Jump to content

Limbor

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Romano
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketi
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  mediafact.nl
  zibb.n
 1. Bedankt. Ik denk dat ik de oorzaak van het verschil al gevonden heb (in zakelijke kosten betaald via prive en 'oude' inkomsten via prive uit de periode voordat ik ondernemer was) .
 2. Hallo, Ik krijg de melding: het saldo fiscale winstberekening is niet gelijk aan het saldo winst-en-verliesrekening of winstaandeel van uw onderneming saldo fiscale winstberekening: 9000 saldo winst- en verliesrekening: fiscaal: 8700 waar kan de fout / het verschil zitten ?
 3. Ik werk ongeveer vijf uur per week bij mijn werkgever, rest van de tijd ben ik actief als zelfstandige (emz).
 4. Afgelopen jaar (2005) ben ik gestart als zelfstandige (eenmanszaak) en heb ook nog een arbeidscontract voor enkele uurtjes per week. Van de belasting heb ik medio juni 2005 bericht gehad dat ik ben ingedeeld voor de belasingplicht "omzetbelasting." Uiteraard doe ik iedere 3 maanden BTW aangifte. Mijn conclusie is dus dat ik geen Ondernemer IB ben en dus niet "aangifte inkomstenbelasting 2005 voor ondernemers" hoef te doen maar gewoon de ("makkelijkere") IB voor particulieren ? Heeft dit als (in 2005) Zfw verzekerde ook gevolgen voor de Zfw premie 2005, waar ik als ondernemer over mijn verdiensten 8 % moet bijbetalen. Alvast bedankt voor de reacties. Limbor
 5. Limbor

  Omzet belasting

  Op de oproep tot betalen van omzetbelasting staat normaliter rechtsboven ook je BTW nummer.
 6. Voordeel van een fysieke winkel is dat klanten spontaan binnenkomen en bijv een locale advertentiecampagne (in een huis-aan-huisblad) veel meer respons oplevert dan een online campagne via bijvoorbeeld Googel Adwords. Veel beginnende webshops denken nog onder het motto 'if you build it, they will come,' helaas geldt dit tegenwoordig niet meer. Denk goed na hoeveel je klant aan wervingskosten kost. Je webshop kan je klant letterlijk in een click verlaten en hij zit al bij de concurrentie. Verder denk ik dat van cruciaal belang is voor je klant wanneer je een webshop runt: vandaag betaald, morgen geleverd. Vooraf betalen vind ik niet zo vanzelfsprekend, immers bij de grote bekende shops krijg ik een acceptgiro. Waarom zou ik bij een onbekende shop vooraf gaan betalen ? Enkele andere punten: - Richt je je op b2b of b2c ? - Wie zijn de grootste groep laptop gebruikers, consumenten of zakelijke gebruikers ? - Hoeveel items verwacht je per maand te gaan verkopen ? - Hoeveel personeel denk je nodig te hebben of ga je alles zelf inpakken ? - Welke software koop je om orders, voorraad, retourzendingen e.d. te verwerken ? - Verpakkingskosten en (verzekerde) verzendkosten, tel je die apart of zijn die bij de prijs inbegrepen. Indien het laatste het geval is, gaan deze dus van je eigen winst af. Honderden hardwareshops vind je op: http://femme.tweakers.net/shopsurvey Misschien kan je daar eens rondsnuffelen.
 7. Voor een business die in essentie 3 weken per jaar loont zijn de kosten voor innovatie veelal hoger dan de omzet. Kerstbomen moet je zien / ruiken voordat je ze in je huiskamertje plaatst. Of wil je gepimpte bomen gaan verkopen ?
 8. Ga je die drankjes per post versturen ? Misschien een rare opmerking, maar zo zijn ze flink door elkaar gehusseld voordat ze bij de einfgebruiker arriveren. Let op smaak- en kwaliteitsverlies.
 9. Hallo, Ik denk dat je beter iets anders kan beginnen. Afgaande op je openingszin: "Puur en alleen WEBWINKEL'" Of je nu een echte winkel van stenen hebt of niet, voor je backoffice maakt dat nix uit. Integendeel, ik durf zelfs te beweren dat het runnen van een webshop risicovoller is dan een fysieke winkel.
 10. Opmerkingen: - Logo: Haal de letter 'www" uit je logo, dit leidt af. Voeg in plaats daarvan een subregel toe aan je logo met een tekst in de geest van 'vergelijkt tarieven van nieuwe media' - Veel abstracte begrippen op de site zoals 'groot aantal bezoekers' 'bij adverteren en 'kans op mooie prijzen' bij de nieuwsbrief. Maak dit concreter.
 11. Als je een hoge conversie op je site hebt kan je dmv Adwords meer gerichte bezoekers naar je site krijgen en e.e.a. doorberekenen. @René, content is idd king 'maar' daar denken 23423 gelijksoortige websites ook over. Er zijn maar weinig webshops met echt unieke content (of in dit geval producten), de meesten zijn toch allemaal hetzelfde. Een Nokia telefoon bij shop A is dezlefde als een Nokia telefoon bij shop B :-( Op basis hiervan zal je ranking niet stijgen lijkt mij. Bovendien denk ik dat je als webshop niet moet gaan voor de impulsaankoop maar dat je een lange termijn relatie aangaat met terugkerende klanten.
 12. De situatie is precies zoals Gretha beschrijft. Bovendien stat op de tegenwoordige credit facturen die ik van deze bedrijven ontvang wel mijn BTW nummer vermeld plus BTW bedrag.
 13. Je kan je website beter inrichten met de doelstelling op een hogere conversierate dan een hogere ranking in de zoekmachine. Je hebt in principe geen invloed op je ranking in de zoekmachine, wel op de useability en conversierate van je site.
 14. - minder tekst op index - de titels (in het rood) zeggen me niet veel 'Digitale Televisie' ; 'Internet' ; 'Telefonie'' plus de lappen tekst eronder. Maak liever een icoontje voor ieder subdeel. - In de ranking van de zoekresultaten is het logischer om de goedkoopste aanbieding op EEN te zetten. - Geef bij de zoekresultaten de 'tip van digitale media' met het aanbod van de beste prijs/kwaliteit verhouding.
 15. Het zijn inkomsten afkomstig van websites op basis van affiliate marketing, dat betekent dat ik per verkoop / lead een vergoeding krijg. In 2004 heb ik alle inkomsten opgegeven bij de Inkomstenbelasting in de categorie inkomsten uit overige werkzaamheden, maar om een duidelijk onderscheid te kunnen maken verlopen deze inkomsten (en kosten) nu via de eenmanszaak. De eenmanszaak faciliteert als het ware de 'overige werkzaamheden'. Ik ontvang enkel creditfacturen en zonder BTW nummer kreeg ik daar eerder uiteraard ook geen BTW op uitbetaald. Wel heb ik in de tussentijd BTW betaald over mijn kosten. - Romano
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept