Jump to content

Garibaldi85

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. 'Wij' hebben een einde gemaakt aan de praktijken van de DSB bank, dan kunnen 'wij' toch ook een einde maken aan welke andere bank dan ook? "Too Big To Fail?" "Het systeem werkt nou eenmaal zo?" 'Wij' kunnen toch bewijzen dat het zo niet werkt?
 2. De raad van Den Haag is inmiddels akkoord met plan in onderstaande link.. Hopelijk worden deze ambitieuze plannen gesteund door de consument.. http://www.missethoreca.nl/Home/Nieuws/2015/2/Horecaplannen-in-reuzenrad-op-Pier-van-Scheveningen-1709159W/
 3. Wat is in deze rechtsvorm de definitie van een 'Start-up'? Deze term kan nogal eens voor verwarring zorgen.
 4. Waarom maken jullie eigenlijk een ondernemingsplan? De uurlonen die je noemt zijn bruto lonen die de werknemer verdient, maar je loonkosten per uur zullen een stuk hoger zijn, hebben jullie daarmee rekening gehouden? Je geeft aan jullie de complete inventaris overnemen maar dat de zaak de afgelopen tijd niet heeft gedraaid, waarom was het dicht? Zijn er cijfers uit de tijd dat het wel open was. En inderdaad, ik zou ook wel willen weten (wanneer ik het ondernemingsplan moest beoordelen) wat de omvang van het bedrijf is. Hoe groot is je terras, wat kan je binnen kwijt. Van welke gemiddelde besteding gaan jullie uit? Meerdere scenario's (worst case, best case). En, kennelijk kunnen jullie 200 personen kwijt in de zaak + mooie locatie = gewilde locatie voor feesten en partijen, lees ik niets over. Succes!
 5. Om teleurstelling te voorkomen zou ik zorgen dat het verhaal heel, heel goed in elkaar steekt. Meld wellicht alleen de verhaallijn wat het doel is van de film. Verder heb je er kennelijk weinig kaas van gegeten (no offence) dus dat moet je dan ook aan de professionals overlaten (mochten zij er iets in zien). Je zult dan moeten fungeren als aanjager van het plan en verder het los kunnen laten. En die schatting van 6 miljoen is véél te veel, zo'n 'kinderwagen' bijvoorbeeld zou door een producent gesponsord kunnen worden. Succes!
 6. Amstelfilm Artifilm Cineart Cinema Delicatessen Cinemien DFW Eye Imagine Lumiere Moonlight Paradiso Remain in Light September Film Hierboven een aantal filmdistributeurs uit NL en BE die wat doen met arthouse films. Je zou eens eentje kunnen mailen met de vraag. Maar een film van 6 miljoen lijkt me wel heel ambitieus (misschien een 0 teveel?). Films in het art-house circuit leveren vaak geen geld op en hebben ook geen commerciële insteek. Die films worden door fondsen/stichtingen gefinancierd. Aan opbrengsten moet je sowieso niet denken, tenzij je bijvoorbeeld gaat werken met (grote) sponsoren. Ik ben benieuwd! Succes!
 7. Garibaldi85

  Dine Online

  Aan de andere kant, ik denk dat TS mogelijk gokt op iets anders :) Dat denk ik ook. Iens.nl was/is marktleider in Nederland en dus interessant om over te nemen. Voor je zover bent ben je heel wat euro's verder lijkt me...
 8. Garibaldi85

  Dine Online

  De overweldigende bezoekersstromen naar IENS leidde helaas niet tot overweldigende omzetcijfers. Wouter van der Wijk, die na de fusie met SeatMe.nl aantrad bij de site, bevestigt dat er lange tijd verlies werd geleden bij IENS, ondanks de extreem hoge bezoekersaantallen. ’De perfecte match kwam pas in 2012 toen bezoekers van IENS via de technologie van Seat.me rechtstreeks konden gaan reserveren.’ Met behulp van private investeerders moest er echter wel steeds opnieuw geld worden opgehaald om de investeringen en vaste lasten te kunnen betalen. Bij IENS werken nu tussen de 30 en 35 mensen. Bron Je hebt waarschijnlijk iemand nodig me héle diepe zakken
 9. Garibaldi85

  Dine Online

  Hoi Yusef, Leuk dat je een dienst wil leveren ten behoeve van de Nederlandse restaurants. Ik vraag mij af hoeveel restaurants je al heb benaderd of ze geïnteresseerd zijn. Het lijkt mij moeilijk om op te boksen tegen reuzen als Tripadvisor, Iens.nl (onlangs overgenomen door TA) en Couverts, laten we ook Facebook niet vergeten. Volgens mij moet je eerst een sterk review concept neerzetten voor dat je een goed verhaal hebt naar de ondernemers. Dat vraagt om veel vrije tijd en geen verdiensten. Maar ja, waarom zet ik een review op jou site, en niet op een van die anderen. Je website is qua opzet best aardig, maar een app is vele malen belangrijker. Hebben jullie die al ontwikkeld? Ik zie op je site iets over 20% korting op je reservering. Hoe moet ik dat zien? 20% van de restaurantrekening (wie betaald dat?), of zijn er reserveringskosten (dan bel ik het restaurant wel). Een overname met lege bestanden lijkt me vrijwel onmogelijk. Succes! Ik houd je in de gaten ;)
 10. Het eerste gesprek is geweest. Een goed en open gesprek, vond ik. Ik heb veel antwoorden gekregen, onder andere de huurprijs, personeelsbestand en de overnameprijs. En laat ik het zo zeggen, ik heb geen dingen gehoord die me hebben afgeschrikt. De jaarrekening van afgelopen jaar wordt afgerond door de accountant, zodra die klaar is krijg ik die ook overhandigd, de accountant van mijn schoonouders heeft al aangeboden deze vrijblijvend met mij door te nemen. De verkoper gaf aan dat hij sinds begin 2014 bij een nieuwe boekhouder/accountant is, daarvoor is het een zooitje zegt hij. Maar ik neem aan dat hij daarvan toch ook jaarrekeningen moet hebben? Ik zou toch wel graag willen weten wat de omzetten waren en het liefst ook de opbouw van het EV. Maar hoe nu verder, ik ben bezig met een ondernemingsplan, dat kan in principe snel klaar zijn. De huidige eigenaar gaf aan dat ik kon overnemen wanneer ik wilde en hij adviseerde mij dat nog voor de zomer te doen, zodat ik die mooi kon meepikken. Ik heb het idee dat de verkoper het verder niet te moeilijk wil doen, geen makelaar of specialisten, gewoon het bedrag op tafel en gaan (hij wil wel 25% financieren). Nu lees ik veel op dit forum dat dit toch niet verstandig is, zijn hier uitzonderingen op? Voor de verkoper lijkt mij dat je toch de fiscale gevolgen wilt weten? De vraagprijs lijkt mij naar mijn inschattingen realistisch en ik denk dat we daar dus wel uit kunnen komen. Als iemand tips heeft hoe hiermee om te gaan, graag. Ik ga in ieder geval gebruik maken van het aanbod van de accountant.
 11. Ah, een eigen topic! Bedankt voor de reacties tot nu toe, zeer helder. Ik heb voor mezelf een mooie checklist gemaakt voor het gesprek. Wanneer er verder nog antwoorden, tips of opmerkingen zijn: heel graag. Ik zal ongetwijfeld mijn terugkoppeling geven in dit topic .
 12. Ik heb het idee dat er heel veel (hobby) investeerders regelmatig kijken op een CF platform. Ik vraag mij wel af welk percentage van een volgescheven investering familie, vrienden en bekenden is. Wellicht zijn hier cijfers over te krijgen. Ik zie soms dat CF campagnes van 200k binnen 2 dagen geslaagd zijn. Met google werk zie je dan wel dat dit op Social Media uitgebreid gepromoot is door de investeringsvrager. Je zou dus je CF campagne heel goed onder de aandacht kunnen brengen bij leden van een volleybal vereniging. Als je via een CF platform een investering vraagt staat daar (volgens mij) altijd een rentepercentage tegenover. Dus ik denk niet dat het mogelijk is een terugbetaling in natura te laten plaatsvinden. Persoonlijk zou ik niet snel geld investering in een onbekende via een zelf georganiseerde campagne. Via een platform weet je zeker dat de onderneming onder de loep is genomen en dat de uitbetaling professioneel geregeld is. Heel veel succes met je plannen!
 13. Beste allen, Allereerst ben ik benieuwd hoe het TS in dit topic is vergaan. Hopelijk is TS nog actief en wil hij zijn ervaringen delen. Daarnaast zit ik min of meer in de zelfde situatie. Ik heb volgende week een oriënterend gesprek met een restaurant eigenaar die zich niet thuis voelt in de Horeca en graag iets anders wil. Ik ken de situatie al een tijdje en heb goed overwogen of dit het restaurant is waar ik wil starten. En dat wil ik graag! Aan de antwoorden op de vraag van TS heb ik al heel wat, voornamelijk welke gegevens ik moet vragen in het eerste gesprek. In dit eerste gesprek zal voornamelijk besproken worden hoe we een overname kunnen realiseren zodat we er allebei zo goed mogelijk uit komen. Ik wil zelf voorstellen om in termijnen de overname som te betalen. Welke mogelijkheden zijn hiervoor? (huurkoop?) Wat zijn de fiscale consequenties voor beide partijen? (als hierover iets te zeggen valt). In hoeverre heb ik iets te maken met de eigenaar van het pand? Ik vermoed dat hij ook eigenaar is van een groot deel van de inventaris. Kan hij bijvoorbeeld een overname tegenhouden (niet dat ik dat vermoedt hoor, maar voor mijn wetenschap). Ik wil natuurlijk sowieso met de eigenaar van het pand in gesprek, maar hoe gaat dat normaal in zijn werk? Na het eerste gesprek verwacht ik dat wij hebben besloten een specialist te betrekken bij de overname, waar vinden we die? Is dat een accountant, een bemiddelaar of een horecamakelaar en heeft iemand een indicatie van de kosten van zo'n specialist? En wie draait 'normaal gesproken' voor deze kosten op? Koper, verkoper of gezamenlijk? Hopelijk kan iemand mij hier nog wat wijzer maken voor ik in gesprek ga, spannend! Mod edit: titel verduidelijkt en afgeplitst van aangehaalde topic
 14. Beste Aydin, Mooi om te lezen dat je serieus bezig bent met je ambities. Om een dergelijke ambitie te kunnen uitvoeren heb je een ijzersterk concept nodig. De welbekende P's zijn daarbij heel belangrijk, die zul je moeten uitwerken in een goed plan. Een van die P's waarmee je al aan de gang bent geweest is Plaats. Wie denk je dat naar die plaats zullen omrijden, lopen, fietsen om een kopje koffie bij jou te drinken? Je hebt het over een huurprijs van 700 euro (per maand ga ik vanuit), wat krijg je daarvoor? Hoeveel m2? Is er een mogelijkheid voor een terras, en zo ja, wat kost dat? volgens de Horeca 'wetten' moet je ongeveer 9000 euro omzetten als je naar de huurprijs kijkt. Gaat dat lukken denk je, op die locatie? Misschien kan je op een locatie die 2 keer zoveel kost wel 3 keer zoveel omzet halen, dat zou je moeten onderzoeken. Of je Turkse koffie aan Nederlanders kan slijten durf ik je niet te vertellen, je zou dmv proeverijen kunnen nagaan hoe er op de soorten koffie word gereageerd, vraag of je bijvoorbeeld op het plein van Saxion Hogeschool een proeverij mag houden. Succes!
 15. Volgens mij worden er al talloze pogingen gedaan om mensen fruit te laten eten, smoothies, knijpfruit, voorgesneden fruit enzovoort. Het product waar jij naar opzoek bent bestaat al, het heet, appel. Makkelijk weg te happen, goedkoop, gezond en ook nog eens duurzaam. Ik kan niet begrijpen dat er zakjes met voorgesneden appel worden verkocht, die met gassen vers gehouden worden in een plastic verpakking, voor 1,25 euro, terwijl er de lekkerste appelen liggen in de zelfde kantine of supermarkt. Bovenstaande is misschien niet echt een antwoord op jou vragen, maar ik wil er mee aangeven dat het probleem niet ligt bij het gemak of ongemak van een product maar er spelen heel andere factoren een rol.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept