Ga naar inhoud
Sidebar tonen Sidebar tonen
Geplaatst:

faysal

Beste leden,

 

Even een vraagje betreft het verwerken van de kosten van een pizzaria:

 

Ik doe de boekhouding van een vriend van mij. Hij heeft een pizzaria.

 

Ik krijg van hem facturen en zijn omzetcijfers, alleen nu komt het..

 

Moet ik rekening houden met derf, uitval en afval, of moet ik gewoon alle kosten inboeken die tot het maken van zijn etenswaren behoren boeken als inkoopkosten, thats it?

en dus geen rekening houdend met uitval en afval etc, of voorraad?

 

 

Hij heeft een hoge omloopsnelheid..

 

 

Ik hoop dat jullie mij op weg kunnen helpen

 

Groetjes,

 

Faysal

 

Featured Replies

Geplaatst:

Hans van den Bergh

  • Moderator

Daar kunnen we niet op ingaan, want die vriend is in principe een klant van je, want jij bent zijn op dit moment zijn boekhouder, dus is het een klantvraag.

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc I Innovatiestrategieën Ontwerper I HL-Deelnemer en -Moderator I Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht I Bedrijfsidee? Toets het Grátis: HIERMEE!

Geplaatst:

TwaBla

  Op 14-3-2016 om 13:55, faysal zei:

Moet ik rekening houden met derf, uitval en afval, of moet ik gewoon alle kosten inboeken die tot het maken van zijn etenswaren behoren boeken als inkoopkosten, thats it? en dus geen rekening houdend met uitval en afval etc, of voorraad?

Je koopt ingrediënten in en een deel daarvan wordt niet verkocht. Dus je derving en diefstal zit al aan de kostenkant.

 

Nou kun je zeggen: het is ook gemist inkomen. Ik maak 100 pizza's en verkoop er slechts 90. Dus die overblijvende tien zijn gemiste inkomsten. Mag ik die bij m'n kosten optellen? Nee dus, want de ingrediënten zaten al aan je kostenkant. De restantjes zijn ondernemersrisico. Geef ze weg aan daklozen!

 

(Die 'we' Hans, is dat de koninklijke 'we'? ;D)(wees es niet zo streng!)

 

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Geplaatst:

Highio

Beste faysal,

 

dit topic gaat op slot. In jouw berichtengeschiedenis lees ik een reeks vragen die ik nu kwalificeer als klantvragen (zie onze forumregels). Het zou prettig zijn als je deze vragen als adviseur of boekhouder niet langer op HL stelt.

 

Modgroet,

 

Highio

 

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.