loading
Ga naar inhoud

protect groep

Junior
 • Aantal berichten

  14
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Persoonlijke info

 • Jij bent:
  ondernemer
 • Geslacht
  Male
 • Voornaam
  Frans
 • Achternaam
  Klerx
 • Websiteadres
 • Hoe heb je ons gevonden:
  via een kennis

Registratie

 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  25-30
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
 • Welke andere websitesover ondernemerschap en/of innovatie bezoek je regelmatig?
  www.zibb.nl

Recente activiteiten

 1. Niet te moeilijk doen: gewoon factuur sturen met BTW, en deze bij de eerst volgende OB- aangifte verrekenen. Mocht er dan iets mis gaan: je kunt tot meer dan een jaar terug correcties aanbrengen in de verrekening van BTW. Zeker in het begin geldt: omzet maken! De BTW komt vanzelf wel goed. Leuker kan ik het niet maken, wel makkelijker...
 2. Hangt een beetje af van de rechtsvorm van je zaak. Privé geldt dat koerswinsten onbelast zijn, en dat koersverliezen derhalve niet aftrekbaar zijn. Verwacht je dus veel winst te maken, doe dat dan altijd privé. Vervolgens kun je koerswinsten zonder problemen inbrengen in je zaak. Mocht je een BV hebben, dan wordt het wat gecompliceerder. Zolang het geld in je zaak blijft zijn de koerswinsten en verliezen resp belastbaar en aftrekbaar. Mocht je het uit je BV halen en er later weer terug in stoppen, dan zit je met aandelen, ingebracht vermogen, etc. Een andere 'hobbel' op de weg is dat je de continuïteit van je bedrijf op het spel zet. Beleggen doe je doorgaans met geld dat je niet direct nodig hebt. Mochten de koersen crashen, dan kan dat je bedrijf meetrekken
 3. Kan ik ook nog langskomen? Heb me reeds aangemeld op de site. Komt er ook iemand uit de buurt van Breda ivm carpoolen?
 4. Zomaar even een leuk idee ter inspiratie: Jan Sloot is destijds bezig geweest met de broncode. Als deze uitvinding werkelijk gewerkt zou hebben, dan zou deze honderden miljarden euro's waard zijn. Wat voor uitvindingen zouden op dit moment een vergelijkbare waarde hebben?
 5. Ik heb pas het boek gelezen over de Broncode die Jan Sloot had ontwikkeld. Hiermee kon hij een volledige speelfilm dermate comprimeren dat deze in minder dan 1 kilobyte kon worden opgeslagen. Echter, de dag voordat hij zijn uitvinding openbaar zou maken is hij overleden. Weet iemand wat in grote lijnen zijn toegepaste comprimeer- principe was? Hijzelf beweerde namelijk dat het niks met eentjes en nulletjes te maken had, maar met kleuren. Was benieuwd of iemand hier een idee over heeft
 6. je zou een ingenieursbureau in kunnen schakelen op basis van no cure- no pay. Lukt het wel, dan krijgen zij bijvoorbeeld een winstaandeel, lukt het niet, dan zijn ze een middagje knutselen rijker...
 7. Dat hangt van het soort product af. In de kledingbranche bijvoorbeeld wordt altijd een seizoen vooruit ingekocht. Kerstspullen worden bijvoorbeeld ook al lang van te vorden ingekocht. Dat is op zich het probleem niet. Belangrijker is de leveringstermijn af te spreken en dat die ook wordt nagekomen. Bij bijvoorbeeld vuurwerk is het erg lastig als je container op 1 januari de haven binnenkomt...
 8. Wie weet hebben we wat aan elkaar. Ik zit zelf in het onderhoud van onroerend goed (www.protectgroep.nl) en ben goed vertegenwoordigd in de partikuliere markt. Misschien kunnen we elkaars bestand gebruiken c.q. elkaars product aan de man brengen?
 9. In zulke situaties heb ik altijd maar 1 goede tip: nodig een concurrent uit, of laat een bekende van je die uitnodigen. Beter goed gejat dan slecht zelf verzonnen.
 10. Juridisch gezien heb je het inderdaad niet naast elkaar. Fiscaal en verkooptechnisch gezien heb je wel twee bedrijven en twee administraties naast elkaar.
 11. Jouw partner kan een eenmanszaak hebben naast de VOF, dat is geen enkel probleem (heb dat zelf ook gehad). Let er wel op dat je bij zowel een eenmanszaak als bij de VOF hoofdelijk aansprakelijk bent, en dat een faillissement van de eenmanszaak uiteindelijk de VOF mee het slop in kan(!) trekken. Daarnaast kun je bij een VOF een winstverdeling afspreken die niet per definitie 'fifty- fifty' hoeft te zijn. Je kunt ook 60-40, of in theorie 99-1 afspreken. Wellicht kun jij een VOF opstarten (zonder een eenmanszaak daarnaast) en afspreken dat jij bijvoorbeeld 80% van de winst krijgt en je partner 20% voor de inbreng van zijn papieren. Dat scheelt een hoop administratie. Voor wat betreft de BTW, die kan toch terug gevorderd worden? Mocht je nog vragen hebben, mail dan gerust naar fklerx@protectgroep. Ik heb eventueel nog een Modelcontract VOF van de KvK, die mag je zo hebben.
 12. Voor elke startende ondernemer heb ik de tip: vraag de algemene voorwaarden van je concurrent op. Doe dat niet bij de kvk, maar bij de concurrent zelf, want dat is gratis. Elk bedrijf is namelijk verplicht de (mogelijke) klanten in een 'reële mogelijkheid te stellen om kennis te nemen van diens algemene voorwaarden'. Kom ik gelijk op de tweede vraag: bij partikulieren is het verstandig 1) de voorwaarden bij de offerte bij te sluiten of 2) in de offerte te vermelden dat de algemene voorwaarden van toepassing zijn, en dat die ter inzage liggen of op de website staan. Voor bedrijven kun je vaak volstaan met de mededeling dat de AV van toepassing zijn en dat die op verzoek kosteloos worden toegestuurd. Bedrijven zijn daar toch wel van op de hoogte.
 13. Kun je het niet anders doen? Kun je (totdat je zelf de papieren hebt)de vergunning niet door de andere persoon laten aanvragen? En dan tijdelijk onder zijn naam factureren? Je kunt dan onder je eigen naam werken, zolang de factuur (tegen een eventuele vergoeding)maar via hem loopt. Zodra je dan zelf de papieren hebt 'ben je van hem af' en hoef je ook geen winst meer af te staan. Het is maar een idee...
 14. In principe is het mogelijk je investering te betalen dmv de cashflow. Voorwaarde is dan natuurlijk wel dat het te investeren bedrag niet in een keer vooraf betaald moet worden. (Je kunt bijvoorbeeld een huis kopen, en een deel van de aflossing betalen met de huuropbrengst die pas later komt) Eea is natuurlijk ook afhankelijk van de financierende partij. Een bank wil graag veel zekerheid, en zal om goede onderbouwing van je cashflow vragen. Partikuliere investeerders durven nogal eens een hoger risico te nemen. Voor een onafhankelijk advies en een beoordeling van je plan, zou je contact op kunnen nemen met de Kamer van Koophandel. Zij bemiddelen tussen ondernemers en (vaak gepensioneerde en ex- ondernemende) adviseurs. Succes met je bedrijf!
NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké