ronbrug Geplaatst: 6 november 2005 ronbrug 2 2 Geplaatst: 6 november 2005 Ik heb plannen om een traiteur /delicatessen zaak te beginnen. Nu heb ik op het internet gezien , dat traiteur en delicatessen twee verschillende branches zijn, namelijk detailhadel en horeca. Wat geeft de doorslag? Wat zijn de voor en nadelen, om bij een bepaalde branche toe horen? Alvast bedankt voor de reactie Ronald [titel toegespitst - mod] Link naar reactie https://www.higherlevel.nl/forums/topic/7124-traiteur-of-delicatessenzaak/ Delen op andere sites More sharing options...
1 Edo van Santen Geplaatst: 6 november 2005 Edo van Santen 2,7k 1 119 Geplaatst: 6 november 2005 wat is de achtergrond van je vraag precies? waarom is dit een probleem? wat wil je weten? wat heeft jouw voorkeur? met iets meer achtergrondinfo kunnen we een beter antwoord geven... Pitch Coach | Pitch Trainer | Public Speaker | Sparring Partner | Wijze oude man |Mentor | Pitcholoog (c) Link naar reactie https://www.higherlevel.nl/forums/topic/7124-traiteur-of-delicatessenzaak/#findComment-71039 Delen op andere sites More sharing options...
1 TwaBla Geplaatst: 6 november 2005 TwaBla 22,7k 6 1426 Geplaatst: 6 november 2005 Er gelden waarschijnlijk andere regels voor zaken waar vers eten bereid en bewaard wordt (HACCP), dan voor winkels waar alleen voorverpakte voeding verkocht wordt. Op zich is die combinatie echter niet ongebruikelijk. Het verschil tussen die twee is ook een academische kwestie. Tenzij je marktgegevens van beide wilt vergelijken. Maar dat is sowieso lastig, want ook een slager, bakker of zelfs groentezaak en supermarkt kan in beide sectoren actief zijn. Wat is je vraag percies? Hiep hiep hoera: honderd jaar A4 (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie) Link naar reactie https://www.higherlevel.nl/forums/topic/7124-traiteur-of-delicatessenzaak/#findComment-71040 Delen op andere sites More sharing options...
0 ronbrug Geplaatst: 6 november 2005 Auteur ronbrug 2 2 Geplaatst: 6 november 2005 Ik wil een zaak beginnen waar ik maaltijden verkoop , maar ook olijfolie verkopen en wijnen etc. mijn voorkeur ligt in een delicatessenzaak , vanwege de strenge haccp eisen die voor een traiteur gelden(horeca/ catering/traiteur. gelukkig heb ik al veel ervaring met haccp. Is het mogelijk om als een delicatessenzaak te starten en toch de maaltijdcomponenten te verkopen? Deze vraag stel ik omdat ik daar rekening mee moet houden met het toekomstige pand, Ik heb panden op het oog , maar die mogen niet gebruikt worden voor horecadoeleinden. Link naar reactie https://www.higherlevel.nl/forums/topic/7124-traiteur-of-delicatessenzaak/#findComment-71047 Delen op andere sites More sharing options...
1 Wout Tankink Geplaatst: 6 november 2005 Wout Tankink 266 5 Geplaatst: 6 november 2005 Ik heb panden op het oog , maar die mogen niet gebruikt worden voor horecadoeleinden. Je vraag heeft dus betrekking op bestemmingsplan en eventueel andere gemeentelijke bepalingen. Ik kan mij zo voorstellen (maar heb geen specifieke kennis op dit gebied) dat het onderscheid in dit geval betrekking heeft op: 1. het al dan niet gelegenheid bieden de produkten ter plekke te consumeren; 2. de openingstijden van de zaak. Wellicht dat gemeentes hun eigen criteria op dit gebied hanteren. Waarom vraag je niet na bij de betreffende gemeentes wat de door hun gehanteerde criteria zijn? Ik zou daarbij (nog) niet alle details van je plannen noemen. Link naar reactie https://www.higherlevel.nl/forums/topic/7124-traiteur-of-delicatessenzaak/#findComment-71052 Delen op andere sites More sharing options...
1 Rikkert Walbeek Geplaatst: 6 november 2005 Rikkert Walbeek 326 19 Geplaatst: 6 november 2005 Er zijn meer zaken die hetzelfde doen. Bel hen eens en vraag naar hun ervaring. Zij hebben waarschijnlijk reeds met hetzelfde bijltje gehakt. Als voorbeeld: Spanish Harlem in de Cronjestraat te Haarlem. Zij verkopen verse tapas (aanrader!) maar ook verpakte etenswaren, wijn en veel spaans aardewerk. Lijkt me een vergelijkbare situatie. http://www.spanishharlem.nl/ succes! SalesXeed SalesBlog Link naar reactie https://www.higherlevel.nl/forums/topic/7124-traiteur-of-delicatessenzaak/#findComment-71057 Delen op andere sites More sharing options...
1 Tamsma Geplaatst: 8 november 2005 Tamsma 4 1 Geplaatst: 8 november 2005 Dit wordt bepaald in een verordening van het Bedrijfschap Horeca & Catering. Voorwaarden zijn o.a. (doe ik uit mijn hoofd): verstrekking van maaltijden en/of dranken, dienstverlening en de aanwezigheid van zitgelegenheid voor gebruik ter plaatse. Bel daarom even het bedrijfschap om de vraag voor te leggen. www.bedr-horeca.nl. Discussie speelt ook regelmatig bij tankstations. Bij deze discussies speelde het wel/of niet hebben van zitgelegenheid een doorslaggevende rol. Let op: het bedrijfschap zal bij twijfel snel geneigd zijn om beide exploitatievormen als horeca aan te merken. Zij genereren nl inkomsten uit verplicht ingeschreven bedrijven. Link naar reactie https://www.higherlevel.nl/forums/topic/7124-traiteur-of-delicatessenzaak/#findComment-71299 Delen op andere sites More sharing options...
0 Wout Tankink Geplaatst: 8 november 2005 Wout Tankink 266 5 Geplaatst: 8 november 2005 Dit wordt bepaald in een verordening van het Bedrijfschap Horeca & Catering. Dat het bedrijfschap Horeca een bepaalde definitie hanteert, betekent niet zonder meer dat deze definitie gewoonlijk of altijd gehanteerd wordt. met andere woorden: de context van de vraag van de topicstarter is van invloed op het antwoord Link naar reactie https://www.higherlevel.nl/forums/topic/7124-traiteur-of-delicatessenzaak/#findComment-71306 Delen op andere sites More sharing options...
0 Tamsma Geplaatst: 9 november 2005 Tamsma 4 1 Geplaatst: 9 november 2005 Op het moment dat er een delicatessenzaak of traiteurzaak wordt geexploiteerd, kunnen beide toch onder de inschrijvingsplicht vallen. Inschrijving heeft dan tot gevolg dat de algemeen verbindend verklaarde CAO gaat gelden (behalve als besloten wordt om lid te worden van het Nederlands Horeca Gilde). Een exploitant is dan dus gebonden aan de Horeca-CAO (vroeger was deze alles behalve gunstig), de nieuwe geldende CAO is voor de werkgever een stuk interessanter geworden. Daarnaast worden, indien de exploitatie toch als horeca wordt aangemerkt, diverse benodigde vergunningen relevant. Ook het zoeken naar een pand wordt bemoelijkt, omdat daar dan een horecabestemming op moet zitten en het financieren van Horeca is niet makkelijk. Het exploiteren van een zaak met een horecaoogmerk is beduidend lastiger dan een zaak met een detailhandelsoogmerk. Ik ben zelf zeer actief betrokken bij horeca-exploitaties, dus mochten er aanvullende vragen zijn dan verneem ik dat graag. Link naar reactie https://www.higherlevel.nl/forums/topic/7124-traiteur-of-delicatessenzaak/#findComment-71343 Delen op andere sites More sharing options...
0 TwaBla Geplaatst: 9 november 2005 TwaBla 22,7k 6 1426 Geplaatst: 9 november 2005 Reusje Tamsma! Blijkbaar kun je beter een detailhandel zijn dan een horeca-onderneming, en het steekt 'm op die zitjes. Vandaar dat je bij tankstations doorgaans sta-tafels vindt. Erg interessant om te weten. Heb je hier wat aan, Ron? Hiep hiep hoera: honderd jaar A4 (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie) Link naar reactie https://www.higherlevel.nl/forums/topic/7124-traiteur-of-delicatessenzaak/#findComment-71354 Delen op andere sites More sharing options...
1 sasja Geplaatst: 6 oktober 2008 sasja 2 1 Geplaatst: 6 oktober 2008 Als eigenaar van een traiteur/cateraar, vraag ik mij af of het verplicht is om je contracten onder een cao te laten vallen. (of dat nou horeca of detaillhandel is) Een Cao staat boven de gemaakte afspraken in een arbeidscontract. Dat is niet wenselijk in de meeste gevallen. Ik ben er altijd vanuit gegaan dat het niet verplicht was om een cao te hanteren.. (ik heb geen zitplaatsen). Dat is met name interessant voor onze arbeidsovereenkomsten; ik ben 7 dagen per week geopend en hanteer voor al die 7 dagen een zelfde uurloon. Ik geloof niet dat dat mag wanneer je onder een van de cao's valt. Is dat zo? Ook ben ik hierdoor niet verplicht lid van een branchevereniging, tot dusver heb ik dat ook met succes aangevochten. (ook daar betaal je een jaarlijkse contributie voor). Ook begreep ik dat de Cao voor detaillhandel sowieso niet meer van toepassing is. Link naar reactie https://www.higherlevel.nl/forums/topic/7124-traiteur-of-delicatessenzaak/#findComment-171925 Delen op andere sites More sharing options...
ronbrug
ronbrug
Ik heb plannen om een traiteur /delicatessen zaak te beginnen.
Nu heb ik op het internet gezien , dat traiteur en delicatessen twee verschillende branches zijn, namelijk detailhadel en horeca.
Wat geeft de doorslag?
Wat zijn de voor en nadelen, om bij een bepaalde branche toe horen?
Alvast bedankt voor de reactie
Ronald
[titel toegespitst - mod]
Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/7124-traiteur-of-delicatessenzaak/Delen op andere sites
Aanbevolen berichten
10 antwoorden op deze vraag