keer je die trust eenmalig uit

 

Weet niet of dit kan/mag van de nederlandse fiscus

Link naar reactie
  • 0

Och... zo moeilijk is het toch allemaal niet...

 

eerste vereiste is omzet! Als je geen omzet draait, is het niet interessant om een kerstboom op te tuigen. De kerstboom kun je zo groot maken als je wilt, maar let wel op de kosten/baten.

 

voorbeeldje in het straatje van de topic starter:

 

website is eenvoudig af te schermen dmv tenaamstelling van de hosting provider, maar dat was al eerder door anderen opgemerkt.

 

Het bedrijf:

 

Een LTD is eenvoudig op te starten met een nominee shareholder en een nominee company director.

Na ontvangst van de documenten zul je deze moeten laten waarmerken door een notaris.

Je tussenpersoon in Nederland kan een volmacht krijgen van de company director om de rechtspersoon in Nederland in te schrijven bij de KvK en de aanmelding bij belasting dienst te doen.

Het bedrijf wordt ingeschreven op een adres wat verzorgt wordt door zogenaamde domicilie adres verstrekkers (wat volkomen legaal is). Hiermee heb je dus ook je Nederlandse adres.

 

Na inschrijving heb je dus een Nederlands adres, KvK en BTW nummer.

(let wel... dit is het verhaal in het kort!!)

 

Omdat de topicstarter uiteraard nog iets wil verdienen, zal deze zich inschrijven bij een payrol bedrijf. Zo zal het payrol bedrijf facturen sturen naar de onderneming, en een salaris gewoon netjes uitkeren aan de werknemer.

 

Zorg dat je netjes je belastingen betaald, en er is niets aan de hand.. :)

 

Ik zeg niet dat het eenvoudig, maar dit is een volledig legale constructie. Let wel... dit heeft alleen zin als je ook een omzet draait..

 

Groet,

 

Rick

Link naar reactie
  • 0

Jongens, ik heb niet het idee dat het de TS om belastingontduiking gaat. Ik denk dat hij een of ander politiek doel nastreeft en daar gewoon risico's in ziet voor zijn persoonlijke leven. (dit haal ik uit zijn fake voorbeeld) Hij wil adviezen geven via de website en promotiemateriaal via zijn webshop. Dit wil hij graag doen zonder dat bekend is wie hij is en wie het doet.

Dat is zijn vraag.

Ik ben niet zo voor anoniem opereren. Ik ga er liever voor met open visier, maar niet iedereen wil dat.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 219 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.