MartijnRouwen

Senior
  • Aantal berichten

    31
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door MartijnRouwen

  1. Het antwoord op je vraag is niet zo simpel te geven. - De vestigingen, middels welk soort verbinding en middels welke snelheid zijn deze aan elkaar verbonden. - De huidige huisvesting van de server, is dit een echte serverruimte voorzien van een UPS, koeling, etc? - De applicatie welke gebruikt word voor de planning, hoe word deze momenteel aangeboden aan de gebruikers? Is dit een standalone installatie? (Op elke PC de client geinstalleerd welke middels het netwerk communiceerd met de server?) - Is de applicatie geschikt om onder Citrix te draaien? - Hoe is de verdeling qua gebruikers over de lokaties? Als ik een aantal aannames neem: - Applicatie is geschikt om onder Citrix te draaien. - Verbindingen op lokaties zijn "dik" genoeg, of er is een mogelijkheid tot uitbreiden van de snelheid. - Huidige serverruimte is voorzien van noodstroom en koeling Dan zou je tot de volgende aanbeveling kunnen komen: - Citrix cluster/loadbalancing van minimaal 2 Citrix servers welke in de eigen serverruimte geplaatst worden. - De client pc krijgen de Citrix client geinstalleerd en kunnen op deze manier naar de citrix server(s) connecten. - Via deze Citrix omgeving kan ook een complete desktop aangeboden worden. Voordelen - Indien er pc's vervangen dienen te worden/defect raken, dan kunnen deze vervangen worden door zogenaamde Thinclients - Centraal beheer van de servers - Bij het openen van meer vestigingen of meer gebruikers is deze oplossing schaalbaar, het bijplaatsen van een citrix server in de farm is zo gebeurt. De eenmalinge aanschafkosten zullen hierintegen wel fors zijn (servers/licenties/installatie/uitrol op de werkplekken), maar de beheerkosten zullen daarintegen lager zijn. I.p.v. het plaatsen in de eigenserver ruimte zijn er uiteraard mogelijkheden om dit op een "hosted" manier te doen, in eigen beheer of uitbesteed. Zeker in de complexere gevallen en zonder een eigen ict afdeling is de laatste optie iets wat ik steeds vaker tegenkom.
  2. Je orienteren op andere aanbieders van mobiele pin apparatuur? Mijn ervaring met CCV is meer een technische (Pinnen over IP wat niet werkte, na uitgebreid testen onze kant bleek dit geen routeringsprobleem o.i.d. te zijn, verbinding was gewoon up, en bij nabellen via via via erachter gekomen dat CCV reeds mede gedeeld was dat de artikelen opnieuw ingelezen moesten worden, iets wat men al 4 dagen wist maar niet uitvoerde. Best lullig bij een drukke winkel in de kalverstraat waar men opeens nog maar 1 pin apparaat had (was nog een ISDN type)) waar ook respons van hun kant erg langzaam was.
  3. Ik ben zelf een voorstander van flexplekken - Goed bureau - Goeie stoel - Stekkerblok voor je adapters (laptop, telefoonoplader, pda, etc.) - Telefoon (met mogenlijkheid om in te loggen en op die manier je eigen nummer te hebben) - Goede koffie/thee - Muziekje of een headset - Gezamelijk lunchen is altijd erg prettig - Stabiele en snelle internetverbinding Het mooiste is dat je 's ochtends gewoon binnen kunt komen met je laptoptas, een plekje uitzoeken en aan je werk gaan. Owjah, een goeie en ruime parkeerplek (zonder vergunninggeneuzel en bonnetjes)
  4. Om kennis te delen, handleidingen in op te slaan, handige links beschikbaar te stellen.
  5. - Email: Outlook 2007 en gesyched op m'n Windows Mobile Eigenlijk de standaard als er een Exchange server gebruikt word. Voor eigen domeinen Google Apps maar binnenkort ook Outlook icm Exchange. Erg makkelijk vanwege de agenda en Public Folders - Messaging: Microsoft OCS, MSN en mIRC(IRC Client) OCS Met collega's, MSN met bekenden, en IRC vooral voor de fun - Voip: Sinds de nieuwe PBX elke beschikbare SIP Client, hiervoor de Cisco Communicator Softphone Ik zie wel bij bedrijven die met microkredietafnemers werken er vaak skype gebruikt word. - Informatiedeling: MediaWiki. Erg handig te bewerken, en ook goed te beveiligen en aan je Active Directory te koppelen. Om klanten over te nemen: NTRSupport (met abbo) en Kaseya (welke gebruik maakt van VNC)
  6. Zodra je uit Vught wegrijd heb je dat al snel natuurlijk :) Momenteel lui onderuit op de bank in Alkmaar (thuis dus) Geregeld door heel Nederland (lurk ik vooral)
  7. Tegenwoordig toch heel vaak gevirtualiseerd :)
  8. Voor de genoemde webwinkel software pakketen zijn voor zover ik weer SEF Modules beschikbaar waardoor ook je webwinkel makkelijker gevonden word door de zoekmachines (osCommerce: http://www.oscommerce.com/community/contributions,2796/category,all/search,seo+url
  9. ZIPB XL aka Zakelijk Internet Plus Bellen XL
  10. Geen idee op welk besturingssysteem je draait, maar indien op Windows en IIS, kijk is naar het volgende: http://www.fullrevolution.com/calendar_overview.asp single site license: $95,- En indien het gratis moet: http://www.fullrevolution.com/calfree_overview.asp Allebei aantepassen naar eigen inzicht en design.
  11. Pinnen over IP kan tegenwoordig al een tijdje. Gewoon een Pin terminal via een UTP draad in je netwerk. Interpay is via het internet te bereiken. Je koopt als het ware je telefoontikken af voor +- E10,-. Voor meer info kan ik je het een en ander mailen als je geinteresseerd bent.
  12. Indien je een reeds bestaande IT omgeving hebt (Server en werkstations) dan kun je dit eenvoudig oplossen met een Sonicwall SSL200VPN. Dit is een hardwarematige oplossing die je achter je internet verbinding plaatst (Modem danwel Router). Je krijgt hiermee de mogelijkheid om via een SSL verbinding contact te maken met de fileshares op je server. Mocht je meer willen weten, of een adres nodig hebben voor meer informatie, let me know.
  13. En anders open je een nieuwe mail, vouwt Options uit, en kiest daar het From field en eventueel het BCC Field. (Outlook 2003 UK is dit)
  14. Zoals al eerder gemeld, kijk op www.webhosters.nl , maak daar een goede zoekselectie. En lees daarna het commentaat wat er bij staat.
  15. Dit was het eerste wat me opviel op de demo. Geen gebruik gemaakt van https. Dus geen versleuteling van je gegevens. Ook het draaien van een CRM Applicatie op een shared hosting account komt bij mij enigzins angstig over. Wat Willemj ook zegt, het draaien van de applicatie en een chrooted omgeving lijkt mij een stuk veiliger. Het op straat (in dit geval de digitale snelweg) van je gegevens is tegenwoordig dodelijk, om nog maar is een voorbeeld te noemen, de T-Mobile gegevens van Paris Hilton
  16. Een goede SLA kan niet voorkomen dat je "down" gaat. De snelheid waarmee het verholpen word en de duur kun je er wel mee voorkomen. SLA's met 99,9 %uptime en een reactietijd van bv 15min betaal je je scheel aan. Een andere manier om "down time" te voorkomen is door het redundant uit te voeren. Dit d.m.v. clustering, en eventueel load balancing erover heen. Ook erg prijzig maar vaak nog wel goedkoper als een erg dure SLA
  17. Waarom zou je VNC niet over Internet + getunnelde verbinding draaien? Hiermee bedoelde ik VNC over het Internet draaien, zonder tunnel/vpn.
  18. Welke Remote Control oplossing ligt wat mij betrefd aan het contract wat je met de klant hebt. Heb je een Managed Services klant, dan beheer je (vaak) de desktops en de servers en het netwerk. Je hebt dan zelf de keuze welke poorten er open staan. Wat je verder nog zou kunnen doen, is een extra adsl verbinding plaatsen, en vanaf deze verbinding een VPN op bouwen met het punt waar je als Servicedesk zit. VPN Tunnelt zijn verbinding gecodeerd over het Internet heen, dit kun je softwarematig doen, maar ook overlaten aan een Cisco doosje. Indien de VPN tunnel draait, kun je alle protocollen hierover draaien. Dit kan zelfs weer VNC zijn, iets wat ik niet zou draaien via het Internet.
  19. Dat lijkt me niet de manier dan, om hem alsnog een website aan te smeren ;) Ik ben er van overtuigd dat élk bedrijf baat heeft bij aanwezigheid op het internet, máár niet altijd met een eigen website! Zoals de genoemde oom, die zou meer baat hebben bij bijvoorbeeld een pagina die aanhaakt op de lokaal populaire site. Bedenk waar de klant nu écht iets aan heeft. Teveel webdesigners willen een site naar binnen drukken, terwijl er vaak zoveel betere manieren dan een eigen website zijn om een organisatie goed van internet gebruik te laten maken. Ben ik met je eens, ik denk dat voor de genoemde oom in dit geval het beter zou kunnen zijn om bijvoorbeeld in te spelen op acties die in de direkte (klanten) omgeving geinitieerd worden door verenigingen en bedrijven uit andere branches. Voorbeeld: start van het nieuwe voetbal seizoen: aparte pagina met een voetbal aanbieding. En op het hoofddomain een standaard informatiepagina met het eigen logo, openingstijden, adres etc. Einde van het schooljaar: Fris en fruitig de vakantie in, met een fris geverfd huis. En zo is er wel meer te bedenken. Ook denk ik dat het voor elk bedrijf belangrijk is dat ze te vinden zijn op het Internet. De consument kijkt tegenwoordig steeds vaker eerst op Internet welke leveranciers er zijn, voordat er uberhaupt iets aangekocht word. Indien je niet gevonden word, loop je op deze manier potentieele klanten mis.
  20. Persoonlijk in mijn werkzaamheden, kom ik eigenlijk alleen maar HP(vroeger Compaq), Dell, Toshiba tegen. HP bij de bedrijven met iets meer geld lijkt het wel, en Dell vooral in het MKB. Verder kun je als je als dozenschuiver functioneerd (kortom, de pc's weer doorverkoopt) bij Dell erg interessante kortingen krijgen. Voor mensen die net beginnen, of in 1x 10 mensen erbij hebben, en gebruik willen maken van refurbished materiaal, kan ik je NTS aanbevelen. Enige tegenvaller met deze firma was dat ik tweemaal een offerte opvroeg, waarop zij doodleuk het produkt en de rekening opsturen. Ze hebben meestal wel een aantal leuke aanbiedingen, om maar is wat te noemen: Deskpro ENS PIII-1Ghz Desktop /256MB/20GB/cd/LAN (Kavel van 10 stuks) Nu voor de gehele kavel 1 Intel PIII 1 Ghz Processor, 256 MB Per 10 systemen 20 GB Harddisk, 40x speed cd speler, sound, 10/100Mbit LAN, floppy drive, 6 maanden garantie EUR 1350,- Aantal beschikbare kavels: >10 (dat is 135,- euro per systeem
  21. Of je moet erg brache specifiek gaan zoeken, en d.m.v. doelgerichte acties de mensen onder ogen brengen dat ze een website nodig hebben. Voor een aantal mensen zal het allicht absoluut geen noodzaak hebben om een website/eigen domain te hebben. Om een voorbeeld te noemen, mijn oom heeft een eigen schildersbedrijf, bestaat al 50jaar, en heeft als reclame uiting alleen maar af en toe iets in een lokaal krantje, een bord langs het voetbal veld, en verder alles mond-op-mond reclame. Hij heeft een eigen domain, alleen daar staat al een jaar niks op. Misschien moet ik hem toch maar is aanschrijven om een website voor hem te bouwen ;)
  22. Misschien dat je dat een videotheek eigenaar kan vragen. Kennisen van mij hebben een eigen videotheek vandaar dat ik het weet.
  23. Misschien voor de volgende keer makkelijk om zelf een backup te maken. Dit kun je dagelijks,wekelijks of maandelijks doen, en hoeft opzich niet zoveel ruimte te kosten. Ik heb dit ooit (paar jaar geleden) gedaan m.b.v. geschedulde jobs. Deze pakte de bestanden in, en ftp'de deze vervolgens naar een andere host. Met b.h.v. de Windows versie van Gzip werden deze site's erg klein gemaakt en duurde het hele scriptje nog geen minuut. Met een grotere site kan ik me voorstellen dat dit wat langer duurt, en i.g.v. een database zul je even verder moeten uitzoeken hoe hiervan een backup van te maken is. Mocht je hiervoor hulp nodig hebben, dan kun je me een prive berichtje sturen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.