Jump to content
An del sol
Verberg

Wat heb ik nodig om met een sappenbar te beginnen?

vraag

Ik ben van plan om met een sappen/lunchbar beginnen, uitsluitend biologisch. Ik heb al wat research gedaan op diverse websites en ik weet dat ik met een ondernemingsplan moet beginnen.

 

Ik wil een locatie gaan huren van ongeveer 60 m2.

 

Weet iemand hoeveel startkapitaal ik ongeveer nodig heb? En wat zijn de mogelijke risico's? (behalve dat als het niet loopt)

En wat is naast een ondernemingsplan, vergunningen, locatie en financiering nog meer belangrijk?

Wat zijn de fiscale voordelen en nadelen?

Ik ga geen alcohol verkopen, ik vraag me af of ik dan papieren nodig heb. Ik heb wel mijn ondernemingsdiploma. Verder nooit wat mee gedaan.

 

Ik ben al wat ouder en ik heb in het verleden in de horeca gewerkt maar dat is dan ook mijn enige ervaring.

 

Ik hoop eigenlijk op tips en advies. Ik heb veel vragen, ik weet het:))

 

Bedankt alvast.

 

Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
  • Rate this answer

De vragen die je stelt zijn voor ons of niet te beantwoorden (bijvoorbeeld hoeveel geld je nodig hebt) of zo basaal dat we eigenlijk van jou als ondernemer verwachten dat je dat soort dingen weet voordat je met een eigen bedrijf begint (de fiscale basis).

De basis kan je onder andere vinden in het handboek ondernemen.

 

 

En wat is naast een ondernemingsplan, [...] nog meer belangrijk?

 

Dit is nu het belangrijkste. De vragen die je ons stelt zul je beantwoord gaan krijgen op het moment dat je dit plan aan het schrijven bent.

 

Link to post
Share on other sites
  • 0
  • Rate this answer

En terwijl je Wouter's advis opvolgt, kun je daarnaast je licht eens opsteken bij een sapbar in een andere stad. Maak een afspraak met de eigenaar en vraag haar/hem waar zij/hij tegenaan is gelopen. Je zult versteld staan hoe graag mensen informatie willen delen als ze merken dat je serieuze plannen hebt.

 

Link to post
Share on other sites
  • 0
  • Rate this answer

Allereerst ga je naar je gemeente om te verifiëren of je op de beoogde locatie(s) de beoogde onderneming mag exploiteren. Ook de gemeente zal als eerste naar een ondernemingsplan vragen en je kunnen informeren over bestemmingsplannen van locaties en benodigde vergunningen.


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Bring your business plan to a higher level!

    All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

    • Ask your entrepreneur questions
    • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
    • > 65,000 registered members
    • > 100,000 visitors per month
    •  Available 24/7 / within <6 hours of response
    •  Always free

  • Who's Online

    Er zijn 0 leden online en 30 gasten

    There are no registered users currently online

    (See full list)    
  • Also interesting:

  • Ondernemersplein



EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept