kemdirect

Junior
  • Aantal berichten

    29
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door kemdirect

  1. Het lijkt mij dat de belastingdienst er vrij eenvoudig achter kan komen door de aangifte omzetbelasting te vergelijken met de aangifte inkomsten belasting. Als je het aanzienlijke bedrag niet terug betaald is het gewoon een staaltje van belastingfraude en wellicht is er ook sprake van valsheid in geschrifte en oplichting. Zou gewoon eens gaan praten met de belastingdienst, de zaak uitleggen en een betalingsregeling treffen.
  2. Bovenstaande uitleg van Edward is perfect. Uitgebreid gesproken met iemand van Novu. (vrouwelijke collega van Wouter, deze was afwezig) Zéér verhelderend gesprek. Het komt er op neer dat de "tegenpartij" voor eigen kosten een nietigheidadvies kan vragen bij het octrooicentrum. Het is uiteraard de bedoeling dat dit verzoek grondig wordt onderbouwd eventueel aangevuld met gemiste zaken die in het nieuwheidonderzoek niet aan de orde zijn geweest. Immers het zelfde octrooicentrum heeft het nieuwheidsonderzoek opgesteld. Als octrooihouder wordt je dan gehoord (enventueel bijgestaan) en het octrooicentrum stelt aan de hand van de bevindingen een advies op. Als het advies is dat het octrooi nietig zou moeten verklaard kan de tegenpartij hiermee naar de rechtbank stappen en nietigheid eisen. In de praktijk zal het advies van het octrooicentrum door de rechter altijd gevolgd worden. Het is dus feitelijk een overbodige procedure. Als octrooihouder trek je dan je octrooi in of je moet geld en tijd te veel hebben. Mijn specifieke geval ook doorgesproken maar het lijkt me beter om hier even nog niet over uit te wijden. Later wellicht de uitkomst van deze zaak "ter lering ende vermaek".
  3. Leuk ik heb net mijn post aangepast met dezelfde conclusie. Morgen ga ik bellen. Toevallig nog iemand speciaal ingedachten TechNico?
  4. Het vreemde is dat er geen sprake is van (mogelijk) inbreuk. Een belanghebbende vindt gewoon dat het octrooi niet verleent had mogen worden op (mi.i) onzinnige gronden. Ze willen zelf met iets soortgelijks komen en van te voren daarvoor een rechtsgrond (of overeenkomst) creeren door met een nietigheidsprocedure te dreigen. Puur machtsmisbruik in mijn ogen maar wel realiteit. Er zijn ook voordelen aan zo'n procedure. Het geeft het octrooi meteen een stevige rechtsbasis als de claim wordt afgewezen. En het kan veel publiciteit opleveren. Nog even wat vragen: Enig idee op hoeveel uur ik ongeveer moet rekenen? Als de claim wordt toegewezen is het octrooi dan gewoon ongeldig geworden of moet ik ook de kosten van de tegenpartij betalen. Evenzozeer de vraag of ik mijn kosten kan verhalen bij winst?
  5. Ben morgen bijna de hele dag "op pad" maar ga zeker bellen. Verwacht overigens dat het niet tot een procedure komt maar het is natuurlijk voor eventuele onderhandelingen goed om te weten wat je kan verwachten als je je poot stijf houdt.
  6. Een 20 jarig octrooi. Nieuwheidsonderzoek is gedaan maar het is (zoals altijd) niet 100% duidelijk hoe een eventuele rechter zal oordelen.
  7. Stel ik heb een NL octrooi (na 1995) en een tweede partij wil een nietigheidsprocedure starten of dreigt hiermee. Heeft iemand ervaring wat een (verweer) procedure kost? Kan je zelf het verweer in handen nemen of ben je verplicht een advocaat in te schakelen? Eventuele details in een PM te krijgen. [titel verduidelijkt - mod]
  8. Vorig jaar aan een paar mensen offerte gevraagd. Als je ongeveer één ordner aan bonnetjes / facturen hebt kost het ongeveer 1500-2000 Euro inclusief jaarstukken en belasting aangifte. Werk nu met Reeleezee en doe de jaarstukken/belastingaangifte met een ("bevriende") accountant. Dat kost totaal een stuk minder maar je moet wel meer zelf doen. Voordeel is ook dat je meer grip houdt op de administratie en financiën in het algemeen.
  9. Verlies aan warmte kan je compenseren door materiaalkeuze en dikte. Wat mij niet lekker lijkt is het verlies aan contact tussen handen en lichaam. Even krabben of kriebelen is onmogelijk. Lijkt me een ideale tool voor kostschool. Ik heb eens van een ingewijde gehoord dat ze daar met de armen en handen boven de dekens moesten slapen en dat zonder centrale verwarming. ;D
  10. Heb vroeger vaak oud papier opgehaald en heb wel enig idee, ja. ;) Het is dus krankzinnig om iemand die 2 visitekaartjes uitdeelt het zelfde te laten betalen als iemand die 14.99 ton moeilijk verwerkaar verpakkings materiaal (wat denk je van PS) in de markt zet.
  11. Zoals ik het begreep diende er uitstuitend betaald te worden door mensen die de bron zijn van verpakkingen die uiteindelijk de consument of "consumerend" ander bedrijf bereiken. Dus als A een PC inclusief verpakking importeert en deze levert aan groothandel X en deze levert die aan winkel Y die hem vervolgens aan consument Z verkoopt (zonder tasje) betaald alleen A. Echter de volgende regel maakt volgens mij de wet opeens van toepassing op vrijwel elk bedrijf. Elke brief, rekening, visitekaartje, folder valt onder de wet dus het is zo gek nog niet om vrijwel iedereen aan te schrijven. Als je je nu inschrijft betaal je 40 Euro plus 0.2 Euro per kilogram papier. Als je 4 kg papier per jaar verbuikt kost dat dus 80 Eurocent en 40 Euro administratiekosten. De 80 Eurocent worden kwijtgescholden dus je bent klaar met 40 Euro. Een bedrijf dat 14.000 kg op de markt brent betaalt ook 40 Euro. "Logisch kunnen we het niet maken, wel duurder"
  12. Er is wel iets meer over te zeggen als je terugrekend. 10 Euro wordt ongeveer 8 zonder BTW de gemiddelde winkelier (bv een Blokker/Marskramer) heeft minimaal (gemiddeld) een marge van 35% over de verkoop nodig. Dus dan blijft er 5,20 over voor de (eventuele groothandel) deze de gemiddelde groothandel in Nederland heeft 25-30% dus uitgaand van 25% blijft er 3,90 over. Nu is het kijken wat de kostprijs is aan materiaal en arbeid. Wat daar tussen zit is jullie marge en die moet je verdelen. Als je zelf niets doet aan marketing moet je volgens mij denken aan enkele eurodubbeltjes maar als je zelf ook kosten gaat maken voor reclame ed dan belangrijk meer. Is dit nog te volgen?
  13. We moeten jou dus een lijstje bezorgen met mogelijke "gaten in de markt" die via Internet kunnen worden ingevuld en jij gaat, van enkele, met een nieuwe methode het mogelijke succes van de ideeën meten. En alle ondernemers zijn geinteresseerd in zo'n lijstje, behalve jijzelf??
  14. Ik denk dat het veel te maken heeft met het niet in de hand hebben van groeistuipen. Het gebeurd nu in de caravanbranche. Jaren was er groei in de verkopen van caravans en ook de kampeershops die veel caravanbedrijven hebben liepen als een trein. Als je groeit anticipeer je op minimaal 5-10 jaar groei. Het heeft geen zin elk jaar te bouwen of te verbouwen. Als je dat met zijn alle doet én de markt valt terug heb je de poppen aan het dansen. Zeker als de nieuwbouw of verbouw zwaar is gefinancierd. Dan moet je snijden in de kosten. Echter het enige wat je dan nog kan doen is beknibbelen op personeel, de voorraad zo laag mogelijk houden, niet meer adverteren en je leveranciers zo laat mogelijk betalen. Als je dan pech hebt blijven de klanten weg bij gebrek aan aandacht/service/keuze. Volgens mijn zwager, een succesvol ondernemer, moet je groei altijd eerst zelf verdienen door een ruime financiële buffer op te bouwen. Dat die buffer het verschil maakt zie je ook bij grote bedrijven bijv. Laurus tov Ahold.
  15. Ben blij dat je even vermeld dat je geen expert bent... ;) Als je iets verkoopt voor 100 euro, moet je daar ook de btw over afdragen...! Als je daarna bankkosten hebt van 3 euro, boek je deze als bankkosten. Op deze bankkosten zit geen btw. Zoals jullie het willen doen, draag je over drie euro te weinig btw af... Als ik ergens 100 Euro voor vraag en ik krijg er uiteindelijk 95 Euro voor (bewijs is het bankafschrift) dan lijkt mij het toch verdedigbaar dat ik BTW afdraag over de uiteindelijke opbrengst. Paypal betaalt dan over de ingehouden kosten BTW en andere (inkomsten) belastingen. De paypal kosten hou je dan gewoon buiten je eigen boekhouding. Of is dit gewoon te simpel gedacht?
  16. Ik zie een oplossingsgerichte verkoper als iemand die inventariseert en met een soort van maatoplossing komt. Kenmerk is dat de basis wel min of meer vaststaat maar dat de details tailor made ingevuld worden. Aan de andere kant zijn er producten die "as is" verkocht worden. Take it or leave it. De supermarkt staat er vol mee. Ook de meeste software is standaard. Het verschil is volgens mij niet het product op een andere manier uitleggen maar het verschil zit in de basis.
  17. Ben zeker geen expert maar het lijkt mij dat de kosten meteen ingehouden worden en dus feitelijk gewoon een mindere opbrengst geven. Als je iets inkoopt voor 10 Euro en verkoopt voor 22 en je krijgt feitelijk 20 dan heb je 20 Euro inkomsten waar je BTW en inkomsten belasting over moet betalen. De bankkosten kan je dan niet nog eens aftrekken. Wel de inkoop en de BTW over de inkoop.
  18. Belgie gaat het voortouw nemen in Europa. Deze week zag ik de fabriek in aanbouw in een of ander programma met een trotse directeur. Cargill: 200.000 ton biodiesel in België Het internationale graan- en oliezadenconcern Cargill wil in Gent een biodieselfabriek met een capaciteit van 200.000 ton per jaar bouwen. meer nieuws /akkerbouw Nu België duidelijkheid heeft gegeven over een accijnsvrijstelling voor biodiesel en bio-ethanol en de Europese toestemming er is komt Cargill met nader uitgewerkte plannen. De fabriek is de grootste die nu gepland is voor België. Cargill werkt voor de nieuwe fabriek in Gent samen met Bioro en veevoergroothandel Van den Avenne. Bioro is een nieuw bedrijf dat zich richt op de productie van biodiesel. Een ander bedrijf, Oleon, heeft de productiecapaciteit vastgelegd op 95.000 ton biodiesel. Ben het met BenM eens dat verbouwen en verbranden van biomassa engergetisch veel meer rendement heeft dan het vergisten tot alcohol. In het geval van biodiesel wordt olie uit koolzaad geperst en de resten zijn hoogwaardig veevoer. Ook de Zwavel en Stikstof emmisie van biodiesel zijn gunstiger dan van fosiele diesel. Zweden wil zich op den duur zelfs helemaal onafhankelijk maken van olie. Dat zal niet gemakkelijk lukken maar het streven is natuurlijk prachtig.
  19. Het is vrij eenvoudig om ozon te neutraliseren tot zuurstof. Dat kan eenvoudig door de met ozon beladen lucht door een katalysator te voeren. Ook is het eenvoudig chemisch te neutraliseren. Opgelost in water kan het weinig kwaad. Wordt ook gebruikt in zwembaden ipv chloor. Grote nadeel lijkt me dat de vervuiling wel afgedood wordt maar niet of nauwelijks verwijderd. De dode bacterien en ander organisch materiaal kunnen als voeding dienen voor levende beestjes die er weer opkomen via de huid.
  20. 10 maanden na het indienen van de aangifte kan je een verzoek doen aan de inspecteur om een voorlopige carry back (forward). Dat kan in een kort briefje. Je krijgt eerst een voorlopige beschikking van 90% (of was het 80%?) en een tijdje daarna een definitieve met de aanvulling tot het totale bedrag.
  21. Als de klant volhoudt dat hij al betaald heeft dan zou ik nog maar eens heel goed alles bekijken. Al diverse keren meegemaakt dat een klant onder een totaal andere naam betaald en daar kijk je heel gemakkelijk overheen. Ook een tip om een keer iemand anders te laten kijken, En als de klant inderdaad betaald heeft is er heel weinig te vrezen voor hem. De ultieme wraak voor het onrecht dat hem wordt aangedaan (zo ziet hij dat zeker) is dan juist om jou op kosten te jagen.
  22. Ik had zo mijn twijfels over de aansprakelijkheid van een 17 jarige. Dacht dat ouders van een minderjarige (<18) aansprakelijk waren voor hun minderjarige kinderen maar dat blijkt niet het geval. "Kinderen van 16 jaar of ouder zijn zelf aansprakelijk voor hun onrechtmatige daden op grond van artikel 162 van Boek 6 van het Burgerlijk Wetboek. Deze kinderen kan ook de schadevergoedingsmaatregel van artikel 36f Sr. worden opgelegd met de mogelijkheid van vervangende jeugddetentie als zij hun betalingsverplichtingen niet nakomen (artikel 36f, zesde lid, Sr.)" bron: justitie.nl Over de kansen bij een eventuele rechtsgang ben ik het eens met de eerdere posters. Bij het overeenkomen van een geheimhoudingsbeding is toch wel het minste dat je de identiteit kent en verifieert van degene met wie je de overeenkomst aangaat.
  23. Natuurlijk ga ik uit van logisch verstand. Je krijgt dat goede gevoel niet vanzelf. Heb de markt (als geen ander) leren kennen tijdens en na de introductie van mijn eerste product (zie eerdere posts op dit forum). Het is bij mijn tweede product vrijwel totaal intuïtief gelopen. Ik constateerde een behoefte op een clubavond waar ik een presentatie hield, in dit geval een ontkalker. Ben smorgens naar mijn producent gegaan. En tijdens een gesprek "ontstond" een product gebaseerd zijn grondstoffen en bestaande verpakkingsmaterialen. Thuis gekomen ben ik op het internet gaan zoeken naar andere mogelijkheden met het product en een concept gebruiksaanwijzing gemaakt. Ook uiteraard even wat testjes gedaan mbt werkzaamheid en de litteratuur en patenten bekeken op mogelijke risico's. Een paar dagen later, na een fiat van mijn echtgenote, was alles rond. Het (fin.) risico was 5000 potten die ik bij een fiasco moest dumpen of ontmantelen. We zijn nu al een aantal producties verder en gaan vanaf volgend jaar ook in België, Noorwegen, Engeland en Denemarken verkopen. Vaak geldt gewoon: "no guts no glory".
  24. Helemaal eens met de zeer beperkte waarde van (duur) marktonderzoek. Bij grote bedrijven wordt het vaak door de PM gebruikt als dekking voor het geval het mis gaat. Heb nu in 2 jaar tijd 3 producten geïntroduceerd waarvan 1 zeer recent. Ik geloof zelf het meest in het gewoon in de markt zetten van producten waar je een (heel) goed gevoel bij hebt. Uiteraard moet het financieel risico hierbij worden geminimaliseerd. Vervolgens is het zaak om het goede gevoel over te brengen op de markt en dat kan je als bedenker natuurlijk het best zelf. Ik gebruik de grootste beurs in mijn marktgebied als introductiepunt. De belangrijke mensen komen vanzelf naar je stand: • De bladen omdat ze willen schrijven over nieuwtjes en hopen op een nieuwe adverteerder. • De mensen van de diverse clubs en clubbladen (héél belangrijk) • Gewone consumenten die gek zijn op een koopje en een persoonlijk praatje. • Buitenlandse distributeurs die hopen op een nieuw succesvol product waar ze gratis de exclusieve rechten voor kunnen bemachtigen • Collega ondernemers die je gratis tips komen geven op de wat rustigere momenten en je nieren komen proeven. • Vreemd genoeg komen de belangrijkste mensen (de dealers) nauwelijks op je stand, beducht als ze zijn voor winkeldochters en ééndagsvliegen. Die bezoek ik dus na de beurs. Liefst als er al wat in de diverse bladen is verschenen. Sommigen zijn gemakkelijk over te halen de producten te verkopen en bij anderen heb ik gewoon gratis een doos weggezet met de afspraak dat die pas betaald hoefde te worden bij een volgende order. Tot nu toe is die volgende order er altijd gekomen.
  25. Lijkt me duidelijk dat een werkgever het prive gerbuik moet verbieden maar wat is er aan de hand bij een eenmanszaak. Moet ik het schriftelijk aan mezelf verbieden? Zal wel in de correspondentie staan maar weet iemand zo het antwoord?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.