• 0

Zee-aquariums 'verkopen' aan eventuele klanten

Hallo,

 

Dit word mijn eerste post op dit forum waarin ik al uren en uren in aan het lezen ben geweest.

 

Ik ben onlang hier in Belgie een zaak gestart in bijberoep. Ik plaats en verkoop (zee-)aquariums bij voornamelijk bedrijven alsook particulieren.

Ik denk dan aan wachtruimtes , inkomhallen , bureaus e.d.

 

Als jarenlang gedreven aquariaan heb ik de kennis om de klant een mooi verzorg compleet product aan te bieden . Zeker na de vele aquariums die ik na mijn uren al heb geplaatst bij medeaquarianen

B.v. Het plaatsen van een aquarium , toevoegen van levende have , volledige techniek en automatisatie van de techniek om het onderhoud te vergemakkelijken. Dit alles met eventueel een onderhoudskontrakt voor de wekelijkse schoonmaak en onderhoud.

Ook telefonische hulp en noodhulp.

Al dan niet het ontwerp in overleg met binnenhuis architect.

 

Ik krijg het misschien allemaal niet gevat in woorden hier. Maar ik barst van energie en goede moed om hier ooit mijn hoofdberoep van te maken.

 

Spijtig voor mij heb ik totaal geen commercieel talent om mijn zaak , product te ' verkopen ' aan een eventuele klant.

 

Het is soms natuurlijk een aankoop van een groot bedrag . Maar ik weet gewoon dat de bedrijven die een aquarium plaatsen in showroom , restaurant of de dokter in zijn wachtkamer . Dat die zeker een stapje voorstaan aan imago bij hun bezoekers. Een goed verzorg aquarium straalt rust en klasse uit .

 

Hoe moet ik mijn product verkopen ?

 

Jullie als experts zullen wel tussen de regels door kunnen lezen om toch iets van mijn bedoelingen te snappen ;)

 

Groeten Joey

 

[titel verduidelijkt - mod]

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 1

Even een update over mijn zaakje.

 

Eigenlijk gaat het niet goed. Altans niet zoals ik gehoopt had .

Ik verkoop wel materiaal aan particulieren , maar de verkoop van complete systemen aan andere , niet aquarianen , geraakt totaal niet van de grond. Ik heb wel enkele leuke grote projecten gehad , maar niet voldoende om ' mee op de trein ' te kunnen springen.

Ik moet toegeven dat ik buiten de website en een presentatiefolder(zonder aquariumfotos) niet veel heb gedaan om alles te promoten. Dit komt vooral omdat ik door mijn drukke werk overdag gewoon savonds niks meer gedaan krijg.

 

Het is maar een uitvlucht en het ligt allemaal aan mijn eigen.... ik weet het...

 

Maar ik heb een kleine stap gezet. Ik had een redelijk hoge functie bij Audi in nederland. Maar de stress kwam me de oren uit en ik heb sinds vandaag mijn laatste dag gewerkt daar . Ik heb op mijn centjes gelet om een maandje mijn zaak een duw in de rug te geven en niet te gaan werken.

 

Ik ben commercieel echt een dikke boer en weet totaal mijn product niet op de markt te krijgen . Als ik smorgens op sta en bij mezelf denk : wat ga ik vandaag doen voor mijn zaak?... Dan sta ik daar een uur te gapen en doe dan de hele dag nog steeds niets. Ik kan gewoon geen stappen nemen , het schiet me gewoon niet te binnen. Ik zeg zo vaak snachts in bed tegen mijn vriendin : schat ik moet daar echt werk van maken want dit kan echt lukken. En toch....

Mijn moeder heeft het altijd gezegd... en ik geloofde haar nooit. Maar ze zei altijd dat ik iemand was die telkens een duw in de juiste richting nodig heeft vooraleer ik iets doe. Het ergste is dat ik het van mijn eigen weet. Ik ben gewoon geen goede 'zelfstandige' , maar natuurlijk wel een goede vakman .

 

Het klinkt misschien heel onnozel , maar proberen jullie me eens in de juiste richting te duwen met wat stappen om mijn zaak wat beter te kunnen promoten ?

2 reacties van jullie leveren al meer resultaat op als dat ik 2 weken zou brainstormen.

 

Alweer iedereen bedankt op dit leerrijke forum.

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Volgens mij is je enthousiasme al 1 belangrijk commercieel punt.

Daarnaast weet je volgens mij goed wat je kunt bieden en wat je mogelijkheden zijn.

Ik zou eerst op zoek gaan naar binnenhuisarchitecten die je misschien kunnen helpen en met je willen samenwerken.

Daarnaast mensen overtuigen met voorbeelden en foto's. En over het algemeen, er gewoon op uit!

 

Succes

Link naar reactie
  • 0

referentie : Ik heb tot nu enkel bij mensen hun thuis aquariums geplaats en bij familie . Laten we zeggen ongeveer een 15tal. Is misschien moeilijk aan te halen als referentie?

 

Enthousiasme heb ik op overschot. En ik ben ook niet bang naar de problemen naderhand aangezien door mijn ervaring goed weet wat te doen .

 

Naar binnehuisarchitecten ga ik zeker stappen. Maar daar weer hetzelfde probleem voor me om die mensen ook mee over de streep te trekken.

 

Voorbeelden en fotos heb ik genoeg. Enkel zijn er maar 2 daadwerkelijk van werken van mij.

 

bedankt al voor de reacties !

 

 

Link naar reactie
  • 0

Heb je al eens een ondernemingsplan of een plan van aanpak voor jezelf gemaakt? Gewoon om wat meer inzicht te krijgen. Ik begrijp dat je geen financiering zoekt, dus dan kan je je ideeën op een paar A-4tjes kwijt.

 

Welke acties heb je zelf al ondernomen?

 

Heb je bijvoorbeeld een website, flyers, presentatiebestandje?

www.adviesbureau-sloep.nl Back-end marketing

Link naar reactie
  • 0

Ik denk dat je al kan beginnen met een paar simpele zaken. Zorg bijvoorbeeld dat je bij je klanten die je tot nu toe gehad hebt dus, het ter sprake komt dat je zoiets ook bij vrienden,familie en bekende kan plaatsen.

 

Laat daar dus ook folders achter, eventueel met een (ludieke) actie de aandacht op je vestigen zodat er gepraat over je gaat worden (op verjaardagen bijv.) Je zou bijvoorbeeld een aparte vis kunnen geven of zo?! of bij onderhoud dat je eerste onderhoudsbeurt 50% doet, zoiets.

 

Daarnaast is het denk ik belangrijk dat je een scheiding maakt in particulier klanten en zakelijke klanten en hoe je deze 2 groepen dus benaderd.

 

Er werd al wat gezegd over bijv. de binnenhuisarchitecten, maak die helemaal gek en probeer bij degene die jou helpen ook wat terug te doen door voor hun handel binnen te halen, visitekaartjes te verspreiden etc..

 

Al met al is het heel belangrijk om goede flyer EN website te hebben om je product uit te leggen en te verkopen. Wat je zelf zegt is al heel goed; aquarium in ontvangstruimte geeft rust en vertrouwen. Buit dit uit op je op je flyer, je kan beweren (wel goed verwoorden) dat bbedrijven waarbij jij je aquarium plaatst vertrouwelijker overkomen en daardoor meer/beter zaken kan doen!

 

Hou ons op de hoogte vind het leuk product

Link naar reactie
  • 0

 

Je startpunt is goed: je hebt een bijzonder product (plus expertise) voor een bijzondere markt. Logisch is om eerst te kijken naar mensen die gericht op zoek zijn naar zo'n product (daar moet je dus goed vindbaar voor zijn: website, gidsen, eigen infomateriaal), maar dan ga je al snel teveel op de concurrentie richten.

 

Het is dus slim om ook aan marktontwikkeling te doen, oftewel nieuwe potentiële klanten opsporen. Dat geef je al aan: interieur, wachtkamers, etc. Dit zijn geen klanten die op zoek zijn. Je moet ze op ideeën brengen.

 

Waarschijnlijk doe je dat al uit hobbyisme, maar je kan jouw kennis van nieuwe ontwikkelingen en toepassingen ook toegankelijk maken voor derden. Begin een blog. Geef je specialisme een eigen onderscheidende naam: bv zoiets als watermeubels of aquadecor of televis. Maak toepassingen zichtbaar. Ontwikkels desnoods eigen ideeën: een ontbijtbar met ingebouwd aquarium, een tuinmeubel, een expo-aquarium dat ingezet kan worden op beurzen, shows of in winkelcentra. Iets met vleesetende vissen...

 

Promoot die toepassingen gericht. Zoek publiciteit in (vak)bladen en interieurmagazines. Neem contact op met interieur-televisieprogramma's, stylisten en fotografen. Geef ze concrete ideeën, geen vage verhalen. En vergeet niet dat je een verantwoordelijkheid hebt: promoot je product niet ten koste van de vissen.

 

Overigens: verkoop je ook service-contracten? Een abonnement op onderhoud etc. En zijn aquaria te leasen? Lease-a-fish! Zelfs als het niet 100% serieus is, geeft het wel een aanknopingspunt voor publiciteit...

 

Succes. ;D

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

@ twalevel

Ik ga ook werken met service-contracten. Ik moet er ook van uitgaan dan mensen mijn product willen maar er zelf totaal niets van kennen. Maar ook totaal zelf niets aan willen doen.

Aquariums leasen was iets dat ik al in gedachten heb. Als de bal eenmaal aan het rollen is ben ik van plan me daar verder op toe te richten.

 

@djluc

www.lease-a-fish.com is een super naam die ik zocht ! Morgen word hij vastgelegd. Thx! Dit is niet de naam van mijn zaak en website , maar om de link te gaan leggen en ook daadwerkelijk zoiets te doen is zeer reeël .

 

@DEvRV

Het komt zeker al ter sprake bij vrienden en bekende. Door deze hebben ik mijn andere werken ook vast gekregen.

Een scheiding tussen bedrijven en particulieren moet ik maken . Maar bedoel je met de service of ook met de prijzen? Het nadeel is dat particulieren veelal mensen zijn die zelf een aquarium hebben gestart en deze ook zelf kunnen onderhouden. Dit is de groep waar ik het makkelijkste bij geraak maar degene waar ik me het minste op wil toeleggen.

Website is in aanmaak. We hebben een kort testje online gegooid maar ook weer dadelijk afgekeurd. Momenteel zijn we bezig aan een andere indeling die veel meer gericht is op bedrijven . De oude afgekeurde versie kan je vinden op www.aqua-solutions.be

Schrijffouten en de lelijke fotos van mijn bak staan er nog op.

Fijn dat je het een leuk produkt vind.

 

@R.J.(Rob) Sloep

Samen met de boekhouder heb ik een bedrijfsplan in grote lijnen gemaakt op papier. De website , flyer en presentatiebestandje zijn in opmaak. Maar ben op dit moment bezig met contacteren van groothandelaren , producenten van producten en mijn eigen werkmateriaal . Om mijn bedrijf te promoten heb ik eigenlijk nog niets gedaan.

 

???Moet ik binnenhuisarchitecten een bedrag geven als er via hun een werk word binnen gehaald? Mij lijkt dat het binnenhuis architect wereldtje verzadigd aan het geraken is en het lijkt me dan ook dat het een heel groot voordeel is voor een architect als hij mijn product mee kan verwerken. Zodat ook hij zich kan onderscheiden van andere architecten.

 

Bedankt voor de ideeën van jullie die ik zelf op een paar maand niet kan verzinnen. Als ik ze lees denk ik natuurlijk ' dat had ik ook kunnen verzinnen'. In mijn hoofd zit alles op een rijtje maar krijg het niet omgezet in realiteit. Dat is mijn probleem dat me af en toe de das gaat omdoen vrees ik .

Link naar reactie
  • 0

;)

 

Is er perongeluk iemand die een mooi voorbeeld weet van een presentatiefoldertje om naar klanten te stappen?

 

Goedkoop: paar foto's, beetje tekst erbij, gewoon zelf ontwerpen met bijvoorbeeld PaintShop Pro.

 

Minder goedkoop, maar wellicht "gelikter": paar foto's, beetje tekst erbij en naar een ontwerpbureau stappen.

 

De foto's moeten voorbeelden laten zien van wat je al gemaakt hebt en/of de service uitbeelden die je biedt. De tekst moet zowel verklarend bij de foto's zijn alsmede informatie bieden over je bedrijf.

www.adviesbureau-sloep.nl Back-end marketing

Link naar reactie
  • 0

Ok

Dan denk ik toch alles zelf te schrijven en een stapje te zetten naar een ontwerp bureau.

