c123

Senior
  • Aantal berichten

    41
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door c123

  1. Je geeft aan afgelopen jaar via Marktplaats aan 500 klanten te hebben verkocht, dat lijkt mij toch een behoorlijk resultaat. Waarom intensiever je dat niet en ga je veel meer en frequenter plaatsen? Daarnaast heb je natuurlijk ook nog Speurders, Tweedehands, Ebay etc. Allemaal advertentiesites waar veel MKB'ers al zakelijk producten aanbieden. Kost heel weinig tot niets, zeker t.o.v. Adwords. Misschien moet je een concessie doen met de prijs met de producten op de advertentiesite, maar het is wel al een bewezen werkend concept voor jou.
  2. Je zou het moeten zoeken in de richting van modelabels, bijvoorbeeld bij Van Engelen en Evers in Heeze. Als je zoekt op 'woven labels' (Europees) krijg je aanbieders van Fashion labels waarbij custom made pvc labels ook vaak onderdeel van het leveringsprogramma is.
  3. Vanuit onze ervaring kan ik beamen dat Marktplaats voor veel bedrijven broodnodig noodzakelijk is. Kijk alleen al naar alle autodealers en bedrijven die afhankelijk zijn van klussen die via Marktplaats gegenereerd worden. Daarnaast is Marktplaats voor bedrijven het ideale platform om een groot aantal producten te tonen. Hieruit komen zowel opdrachten uit voort van consumenten maar zeker ook B2B. De bedrijven waar wij mee werken zijn vaak afhankelijk van Marktplaats. Veel sterker dan andere advertentiesites. Wij merken dat onmiddelijk met een update. Het is bijna zo sterk dat door Admarkt en de dagtoppers, je op de eerste twee pagina's van je zoekresultaten al bijna geen particulieren aanbieders meer ziet. Het zijn bijna alleen maar zakelijke aanbieders die de zoekresultaten domineren. Overigens zijn de kosten voor Admarkt erg gestegen waardoor die optie al een stuk minder aantrekklijk is geworden.
  4. Begin vorig jaar bleek al dat 6% van de omzet van kleine en middelgrote bedrijven voortkwam uit activiteiten van de online advertentiesite. Bijna een derde van de ondernemingen die hebben meegedaan aan het onderzoek bleek actief te zijn op Marktplaats, dat was een onderzoek van bijna een jaar geleden onder 1400 ondernemers uit het MKB (bron Blauw Research).
  5. Have been there....... PAS OP!!!!!!!!!!! Dezelfde situatie meegemaakt, mijn zaak, mijn geld! Ik heb mij uit de tent laten lokken en mijn compagnon uiteindelijk de toegang geweigerd want ik had ook zoveel bewijzen van niet functioneren e.d.. Ik liep er al maanden mee rond, verschrikkelijke tijd en uiteindelijk neem je een beslissing. Gevolg, de kort geding rechter stuurde mij naar huis met het vonnis bodemprocedure. 3 jaar later was de uitspraak, ik kreeg een fooi en was alles kwijt. Mijn compagnon doet nog steeds goede zaken met MIJN zaak. Dit kun je alleen juridisch bekijken, niet emotioneel. Ik ben er klaar mee moet je niet meer zeggen. Ga het oplossen!
  6. Mee eens. Met name gezien het karakter van de site. Het is geen forum, waar leden besluiten gezamenlijk iets te kopen. Bij bepaalde forums heerst veel meer 'saamhorigheid' en accepteert men bij gezamenlijke inkoop de risico's van het niet verkrijgen en weet men zeer goed welke inspanningen de initiator moet leveren om het voor elkaar te krijgen. Eigenlijk moet je bij de frontpage waar de acties staan aangekondigd, al weten of een actie al een 100% actie is. Ik ga eens zoeken naar een applicatie om dat visueel te krijgen, denk dat het wel slim is inderdaad. Bedankt voor de input, soms moet je het even van iemand anders horen.
  7. Er worden geen aantallen gecommuniceerd op de site, niet over nog te halen en ook niet wat er al is gehaald. Na 1-2 week online kun je je voorstellen dat het wisselen van de deals niet komt doordat de actie een succes was, maar omdat de zaak moet gaan leven. De bezoekers die nu komen en terugkomen willen nieuwe dingen zien. Het aanbod van producten is toereikend en vernieuwend om snel veel acties te doen. Versie 2.0 (ik hoop dat ik dat ga halen) zal inderdaad de gadgets en leuke applicaties in zich hebben zodat het voor de bezoeker duidelijker is wat de status van 'de deal' is. Ik kijk niet zozeer naar wat de andere sites doen, natuurlijk wel spieken en checken maar je moet geen reuzen met dwergen gaan vergelijken. Groep Deal Shop is gewoon een van de vele sites die nu met 'samen kopen' zich een plaats op de markt wil veroveren. Niet als mega site maar als serieuze betrouwbare aanbieder van de goede merken met fikse korting.
  8. Het betaalproces is nu op basis van vertrouwen in het aanbod. De prijs is heel goed en de aantallen die nu nodig zijn laag, dus is het eenvoudig om een 'uitvalpercentage' in te calculeren. Men krijgt een betaalverzoek met een Ideal link om de betaling af te ronden. Dit is een tijdelijke oplossing, met Paypal bijvoorbeeld kun je autoriseren en innen.
  9. Dank je, ik heb nu een _blank toegevoegd om Groep Deal Shop open te houden. De reden is dat de website de plaatjes kleiner maakt dan het origineel. Met de plaatjes High Res met zoomfunctie op Picasa zijn de producten zeer goed te zien. Door Picasa openbaar te houden kan dat ook weer traffic opleveren.
  10. Bedankt voor de reacties, ik stel het zeer op prijs. @TCJWE: Garantie en retourbeleid is niet anders dan bij een 'gewone' webshop. Met andere woorden zou dat geen belemmering hoeven zijn voor de consument. Ik zal dat wel nog beter moeten communiceren -> aandachtspunt Het financiele plaatje is dekkend, de deal gaat door bij een minimum zodat de kosten voor het hele traject dekkend zijn en er nog een kleine marge overblijft. Alle deals staan op zich en zullen altijd dekkend zijn. @John Bouwmans Er zijn zowiezo 2 dingen die beter kunnen, naast betere communicatie over verzending, retour en garantie. a) Productomschrijving: zoals je aangeeft moet dat duidelijker en meer ->aandachtspunt b) Bestelproces: hierin kan ik niet afwijken door het vaste stramien, wel kan ik met teksten op bijvoorbeeld de laatste pagina, beter het systeem en routing vertellen ->aandachtspunt Maatvoering en invulvelden ga ik nog eens allemaal nalopen, dat kan ik natuurlijk wel zelf goed zetten. Bedankt voor de tip. @ikkrijg Dank je voor je input, hier ga ik zeker mee aan de slag. Ik kan natuurlijk op de homepage al direct veel meer vertellen. Met een image kan ik al veel uitleggen en de consument goede informatie geven en inderdaad kan ik daar gelijk een vette deal neerzetten ->aandachtspunt Productcategorrieen boven: Helaas kan ik dat niet wijzigen. Ik ga het de bouwer nog eens vragen maar ik denk dat het niet anders kan. Social Media: Ik denk dat het in dit concept heel belangrijk is. Dit wil ik dus maximaal gaan inzetten. Ik heb nu onderaan die grote rare foto de I like buttons en waar je gegevens voor de nieuwsbrief kan invullen ook. Ik moet het inderdaad ook op productniveau gaan doen. Hier is nog veel werk te doen, maar ook veel te halen. Alle tips hierover zijn meer dan welkom. Bestellen/Algemeen: De landinspagina na het bestellen moet alle informatie bevatten, dat moet worden aangepakt. ook zal de bevestigingsmail alle relevante informatie bevatten. Het mooiste is een countdown teller of iets dergelijks om te laten zien hoeveel er al zijn verkocht en wanneer de deal doorgaat. Ik kijken of ik dat met een HTML snippet kan toevoegen, dat is een stukje vrije HTML die hier en daar kan worden ingezet. Ik ga de komende dagen bovengenoemde punten afwerken en ik hoop dat jullie op een later tijdstip nog eens willen kijken.
  11. Omschrijving van je concept: Met de site stappen we in de nieuwe manier van kopen op internet via de zogenaamde Groep Deals, of Samen Kopen acties. Er zijn meedere sites die dit concept omarmen. Met onze website bieden we merkkleding en accessoires aan met 50 tot 70% korting ten opzichte van de adviesprijs. De aangeboden artikelen kopen we bij onze groothandel vanuit Italië in wanneer een bepaalde hoeveelheid is bereikt. De acties hebben een looptijd van een paar dagen zodat de consument kan inschatten wanneer de producten geleverd kunnen worden. Groep Deal Shop Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: Inkoop en logistiek geregeld in Italië. (Standaard) Webshop geopend, update naar betaalde versie. Look en feel zoveel als mogelijk aangepast (huidige shop heeft beperkingen). Zoekwoorden en Metatags ingevuld. CPC advertentiecampagne via Adwords. CPC advertentiecampagne via Martkplaats. Facebook groep geopend. Twitter account gekoppeld. Op de 6 belangrijkste (gratis) advettentiesites regelmatig adverteren. Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: De persoonlijke uitdaging is om een buisiness te genereren die heel dynamisch is. De deals lopen maar enkele dagen en moeten weer opgevold worden door nieuw. Naast het onderhoud aan de site is er ook nog de inkoop, logistiek en administratie. Bij voldoende omzet en omloopsnelheid is hier een interessant bedrijf van te maken wat zich niet beperkt tot een statische webshop. Daarnaast signaleer ik een nieuwe trend m.b.t. de Groep Deals waar wij ook in willen stappen. Doordat er steeds nieuwe content te vertellen is, zien we de combinatie met Facebook en Twitter ook sterk. Hoe is dit anders dan bestaande concepten: Niet! Wat op dit moment wel gaande is dat de veel van de huidige sites aanbieding brengen voor steden, en veel Entertainment en Wellness. En andere websites brengen bijvoorbeeld een aanbieding één dag. Een site met merkkleding en accessoires op deze manier ken ik niet, zou het wel graag willen weten. Wat voor feedback hoop je te krijgen: Door de beperking van de site (overigens wel een hele fijne: shoppagina.nl) zijn tips over lettertype en kleurgebruik veelal niet te doen. Uiteraard is er qua tekst en zinsbouw altijd wat te doen en dat hoor ik dan ook graag. Hoe wek ik het vertrouwen bij de consument? Snapt de consument hoe het werkt etc. Daarnaast wil ik traffic naar de site, dat wil natuurlijk iedereen maar zonder traffic is het concept kansloos. Traffic kopen wil ik wel maar het moet realistisch zijn en elke geinvesteerde euro in marketing moet snel terug komen om weer opnieuw te investeren. De marges op de producten zijn laag. gemiddeld 20-25%. Ik zou dus ook graag van deskundigen op marketinggebied feedback horen. Met name over Adwords, Marktplaats en Facebook & Twitter. Wanneer het concept werkelijk een succes blijkt te zijn gaan we de website opnieuw (laten) bouwen met alle specifieke functies zoals een countdown klok, aantal deelnemers in beeld etc. Ik hoop alleen met de huidige site een start te kunnen maken en dan beslissen of we ermee verder moeten gaan.
  12. Minou, Jouw toekomstige agent gaat natuurlijk proberen het maximale eruit te halen, echter het is niet reëel. Een percentage van 30% is een importeur/distributeur marge. Je kunt 15% maximaal aanbieden. Wel kun je natuurlijk een eindejaarsbonus afspreken maar die koppel je aan een target. Denk niet dat de enige mogelijkheid is die je nu krijgt aangeboden, als je zelf lekker bezig bent met je handel komen er vanzelf wel andere (weder)verkopers op je pad. Succes!
  13. En je lasten? Hoeveel mag je doorberekenen aan je bedrijf, zijn daar vaste regels voor?
  14. Ga met je idee naar de NS, die hebben echt een groot probleem momenteel. Wellicht kun je het met hun verder ontwikkelen, heb je gelijk een goede partner.
  15. Goede link, is een handige powerpoint. Heeft mij in ieder geval aan het denken gezet. Thx.
  16. Heb gezocht en kan wel iets vinden maar ik probeer de vraag opnieuw te stellen. Ik ben nu in 3 weken tijd al 2x geconfronteerd met hetzelfde, een brief van een curator van klanten van mij met daarin, jawel failliet! En ik heb natuurlijk een vordering en ben m'n geld kwijt. Natuurlijk heb ik in mijn voorwaarden eigendomsvoorbehoud staan, maar hoe werkt dat in de praktijk? Wij leveren op factuur bedragen van 100,- tot 5.000,- In bovengenoemde gevallen ben ik weer even snel 1.500 kwijtgeraakt. De AV wordt dor de vertegenwoordiger ook niet altijd uitgereikt, ik kan dat ook niet checken. Moet ik die dan aangetekend versturen? Dit risico gaat de komende tijd meer regel dan uitzondering worden en ik vraag mij af hoe je je hier goed tegen kunt beschermen. Wat moet ik hebben om de curator mijn spullen terug te laten sturen? Heeft iemand ervaring met het eigendomsvoorbehoud uit je AV en hoe werkt dat in de praktijk? Moeten de klant de AV tekenen of is achterop je offerte voldoende. Trekt een curator zich daar eigenlijk iets van aan? Ik hoop dat er iets is wat dit probleem helpt te voorkomen want je bent dubbel aan de beurt, klant kwijt maar ook spullen kwijt. Dan in ieder geval je spullen terug.
  17. Het is duidelijk dat als het bedrijf in zwaar weer zit, je als ondernemer niet moet gaan proberen om zaken te verbergen. Echter, er zijn natuurlijk altijd wettelijke bepalingen die je als ondernemer niet precies weet. Daarom leek mij de discussie over het eigendomsvoorbehoud nuttig en wellicht ook voor andere ondernemers nuttig om hierover in een vroeg stadium over na te denken. Ik vraag in deze discussie geen aandacht voor mijn situatie, het lijkt net ik de indruk heb gegeven dat er van alles mis is. Er zijn obstakels maar die zijn wel te nemen.
  18. Ik begrijp je eerste opmerking niet, ik ga toch geen hide en seek spelen? Wat bedoel je met Pauliana? Het topic begon interessant met de term eigendomsvoorbehoud. Daar kan ik wat mee, echter kan ik dat achteraf nog regelen, en dan met een internationaal karakter. Zoals ik het nu allemaal hier vertel is het redelijk anoniem, dat wil ik graag zo houden en noem geen namen. Ik probeer alleen wat meer informatie te geven zodat de mogelijke experts mij wellicht een tip kunnen geven.
  19. Communicatie is er genoeg met de leverancier, we hebben een groot bedrag uitstaan en spreken daar regelmatig over. Men weet dat we een lastig jaar hebben gehad, we druk bezig zijn met de opbouw met 'hun' merk maar ik ga natuurlijk niet alles vertellen. Als ze daar het idee krijgen dat het serieus mis is, stoppen de leveringen wellicht en zijn de problemen echt groot. Ze helpen genoeg met flexibel te zijn wat betreft de betalingen, daar zit het probleem niet. Ik wil bekijken of er een mogelijkheid is om hun spullen te beschermen. Overigens serieus mis moet je niet al te letterlijk nemen, er zijn problemen zoals beschreven in de posts maar we blijven in gesprek met de verschillende partijen.
