Allereerst ben ik benieuwd hoe het TS in dit topic is vergaan. Hopelijk is TS nog actief en wil hij zijn ervaringen delen.
Daarnaast zit ik min of meer in de zelfde situatie. Ik heb volgende week een oriënterend gesprek met een restaurant eigenaar die zich niet thuis voelt in de Horeca en graag iets anders wil. Ik ken de situatie al een tijdje en heb goed overwogen of dit het restaurant is waar ik wil starten. En dat wil ik graag!
Aan de antwoorden op de vraag van TS heb ik al heel wat, voornamelijk welke gegevens ik moet vragen in het eerste gesprek. In dit eerste gesprek zal voornamelijk besproken worden hoe we een overname kunnen realiseren zodat we er allebei zo goed mogelijk uit komen. Ik wil zelf voorstellen om in termijnen de overname som te betalen. Welke mogelijkheden zijn hiervoor? (huurkoop?) Wat zijn de fiscale consequenties voor beide partijen? (als hierover iets te zeggen valt).
In hoeverre heb ik iets te maken met de eigenaar van het pand? Ik vermoed dat hij ook eigenaar is van een groot deel van de inventaris. Kan hij bijvoorbeeld een overname tegenhouden (niet dat ik dat vermoedt hoor, maar voor mijn wetenschap). Ik wil natuurlijk sowieso met de eigenaar van het pand in gesprek, maar hoe gaat dat normaal in zijn werk?
Na het eerste gesprek verwacht ik dat wij hebben besloten een specialist te betrekken bij de overname, waar vinden we die? Is dat een accountant, een bemiddelaar of een horecamakelaar en heeft iemand een indicatie van de kosten van zo'n specialist? En wie draait 'normaal gesproken' voor deze kosten op? Koper, verkoper of gezamenlijk?
Hopelijk kan iemand mij hier nog wat wijzer maken voor ik in gesprek ga, spannend!
Mod edit: titel verduidelijkt en afgeplitst van aangehaalde topic
Zie jij kansen voor je onderneming/bedrijf in het buitenland? Met RVO onderneem je verder.
Kijk wat onze kennis, contacten en financiële mogelijkheden voor jou kunnen betekenen.
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
Garibaldi85
Garibaldi85
Beste allen,
Allereerst ben ik benieuwd hoe het TS in dit topic is vergaan. Hopelijk is TS nog actief en wil hij zijn ervaringen delen.
Daarnaast zit ik min of meer in de zelfde situatie. Ik heb volgende week een oriënterend gesprek met een restaurant eigenaar die zich niet thuis voelt in de Horeca en graag iets anders wil. Ik ken de situatie al een tijdje en heb goed overwogen of dit het restaurant is waar ik wil starten. En dat wil ik graag!
Aan de antwoorden op de vraag van TS heb ik al heel wat, voornamelijk welke gegevens ik moet vragen in het eerste gesprek. In dit eerste gesprek zal voornamelijk besproken worden hoe we een overname kunnen realiseren zodat we er allebei zo goed mogelijk uit komen. Ik wil zelf voorstellen om in termijnen de overname som te betalen. Welke mogelijkheden zijn hiervoor? (huurkoop?) Wat zijn de fiscale consequenties voor beide partijen? (als hierover iets te zeggen valt).
In hoeverre heb ik iets te maken met de eigenaar van het pand? Ik vermoed dat hij ook eigenaar is van een groot deel van de inventaris. Kan hij bijvoorbeeld een overname tegenhouden (niet dat ik dat vermoedt hoor, maar voor mijn wetenschap). Ik wil natuurlijk sowieso met de eigenaar van het pand in gesprek, maar hoe gaat dat normaal in zijn werk?
Na het eerste gesprek verwacht ik dat wij hebben besloten een specialist te betrekken bij de overname, waar vinden we die? Is dat een accountant, een bemiddelaar of een horecamakelaar en heeft iemand een indicatie van de kosten van zo'n specialist? En wie draait 'normaal gesproken' voor deze kosten op? Koper, verkoper of gezamenlijk?
Hopelijk kan iemand mij hier nog wat wijzer maken voor ik in gesprek ga, spannend!
Mod edit: titel verduidelijkt en afgeplitst van aangehaalde topic
Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/48188-overname-restaurant/Delen op andere sites
Aanbevolen berichten
7 antwoorden op deze vraag