 

Ik ben vandaag ook overgestapt van webdesigner omdat mijn vorige niet voor reden vatbaar was om de huidige stijl te veranderen en ook kan hij zijn werk niet binnen een normale ruime termijn afleveren.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Vroeger waren alle dingen die ik liet doen 'vriendendiensten'. Dan is het moeilijk om te zeggen dat je het niet zo goed vind. Maar nu had ik iemand via een bureau aangesteld maar die heeft niets van onze afspraken in de website verwerkt.

Maar nu komt het wel in orde. Ik heb een kerel die ik al een tijdje heb leren kennen met zijn zaak aan het werk gezet. Nu ben ik vrij zeker dat het een professionele site gaat worden en voor de flyer word tevens door hem gezorgd.

 

Na regelmatig van het kastje naar de muur gestuurd te worden begin je de mensen wel leren te kennen

Link naar reactie
  • 0

wij hebben zelf een aquarium, geen zee water trouwens. Wij vonden het te duur en moeilijk en hebben voor een ver water versie gekozen, toch iedere keer als wij in Hilversum zijn in de winkel begin ik weer een zee water aquarium te willen omdat het zo ontzettend mooi is. :)

 

Dus ik zou zeggen zorg voor de leuke en misschien professionele ??? foto´s waar je echt naar binnen kan kijken, weet je wel? Thuis gemaakte foto´s laten maar de helft (of minder) van je aquarium zien, ze zijn te donker hebben minder kleuren en de glas wandjes van aquarium verpesten het plaatje, je ziet meer van je aquarium zelf dan van de inhoud. ::)

I am not that dutch, you know...

Link naar reactie
  • 0

Je hebt gelijk . Zijn momenteel nog aan de presentatie folder en website bezig en hebben wel wat keuze uit fotos .

Fotos waarin je de volledige kamer in hun geheel ziet. Ook van de techniek . Ook van de koralen..

Het worden inderdaad geen donkere fotos waar je niets op ziet.

 

Als de site online komt laat ik het dadelijk weten.

 

Als je raad of producten moet hebben geef me maar een seintje ;)

fownesweb1.thumb.jpg.0cf9ffc67fb11266a94ccb9bb6f20d97.jpg

Link naar reactie
  • 0

Een totaalconcept kan zeker aanspreken, maak er servicepakketten van op verschillende levels. Naar mijn idee is een bestaand en mooi onderhouden aquarium het visitekaartje van je klant en van jouw bedrijf. Kun je daar niet iets mee doen?

 

Een hovenier plaatst ook altijd een bord in de tuin en de zeilenmaker naait ook zijn logo op het zijl van de vrachtauto. Misschien kun je iets doen met een kleine subtiele sticker met een luxe uitstraling (net als Juwel (= aquariummerk voor de niet aquariumbezitters) ook een klein luxe-achtig stickertje op de bak plakt en die zit er bij mij nog steeds op.

Leer alsof je eeuwig leeft, leef alsof het je laatste dag is!

Link naar reactie
  • 0

Mooi in de hoek zandstralen o.i.d. komt goed over. Zet er dan bijvoorbeeld alleen een website adres op en het werkt vrijwel gegarandeerd, zeker als er een zitmogelijkheid voor zit.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
  • 0

@Djluc : Zandstralen ... Schitterend idee.

 

We waren eigenlijk al een beetje aan het uitzien om plaatjes te laten maken die we konden gebruiken. Zandstralen is een leuk , mooi ideetje dat makkelijk te doen is.

 

Service pakketen zijn grotendeels samengesteld. Ik heb er voor gekozen om standaard pakketten aan te bieden. Alsook alles op maat natuurlijk.

Voor mensen die er niets van kennen zijn standaart pakketten wel leuk lijkt me. Ze krijgen de keuze uit enkele maten maar niet uit de techniek die er achter schuilt . En ze krijgen de keuze uit een bepaald aantal vissen en koralen.

Voor ons makkelijker omdat we alles standaard kunnen maken en dat zij niet teveel keuzes moeten stellen maar toch het juiste materiaal hebben.

 

Nu enkel nog wat klanten vinden met een mooi huis of mooie bedrijfshal. Ik beschik nu over nieuw materiaal dus er moeten ook nieuwe fotos komen ;D

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 147 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.