estestest

Junior
  • Aantal berichten

    29
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door estestest

  1. Ik (levensmiddelentechnoloog) kan het afraden om inkt te drinken!!! Zelf beschilderen dus die pads met natuurlijke kleurstoffen, dat kan wel, bv bietensap, safraansap etc Huur een armlastige kunstenaar in of geef al uw personeel een penseel en maak er een creatieve teambuildings-dag van. ;D
  2. Krijg ineens een idee ;D Een pad senseo koffie met eigen opdruk (logo en/of url) laten produceren en gebruiken als bobbel in de enveloppe.
  3. Je kan het ook omdraaien, hoe zorg je ervoor dat een klant meer van mijn spul verbruikt. bv de gaatjes in de strooibus Vim vergroten. Ook slimme marketing!
  4. http://weblog.bergersen.net/archives/000138.html zie hier voor uitleg van het begrip Gonzomarketing.
  5. Ik vindt de grondslag van gozomarketing en networkmarketing veel toepasbaarder. Guerrillamarketing klinkt leuk op papier maar in de praktijk zal het niet uit de verf komen. We worden overspoeld door commercials, spam en op iedere vierkante centimeter van de gemiddelde voetballer staat een sponsernaam. Het wordt teveel en als je dan ook nog eens in je vrije tijd door een legertje marketeers wordt gekidnapt voor hun strijd om op slinkse wijze een product te verkopen slaan de stoppen door. We geloven de bedrijven gewoon niet meer, doordat we al veel te vaak in de kleine lettertjes truc zijn getrapt, omdat ons door het bedrijfsleven in veel te dure relamecampagnes al veel te vaak dingen beloofd zijn die ze nooit hebben waargemaakt. Bovendien zijn er zoveel aanbieders dat we door de bomen het bos niet meer zien. De beste manier om je product aan de man te brengen is mijns inziens timing. Op het juiste moment de juiste dingen aanbieden. Wanneer is het het juiste moment? Het moment dat iemand op zoek is naar iets wat jij hebt. Hoe weet je dat iemand dat op dat moment zoekt? Door Gonzomarketing.
  6. Beetje sneu einde van deze toch wel boeiende thread. Als ik even vanuit mezelf kijk, ik ben al 2 jaar bezig met mijn bedrijf maar voel me toch nog starter, kan ik concluderen dat je er snel bij moet zijn om beginnende ondernemers binnen te halen. Ik had binnen een week na inschrijving bij kvk al een accountantsbureau, een drukker, een sitebouwer etc etc. Je moet dus eigenlijk al in de orienterende fase van de toekomstig ondernemer zijn leven binnenstappen. Ik als wijnhandelaar richt me op de horeca, en probeer mijn nieuwe klanten te winnen door goed op te letten in de markt, wie neemt welk restaurant over, wie gaat voor zichzelf beginnen etc. Oren en ogen open dus om leads te genereren. Als je je nieuwe bedrijf nou eens richt op starters in een bepaalde branche kan dat je leven een stuk makkelijker maken. Dan kan je producten en diensten gaan aanbieden voor een bepaalde groep starters. Neem bijvoorbeeld de horeca, dan vraag je een wijnleverancier, een slager, een bakker, een groenteboer etc om in je project te participeren. Daarbij voeg je de accountant, de sitebouwer, de drukker, het reclamebureau etc en je bied een totaalpakket aan info. Als ik een restaurant zou beginnen zou ik je zeker uitnodigen voor een gesprek want dan kreeg ik alle info in 1 keer ipv allerlei afspraken te moeten maken met tientallen pakken.
  7. Om op een beurs mogenlijke klanten te vinden hoef je niet perse een stand te huren. Toen ik begon ging ik naar alle grote wijnbeurzen en mengde me gewoon tussen het publiek met een stapel folders, visitekaartjes en prijscouranten. Eigenzinnig netwerken op de beursvloer zonder al te veel kosten. De standhouders vinden dat uiteraard niet zo leuk en pak dus geen klanten voor de stands weg maar vermom je als roker en deel folders uit in de uitpuf hoekjes. Toen ik later wel geld had voor een stand, nam ik een houten bistrotafeltje en vier bijpassende houten stoeltjes, ik plaatste daarop 1 fles wijn en 4 glazen. Thats It. Zelf ging ik een meter of 3 weg staan en wachtte geduldig op de eerste nieuwsgierige en die lieten niet lang op zich wachten kan ik je vertellen. Simpel, doeltreffend en zeer goedkoop.
  8. Volgens mij zijn ze allemaal gebaseerd op de oude oneliner: It takes money to make money!
  9. Ben zeer voor deze variant !! Wine Sharing ipv Time Sharing... In een persoonlijk bericht van Twa Level gooide hij daarbij het aantrekken van eco toeristen, b2b, teambuilding tijdens de pluk en op jacht als beloning voor geleverde prestaties. Waanzinnig goede ideeen waar echt wel een financier voor te vinden is, exitregeling is namelijk snel en gegarandeerd. Zodra er genoeg bedrijven en particulieren zijn die de ( biologische) wijnstokken geadopteerd hebben krijgen de financiers hun inleg + rente retour. Voor het opzetten van site, foldermateriaal ( in diverse talen) en aanleg en onderhoud wijngaard, investeringen in de vinificatie etc blijft echter wel een aanzienlijk startkapitaal nodig. Wie heeft ingangen?
  10. Beste Ties, hartelijk dank voor je oprechte advies. Ik heb het volgende eruit gefilterd. Omdat punt 2 van je reactie zo belangrijk is sluit dat punt 1 echter uit. De Hongaar moet m.i. directeur blijven vanwege zijn bekenheid in de omgeving en zijn kennis van de Hongaarse cultuur en taal. Mijn kennis licht puur in de technische aspecten van het wijnmaken, ik ben vinoloog geen CEO, wat we nodig hebben is dus nog een financieele man/vrouw die bekend is met het opzetten van een internationale firma. Overigens zou ik, mocht ik een managment buy out willen plegen, nog steeds financiers nodig hebben, al mijn eigen vermogen zit in mijn eigen zaak.
  11. Even voor de goede orde, de betreffende Nederlandse Hongaar is tevens de burgemeester van het dorp waar de landgoederen staan, hij is niet echt een ondernemer. Hij kocht het wijndomein met de bedoeling er te gaan wonen en kwam pas later tot de ontdekking dat het goed voor het dorp zou zijn als hier weer wijn geproduceert zou worden. Werkgelegenheid voor de lokale bevolking etc. Verder heeft hij zijn vermogen in vastgoed geinvesteerd om die als vakantiehuizen te gaan verhuren, de man is echt bezig om van het dorp een toeristische trekpleister te maken, hij heeft ook een oude school gekocht die wordt verbouwd tot hotel restaurant. Wat betreft die baan op commisiebasis, dat klopt niet, hij biedt gewoon een echte baan met echt contract en echt goed salaris.
  12. Nederlandse Hongaar heeft onlangs een groot wijngoed in Hongarije gekocht, hij heeft mij gevraagt om zijn export te gaan doen. De wijnproductie kan echter niet plaatsvinden zonder een investering van 200.000 euro voor de benodigde state of the art apperatuur. De eerder genoemde Hongaar heeft echter al zijn geld in onroerend goed gestoken ( de wijnmakerij en nog 7 boerderijen, een golfbaan en een jachtgebied) De Hongaarse banken rekenen 20% rente !! :o Nederlandse banken doen niets met Hongarije. Wie kan mij vertellen wat een goede oplossing is? Ik heb berekend dat er in het 1e jaar een klein verlies geleden zal worden maar in het 2e en 3e jaar komt de winst op enkele honderdduizenden euro's.
  13. Doe ik er verstandig aan om een horecaconcept eerst vast te leggen bij een notaris alvorens ik met grote concerns, die ik hiervoor nodig heb, te gaan praten? Van een bevriende advocaat begreep ik dat je ideeen niet kunt beschermen met auteursrecht of een octrooi. Voor grote spelers op de markt ( brouwers en andere toeleveranciers) creeer ik met mijn concept louter win win situaties, zij zullen dus zeer geintereseerd zijn. Ik ben echter bang dat ze het buiten mij om gaan uitvoeren zodat het voor mij een verlies verlies situatie wordt. Wie weet een manier om er een vaste commisie uit te slepen? Bij voorbaat dank, Maarten
  14. Zeer goede ervaring met Gijsman en van Leeuwen te Alphen aan de Rijn, vraag eens een vrijblijvend gesprek aan met Raymond Bot.
  15. Ik zou graag willen weten of je een bedrijfsplan kan schrijven voor een tweede bedrijf. Ik bedoel dus een nieuw bedrijf opstarten naast je al bestaande bedrijf. Vinden banken dit oke en zijn ze meedenkend hierin of zien ze dat uberhaubt niet zitten?
  16. Ten gronde dus aan hun eigen succes. Maar wat ik me afvraag is hoe je in godsnaam 180.000,00 euro in de schulden kan raken met een stichting?
  17. Volmondig ja! Ik heb in mijn leven nog nooit zo hard en zo lang moeten ploeteren voor een te verwaarlozen salaris, en dat terwijl ik toch in de horeca ben opgegroeid ( waar het hard werken is). Maar financiele beloning is iets anders dan geestelijke voldoening. Dat houd me op de been, ondernemen doe je omdat je ervan overtuigt bent dat je iets kan bieden dat uniek is, dat geeft je bestaansrecht en motivatie om door te gaan.
  18. Dank voor je advies, en ja ik heb denk ik hulp nodig hierbij want het klinkt erg goed en ik zou niet weten hoe ik zoiets op poten zet. Zoals ik al eerder zei is verkopen mijn sterke kant. ICT dus niet. Nogmaals dank, Maarten
  19. Ik geef het eindelijk toe, ik kom niet meer toe aan het houden van een strakke administratie, met als gevolg dat mijn klanten soms hun factuur 3 weken na levering van de goederen pas op de mat krijgen. Mijn sterke punten zijn verkopen, plannen en uitvoeren maar die administratie wil ik gaan uitbesteden. Kan iemand mij vertellen wat de mogelijkheden zijn, en een inschatting van de kosten geven? Hartelijk dank alvast. Mvrg Maarten Zilverentant www.estestest.nu
  20. Nee, ik ben niet zo´n stalker, ik geloof in het principe van de gonzo marketing. DWZ gesprekspartners als gelijke beschouwen ongeacht fuctie, status enz enz. Ik benader mensen zoals ik ook benaderd zou willen worden, met respect en aandacht voor hun wensen. Blijkbaar wenste men niet te proeven of had men andere prioriteiten, ik kan daar mee leven. Ik geef nooit op maar wil en kan me niet verlagen tot het niveau van spamming en stalking. Met vriendelijke groet, Maarten
  21. Erg jammer, er was niemand, terwijl er toch zo veel moois te proeven was. :'(
  22. Nuvo heb ik zojuist op de hoogte gebracht en geinviteerd. Andere personen en instanties die interesse hebben getoond en of zijn uitgenodigd. Arjan Brienen van AGT Annedien Hoen van Impulsant Nils van Nibib Karel van Blue Nova Ties van Ties.lu Vectrix Ron Verweij en nog veel meer , trouwens iedereen is welkom, de enige voorwaarde is een passie voor wijn te koesteren. Laat me weten wat je ervan vindt
  23. Bovendien zijn andere wijnleveranciers wellicht in de toekomst klanten van je, dan kopen ze de wijn bij je in? Of xie ik het nu verkeerd. Je xiet het denk ik een beetje verkeerd, ik wil mijn innovatie direct aan de wijnproducenten verkopen. Worldwide zeg maar. Ik weet zeker dat de behoefte er bij hen is. Ik heb in die wereld ook mijn netwerk. Waar ik behoefte aan heb is een netwerk van financiers, adviseurs en ervaring in het verkopen van een product worldwide. Over vacuvin ( je schreef het goed) kan ik kort zijn. Een fantastisch bedrijf met een waanzinnig succes. Kijk eens op hun site www.vacuvin.nl wat je allemaal kan bereiken met innovaties op wijngebied. Absoluut een bron van inspiratie en motivatie voor mij.
  24. Ik ben zelf wijnleverancier, ik heb weinig behoefte aan concurrenten die met mijn idee aan de haal gaan. Misset horeca is leuk blad voor horecaondernemers en koks maar zeer kortzichtig en oppervlakkig, redacteurs zien niet wat er belangrijke ontwikkelingen zijn maar schrijven leuke stukjes over 13 in een dozijn zaken die nieuw bestek hebben aangeschaft. Hotelketens zijn uiteraard wel van harte welkom. Ik wil hierbij nogmaals benadrukken dat het hier gaat om een open uitnodiging die als doel heeft; kennis op wijn gebied vergroten, netwerken en uitleg van mijn revolutionaire idee. ps met die fijne bankrekening van wijnleveranciers valt het wel mee, in deze tijden is het niet gemakkelijk om kwaliteitswijnen te verkopen, het eerste waar de afnemers naar kijken is de prijs.
  25. Jonge innovatieve wijnhandelaar, vinoloog, heeft geweldig ideeen op zijn vakgebied. Zo is hij bijvoorbeeld in het bezit van een mobiel wijnproeflokaal ( volstrekt unieke manier van klantenwerving) en is hij op het moment bezig om een zeer aparte verpakking van wijn te ontwikkelen samen met een zeer talentvolle, wijnmaker. Voor deze ontwikkeling , die een revolutie in de wijnhandel kan veroorzaken, zoekt hij financiers. Onder het genot van een uitgebreide gratis wijnproeverij zal ik een tipje van de sluier oplichten. Alle geintereseerde, mogenlijke investeerders, zijn dinsdag 20 mei 2003 om 14.00 uur van harte welkom in mijn proeflokaal in Leiden. We proeven eerst een aantal wijnen zonder houtrijping en daarna een aantal met houtrijping, dan wordt direct inzichtelijk wat mijn gouden idee is. Het adres : Est Est Est degustaties www.estestest.nu Citrusweg 14 2321 KD Leiden ps Collega´s, vrienden, partners zijn ook van harte welkom mail ff met hoeveel personen je komt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.