Jump to content

Joost Vaessen

Senior
 • Content Count

  73
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Address
  Westhoven 10, Roermond, 6042NV, Netherlands
 • Country
  Nederland
 • First name
  Joost
 • Last name
  Vaessen
 • Company or organization name
  KAM Consultants B.V.
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 1. Is de vraag vanuit de klant puur gericht op productcertificeringen of ook op certificering van jouw organisatie? In de laatste plaats is ISO 9001 de meest voorkomende certificering op kwaliteitsgebied.
 2. Inmiddels is men in China in ieder geval behoorlijk serieus. Voor een klant hier in Nederland heb ik laatst een managementsysteem op basis van ISO 9001/14001 opgezet, omdat men anders geen zaken kon doen met China. Zal natuurlijk van de branche afhangen. Bedoel je dat de Chinezen die norm eisten en dat je NL klant daarop in ging? Jazeker. In die branche schijnt het ook in China al normaal te zijn. En de markt was er interessant genoeg om daar verder aan te voldoen. Overigens was de eis vanuit China alleen ISO 9001.
 3. Inmiddels is men in China in ieder geval behoorlijk serieus. Voor een klant hier in Nederland heb ik laatst een managementsysteem op basis van ISO 9001/14001 opgezet, omdat men anders geen zaken kon doen met China. Zal natuurlijk van de branche afhangen.
 4. Ik weet niet in hoeverre er een lijst bestaat. Echter je kan natuurlijk bij de betreffende organisatie het ISO 9001 certificaat opvragen. Hebben ze deze dan sturen ze die direct. Twijfel je dan nog: Op het certificaat staat tevens hun certificatie instelling. Deze zou je dan kunnen benaderen om de echtheid van het certificaat na te vragen.
 5. Dat gaat niet zomaar op. Het is jouw bedrijf en jouw webwinkel. Jouw moeder zal daar waarschijnlijk dan haar verzekering voor moeten uitbreiden, gezien deze specifiek is voor haar eigen producten. Wat als een klant besluit de PC terug te sturen? Je bent verplicht, volgens de wetgeving, deze binnen een bepaalde termijn terug te nemen en de klant het geld terug te geven. Kan je dan de onderdelen nog terug geven aan de leverancier? Lijkt mij lastig gezien het gaat om gebruikte materialen.
 6. Lijkt mij toch een vreemd iets. Met een beetje moeite kan jij wellicht achterhalen over welk bedrijf dit gaat. Dan is toch de privacy en vertrouwelijkheid in het geding
 7. Lees volgende link eens: http://www.kvk.nl/ondernemen/freelancers-en-zzpers/zelfstandigheid/wanneer-bent-u-zelfstandig-en-wanneer-niet/ De fiscus etc. doelt hier dus op een verkapt dienstverband. De zelfstandigheid is in het geding omdat de leerlingen toch die ene persoon verwachten. Kan men iemand anders sturen? aan de andere kant zie je op het begin het voorbeeld van de belastingadviseur die parttime voor een opleidingsinstituut werkt. dit komt in de buurt van wat jullie doen. De lijn tussen zelfstandigheid en een verkapt dienstverband is vaak een dunne lijn. Dus ben hier voorzichtig mee.
 8. Weet je zeker dat het geen oplichters waren? Ik kan mij niet voorstellen dat men bij ING zo slecht voorbereid het gesprek in gaat.
 9. Tsja het is maar hoe je het ziet. Men legt het uit als zijnde dat .nl beter scoort dan .com. Maar volgens mij is het nog altijd zo dat de taal het verschil maakt. Als men de engelstalige website op .nl had gezet en de nederlandstalige op .com dan had .com beter gescoort.
 10. Belangrijk is meer de situatie van de ZZP-er. Werken zij voor meerdere opdrachtgevers? Huren jullie hen voor meerdere dagen per week in, of is het gemiddeld slechts 1 a 2 dagen per week? Dat zijn belangrijke onderdelen om zelfstandigheid te bepalen. Tevens iets om over na te denken is de commissie: jullie leveren een dienst en houden daarvoor een commissie in. Hoe gaat dit in zijn werk? De ZZP-er stuurt jullie een factuur en jullie betalen daar een deel van? In verband met zelfstandigheid lijkt het mij verstandig dat jullie zelf een factuur naar de ZZP-er sturen voor de commissie. Je kan niet zomaar een deel van de factuur inhouden als zijnde commissie.
 11. De curator heeft hier bevoegdheid toe. Lees dit artikel eens door: http://www.kernkamp.nl/nl/diensten/ondernemingsrecht/aansprakelijkheid-van-bestuurders/ Succes!
 12. Volgens mij is er toch een heel groot verschil tussen beide oplossingen. Stel je hebt een BV en het gaat goed mis: dan worden de kosten verhaald op de BV. Dan kan je die wel failliet laten gaan, maar dan ben je wel je goedlopende bedrijf kwijt. Ik zie dit niet als risico's afdekken, maar meer als damage control. Aan de andere kant de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Je zult wel goed moeten opletten dat je een verzekering afsluit met een verzekerd bedrag welke dekkend is. Schade door faillissement en dergelijke kan oplopen tot zeer grote bedragen. Echter een fout is snel gemaakt en je kan dan iedereen een passende oplossing bieden. Naar mijn mening veruit de beste optie.
 13. Belangrijk punt: 99% van de mensen zijn niet geïnteresseerd in de organisatie. Nu is de eerste pagina alleen gericht op jou en je ervaring. Terwijl de aandacht volgens mij naar iets heel anders uit moet gaan. Stel je de volgende vraag eens: Wat wil de bezoeker zien als ze op de site komen? Bij mij komen 2 dingen naar voren: - Prijzen - De auto waarin gereden gaat worden (tenminste daar keek ik destijds naar ;) ) Jou voorpagina is een pagina die je normaal puur op de "over ons"/de organisatie pagina hoort te vinden.
 14. Wat ik mij bij deze afvraag: Ben je niet verplicht expliciet te vermelden dat intellectueel eigendom bij de ontwerper/ontwikkelaar ligt? De klant kan zich beroepen op het feit dat het niet duidelijk is en dat hij/zij er van uit is gegaan dat ook op deze wijze het eigendom bij de klant ligt.
 15. Heb je geen minimale termijn in de offerte opgenomen zodat je er tenminste nog iets aan verdiend? Dit is toch gewoon hard nodig. Eventueel verder een afkoopsom van het contract formeel in de offerte vermelden. Wilt men dan eerder stoppen dan kan men kiezen om het contract uit te dienen of afs te kopen. Zolang je in je offerte niets hebt vermeld over contracttermijn, opzegtermijn en dergelijke heb je helaas geen poot om op te staan
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept