floriaan

Junior
  • Aantal berichten

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door floriaan

  1. Hey Sietse, Ik was niet van plan om aan de klanten van mijn werk te komen! Ik wil eerder hun zelf benaderen om voor hun agent te worden. Toch bedankt voor het advies. Jij hebt vaker met dit bijltje gehakt begrijp ik. Kun jij wellicht adviseren of ik een groot start budget nodig heb? wij hebben thuis in eerste instantie de belangrijkste benodigdheden.
  2. Bedankt voor jullie reactie omtrent Floress. Ik stond waarschijnlijk niet echt stil bij wat die naam kon aangeven. Ik wil me aangezien ik in uithoorn woon, wat letterlijk op steenworp afstand van Bloemenveiling Aalsmeer ligt, ook op bloemen richten. Maar ik wil me met het totaal plaatje bezighouden. Dat houdt dus in dat ik me ook wil bezig houden met Generaal vracht. Ik roep daarom jullie hulp nogmaals in. Hebben jullie enig idee hoe ik mijn bedrijf kan noemen. Nu is mijn inspiratie echt op! Alvast bedankt
  3. Hallo HL lezers, Is er ergens op de markt een goedkoop of gratis administratie programma te krijgen?
  4. Dames en Heren, Allemaal super bedankt voor het brainstormen. Uiteindelijk heb ik wel mijn naam gedeeltelijk in mijn bedrijfsnaam laten verschijnen. ook de begrippen Forwarding en Express zijn er in verwerkt. Het is geworden Floress Wat vinden jullie ervan???
  5. Dat ben ik helemaal met je eens. Ik heb ook vaker een bedrijfsnaam voor iemand verzonnen, waaraan ik inderdaard goed stilstond bij het feit en ja wat nou al de www. bezet is.
  6. Hoewel ik je wel snap, moet je echt uitkijken met het maken van "sites voor weinig" - dan ga je al snel bekend staan als "die jongen die het voor een paar euro" doet. Als je kwaliteit levert, mag je daar geld voor vragen toch? Ik sluit mij aan bij wat Martijn zegt. Ik ben ook tegen lage tarieven bezig geweest. Ik heb een aantal kleine klanten gehad. 1 grote www.dierenplein.nl maar als je eenmaal bekend staat als de goedkope webdesigner gaan mensen proberen je nog lager te laten gaan met je prijzen en dat is niet prettig zaken doen! Voor kwaliteit zullen ze moeten betalen! Daarom mag je ook best een goed tarief hanteren.
  7. Daar sluit ik me bij aan. Het is in principe net als een slogan. Als die duidelijk doch enigszins humor bevat gaan mensen daar over praten!
  8. hahaha. Ja dat ken ik inderdaad. Heb ik zelf ook meerdere malen moeten doen! Nu ik weer voor mezelf een naam moet denken gaat het helemaal niet! :P Wat er allemaal niet is gepasseerd. Ik ben van mening dat een persoon die niet mee doet met het opzetten van die zaak en die dus een objectieve kijk erop hebben mij aan een naam konden helpen. Vandaar mijn hulpkreet naar jullie! haha
  9. Ik heb in mijn leven 1 keer eerder een bedrijfje gehad, maar waar ik grandioos mee op mijn bek ben gegaan. Het bestaat nog steeds www.fspromotion.nl , maar ik ben gestopt met klanten werven en de nieuwe website is ook nog niet af. Dit was meer een uit de hand gelopen hobby. Ik heb van dat mislukken juist veel geleerd. Ik heb geleerd dat ik niet te overhaast dingen moet gaan doen waar ik geen verstand van heb. Transport is namelijk altijd mijn droom geweest, creatief bezig zijn en mooie teksten schrijven is een hobby! Ik had gewoon bij mijn droom moeten blijven. Het is nu een jaar geleden dat ik ben gestopt met activiteiten, ik ben nog steeds dingen aan het afbetalen. Mijn collega's bij UPS hebben me gesteund en geadviseerd hoe ik bepaalde schuldeisers van me af moest schudden en hoe ik dat moest oplossen. Tot nu erg goed gelukt moet ik zeggen en daar ben ik hun erg dankbaar voor. Nu ik de stap ga zetten om serieus, vakgericht en met kennis van zaken een eigen bedrijf wil beginnen, ben ik de mensen bij Highlevel erg dankbaar. De mensen die mij goede adviezen geven en mij dingen laten in zien die ik niet zie! Verder ben ik mijn vrienden die mij hielpen met dingen bedenken en uitwerken erg dankbaar. Ook zij staan altijd voor me klaar!
  10. ja daar heb je gelijk in inderdaad. Maar misschien wordt ik teveel afgeleid door DHL UPS en TNT. Ik wil graag een korte maar krachtige bedrijfsnaam hebben. Hiervoor had ik RMS Express bedacht. Maar die was al bezet. :$ RMS bestond ook uit letter van namen maar toch. Ik dacht meer aan zo een soort naam. Hoe ben jij aan je bedrijfsnaam gekomen martijn?
  11. Beste Martijn, Ja eigenlijk is dat wel waar ja, ik keek in mijn laatste reactie ook meer naar de adviezen die ik van mensen had gehad. Mijn vader kwam zelf met de naam Floress. Opzich een idee. Alleen vind ik zelf ook namen met een deel van mijn eigen naam, niet echt veelzeggend. Ben je dat met me eens?
  12. bedankt marciemarc, Ik heb bij 3 transportbedrijven en 4 eigenrijders tarieven voor bijv bovengenoemd traject aangevraagd. Daar kon ik 30% bovenop doen en dan zat ik 10 euro onder het bedrag van het gemiddelde tarief van deze 3 transportbedrijven. Er was er 1 die goedkoper was, maar als je de 3 tarieven samen neemt zit ik er weer onder. In werkelijkheid zal ik wel lager moeten zitten met die percentages, dat weet ik. Nee het is niet uniek dat ben ik met je eens. Onder andere Kaatee transport werkte op deze manier, maar die chauffeurs zijn volgens mij nu in dienst van Kaatee transport. Business plan is in de maak, maar in de transport wereld kan je bijna niet meer uniek zijn! Hoewel ik wel een plan probeer te maken wat uniek is. Ik probeer zoiezo uniek te zijn in het behandelen van mijn klanten zodat mijn imago op die manier een positieve impuls geniet. Het is vooral de snelheid waar ik me op wil gaan richten. Niet een overhaler inzetten maar een truck die de zendingen ophaalt en rechtstreeks doorrijdt. Ook niet uniek maar wel effectief.
  13. Bedankt voor je reactie msteer. Ik ben ook met dat soort namen op de proppen gekomen maar steeds werden deze namen me sterk afgeraden. Simpelweg omdat mijn naam erin vermeld wordt. In 1ste instantie vond ik het wel een goede naam!
  14. Echt super bedankt! dit zijn tips waar ik wat aan heb! ik hoor natuurlijk wel wat, en weet ook wel wat. Maar dit zijn dingen waar ik weer niet bij stil heb gestaan! Bedankt!! groeten, Floriaan PS een vriend van mij kwam net met de naam Forwarding Cooperation the Netherlands (FCN), is ook wel lekker he?
  15. ok, bedankt voor het advies. De problemen was ik inderdaad al mee bezig. Wat betreft de boekhouder, zijn er dingen die ik van te voren moet weten? hoe bereken ik of het haalbaar is? moet ik hem laten helpen met het samenstellen van de tarieven , bedoel je dat?
  16. Ik ben dan misschien erg jong voor het ondernemerschap toch wil ik mijn droom laten uitkomen! En dan ben ik zeker niet bang om de lat echt op de top te leggen. Alleen is de ladder die ik wil gaan bestijgen is erg lang met concurrenten als UPS , DHL en TNT en nog veel meer. Ik leef alleen met de gedachtte als zij het kunnen, waarom zou ik het dan niet kunnen? Ik weet van mezelf wat ik kan en ik zal tot het uiterste gaan om dat te bereiken. Die burgerlijke gedachten van de Nederlanders dat je gek bent als je de lat zo hoog legt kan ik niet uitstaan! mijn buren kijken mijn ouders nu schuin aan omdat het bedrijf van mijn ouders het nog niet heeft gehaald en we nu aardig in de shit zitten. Ik weet dus van beide kanten wat... hoe het is als het lukt en hoe het is als het mislukt! Zelfs dat weerhoudt mij er niet van om voor mezelf te vinden. Deze slechte tijd maakt mij alleen maar sterker en ik vind dat die mensen daar respect voor moeten hebben inplaats van je voor gek verklaren, als je de lat zo hoog legt. Groeten, Floriaan
  17. Ja dat zou inderdaad zonde zijn. Daarom ben ik al een aantal maanden aan het kijken hoe het nou gaat met een aantal bedrijven. wat betreft de boekhouder, waar zou ik zo iemand kunnen vinden of bedoelt u gewoon een accountant? groeten, Floriaan
  18. Bedankt voor je reactie! En nee het is geen domme vraag! er bestaan geen domme vragen alleen domme antwoorden! Ik heb bij een aantal bedrijven tarieven aangevraagd en ook bij een paar eigenrijders. Dit heb ik gedaan door hun te bellen en te vragen wat ze voor bijv. een zending van 12 euro pallets van iedere 240 kg naar Parijs zouden rekenen. Dan kom ik steeds op een lager tarief uit dan van het bedrijf met de eigen wagens. met een percentage van 30 % op een tarief van een eigenrijder kwam ik onder het tarief van het transportbedrijf uit. En kan mijn tarief dus goedkoper aanbieden dan het transportbedrijf. Vervoerders met eigen wagens moeten die wagens en hun personeel natuurlijk onderhouden! dat is een hoge kostenpost voor hen. Eigenrijders hebben alleen zichzelf te onderhouden etc. dat is ook de reden dat ik daarmee zou willen werken.
  19. Beide erg bedankt voor jullie reactie. Ik ben inderdaad bezig met het opzetten van een ondernemingsplan. Het idee is er helemaal en het is een echte droom van mij. Transport zit in mijn bloed, alleen van het starten van een bedrijf weet ik niet geweldig veel. Daarom ben ik ook blij dat ik dit forum heb gevonden. In het kort: Mijn idee is om voor bedrijven, te zorgen voor de transport kant van hun handel. Aangezien vervoerders vaak erg duur zijn, waarop ook procenten voor mijn bedrijf op komt wil ik via eigenrijders gaan werken. Deze kunnen vaak tarieven onder de "standaard" tarieven zitten waardoor ik vaak voordeliger uit ben naar mijn klanten toe dan de grotere bedrijven. Op deze manier is het aantrekkelijker voor mijn klanten om via mij hun handel te versturen.
  20. Hallo Christine, Ik zal uiteindelijk wel moeten gaan werken op het buitenland, wil ik voor de serieuse vracht gaan en voor het serieuze geld. Ik ben op dit moment al in gesprek met een bedrijf dat de inklaringen en T-1 document voor ons kan opmaken. Dus het zit uiteraard in mijn hoofd. groetjes, Floriaan
  21. Hallo mr Sloep, Wederom bedankt voor uw advies haha. Het klinkt wel lekker in de oren moet ik zeggen, maar is het niet te klein? Moet het niet een bepaalde aanduiding hebben? Ik zelf vind het een erg lekker klinkende naam! groetjes, Floriaan
  22. bedankt mr. Sloep, Maar wat ik me afvraag, ik heb welleens horen zeggen dat je in een BV geldt moet stoppen omdat je anders geen bedrijf kan starten. Als ik het mijn vader vraag krijg ik ee mwah antwoord. Die zit op dit moment met faillisement en wilt me dat niet aan doen! Kunt u mij hierin wellicht adviseren! Groetjes, Floriaan
  23. Hallo, Ik ben bezig met het opzetten van een Forwarding bedrijf. ( kortom ik wordt expediteur) Nou weet ik dat als ik een eenmanszaak begin, ik prive aansprakelijk wordt gesteld, mocht het over de kop gaan. Een BV zou mij in dat geval beter in de oren klinken. Maar is een BV opzetten heel anders dan het starten van een eenmanszaak? Alvast bedankt, Floriaan
  24. Ik denk dat voor dit soort pakketten UPS parcel service beter is dan een DHL, TNT en TPG. UPS is namelijk de specialist op dat soort zending van de bovengenoemde 4. Ik werk op dit moment zelf voor een tak van UPS. TNT is meer FTL zendingen en laden specialist en DHL is meer het zelfde als TPG ( dat inmiddels TNT is). Ups heeft een zeer geavanceerd Tracking systeem en de tarieven zijn dan niet geweldig laag, maar nog steeds erg redelijk! Voordat ik bij UPS werkte, werkte ik op de sales van een ander transport bedrijf, daar hadden wij vaak problemen met TNT en DHL, als je daar je zending kwijt bent, dan kan je erg lang wachten voordat ze hem vinden. Met UPS heb ik nu 99% van de zendingen lopen en als ik dan eens een pakje kwijt ben, hebben ze die bijna net zo snel weer terug gevonden. Dit is mijn advies, ik hoop dat je er wat mee kunt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.