• 0

Webwinkel starten, informatie [computers/hardware en reparaties]

Hallo,

 

Mijn naam is Nick en ben 14 jaar jong, ik ben van plan om een webwinkel te beginnen in computers/hardware en reparaties. Mijn ouders staan hier volledig achter

Ik heb ondertussen hier in het dorp en omstreken al aardig op weg met de reparaties en leveren van onderdelen (gewoon gekocht in webwinkel, op de hardware zelf zit geen winst marge)

qua bekendheid zit het hier in de buurt dus wel goed.

 

Wat weet ik al:

 

Inschrijven kvk (met toestemming ouders)

Webwinkel kan ik zelf bouwen

belasting doet mijn moeder, die heeft een eigen webwinkel

inkoop: ga binnenkort contact opnemen met een goedkope webwinkel hiervoor (ben al vaste klant bij hun)

 

Moet ik verder nog iets weten?

 

Ik heb hier navraag gedaan in de buurt en er lijkt aardig wat interesse te zijn, vooral bij 50+ ers.

 

Alvast bedankt voor de hulp,

 

Nick

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

 • 0

Je moet weten wat het feit dat je nog geen 18 bent kan betekenen voor overeenkomsten die jij aan gaat met leveranciers en/of klanten.

 

Verder is lokaal marktonderzoek voor een webwinkel niet het meest representatief.

 

Maar hoe ga je reparaties via een webwinkel doen? Het lijken mij meer twee dingen naast elkaar. Je doet reparaties in jouw omgeving en verkoopt daarnaast onderdelen via een webwinkel. Je bent er al achter dat er op hardware niets te verdienen valt, dus waarom niet beginnen met alleen reparaties en het idee van de webwinkel nog even laten rusten?

Link naar reactie
 • 0

Het idee is om via de webwinkel ook reparaties aan te bieden.

De bedoeling is niet om veel winst te behalen, maar 24 euro in de maand van alleen een krantenwijk is voor mij te weinig.

De winst marge op de producten is weinig, maar het is meer van mijn hobby mijn beroep maken.

 

In het begin is het ook de bedoeling om pas de producten in te kopen nadat de bestelling is geplaatst en de bestelling voorruit te laten betalen, dit met het geluk dat de levering van de webwinkel waar ik in ga kopen maar 1 dag is.

 

Ook wil ik complete systemen, op maat, te verkopen en hier winst mee maken.

als ik alle producten in zou kopen en het systeem in elkaar zet zou ik nog rond de 80 euro lager dan de lokale pc-boer kunnen zitten (dan reken ik 30 euro om het systeem in elkaar te zetten)

Link naar reactie
 • 0

Paar vragen die zomaar opkomen;

 

Heb je al nagedacht waarom mensen iets bij jou gaan laten repareren als ze je niet persoonlijk kennen? Waarom zouden ze niet ergens anders, maar juist bij jouw, hun computer laten repareren?

Stel dat er inderdaad iemand vanuit de andere kant van NL zijn computer wilt laten repareren door jou. Hoe ga je dat concreet aanpakken? Rijd jij naar hun toe? Moeten zij naar jou toe? Moet de computer op de post?

Als jij inkoopt bij een andere webwinkel, waarom zouden jouw klanten daar dan niet ook kopen? Of andersom; waarom gaan mensen hardware of computers bij jouw kopen?

Link naar reactie
 • 0

over het repareren: dat is niet de uitgangspunt van de webwinkel.

Dit zou meer in een straal van 15km gebeuren, dit kan aan huis (met bijbetaling) of ze kunnen de pc aan huis afgeven en weer ophalen.

Op het moment doe ik het beiden.

 

over de webwinkel waar ik ga inkopen: ten eerste het zit net over de grens in Duitsland, ik kan het makkelijk zelf afhalen, maar verzenden vanaf dat bedrijd is rond de 14 euro (onverzekerd) dus dat is stukken duurder.

Ik ken de mensen van die webwinkel zelf aardig goed en heb er al eens een keer met hun over gehad, ze zijn bereid om mij een korting en evt. gratis verzendkosten te bieden als ik de webwinkel ga beginnen.

als ik concreet ga beginnen gaan er goede duidelijke afspraken met de webshop gemaakt worden over de levering en garanties.

 

Link naar reactie
 • 0

Zorg er in elk geval voor dat je goed marktonderzoek doet. Zoals je waarschijnlijk weet is via sites als hardware.info en tweakers.net makkelijk de prijs van hardware te vergelijken. De concurrentie is moordend.

 

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het heel tof dat je een webwinkel wilt beginnen. Maar de markt van computers en hardware is de allermoeilijkste markt om je in te begeven. Zelfs heel grote partijen gaan zomaar failliet omdat ze kennelijk toch niet zo gezond bezig waren.

 

Geloof mij, het is een stuk makkelijker om in het begin alleen regionaal reparaties aan te bieden en de webwinkel in computeronderdelen te laten voor wat het is. Mensen vinden het fantastisch als een kereltje van 14 hun computer komt fixen voor prikkie in vergelijking tot een professionele reparateur. En jij en ik weten dat jouw generatie een stuk handiger is met computers dan inderdaad mensen van 50+. Zelfs ik loop met mijn 24 jaar al achter de feiten aan.

En bovendien is het makkelijker om iets bij te verkopen als je een computer aan het repareren bent. Misschien nieuwe SSD in plaats van een tragere hardeschijf, of wat geheugenbankjes die je met 5 euro winst er in kan prikken.

Link naar reactie
 • 0

Bedankt voor de tips, maar ik wil toch graag doorgaan met mijn plannen.

Mij maakt het niet uit of ik bijv. over een jaar zou moeten stoppen omdat het niet lukt. Dan heb ik het toch geprobeert en ervaring opgedaan, wat weer handig kan zijn voor later.

Ik zie dit meer als "project" als het lukt geweldig, mislukt het jammer dan

Link naar reactie
 • 0

Als je het kunt doen zonder voorraad en met nauwelijks investering, en je bent niet afhankelijk van de inkomsten, is het inderdaad een leuk project. Gewoon doen Nick! Maar verwacht inderdaad niet teveel en knoop de adviezen van Wouter in je oren.

 

Maar het draadje geeft me wel een idee: een computer webshop voor 50 plussers. Keuze uit maar twee monitoren, twee muizen, twee toetsenborden, twee printers. Met jouw aankoopadvies. En met een door jou geschreven handleiding in grote letters. Dat geeft meerwaarde en die doelgroep kijkt niet op de Tweakers Pricewatch. En voor nieuwe computers installeer je die ook speciaal voor 50 plus, met grote letters, een ingerichte Skype voor contact met de kleinkinderen, een ingericht mailprogramma en een sudoku spel. Lijkt me best een markt voor. Ik heb dat voor mijn schoonvader allemaal geregeld, maar hij had er best voor willen betalen als iemand het zo kon leveren.

 

Succes!

 

 

Met vriendelijke groet, Ron van der Kolk MSc MBA

 

Ik werk via Inflection als interimmanager voor de publieke sector aan betere

dienstverlening, bedrijfsvoering & informatievoorziening door de overheid. 

Link naar reactie
 • 0

enigszins mee eens Ron, ik ben nog lang geen 50 maar Twekadinges is voor mij al een brug te ver...

maar om een burjongetje van 14 achter mijn boekhouding te laten om 8 tientjes te besparen, nee bedankt!

 

het is een leuk proefproject, klinkt meer als een stage dan een serieuze onderneming?

"zoek het maar uit"

Link naar reactie
 • 0

Qua verzekering zit het goed, kan bij mijn moeder der bij op (ze heeft ook een webwinkeltje)

De computers worden zorgvuldig getest voordat ze verkocht worden (heb er de software voor)

als er wat misgaat door de schuld van de klant, is het natuurlijk niet mijn verantwoordelijkheid, dit komt ook duidenlijk op de site te staan.

Deze dingen ben ik onlangs te weten gekomen door mijn docent economie:)

 

 

ben nu vooral aan het denken om computers op maat te leveren. ik koop de onderdelen dan in en zet de pc zelf in elkaar. hier is nog winst op te maken en ik ben dan goedkoper uit dan een normale winkel of webshop die de pc's bouwt.

dat laatste ga ik doen door gewoon complete systemen er bij op te zetten, die met scherpe prijzen op de site worden gezet.

Ik ben er over na aan het denken om windows 8 iso bestanden in te slaan, om die op system te zetten, deze zijn op het moment 30 euro per stuk, dit om eventuele kosten te drukken. (winkelprijs is nu 60 euro)

Link naar reactie
 • 0

Gewoon doen! Je weet wat je wilt, je hebt een gezonde drive en het (financiel) risico is nihil. Dus wat let je. Pracht kans om ervaring op te doen en wie weet kun je er je beroep van maken. Lukt het niet dan is het een mooie ervaring die je eventueel later in een baan van pas kan komen. Ik lees regelmatig dat mensen dit soort projecten voor school/studie moeten doen en jij doet het zelf (!). Kun je mij het ergste senario schetsen als je plannen niet lukken?

Link naar reactie
 • 0

Ik ben er over na aan het denken om windows 8 iso bestanden in te slaan, om die op system te zetten, deze zijn op het moment 30 euro per stuk, dit om eventuele kosten te drukken. (winkelprijs is nu 60 euro)

 

Ik ken de markt van Windows 8 distributies niet, maar zijn dit legale versies? Ik zou je sterk afraden om illegale Windows te verkopen.

Link naar reactie
 • 0

Mijn ervaring met zelfgebouwde budget computers is dat deze heel slechte koeling hebben. Voor je het weet zit je te werken op een computer die het geluid maakt van een opstijgend vliegtuig.

 

Misschien moet je toch een klein marktonderzoek doen. Als ik je goed begrijp ga je het spelen op prijs en ga je er van uit dat jouw potentiële klanten prijskopers zijn.

 

Is dat wel zo? Zo ben ik aan het uitkijken naar een duurdere zelfbouw computer in een degelijke stille kast. De reden dat ik niet naar de grote merken zou stappen, is dat ik heb ervaren dat zelfbouw computers een langere levensduur hebben. Ze zijn ook gemakkelijker zelf te herstellen.

 

Veel succes en altijd fan van tieners die de eerste stappen zetten als ondernemer. Leuk verhaal voor later als je naam hebt gemaakt.

Link naar reactie
 • 0

Qua verzekering zit het goed, kan bij mijn moeder der bij op (ze heeft ook een webwinkeltje)

 

Dat gaat niet zomaar op. Het is jouw bedrijf en jouw webwinkel. Jouw moeder zal daar waarschijnlijk dan haar verzekering voor moeten uitbreiden, gezien deze specifiek is voor haar eigen producten.

 

ben nu vooral aan het denken om computers op maat te leveren. ik koop de onderdelen dan in en zet de pc zelf in elkaar. hier is nog winst op te maken en ik ben dan goedkoper uit dan een normale winkel of webshop die de pc's bouwt.

dat laatste ga ik doen door gewoon complete systemen er bij op te zetten, die met scherpe prijzen op de site worden gezet.

Ik ben er over na aan het denken om windows 8 iso bestanden in te slaan, om die op system te zetten, deze zijn op het moment 30 euro per stuk, dit om eventuele kosten te drukken. (winkelprijs is nu 60 euro)

 

Wat als een klant besluit de PC terug te sturen? Je bent verplicht, volgens de wetgeving, deze binnen een bepaalde termijn terug te nemen en de klant het geld terug te geven. Kan je dan de onderdelen nog terug geven aan de leverancier? Lijkt mij lastig gezien het gaat om gebruikte materialen.

Specialist in Certificatiebegeleiding

Link naar reactie
 • 0

Volgens SIDN: "Datum registratie    2011-12-20"

 

Kan zijn dat hij toevallig vandaag vrij kwam, als de vorige eigenaar hem niet verlengd heeft. In dat geval had je hem snel moeten registreren. 4 letterige domeinnamen zijn altijd leuk.

 

Als hij niet verlengd was, dan zou hij op 20-12-12 in quarantaine moeten zijn gekomen en dan zou hij op 29 janunari a.s. vrijkomen. Dat is niet het geval. Wat wel raar is, is dat de status van de domeinnaam inactief is. Voor de TS: wellicht dat de eigenaar van de domeinnaam wel open staat voor het verkopen van de domeinnaam. Je kunt altijd een mailtje sturen natuurlijk. De gegevens van de eigenaar kun je achterhalen via sidn.nl.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  0 leden, 61 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 80.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.