Jump to content

Trabjo

Senior
 • Content Count

  66
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketi
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Eventueel een gespecialiseerd bedrijf overnemen is helemaal geen gekke gedachte. Momenteel ben ik zelf, samen met een gespecialiseerd buro, voor mij interessante bedrijven aan het benaderen waarbij op voorhand niet bekend is of de huidge eigenaren wel willen verkopen. Je staat soms verrast over het aantal 'stille profielen' die graag willen verkopen maar er niet 'mee te koop' lopen. Momenteel zijn bijvoorbeeld veel DGA's 60+ (baby-boom generatie) maar kunnen (vaak) moeilijk afscheid nemen van hun kindje.
 2. Beste Sinan, Helaas is deze informatie te beperkt. Met nadere informatie zoals afmetingen en gewicht kun je vrijblijvend enkele vervoerders om een offerte vragen. Voor de invoer heffingen verzoek ik je contact op te nemen met de Douane (www.douane.nl). Succes. Bart
 3. Mbt juridische zaken omtrent kenteken registratie's ed kan ik je niet helpen. Pas wel op met het werken met een Duitse handelsagent aangezien er in Duitsland andere regels gelden. Kijk eens op www.cdh.de
 4. TwaLevel heeft gelijk. Restpartijen via zijdeuren zijn vrij verhandelbaar echter alleen als deze uit de EU komen en uiteraard geen namaak betreft! Vraag altijd naar officiële paieren die oa. het land van herkomst aantonen. Nogmaals, als je leverancier kan aantonen dat de goederen uit de EU komen dan kun je deze vrij verhandelen ondanks dat de importeur/distribiteur hier niet blij mee zal zijn. Merkkleding van buiten de EU alsmede namaak kleding moet je van af blijven! Wees voorzichtig. Voor nadere info stuur je mij maar even een PM.
 5. Hoi Will, Bedankt voor je reactie! Zelf heb ik de ondernemerscompetentie analyse inmiddels afgerond en we zijn nu bezig met het 'fine-tunen' van het bedrijfsprofiel waarna we direct het makelaarstraject zullen gaan opstarten. Ben wel benieuwd op welke wijze je in contact bent gekomen met de huidige profielen, via de 2K databank of middels acquisitie. Misschien een idee om contact te houden en zo ervaringen uit te wisselen? Stuur mij maar een PM als je interesse hebt.
 6. Ik heb wel een aantal voorbeelden maar voor welke sector / branche ? Nationaal of internationaal? Bart
 7. niet geheel onbelangrijk; in hoeverre en in welke verhouding dragen jullie beide het ondernemings risico, maw hoe wordt de financiering geregeld? Bart
 8. zij onderscheiden zich niet alleen in de directe begeleiding van de MBI-er maar tevens in hun aanpak tijdens het zgn. 'makelaarstraject'. Het aantal ondernemingen die te koop worden aangeboden op de verschillende databanken omvatten slecht een klein % van het aantal bedrijven (babyboom) die te koop staan of waarvan de eigenaar mogelijk overweegt te gaan verkopen. Met het profiel van de MBI-er gaan zij actief 'de boer op' waardoor vele bedrijven binnen dit profiel benadert worden. Veel eigenaren overwegen al lange tijd te gaan verkopen maar hangen dit niet aan de grote klok of moeten maar steeds aan het idee wennen hun kindje af te staan doordat er geen directe opvolger voorhanden is. Genoeg gepromoot lijkt mij zo. Ik ben benieuwd naar reactie's van mede-lotgenoten.
 9. Jeroen, De bijeenkomst was inderdaad georganiseerd door 2K uit Rijswijk. Zij zijn oa. gespecialiseerd in bedrijfsovername's. De avond was georganiseerd met als doelstelling om mn. MBI kandidaten te informeren over de activiteiten en werkwijze van 2K. Daarnaast was er een toespraak van een voormalig client van 2K die zijn 'Dutch Dream' inmiddels gerealiseerd heeft en uitgebreid vertelde over de complexe aspecten die komen kijken bij een bedrijfsovername. Als afsluiting kregen we inzage in de databank met profielen van bedrijven die momenteel bij 2K geregistreerd staan. Tijdens de borrel vond ik het boeiend ook eens de verhalen van mede-zoekenden aan te horen en de problemen war zij tegen aan lopen.
 10. Gisteravond heb ik een zeer inspirerende en informatieve netwerkbijeenkomst van '2K Kennis en Kunde' bijgewoond. Nu ben ik benieuwd of er hier mensen op het forum actief zijn die ervaring hebben met 2K of wellicht gisteravond ook aanwezig waren op deze bijeenkomst.
 11. doe deze 'derde' een opgave (geen factuur) van het vastgestelde commissie bedrag met het verzoek hem/haar jouw hiervoor een factuur te sturen welke jij vervolgens aan deze 'derde' zal uitbetalen.
 12. Mocht je een voorbeeld contract nodig hebben dan kan ik er wel één na je toe mailen.
 13. .... niet alleen voor onze beeldvorming maar tevens door de veelal aanwezige verschillen in distributievormen binnen de marktsegmenten, wil ik je toch verzoeken allereerst de markt en/of bedrijfsactiviteiten nader te beschrijven. Zonder deze info kan niemand je een gefundeerd advies geven. Bart
 14. Aangezien je klaarblijkelijk al vaker merkartikelen geimporteerd hebt uit de VS zal je al wel op de hoogte zijn van de jurisdische aspecten omtrent parallel import. Toch wil ik je er hierbij even op wijzen dat je voorzichtig moet zijn met dit 'soort' activiteiten. Ik ben geen jurist maar ben zelf ook actief in de import en export van merkartikelen wereldwijd. Succes.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept