jsbs

Junior
  • Aantal berichten

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

Bedrijfsinfo

jsbs's trofeeën

  1. Ik zou, zeker wat Rotterdam betreft, eens met de NS gaan babbelen. Ik weet niet of je bekend bent met de plannen voor Roterdam CS, maar dat wil je echt weten! Zeker voor zo'n zaakje als jij wilt opzetten is dat ideaal. Heel veel loop, geen zitruimte nodig, veel hongerige mensen. Als je wat kunt huren binnen die plannen, dan zit je echt goed volgens mij. In de andere steden hetzelfde, praten met de NS.
  2. Ik mag aannemen dat daar wel iets van een boeteclausule aan vastzit, anders heeft het weinig nut een intentieverklaring te laten ondertekenen.
  3. jsbs

    personeel

    ??? Je bedoelt of je wel of geen personeel moet aannemen? Wat zijn de voordelen. Je personeel kan je werk uit handen nemen en je business naar een nieuw niveau tillen doordat je meer capaciteit hebt ( als je het op een goede manier aanpakt). Je kunt zelf meer tijd besteden aan acquisitie, organisatie en de continuiteit van je bedrijf. enz. enz. Nadelen zijn natuurlijk de kosten. Maar goed, je neemt je personeel aan met het oog op inkomstengroei. Je krijg te maken met allerlei afdrachten, verzekeringen, administratie en wat al niet meer. etc. etc. Maar ja, de vraag vind ik vrij vaag. Misschien is het handig om eerst via een detacheringsbureau iemand in dienst te nemen. Wel de lusten niet de lasten zogezegd.
  4. Ik snap het ook even niet. Als het vastgoed in de boeken een waarde vertegenwoordigt van 650000 euro, dan is dat toch de prijs die je ervoor kan betalen? Wat mij betreft hebben de huuropbrengsten niets met de overname van het vastgoed te maken, maar met de overname van het bedrijf. Maar goed, hier zou ik in moeten duiken.
  5. verbeter maar als ik het fout heb, maar het gaat er hier vlgs mij ook om dat je opslag nodig hebt...? klopt dat? Als je puur met je computer bezig gaat en in principe dus op een zolderkamertje met je prive computer een zaak opstart, zou ik inderdaad die honden lekker laten slapen (hoewel dat nu dus net te laat is). Voor opslag ga je daadwerkelijk ruimte in je woning omvormen tot bedrijfsruimte, waarvoor dus inderdaad weer eigen ingang sanitair e.d. gerealiseerd zou moeten worden. Als het al zo is dat in je bestemmingsplan de woning deels voor bedrijfsactiviteiten ge-exploiteerd mag/kan worden. Wat betreft de WOZ, ik weet niet wat voor gevolgen die ondervindt van het feit dat de woning deels als bedrijf wordt aangemerkt. Mijn ervaringen met gemeentelijke belastingen echter is dat mocht het gevolgen hebben, deze vrijwel zeker niet positief voor je zullen zijn. E.e.a. hangt natuurlijk ook wel af van de gemeente waar je in woont. Lijkt me in ieder geval verstandig om zelf eerst diep in de materie te duiken voordat je je om de tuin laat leiden door de gemeente, die, zoals je zegt, zelf ook nog niet wet waar de klepel hangt in dit geval. [edit] PS: ik had even over het feit heen gelezen dat het hier om een huurwoning gaat. Dan is het verhaal weer anders, en is e.e.a. afhankelijk van je verhuurder want die is immers eigenaar van het pand. m.a.w., begin gewoon lekker op dat zolderkamertje, en huur indien nodig een shurguard opslag ofzo, of garage, en laat die handel maar lopen. Je verhuurder hoeft toch niet te weten wat je allemaal met je pc doet, en de gemeente heeft er al helemaal niets mee van doen. Succes in ieder geval!
  6. Waarschijnlijk weer een vervelend antwoord, maar als ik een bedrijf nodig heb om kostenbesparing te realiseren dan ben ik zelf verkeerd bezig. Ik zie ook wel wanneer mijn overhead te groot wordt, beter nog, daar moet ik op anticiperen. Af en toe moet ik bijvoorbeeld even investeren in een laptop of een extra auto, maar dat doe ik alleen als ik weet dat dat geld ook weer terug gaat komen. Lijkt me logisch. Mijn overdeelde mening over dit bedrijfsidee is dus niet heel positief (sorry). Waarschijnlijk zit er wel meer aan vast dan dat je nu vertelt, maar naar mijn gevoel moet er wel goed gedacht worden over een bijzondere meerwaarde, buiten het eigenlijk doel "kostenbesparing". Ik denk gewoon niet dat je er komt met een gratis analyse.
  7. na..."grote bek" heft een beetje een negatieve klank. Als ik een grote bek opzet zie ik er ongeveer zo ;D uit. Dat lijkt me helemaal niet slecht, en ik moet zeggen dat ik behoorlijk wat voor elkaar krijg op die manier. Het gaat er gewoon om dat je niet bang moet zijn om het over bepaalde dingen te hebben met diegene waar je zaken mee wil doen. Om maar even een heel simpel voorbeeld te geven: - Leuk sportschoenen gezien voor 100 euri, ff passen, ja doe mij die maar. Tijdens het inpakken zeg ik met een grote smile op mijn grote bek dat ik toch wel studentenkorting krijg? Die man schrikt daar een beetje van, zit te dubben tussen 10% of een gratis basketbal. Dus uiteindelijk loop ik de deur ui met nieuwe schoenen en een gratis bal die ik weer aan mijn neefie kan geven. Geinig toch? Dat doe ik dus altijd, scheelt me op jaarbasis toch een behoorlijke duit geld. Precies hetzelfde geldt voor zaken. Als je het maar leuk brengt, dan is staat iedereen open om over dingen te babbelen. ;D
  8. ...even voor mijn informatie, ik heb niet heel veel verstand van deze juridische wir war... Waarom is een dergelijke constructie eigenlijk verboden? BV A is niet failliet, kapitaal niet opeisbaar door derden.... ???
  9. Ik moet inderdaad zeggen dat het moeilijk is voor anderen om hier een antwoord (of poging tot antwoord) op te geven. Dit is een zeer specifieke en eigen situatie, en zoals bekend, dient een businessplan vanuit de ondernemer zelf te komen. Maar goed, wat mij meteen opviel is dat het hier om buitenland gaat. Zoeken jullie nu investeerders en sponsoren vanuit Nederland, of juist in het land zelf, of maakt dat voor jullie geen verschil. Ik denk in ieder geval dat in dit geval bepaalde autochtone investeerders meer gevoel zullen hebben bij jullie concept en de markt die tot de doelgroep behoort. Daarnaast zal dat de doelgroep zelf ook beter aanspreken in geval van reclame en sponsoring. Wellicht overbodige informatie voor jullie, maar dit kwam zo in me op. Bovendien, mezelf even in de droom zettend dat ik als venture capitalist zou kunnen fungeren......investeren heeft natuurlijk enkel zin wanneer een bepaald te verwachten rendement kan worden gerealiseerd, en dat in een periode die contractueel vastgelegd kan worden. Het idee zelf, concept, markt, doelgroep of whatever is daaraan ondergeschikt. Met andere woorden, de aard van de onderneming kan nog zo geweldig zijn, gevoelig of aaibaar.... - het business plan is om een investeerder inzicht te laten krijgen in aard van de ondernemer - het financiële plaatje is waar de investeerder zijn ja-woord op geeft groet Jay
  10. Bovendien kan tegenwoordig vrijwel geen enkel bedrijf zonder mobiele telefoon, of in ieder geval een mobiel communicatie-middel. De bedrijfsabonnementen van de verschillende providers bieden daarin ook weer verschillende voordelen welke kostenbesparend kunnen werken. Wat vlgs mij de grootste drempel is, is dat skype niet (of nog niet) de professionele uitstraling heeft die bedrijven meestal nastreven. Wat niet is kan nog komen uiteraard, en e.e.a. moet ook gewoon nog inburgeren.
  11. Het is echt bijzonder goed te merken hoeveel meer ervaring jullie hebben op dit gebied. Maar je zegt het zelf al, het gaat om een niche-markt. De concurrentie is dus relatief niet zo groot, en degene die je noemt zijn uiteraard de meer gevestigde orde. Desalniettemind is het moeilijk hiertussen te komen en vergt het veel energie. Mijn specifieke doelgroep zijn netwerkers. Dat is eigenlijk dus helemaal niet specifiek, maar zo ruim wil ik het wel houden. eenieder die op zakelijk gebied het nut inziet van netwerken behoort tot mijn doelgroep. Het zou uiteindelijk prettig zijn geld te verdienen met de site, maar dat is niet mijn doel. Eerste doel is om simpelweg terugkerende bezoekers te krijgen en langzaam een soort ledenbestand op te bouwen.
  12. -Ik was inderdaad nog niet zover, en eerlijk gezegd nog absoluut niet er aan gedacht - Klanten/bezoekers hebben die mogelijkheid dus (nog) niet via de site, maar ik ga wel denken over de mogelijkheden ervan. Veel bedrijven zijn overigens vrij conservatief mbt communicatie. Telefoon, fax, email en dan houdt het een beetje op. Hooguit een enkeling binnen een bedrijf die de mogelijkheden op zijn PC weet te benutten. Ik heb gemerkt dat vooral de kleine jonge bedrijven zich veel meer bezig houden met dit soort efficiency en kosten besparende zaken. Het zou dus ook absoluut niet gek dit nog extra te stimuleren via mijn site. (overigens enkele berichten geleden hierover....er moet nog een hoop gebeuren aan mijn site!)
  13. super link! dank je wel! >>>offtopic...maar what happened with my karma?
  14. Jullie hebben beiden gelijk :) Ben nog flink aan het hobbyen en vind het dan ook niet gek de kritiek die jullie op de site hebben. Sterker nog, erg nuttig. Ik moet ook nog een hoop leren wat websites maken betreft. Wat frontpage betreft is het het enige wat ik vooralsnog voorhanden had. Binnenkort zal ik moeten investeren in een programma waar betere pagina's mee te maken zijn. Daarnaast is mijn html kennis gewoon nog zeer minimaal, en ik probeer mezelf ' on the fly' wat dingen aan te leren. Ik ga jullie advies in ieder geval opvolgen, de ' fundering' van de site verbeteren en meer duidelijkheid proberen te scheppen. Daarnaast in eerste instantie die validator even bekijken. Ik heb niet heel veel tijd, maar hoop binnenkort een compleet nieuwe layout te kunnen presenteren. Ik ben in ieder geval erg blij met jullie input. edit: Even met de validator mijn indexpagina gechecked...... ??? 11 errors!! okay, er staat me nog een hoop te doen ;D
  15. Okay, zal ik me dus maar moeten gaan verdiepen in RSS feeds....daar was ik nog niet aan toe gekomen. Iemand tips waar ik goeie feeds vandaan kan halen? |Ik ben voornamelijk geinteresseerd in nieuws en artikelen die met ondernemen en zakelijk netwerken te maken hebben.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.