  20. 1. Ik wil geen trucjes uithalen maar als er nu nog iets te regelen valt moet ik dat natuurlijk proberen te doen, vandaar mijn vraag ook bij de start van dit topic 3. We hebben alleen de facturen van de leverancier, dus geen aparte voorwaarden o.i.d. Mijn idee was dan ook dat ik hun een document stuur in concept in het engels, zij dat printen op hun eigen formulier en wij dat ondertekenen. We kunnen die datum natuurlijk zetten op de datum rond de eerste levering????? 2. Voor loonbelasting is er een deurwaarder geweest die de inventaris opgeschreven heeft. Daarna heb ik met de belastingdienst betalingsafspraken gemaakt, helaas niet geheel kunnen nakomen en nu heb ik de boekhouder een brief laten sturen waarin we vragen om een gesprek. Doel van het gesprek is een nieuwe regeling of kwijtschelding. Kwijtschelding omdat de zaak levensvatbaar is en er 4 personeelsleden in dienst zijn. Waarschijnlijk een mission impossible maar het proberen waard, daarnaast blijf je in gesprek en geeft het tijd. Maar helaas is er naast de belastingdienst ook nog het pensioenfonds. Hoe komt het allemaal? We hebben in 2007 een flink verlies gehad door investeringen en door het wegvallen van een leverancier. Dus hoge kosten en 4 maanden geen omzet. Die pijn zijn we nu aan het opruimen alleen de kosten lopen nu ook nog door, het wordt beter qua omzet maar de benodigde omzet halen we pas vanaf volgende maand. En dan nog heb je een periode nodig om vlees op de botten te krijgen. Uitstel is dus voor mij belangrijk, en zo lang mogelijk. 4. We zijn nu 8 maanden met 'die' leverancier bezig en al een winkelketen als klant gebonden. We kunnen met deze leverancier ook internationaal en we hebben vorige week al een beurs gehad, het ziet er gewoon erg goed uit. Het merk en de spullen van deze leverancier zijn dus heel goed en die wil ik niet kwijt. Ook mocht het nou in de BV misgaan dan nog wil ik de mogelijkheid hebben om door te starten met deze leverancier. Vandaar dat ik een oplossing probeer te vinden voor het gevaar van een curator die alles voor een appel en ei van de hand doet.
  21. Ik begrijp dat je nu geen trucjes moet gaan uithalen maar dan heb ik straks twee problemen; de voorraad naar een opkoper met het risico dat het 'merk' wat we aan het opbouwen zijn op de markt komt te liggen en een woeste leverancier waar geen doorstart mee te maken is. Op dit moment zijn er achterstanden bij het pensioenfonds en loonbelasting. Er is al iemand geweest om de inventaris op te schrijven maar de voorraad hebben ze nog niet in kaart gebracht. Onafwendbaar is het niet maar het is nu echt zwaar. De nabije toekomst ziet er rooskleurig uit en als we dit redden dan wil ik dit issue ook voor de toekomst geregeld hebben. Maar uiteraard zou ik voor de huidige situatie een oplossing willen creëren.
  22. Eigendomsvoorbehoud Is zoiets automatisch geregeld denk je? Of moet de leverancier dit in z'n voorwaarden hebben? Het betreft een Internationale leverancier.......
  23. Ik ben eigenaar van een BV die het op dit moment moeilijk heeft. Mocht er toch iets fout gaan zit ik met het volgende, er zijn aan mij goederen geleverd die bij mij op voorraad staan maar nog niet zijn voldaan. Het bedrag is substantieel te noemen. In geval van beslag of faillissement gaat dat voor een appel en ei weg en kan ik een doorstart vergeten aangezien mijn leverancier dan niet blij zal zijn. Is er een juridisch document of een manier te bedenken dat die voorraad veilig is? Het is nu niet zo handig om de leverancier te vragen met een oplossing te komen want dan zal hij waarschijnlijk niet meer leveren. Ik snap dat mijn betaalde voorraad gewoon in eigendom van de BV valt maar het gaat mij om de goederen die nog niet zijn voldaan. Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
  24. Dit is een feit, ik ken een geval van een bank waar 55K uiteindelijk 15K werd..... Echter, ga nu alvast een advocaat erbij halen want banken zitten niet te wachten op zielige verhalen en zij schakelen ook juristen in. Succes.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.