Jump to content

rick1993

Senior
 • Content Count

  45
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7

Personal info

 • You are:
  student
 • Gender
  Male
 • First name
  Rick
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  kvk.nl
 1. Op het moment dat je de telefoon minimaal 10% zakelijk gebruikt (wat hier het geval is), is hij zakelijk aftrekbaar. Bronnen (onder andere): http://www.belastingtips.nl/zakelijk/tips_voor_ondernemers/telefoonkosten_ondernemer/ http://www.belastingtips.nl/zakelijk/zzp-er_en_belastingen/welke_kosten_zijn_aftrekbaar_voor_zzp/
 2. Als hij niet verlengd was, dan zou hij op 20-12-12 in quarantaine moeten zijn gekomen en dan zou hij op 29 janunari a.s. vrijkomen. Dat is niet het geval. Wat wel raar is, is dat de status van de domeinnaam inactief is. Voor de TS: wellicht dat de eigenaar van de domeinnaam wel open staat voor het verkopen van de domeinnaam. Je kunt altijd een mailtje sturen natuurlijk. De gegevens van de eigenaar kun je achterhalen via sidn.nl.
 3. Wouter staat vandaag paginagroot in de Spits. http://krant.spitsnieuws.nl/spits/_main_/2012/06/25/spits.pdf
 4. Hier schiet je toch iets uit de bocht... De akte van oprichting en de statuten moeten toch echt door de notaris verleden worden, daar wijzigt niets aan. Wel is het zo dat er wat aan de vereisten die gesteld worden aan statuten verandert. De notariële akte gaat wel vervallen, maar, zoals ik het begrijp, nog niet per 1 oktober. Bron: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/flexibele-bv/notariele-akte-vervalt
 5. Dat is niet waar. Meer dan de helft van de ondernemers stopt binnen 3 jaar, dat is iets heel anders dan failliet gaan.
 6. De vakantietoeslag die je in juni van het jaar (bijv. 2012) uitkeert heeft betrekking op de periode juni van het voorafgaande jaar (2011) t/m mei van het jaar (2012). Oftwel: De vakantietoeslag bedraagt 8% van het loon, verdiend in de periode van 1 juni van het voorafgaande jaar tot en met 31 mei van het betreffende jaar.
 7. Vakantietoeslag heeft betrekking op het voorafgaande jaar, niet op het daaropvolgende jaar.
 8. Vanaf 0,5 Watt vallen laserpointers in klasse 4. Deze laser mag dus zeker niet verhandeld worden in Nederland. (Bronnen: VWA en handboek laserveiligheid) Er is een verschil tussen laserpointers en effect lasers. Dit heeft te maken met het vermogen per kubieke centimeter.
 9. Bedankt. Ik ga HBO elektrotechniek doen. Het is een studie die niets met ondernemen op zich te maken heeft, maar wel met het vakgebied waar ik me uiteindelijk op wil gaan richten.
 10. Yes moment van deze week is dat ik geslaagd ben voor de Havo met o.a. een 9,1 voor economie en een 8,3 voor Management & Organisatie.
 11. www.sitedeals.nl en www.websitestekoop.nl zijn volgensmij wel de grootste 2 in Nederland.
 12. Zoals te lezen valt wil ik eerst een EMZ oprichten, ik ben de eerste tijd inderdaad nog niet van plan een BV op te richten. Qua jaarlijkse kosten voor een BV ben ik uitgegaan van de kosten van de kamer van koophandel plus 500 euro. Maar gaat dit niet een beetje erg off-topic?
 13. Ja, ik bedoel echt €15.000. Het is misschien heel iets hoger, maar niet veel. Dit heeft vooral te maken met de studiefinanciering en de OV-jaarkaart die ik vanaf september krijg. Als bij een EMZ de nettowinst hoger is dan de bijverdiengrens (€13.215,83) raak ik de studiefinanciering en de OV-jaarkaart kwijt. Bij een BV kan ik mijzelf een loon geven dat lager ligt dan de bijverdiengrens (ik zal toch geen 40 uur per week voor de BV gaan werken in de tijd dat ik studeer), zodoende behoud ik het recht op de studiefinanciering en de OV-jaarkaart. Zie onderstaande grafiek. Bij deze grafiek ben ik wel uitgegaan van een volledige vrijstelling van het DGA-salaris en (volgensmij) alle fiscale voordelen voor een EMZ. Overigens verwacht ik niet dat ik het omslagpunt in de eerste jaren (de jaren dat ik studeer) al ga bereiken.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept