Smitjr

Senior
  • Aantal berichten

    35
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Smitjr

  1. wij gaan zo op pad om ons in te schrijven, ik geloof niet dat er een verplichte vereniging is... :)
  2. Beste Ondernemers, Ik heb vandaag nog even uw hulp nodig, voordat we ons morgen in zullen schrijven bij de KVK. We (2 man) starten een maatschap met als doel het uitoefenen van een bemiddelingsbureau in de particuliere (woning) verhuurmarkt. Daarbij sluiten we niet uit ook te bemiddelen in bijv. verhuur/koop woningen en bedrijfspanden, maar dat is zeker niet de focus. Op het inschrijvingsformulier kvk kom ik het veld "omschrijf de daadwerkelijke bedrijfsactiviteiten" tegen en hier liep ik in gedachte tegen de "verplichte" branche verenigingen aan, met een vaak hoog verplicht lidmaadschap. Dit heb ik eerder meegemaakt in de detailhandel, maar het lijkt erop dat de vastgoed markt geen verplichte vereniging kent?? Dit is een overzicht van de grootste verenigingen: SCVM - Stichting Certificering VBO Makelaars VastgoedCert - Vastgoed Certificering VastgoedPRO - beroepsorganisatie voor makelaars, taxateurs en andere vastgoed professionals. Ontstaan vanuit fusie tussen Landelijke Makelaars Vereniging LMV en Register van Vastgoed Taxateurs RVT. NVM - Nederlandse Verening van Makelaars VBO- Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed En alle lidmaatschappen lijken vrijwillig omwille van het feit dat "makelaar" achtige werkzaamheden in de vrije sector vallen en iedereen zich makelaar/bemiddelaar mag noemen. Kan iemand bevestigen dat het inderdaad zo is dat er GEEN verplichte branchevereniging bestaat hiervoor?? Via google kom ik niet tegen dat die er is namelijk, maar wellicht kan iemand het hier (her)bevestigen?? Mijn dank is groot!
  3. Een maatschap of VOF kan wel ontstaan uit 2 eenmanszaken, maar dan spreek je niet meer over 2 eenmanszaken, maar over een samenwerkingsverband van 2 personen. Om dit te verduidelijken: het gaat er vooral om hoe de buitenwereld je ziet. Als je naar buiten toe handelt onder een gemeenschappelijke naam kun je als maatschap of VOF worden beschouwd, ook al ben je allebei begonnen als eenmanszaak en heb je helemaal niet de bedoeling om een maatschap of VOF te vormen. Ik denk dat Ronaldinho op dit risico doelt, omdat jij schrijft dat jullie allebei onder de naam huurbedrijfsruimte.nl willen gaan handelen. Het grote verschil is dat je als eenmanszaak alleen maar verplichtigen voor je zelf kunt aangaan, maar als sprake is van een maatschap of VOF is ook je mede-vennoot aansprakelijk voor de schulden die je aangaat ten behoeve van het bedrijf. De achterliggende gedachte is dat een schuldeiser niet de dupe mag worden van de achterliggende constructie. Als mensen naar buiten toe de indruk wekken dat ze een gezamenlijk bedrijf vormen, moeten de schuldeisers er ook op kunnen vertrouwen dat ze voor de factuur bij alle betrokkenen terecht kunnen. Als je dit wilt voorkomen, dan moet je je duidelijk onder verschillende namen als EMZ inschrijven en die verschillende namen ook gebruiken op jullie visitekaartjes. Je zou in gesprekken met klanten wel kunnen aangeven dat je indien nodig met een andere zelfstandige tussenpersoon samenwerkt. Achter de schermen zou je dan met je compagnon afspraken kunnen maken over de verdeling van kosten en winst, zolang jullie naar buiten toe maar onder verschillende namen blijven optreden. Je moet dan wel een oplossing bedenken voor de gezamenlijke website. Bedankt! Het wordt al duidelijker, ik heb nog wat extra info opgezocht: http://www.glandigolaw.com/zz_o_Maatschap_Overeenkomst.php http://www.kvk.nl/wetten_en_regels/rechtsvormen/overzicht_rechtsvormen/de_maatschap/ Je moet de (openbare) maatschap wel sinds 2008 inschrijven bij de KVK, maar het ziet er erg handig uit! Ik lees ook het volgende: "De maatschap is geregeld in het Burgerlijk Wetboek en de VOF en CV in het Wetboek van Koophandel." Vraag (1): Hoe komt dit tot uiting in de praktijk??? Vraag (2): Wat kunnen jullie nog meer zeggen over hoe "de maatschap" te boek staat bij potentiële klanten? Doe je liever zaken met een Maatschap of VOF? (of EMZ)
  4. Dit wil ik wel even nuanceren. Een VOF heeft inderdaad een afgescheiden ondernemingsvermogen. Privéschuldeisers kunnen echter wel aanspraak maken op het VOF-aandeel van de betreffende vennoot. Door het faillissement van de vennoot aan te vragen, wordt de VOF ontbonden en kunnen privéschuldeisers wel bij het zaaksvermogen. Verder ben je niet aansprakelijk voor het vermogen van de VOF, maar voor de schulden. Nu weet ik niet precies wat jullie gaan doen, maar als het een beroep betreft, is de maatschap wat dat betreft wellicht beter, voor zolang het duurt. Deze ondernemingsvorm gaat straks op in de OV, maar wanneer straks is, is nog niet bekend (mogelijk 1/1/11, maar dat kan ook een halfjaar of een veelvoud daarvan later zijn). Tot die tijd is het wellicht een optie, daarmee beperk je in ieder geval de aansprakelijkheid nog iets. Nu is het natuurlijk maar de vraag in hoeverre het nodig is om het ondernemingsvermogen intact te houden: hoeveel is er nodig als verhuurmakelaar? En hoeveel risico loop je nu eigenlijk? Bij de start van een nieuwe onderneming in BV vorm is het gebruikelijk loon niet per definitie een struikelblok. De hoogte is bespreekbaar (zeker ook gelet op het parttime werken), en het salaris hoeft niet daadwerkelijk overgemaakt te worden, maar kan bijvoorbeeld ook schuldig gebleven worden. De belasting etc. dient wel afgedragen te worden. Bij twee eenmanszaken onder gezamenlijke naam wek je al snel het idee dat sprake is van een VOF en dat is voor je aansprakelijkheid natuurlijk erg vervelend. Bedankt voor je (snelle) antwoord! We zijn voornamelijk tussenpersoon die met een fee werken, dus van een beroep/uurtje factuurtje is geen sprake. Ik krijg het idee dat een maatschap in feite 2 eenmanszaken (in dit geval) zou zijn?? Ik snap je laatste opmerking niet helemaal: "Bij twee eenmanszaken onder gezamenlijke naam wek je al snel het idee dat sprake is van een VOF en dat is voor je aansprakelijkheid natuurlijk erg vervelend." Wat bedoel je hiermee, wat kan er dan vervelend zijn?? Richard, in je eerste opmerking, gaat het dan feitelijk weer om 2 eenmanszaken?? OF zit er nog een wezenlijk verschil tussen 2x een EMZ of 1x een maatschap?? Bedankt voor de uitleg alvast. Aanvullingen vanuit een andere invalshoek zijn ook zeer welkom, zoals praktisch nut, wettelijk, administratief etc.
  5. Geachte ondernemers, Het is goed om weer terug te zijn op het forum, ik heb weer geweldig veel informatie kunnen vinden nu er weer ondernomen gaat worden :). Vrijwel het hele ondernemingsplan is helder, met uitzondering van de rechtsvorm. Korte uitleg: samen met mijn zakelijke partner staan we op het punt om als tussenpersoon in de 'bedrijfsruimte verhuur'-markt te starten, we hebben hiervoor een zeer sterk plan. Het idee is dat we beiden onze huidige baan nog ongeveer 8 tot 12 maanden aanhouden ivm een zeker inkomen, zodat we de organisatie kunnen opbouwen. Beiden hebben we een (prive) partner waarmee we allebei een koophuis hebben gekocht. Door ons model kunnen we gelukkig starten met een zeer kleine investering en naast onze huidige baan (40 uur) de organisatie part-time opbouwen. De vraag is echter, welke rechtsvorm? - BV sluiten we uit, dit ivm het basissalaris/loonlijst. Zeker het eerste jaar draaien we niet genoeg omzet om dit te kunnen uitkeren, bovendien zouden we liever het geld in de onderneming houden om te herinvesteren. (kosten te maken voor marketing/commercie/nieuwe klanten) - VOF, is een optie, exit voorwaarden/rampenscenario moeten dan opgesteld worden en prive schuldeisers kunnen zo niet bij het vermogen van de VOF. Dit bevordert de continuiteit. Wel zijn we beide aansprakelijk voor het volledige vermogen van de VOF, als er fouten gemaakt worden. Ook heb je een administratie en een bedrijfsrekening. - 2x eenmanszaak, voorbeeld: huurbedrijfsruimte Rotterdam en huurbedrijfsruimte Zwijndrecht die samen gebruikmaken/investeren in website/marketing/commercie. We opereren dan onder huurbedrijfsruimte.nl, dit staat ook op onze kaartjes. Opbrengsten/Lasten 50/50 delen en allebei een eigen administratie bijhouden. De vraag is of we dan een gezamenlijke rekening kunnen openen, op naam beider eenmanszaken en daarop alle financiële transacties kunnen doen. (ter bevordering transparantie). Welk advies zouden jullie ons geven??
  6. Hey Robert, ja je hebt helemaal gelijk. Er staat nu een korte samenvatting bij, soms ben je te gefocust op je werkzaamheden dat je even 'mist' dat je moet 'uitzoomen' voor degene die buiten deze test staan. ;) EDIT: De hele tekst is weggehaald ivm de overweldigende reacties
  7. Ik ben net ook gebeld, ik moet zeggen dat ik niet nog niet weet of ik erin wil staan. De verkoper gaf aan dat ik voor 83 (of 87 ) euro met mijn website erin sta. Kijk ik net zelf op de goudengids.nl en daar staat mijn naam al, met website erop. 1 nadeel, wanneer ik een aantal trefwoorden intik bij de zoekoptie, komt mijn naam nergens naar boven. Ik verkoop momenteel veel wedstrijdzwem artikelen voor direct aan de klanten, en via mijn site. Ik heb geen eigen winkel o.i.d. Lijkt mij ook niet dat wanneer iemand wat zwemspullen zoekt, dat hij/zij de goudengids erbij pakt om een winkel te zoeken? (meer iets voor een fopwinkel, feestartikelen etc) Wat is jullie advies? mijn doelgroep: wedstrijzwemmers en hun ouders, vooral in nederland Ik ben net 3 maandjes bezig en heb de meeste klanten via directe bezoeken aan wedstrijden, mbv een stand.
  8. It's all in a name... Wat wil je met je naam communiceren naar je doelgroep?? Waar wil je je als bedrijf uberhaupt op richten, waarin ben jij anders dan de andere schadeverzekeraars? Wanneer je dit helder voor jezelf hebt, en waarschijnlijk heb je dat wel, kun je in iedergeval al een richting op gaan denken qua naam. "foutjebedankt" is natuurlijk geweldig als naam, url is al actief helaas.
  9. Allereerst bedankt voor je antwoord 1) Ik las net iets over een kasstelsel, hierbij hoef ik dus geen bonnetjes te maken? Kan ik hier geen gebruik van maken? 2) Als sponsoring zou beter uitkomen, maar dit is dan puur inkomsten en geen opbrengst toch? (ik hoef er dan toch geen btw over te betalen?) 3) Ik heb gewoon teveel geld teruggegeven vermoed ik, maar moet ik deze dan in mindering brengen op mijn inkomsten van dat bezoek of als kosten opvoeren van dat bezoek?) 4) bedankt!
  10. Veel duidelijker kan ik de titel helaas niet maken. Status: Ik heb sinds kort een eenmanszaak en verkoop zwemsportartikelen zowel via een site als 'op locatie: in het zwembad met een stand'. Nu liep ik laatst tegen een aantal onduidelijkheden op: 1 Het is praktisch vrijwel onmogelijk om op locatie per verkocht artikelen een factuur/bonnetje voor de klant uit te schrijven. Maar ik houd wel perfect bij welke artikelen, en hoeveel er op elk 'bezoek' worden verkocht. Hoe geef ik dit op aan de belastingdienst, aangezien ik geen verkoopfacturen hiervoor heb? Het zijn verkopen aan particulieren. 2 Ik heb laatst een nieuwe printer voor de zaak gekregen, deze heb ik zelf opgehaald en gepind (zakelijke pas). Maar ik heb ook weer het geld gestort gekregen op mijn rekening. Hoe moet ik dit boekhoudkundig doen? Het is geen opbrengst, maar eerder een ontvangen gift? Qua kosten is het mij duidelijk, ik vraag de btw hiervoor terug en voer de aanschafkosten als kosten op. 3 Ik had laatst na een bezoek op locatie, een kastekort. Hoe moet ik deze boeken? Moet ik deze op mindering brengen op mijn inkomsten, of moet ik deze boeken als zijnde 'kosten' ? 4 Ik zit momenteel met een klein liquiditeitsprobleem...Nu kan ik 'onderling' een renteloze lening krijgen van mijn ouders. Is het niet het handigst om hun het geld op mij prive rekening te laten boeken, en daarna het "zelf" in te brengen als prive storting?? Enorm bedankt voor de antwoorden alvast, ik heb het forum al afgezocht en ben zo ook uit bijv. de boeking van de verzendkosten/omzet gekomen, alleen deze vragen resteren nog.
  11. Het maakt niet uit hoe je het noemt of welk bedrag je neemt. Er is gewoon btw verschuldigd over alles wat er wordt gefactureerd. groet Rob Kijk eens aan, inderdaad net een item die ik aan het onderzoeken was. Enorm bedankt voor je bijdrage!! Ik zat nog te twijfelen tussen een aantal opties, maar dit is helder!
  12. Ik ben tevens student, wellicht dat dat er nog mee te maken heeft. (maar dat blijft momenteel nog gissen) Ik ga het zeer binnenkort eens goed controleren. Tot voor kort hoefde ik alleen nog maar een TJ biljet in te vullen, omdat ik naast mijn studie alleen een part-time baan had, die heb ik in principe nog steeds alleen op basis van een nul urencontract.
  13. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ik deel nooit "kneusjes" uit, maar jij hebt de eer, bij deze. Morgen weer een, en overmorgen ook. Van de week op BNR (vanochtend zelfs geloof ik) was iets over vrouwen in topposities, dat er daar te weinig van zijn. Eervorige week sprak ik een amerikaanse collega die opmerkte dat er in de VS te weinig vrouwen in het management en in de board zitten. "Veel te weinig, het zijn er slechts 20 tot 30%, dat moet beter kunnen". Vanochtend op BNR dus iemand van PWC uit een of andere commissie: in ons land 4%. Vrouwelijke hoogleraren? 3%. Minder dan Botswana. Minder dan ieder ander land ook, minder dan moslimlanden. Maar vrouwen zijn in ons land dan ook heel anders. Veel onzekerder en zo, en minder ambitieus, ze hebben geen last van prestatiedruk. Vrouwen in ons land zijn tevreden met een deeltijd baan als secretaresse of marketing-assistente, je moet ook vooral niet meer van ze verwachten. Komt wel goed uit, want vrouwen werken harder en beter, en dat heb je als secretaresse wel nodig als je baas teveel omhooggevallen is (omhooggestuwd door teveel aan prestatiedruk) en niet berekend op zijn taak. Het echte probleem is dat vrouwen teveel zelf zijn gaan geloven dat ze het niet kunnen. Dat ze als ondernemer wel een schoonheidssalon of marketing advies bedrijfje kunnen beginnen, als ze tenminste niets minder dan briljant zijn, maar dat de president directeur van ABN AMRO toch beslist een man moet zijn. Dat van die reusjes/kneusjes is best hoor :) Maar zoek maar eens wat cijfers op mbt onzekerheid bij mannen en vrowen. Ik sprak 'in het algemeen', niet specifiek over jou. Ik had het puur over jaloezie in de zin van vrienden, en niet op de werkvloer zelf. 'Men' (om maar even niet in termen van mannen of vrouwen te spreken) heeft snel de neiging tegen je op te kijken als succesvol ondernemer... De reden waarom DIT het geval zou kunnen zijn, is omdat "men" prestatiedruk voelt of onzeker is over hun prestaties/imago etc. Ik hoop dat het nu iets meer spreekt Er was dan ook niets van mijn vorige reactie, vervelend, rot of vrouwen onvriendelijk bedoelt... Slechts een verklaring voor de jaloezie die je kunt tegenkomen, en dat je mensen die jaloers zijn, niet meteen uit je vriendenkring hoeft te bannen.
  14. Kijk ook uit met te snel oordelen! aub! Mensen die 'vreemd reageren', dat kan ook te maken hebben met het feit dat ze zich afvragen of zij nog wel goed genoeg voor jou zijn...Gezien je status van ondernemer, of 'erger' status van succesvol ondernemer. Er zitten in die groep veel mensen die zich automatisch wat minder dan jij gaan voelen; vrouwen uit onzekerheid en mannen uit 'prestatiedruk'...zij willen op de een of andere manier toch op een vlak beter zijn dan jij. Veel mensen doen dit onbewust, omdat het een gevoel is dat zij ervaren. Dit gevoel kan versterkt worden door dikke auto's, grote huizen, dure spullen en succesvolle verhalen Let hiermee op, maar probeer ook de reacties van de andere kant te benaderen. Lang niet iedere jaloezie is hetzelfde, of bewust gemeend.
  15. Interressant onderwerp, ik ben starter (eenmanszaak) sinds september '06...Bij de kvk als part-time ondernemer aangemeld, ik zal per jaar (ivm mijn studie) niet meer dan 8500 euro inkomsten halen (uit eigen onderneming en overige werkzaamheden). Maar ik neem aan dat ik tot 8850 euro wel ben vrijgesteld van inkomstenbelasting? ondanks mijn part-time ondernemerschap?
  16. Dus wij gaan jouw artikel schrijven? :o Opzich prima, maar wat staat er tegen over? ;)
  17. Wellicht heb ik een leuk idee voor de komende feestdagen, vaste klanten en het hopelijk terugkomen van vaste klanten... Ik weet niet of jullie een klanten database hebben, maar het kan ook op een andere manier. Adverteer in de kranten (die bezorgd worden bij jullie meeste klanten) met een "feestdagen actie," die tot einde van dit jaar loopt. Vul deze actie in met het kortingsprincipe: Alle klanten die nog een bonnetje hebben van een vroegere aankoop bij jullie winkel, krijgt in deze maanden (van November t/m december) een X percentage korting op de hele collectie!! (of een absolute korting in euro's, maar dat moet je zelf even uitwerken, ik denk dat een X percentage korting beter is). Moet je eens opletten hoeveel mensen gaan graven naar hun oude bonnetjes. Een grote bruingoedketen heeft zoiets een keer gedaan, maar dan iets in de trant van absolute korting met oude bonnetjes...die actie is boven alle verwachting uitgekomen, er zijn een veelvoud van het verwacht aan mensen teruggekomen die hun bonnetjes nog hadden. Kost je niets, behalve het adverteren, en genereert wel extra omzet. suc6!
  18. YESSSS in mijn allereerste maand, inclusief de tijd om alles op te zetten, uit te zoeken en in te kopen etc, toch een omzet van ruim 1000 euro kunnen halen!!! (particuliere verkoop van wedstrijdzwem artikelen) YESSS 2 moment, ik mag a.s. zaterdag op een voor mijn belangrijk evenement staan ;D ;D
  19. Enorm bedankt voor je antwoord!! Maar helaas is het accepteren van 22% bijtelling obv de nieuwwaarde geen optie voor mij. Dit is te duur En ook het prive aanschaffen van een bus en km's schrijven voor de zaak is geen optie voor mij. Dit is ook te duur. Dus ik zal een bus van >15jaar oud moeten uitzoeken, deze op de zaak zetten, en dan 22% bijtelling van de dagwaarde betalen, aangezien ik zeker meer van 500km prive ermee ga rijden. (ik had stiekem gehoopt dat ik toch een jongere bus kon kopen, deze puur zakelijk gebruiken ivm geen bijtelling, en dan toch zo nu en dan eens prive rijden: meer dan 500km :-\ ) Dan ga ik nu opzoek naar zo'n bus! :) Bedankt
  20. Heeft iemand hier nog tips/opmerkingen voor ?
  21. Goeie avond ondernemers(ster)!! Wederom een auto vraag, dit maal een stuk gedetailleerde. Ik heb een eenmanszaak (part-time ondernemen) en moet regelmatig met showmateriaal mijn klanten af, hiervoor heb ik een bestelbus nodig. De keuze is min of meer al gemaakt voor het type (Transporter T4, bestelbus). Nu zit ik met het bijtellingverhaal; het is voor mij niet rendabel om een bus te kopen voor +- 5000 euro, die jonger is dan 15jaar en daar dan een kleine 25.000 euro * 0,22 (22%)= 5500 bijtelling per jaar voor te betalen. Nu zal ik weinig prive rijden, maar denk ik toch meer dan 500km per jaar. Dan heb ik twee opties? 1- Jonge bestelbus (<15jaar) kopen en puur zakelijk gebruiken zodat ik geen bijtelling heb. Nadeel: ik zal wat creatief moeten omgaan met de kilometerregistratie (denk dat ik 1500km per jaar prive zal rijden) 2- Oude bestelbus (>15jaar) kopen, en hiervoor de kleine bijtelling rekenen van 22% van de dagwaarde, en deze ook prive kunnen gebruiken. Moet ik hier dan nog voldoen aan een aantal % prive/zakelijk verhouding qua kilometrage? (EDIT: ik zie dat 10% van de jaarlijkse kilometers die de bus maakt, voor de zaak moeten zijn, dat is geen probleem voor mij) Nu las ik het volgende op het forum: https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=49;action=display;threadid=9629;start=0#msg81226 In hoeverre is dit voor mij van toepassing? Is dit een optie 3?? 3) Kan ik dus een jonge bus kopen, en deze puur zakelijk gebruiken zonder een KM registratie bij te hoeven houden?? Dat lijkt mij heerlijk! Wie kan mij hierover adviseren? Velen malen dank!! :) (prive een bestelbus kopen is geen optie ivm de hoge wegenbelasting, een laatste en meest dramatische optie voor mij is een bestelbus op camperkenteken kopen, deze gebruiken voor de zaak en prive: lage wegenbelasting & vervoer van mijn 'stand') (EDIT: percentage is mij reeds duidelijk)
  22. Het gaat mij (nog) niet echt om een merknaam, maar heb inmiddels contact gehad met de kvk en die adviseerde mij toch de naam te veranderen. Opzich is dat momenteel geen probleem, er is nog niets gedrukt (alleen een bankrekening geopend). Wanneer ik een webwinkel open, ben ik in principe wel internationaal bezig, vandaar dat hij mij aanraadde om de naam te veranderen. Ik heb het wijzigingsformulier al liggen, het wordt van SwimStore naar SwimStyle Simpel en nog steeds duidelijk.
  23. Heren, (en Dames!!!) ik zit met een klein probleempje ??? Dit was het vorige topic: https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=50;action=display;threadid=13035;start=new ik ben (kortgeleden) gestart onder de naam SwimStore, deze naam heb ik geregistreerd bij de kvk en is uniek in Nederland. Je kunt een bedrijfsnaam onderzoek laten doen, maar dit is slechts landelijk. Op basis hiervan had ik geconcludeerd dat het puur om de Nederlandse markt ging en niet internationaal. Nu is het zo dat er een gelijknamige winkel (ik heb geen fysieke winkel) in de UK (ukswimstore) en US (the-swim-store) zit, allebei aparte bedrijven en dus niet in de EU (als dat er al iets mee te maken zou kunnen hebben). Ik verkoop onder andere een aantal producten met hetzelfde merk als hen, en ook is het de bedoeling een webwinkel te openen onder swimstore.nl Een van mijn leveranciers vertelde mij dat het aan te raden is om mijn bedrijfsnaam te veranderen ivm problemen om mijn naam. Is dit echt nodig? Welke risico's zitten er aan vast als ik mijn eigen naam houd?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.