Trabjo

Senior
  • Aantal berichten

    66
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Trabjo

  1. Eventueel een gespecialiseerd bedrijf overnemen is helemaal geen gekke gedachte. Momenteel ben ik zelf, samen met een gespecialiseerd buro, voor mij interessante bedrijven aan het benaderen waarbij op voorhand niet bekend is of de huidge eigenaren wel willen verkopen. Je staat soms verrast over het aantal 'stille profielen' die graag willen verkopen maar er niet 'mee te koop' lopen. Momenteel zijn bijvoorbeeld veel DGA's 60+ (baby-boom generatie) maar kunnen (vaak) moeilijk afscheid nemen van hun kindje.
  2. Beste Sinan, Helaas is deze informatie te beperkt. Met nadere informatie zoals afmetingen en gewicht kun je vrijblijvend enkele vervoerders om een offerte vragen. Voor de invoer heffingen verzoek ik je contact op te nemen met de Douane (www.douane.nl). Succes. Bart
  3. Mbt juridische zaken omtrent kenteken registratie's ed kan ik je niet helpen. Pas wel op met het werken met een Duitse handelsagent aangezien er in Duitsland andere regels gelden. Kijk eens op www.cdh.de
  4. TwaLevel heeft gelijk. Restpartijen via zijdeuren zijn vrij verhandelbaar echter alleen als deze uit de EU komen en uiteraard geen namaak betreft! Vraag altijd naar officiële paieren die oa. het land van herkomst aantonen. Nogmaals, als je leverancier kan aantonen dat de goederen uit de EU komen dan kun je deze vrij verhandelen ondanks dat de importeur/distribiteur hier niet blij mee zal zijn. Merkkleding van buiten de EU alsmede namaak kleding moet je van af blijven! Wees voorzichtig. Voor nadere info stuur je mij maar even een PM.
  5. Hoi Will, Bedankt voor je reactie! Zelf heb ik de ondernemerscompetentie analyse inmiddels afgerond en we zijn nu bezig met het 'fine-tunen' van het bedrijfsprofiel waarna we direct het makelaarstraject zullen gaan opstarten. Ben wel benieuwd op welke wijze je in contact bent gekomen met de huidige profielen, via de 2K databank of middels acquisitie. Misschien een idee om contact te houden en zo ervaringen uit te wisselen? Stuur mij maar een PM als je interesse hebt.
  6. Ik heb wel een aantal voorbeelden maar voor welke sector / branche ? Nationaal of internationaal? Bart
  7. niet geheel onbelangrijk; in hoeverre en in welke verhouding dragen jullie beide het ondernemings risico, maw hoe wordt de financiering geregeld? Bart
  8. zij onderscheiden zich niet alleen in de directe begeleiding van de MBI-er maar tevens in hun aanpak tijdens het zgn. 'makelaarstraject'. Het aantal ondernemingen die te koop worden aangeboden op de verschillende databanken omvatten slecht een klein % van het aantal bedrijven (babyboom) die te koop staan of waarvan de eigenaar mogelijk overweegt te gaan verkopen. Met het profiel van de MBI-er gaan zij actief 'de boer op' waardoor vele bedrijven binnen dit profiel benadert worden. Veel eigenaren overwegen al lange tijd te gaan verkopen maar hangen dit niet aan de grote klok of moeten maar steeds aan het idee wennen hun kindje af te staan doordat er geen directe opvolger voorhanden is. Genoeg gepromoot lijkt mij zo. Ik ben benieuwd naar reactie's van mede-lotgenoten.
  9. Jeroen, De bijeenkomst was inderdaad georganiseerd door 2K uit Rijswijk. Zij zijn oa. gespecialiseerd in bedrijfsovername's. De avond was georganiseerd met als doelstelling om mn. MBI kandidaten te informeren over de activiteiten en werkwijze van 2K. Daarnaast was er een toespraak van een voormalig client van 2K die zijn 'Dutch Dream' inmiddels gerealiseerd heeft en uitgebreid vertelde over de complexe aspecten die komen kijken bij een bedrijfsovername. Als afsluiting kregen we inzage in de databank met profielen van bedrijven die momenteel bij 2K geregistreerd staan. Tijdens de borrel vond ik het boeiend ook eens de verhalen van mede-zoekenden aan te horen en de problemen war zij tegen aan lopen.
  10. Gisteravond heb ik een zeer inspirerende en informatieve netwerkbijeenkomst van '2K Kennis en Kunde' bijgewoond. Nu ben ik benieuwd of er hier mensen op het forum actief zijn die ervaring hebben met 2K of wellicht gisteravond ook aanwezig waren op deze bijeenkomst.
  11. doe deze 'derde' een opgave (geen factuur) van het vastgestelde commissie bedrag met het verzoek hem/haar jouw hiervoor een factuur te sturen welke jij vervolgens aan deze 'derde' zal uitbetalen.
  12. Mocht je een voorbeeld contract nodig hebben dan kan ik er wel één na je toe mailen.
  13. .... niet alleen voor onze beeldvorming maar tevens door de veelal aanwezige verschillen in distributievormen binnen de marktsegmenten, wil ik je toch verzoeken allereerst de markt en/of bedrijfsactiviteiten nader te beschrijven. Zonder deze info kan niemand je een gefundeerd advies geven. Bart
  14. Aangezien je klaarblijkelijk al vaker merkartikelen geimporteerd hebt uit de VS zal je al wel op de hoogte zijn van de jurisdische aspecten omtrent parallel import. Toch wil ik je er hierbij even op wijzen dat je voorzichtig moet zijn met dit 'soort' activiteiten. Ik ben geen jurist maar ben zelf ook actief in de import en export van merkartikelen wereldwijd. Succes.
  15. Mijn 1e 'YES moment' van dit jaar heb ik gisteren beleefd; eindelijk mijn eerste grote order gekregen van een grootwinkel bedrijf. Door vol te houden, niet te opdringerig worden en een goed (persoonlijk) contact te kweken met de inkoper is het mij dan eindelijk gelukt! YES!!!!
  16. Sandy, ik heb zelf ervaring met het importeren uit de VS en gebruik daarvoor een dienstverlener die voor mij binnen een door mij gestelde termijn op zoek gaan naar het meest aantrekkelijke tarief en snelheid, dit zonder enige verplichting. Stuur mij maar een PM voor nadere info. Bart
  17. Lawman, Bedankt voor deze informatie! Ik realiseer me dat we in beider belang duidelijke afspraken op papier moeten laten door een proffesionele adviseur met juridische en specialistische kennis. Ken jij wellicht nog andere alternatieven op de 'earn-out' constructie welke tevens in te passen zijn op onze situatie? Bart
  18. Hi Michael, De KvK heeft gelijk, er is sprake van parallel import maar dit is de term voor het verhandelen buiten de officiële distributiekanalen om, echter betekent dit niet automatisch dat je 'iets' illegaals doet. Parallel import kom je meer en meer tegen, hoe gewilder het product hoe creatiever men zal worden deze te bemachtigen. Pas wel op met de import van kleding, zodra de douane imitatie-kleding aantreft in de zending ben je aan de beurt. Dit is denk ik wat de dounane je heeft willen uitleggen, een melding naar de producent is mij niets van bekend. Ik ben zelf ook actief met de import en export van merkartikelen maar ben heel voorzichtig met de import van kleding, ik hou me vn. bezig met hardwaren. Bart
  19. Edo, Kun je mij een 'earn-in' constructie verder schetsen? Ik begrijp dat hierbij een periode bij de verkoper in de keuken gaat meekijken maar hoe kan het verder financieel vastgelegd worden? Ik kan me zo voorstellen dat er allereerst een intentie- en wellicht een geheimhoudings verklaring getekend moet worden maar qua inkomsten zal ik deze nader vast te stellen periode wellicht moeten gaan zien als een investering waarbij (nog)geen directe inkomsten tegenover staan, correct?
  20. Die afspraak zou ik dan met de huidige eigenaar kunnen maken, uiteraard zal een dergelijke afspraak juridisch goed vastgelegd dienen te worden. Zie het als een winstafhankelijke overname (naast een vast overname-bedrag) gedurende een nader te bepalen periode. Waarschijnlijk zou ik daar als verkoper ook geen voorstander van zijn aangezien ik dan graag gelijk zou willen incasseren en niet meer afhankelijk wil zijn van de 'handel en wandel' van een nieuwe eigenaar. Toch kan dit mijns inziens een optie zijn zodra de verkoper zelf geen of weinig andere optie's meer kan aanbieden op het moment dat niemand veel geld voor deze firma wil gaan betalen. Voor zover ik weet is dit geen ongebruikelijke overname-constructie.
  21. Rick, bedankt voor je snelle reactie! Wat zijn jouw ervaringen omtrent een winstpercentage afspraak gedurende een vastgelegde periode?
  22. Trabjo

    Kennis overname

    Voordat ik afgestraft wordt; ik heb reeds gebruik gemaakt van de zoek-functie maar trof hier in het vele aanbod geen direct antwoord/advies op mijn situatie. Misschien uiteindelijk wel gemakzucht van mijn kant maar ik wil hierbij toch een mijn situatie in het kort schetsen en hoop op antwoord van kenners of mensen die een vergelijkbare situatie meegemaakt hebben; Binnenkort zal ik gaan praten met een eigenaar van een eenmanszaak die ivm zijn leeftijd zijn bedrijf wil gaan verkopen. Zijn activiteiten bestaan nu sinds ruim 10 jaar uit het inkopen van grote partijen consumentengoederen in Azie en verkoopt deze vervolgens rechtstreeks aan enkele grootwinkelbedrijven. Hij fungeert dus als een agent en is zelf niet voorraad-houdend. In dit geval zal er dus bij een eventuele overname voornamelijk sprake zijn van kennis-overdracht, inkoop- en verkoopcontacten. A. Zelf beschik ik over eigen middelen, echter kan ik nu nog niet inschatten of deze voldoende zal zijn om de overname prijs mee te kunnen voldoen. Zijn er hier mensen die ervaring hebben met bijvoorbeeld een 'achtergestelde-lening' constructie bij een overname of wellicht een deel contante betaling en deel gedurende een vastgelegde periode in de vorm van een winstuitkering aan de voormalige eigenaar? B. Nu weet ik dat het vaststellen van goodwill nogal vaak een kwestie is van gevoel. Graag ontvang ik eens reactie's van mensen die een vergelijkbare kwestie hebben meegemaakt en eens te horen waar de goodwill destijds op gebasseerd werd. Ben benieuwd!
  23. Nou, ik hoop voor je dat je over hetzelfde talent als je vader beschikt! Prachtige projecten! Om je een beter advies te geven denk ik dat je ons allereerst eens een beter beeld moet gaan geven omtrent de promotionele activiteiten tot op heden. Bestaan deze activiteiten alleen uit het onderhouden van de website en kan hij verder voortbestaan uit een selecte klantengroep? Graag wat meer input.
  24. Dit zijn vragen die wij zo niet even voor je kunnen gaan beantwoorden, jij kent jouw'n markt en leverancier beter dan wij mag ik aannnemen. Daarnaast bestaan er geen standaard marges, of dat specifiek in de lingerie wel het geval is kan ik niet beoordelen. Van belang is te achterhalen hoe deze lingerie producent in Taiwan zijn artikelen op de markt brengt; doen ze dit via exclusieve importeurs/agenten in elk land of is er een Europees verkoopkantoor or leveen zij vrij aan ieder geinteresseerde wereld-wijd? Aangezien jij zelf inkoop bij een buitenlandse leverancier (EU?) lijkt mij dat deze geen exclusieve verkooprechten heeft voor Nederland, maar dat kan ik zo niet beoordelen. Indien jouw'n huidige leverancier zelf geen exclusiviteit heeft verkregen voor een vastgesteld rayon van de producent in Taiwan dan ben je waarschijnlijk vrij om de producent in Taiwan rechtstreeks te benaderen. Realiseer je dan wel dat er voor import uit Azie andere regels gelden dan bij je leverancier in Europa, zowel douane-technisch als min. afname's etc etc.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.