Ga naar inhoud

Productieruimte voor voeding - ideeen en tips gezocht

Geplaatst:

Nootje123

Hallo allemaal,

 

Ik ben nieuw op dit forum en ik wil me graag even voorstellen. Ik ben al een tijdje bezig met het ontwikkelen van mijn eigen saus. De saus is een Aioli waarvan familie en vrienden al jaren smeken om het recept te delen of om de saus op de markt te brengen. 

 

Ik ben erg enthousiast over mijn saus en ik ben ervan overtuigd dat er een markt voor is. Ik wil de saus dan ook graag op de markt brengen.

 

Waar ik nu tegenaan loop is een soort van vicieuze cirkel en ik hoop dat ik dit goed kan uitleggen..

Nederland heeft superstrenge regels als het gaat om de productie van Voedsel (en dat is maar goed ook). Denk aan warenwet, de NVWA, Haccp. Allemaal prima. 
Maar om iets te mogen verkopen in nederland moet het allemaal getest zijn en voldoen aan de regels. 

Nou heb ik een productieruimte nodig die dus voldoet aan die regels, zodat ik alles kan testen en producerren, want vanuit huis produceren is niet mogelijk met al die eisen. Alleen is een volledig pand huren en deze verbouwen met een compleet HACCP ingerichte productieruimte natuurlijk niet te doen zonder een enkel potje te hebben geproduceerd.

Dus ik moet produceren om geld om te zetten, maar heb blijkbaar HEEL VEEL geld nodig om te mogen produceren. 
 

Heeft iemand hier ervaring mee? Ik zou heel erg geholpen zijn met tips en adviezen. Ik zie nu gewoon even geen oplossing. 

 

Alvast bedankt,

Nootje123

Featured Replies

Geplaatst:

Hans van den Bergh

  • Moderator

Welkom op HL 

 

Als je een business op wilt zetten, waarin dan ook, zul je jouw idee uit moeten werken naar een haalbaar en uitvoerbaar plan.

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc I Innovatiestrategieën Ontwerper I HL-Deelnemer en -Moderator I Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht I Bedrijfsidee? Toets het Grátis: HIERMEE!

Geplaatst:

RubenT

  • Moderator

Welkom op Higherlevel.


 

8 uur geleden, Nootje123 zei:

Ik ben erg enthousiast over mijn saus en ik ben ervan overtuigd dat er een markt voor is. Ik wil de saus dan ook graag op de markt brengen.

Een van je volgende stappen is om te valideren of er daadwerkelijk markt is voor jouw product. Enthousiaste familie en vrienden zijn een mooie steun in de rug, maar helaas meestal nog niet voldoende om te kunnen concluderen of het écht een levensvatbaar idee is. Je wil bij je toekomstige doelgroep horen of ze op jouw saus zitten te wachten én bereid zijn om ervoor te betalen.


 

8 uur geleden, Nootje123 zei:

Nou heb ik een productieruimte nodig die dus voldoet aan die regels, zodat ik alles kan testen en producerren

Heb je als eens gezocht naar dark kitchens? Dat zijn keukens die je kunt huren om iets te koken/produceren, zonder dat je dus zelf alles moet optuigen.

Geplaatst:

Jasper Schöpping

  • Administrators

Wat een leuk idee! Naast het ondervragen van je doelgroep, zou ik ook bedenken wat je einddoel is. Zou je het uiteindelijk voor altijd zelf willen produceren? Of heb je de wens dat het uiteindelijk door een grote speler wordt gekocht? Die toekomst voor jezelf duidelijk hebben, helpt je ook bij focus en beslissingen nu.

Geplaatst:

StevenK

10 uur geleden, Nootje123 zei:

Hallo allemaal,

 

Ik ben nieuw op dit forum en ik wil me graag even voorstellen. Ik ben al een tijdje bezig met het ontwikkelen van mijn eigen saus. De saus is een Aioli waarvan familie en vrienden al jaren smeken om het recept te delen of om de saus op de markt te brengen. 

 

Ik ben erg enthousiast over mijn saus en ik ben ervan overtuigd dat er een markt voor is. Ik wil de saus dan ook graag op de markt brengen.

 

Waar ik nu tegenaan loop is een soort van vicieuze cirkel en ik hoop dat ik dit goed kan uitleggen..

Nederland heeft superstrenge regels als het gaat om de productie van Voedsel (en dat is maar goed ook). Denk aan warenwet, de NVWA, Haccp. Allemaal prima. 
Maar om iets te mogen verkopen in nederland moet het allemaal getest zijn en voldoen aan de regels. 

Nou heb ik een productieruimte nodig die dus voldoet aan die regels, zodat ik alles kan testen en producerren, want vanuit huis produceren is niet mogelijk met al die eisen. Alleen is een volledig pand huren en deze verbouwen met een compleet HACCP ingerichte productieruimte natuurlijk niet te doen zonder een enkel potje te hebben geproduceerd.

Dus ik moet produceren om geld om te zetten, maar heb blijkbaar HEEL VEEL geld nodig om te mogen produceren. 
 

Heeft iemand hier ervaring mee? Ik zou heel erg geholpen zijn met tips en adviezen. Ik zie nu gewoon even geen oplossing. 

 

Alvast bedankt,

Nootje123

Tegenwoordig zijn er wat genoemd wordt 'cloud kitchen' of 'dark kitchen' aanbieders, waar je zo'n productiefaciliteit kunt huren, bijvoorbeeld happa.nl. 

 

Is dat niet wat voor jou?

 

 

#ICT #Legal #manufacturing #sustainability

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.