-Vincent-

Super Senior
 • Aantal berichten

  149
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door -Vincent-

 1. In een bedrijfspand wat ik voorlopig zelf niet nodig heb zit nu een huurder. Dit is netjes gedaan met een credit check door een makelaar en een ROZ contract. De huurder heeft geïnvesteerd in een kantoorinrichting ed. Hij betaalt netjes de huur op tijd. Hij geeft nu via mail aan dat hij bezig is met het oprichten van een andere BV. Nu is het Klazien lomp b.v. en het wordt Super duper solarpanels b.v. Enigszins begrijpelijk aangezien hij in de zonnepanelen zit, al zou hij toch ook gewoon onder een merknaam kunnen werken toch? De vraag is echter A. Zou ik iets moeten doen met een nieuwe credit check? en B. Zou het ook kunnen volstaan dat we een A4tje maken met daarop aangegeven dat huurcontract zo en zo nu vanaf datum niet meer loopt via BV 1 maar BV2. en dan beide tekenen. Of moet ik echt een contract opzeggen, borg terug, servicekosten afrekenen en weer alles opnieuw starten BV2.
 2. Over het algemeen kunnen software ontwikkelaars alleen iets voor jou bouwen wat een ander al heeft uitgewerkt. Iets bedenken en uitwerken is toch echt iets anders dan het technisch maken.
 3. Ik moet voor het eerst als eenmanszaak aangifte doen. Het zakelijk deel is mij duidelijk alleen bij het invullen geeft het aangifte programma aan dat ik voor mijn echtgenoot separaat een aangifte moet invullen. Zij werkt in loondienst. Wij hebben gezamenlijk, maar ook ik alleen, meer dan 43.000 in Box 3. Moet ik nu mijn bankrekening in mijn aangifte doen en die van haar in haar aangifte, of alles in 1 aangifte? En hoe gaat het dan werken met de verdeling? Leuker kan ik het niet maken. ;D
 4. Het punt wat Simonv in bracht was ook gelijk mijn eerste vraag. Heb ooit als manager in deze instustrie gewerkt. Was nog in de vorige eeuw. Zoals ik het ken, zijn bedrijven erg voorzichtig met het aannemen van ideeen. Voor je het weet zit je met mensen opgescheept die claimen dat je iets gejat hebt. Daarnaast moet de kracht uit het team komen en kan niet even in een database van gebruikers een oplossing oppikken. Tensotte, verstandige leveranciers werken met focusgroups om feedback op producten te krijgen tijdens de ontwikkeling. Een goede focusgroup is met zorg samengesteld en voorbereid. Ook hier betwijfel ik of je gewoon even in een database kan kijken. Desondanks, het is wel orgineel bedacht en de site ziet er ok uit. Ik hoop heel erg voor je ondanks mijn bedenkingen een succesvol iets neer kan zetten. Ik hoop dat je hier geregeld terugkomt om te vertellen hoe het gaat.
 5. Helemaal mee eens. Ben nu bezig met een klus tussen de klant en de leverancier in. Ik blijf mij altijd verbazen hoeveel leveranciers slikken van hun klanten. Een hoop drijgen en draaien en de leverancier maar meer leveren en vriendelijk zijn. Terwijl ik het zo vaak heb meegemaakt dat als je tegen een onredelijke klant na enige discussie gewoon zegt "Nee, krijg je niet, en wat ga je nu doen?" Dan gebeurt er gewoon helemaal niets. Zaken lopen verder en klant zoekt weer iets anders om de boel te verdraaien. Overigens heb ik niet zo'n problemen om klanten te bellen ivb uitstaande facturen. Voor mij zijn klanten en leveranciers gewoon altijd twee bedrijven die met elkaar zaken doen. Daar moeten beide iets van hebben, en voor mij zijn dat nu eenmaal betaalde facturen.
 6. Nog maar een, als bonus. Van je hoesjes menu. Meta tags analysis. Title: Title contains no errors. This tag contains 23 characters. -------------------------------------------------------------------------------- Title relevancy to page content is excellent. The Title relevancy to page content is 100%. -------------------------------------------------------------------------------- Description: Found no description meta tag. The description meta tag is used by most of the search engines. Consider to add a description meta tag. -------------------------------------------------------------------------------- Author: The Author meta tag contains no errors. This tag contains 27 characters.
 7. Meta tags analysis. Title: Title contains no errors. This tag contains 59 characters. -------------------------------------------------------------------------------- Title relevancy to page content is very good. The Title relevancy to page content is 86%. -------------------------------------------------------------------------------- Description: Description meta tag contains no errors. This tag contains 149 characters. -------------------------------------------------------------------------------- Description meta tag relevancy to page content is good. The Description meta tag relevancy to page content is 76%. -------------------------------------------------------------------------------- Keywords: Keywords meta tag contains no errors. This tag contains 7 keywords and 113 characters. -------------------------------------------------------------------------------- Keywords meta tag relevancy to page content is very good. The keywords meta tag relevancy to page content is 86%. -------------------------------------------------------------------------------- Author: The Author meta tag contains no errors. This tag contains 27 characters. a.u.b. ;)
 8. Helemaal mee eens. Nederland kan nog veel ondernemender. Zou het toeval zijn dat Certificeerbare Eenheid Ondernemerschap in het kort CEO vormt?
 9. Misschien eten ze om 18:00 hun eigen ijs op en hebben ze daardoor lage kosten om te leven. ;D Maar even serieus. Ik vraag mij dat ook vaak af. Ik denk dat in sommige gevallen retailers meer hobby zijn. Zeg maar, even rolbevestigend, de man heeft een goede baan en de vrouw een winkeltje in macrame patronen. Ik ken iemand die bij het UWV werkte. Daar komen ook dossiers voor van zelfstandigen die arbeidsongeschikt zijn geworden. Je wil niet weten hoeveel daarvan onder het bestaansminimum 80 uur in de week hebben moeten werken voordat ze een bedrijfsongeluk kregen. (overigens was dit gewoon algemene informatie, geen privacy achtige dingen!)
 10. Dat is ook mijn gevoel. Laat je niet intimideren. Zij gaan heus niet voor 1000 euro een internationale rechtzaak opzetten. Ze proberen het gewoon. Foto's en alles wat wellicht niet mag ooffline. Naar die partij een korte zakelijke mail met daarin: 'foto's zijn verwijderd. sorry sorry ik werd door een partij in China misleid. of zoiets. Ik ga onder geen voorwaarde een boete betalen mocht u van andere mening ga dan maar naar de rechtbank. Voor mij is de zaak hiermee afgehandeld.'
 11. Ik had even last van een virusje. En ik hier Higherlevel de schuld maar geven. :-[
 12. Naar mijn mening moet je oppassen als een investeerder 51% of meer wil hebben. Je loopt dan gewoon het operationele risico dat hij de ondernemer wordt en jij een belang hebt in zijn zaak. Met later mogelijk allerlei wrijving in de relatie. Bespreek concreet de aanleiding in dat geval. Is naar zijn mening het risico te hoog? Als hij daar gelijk in heeft, moet je het hele plan dan wel in de huidige vorm doorzetten? Denkt hij het zelf beter te kunnen? Waaom denkt hij dat dan? Sommige mensen denken alles zelf beter te kunnen of heeft hij oprechte twijfels aan jullie. Het gaat bij een investeerder om de tent en de vent.
 13. Ik dacht dat de LLC de evenknie is van onze BV is. En staat deze LLC dan niet bij de 'Kvk' aldaar ingeschreven?
 14. :) Ik snap waar jij vandaan komt. Maar het gaat niet om een leverancierselectie of zoiets. Ik help van tijd tot tijd bedrijven of start-ups bij het schrijven van businessplannen. Hierbij gaat het over het opzetten van een concurrent van de betreffende LLC. Het product is een niche en gegevens over marktomvang zijn moeilijk te krijgen en de beschikbare schattingen kennen een grote marge. De omzetgegevens van een van de twee concurrenten zou een geschenk uit de hemel zijn.
 15. Hoe en waar kan je omzetgegevens, concern relaties ed. van een LLC opvragen? Een LLC in de USA. PS. Ik heb gegoogled en hier gezocht, maar ik kan het niet vinden.
 16. Context: Het gaat om een software product, consumentenmarkt. Het is zo'n product, je kent het wel, 50 euro met je creditkaart betalen, downloaden en je hebt een of ander handig product/tooltje. Hoe zit dit met rechten als een 3e partij dit schaamteloos namaakt. Dus gewoon een team developers neemt en alle functionaliteit 1 op 1 nabouwt, zelfs schermlayout. In dit draadje zegt Hans van Nijnatten dat software vaak onder auteursrecht valt. Is het daarmee plagiaat? Kan ik mij tegen namaak wapenen?
 17. Je speelt dus voor echt geld begrijp ik? Dan ligt in Nederland het alleenrecht bij Holland Casino. Anders is het gewoon een spelletje en geen kansspel.
 18. Mijn 1ste gedacht was gelijk aan die van Patrick. Stop een deel van de leverkosten in de verkoopprijs. Mijn 2e gedachte was een zorg over de marge. Ik krijg ook de indruk dat die 10% slechts het verschil tussen inkoop- en verkoopprijs is. Als daar niets van andere kosten of salaris voor jezelf inzit dan hoop ik voor je dat je niet opeens veel klanten gaat krijgen.
 19. Je GSM nummer op een website zetten. Niet slim. Verwijder hem en stuur de aardige dame uit Peru een persoonlijk berichtje is mijn advies.
 20. Spyker werkt al jaren samen met Chronoswiss. http://theawesomer.com/spyker-chronoswiss-watch/1734/
 21. upload de iconen die je hebt anders eens in http://www.tineye.com/ een afbeelding search engine.
 22. Ik zou eens een middag vrij nemen en bellen met enkele juweliers (buiten de Twente regio) en ze vragen: - welke eisen ze stellen aan een horloge voordat ze het opnemen in hun assortiment. - tegen welke betalingscondities ze bereid zijn om van een onbekende beginnende producent af te nemen. Ik vermoed dat dit al een grote openbaring voor je zal zijn. Overigens ben ik zelf horloge liefhebber en vraag mij af hoe je aan het case-design gaat komen. Er lopen bij mijn weten erg weinig horloge ontwerpers in Nederland rond. Of laat je dit ook door de Zwitserse leverancier regelen?
 23. Maar eh, wat is er mis met Jaguar? ;D ;)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.