Jump to content

Erik Venema

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 1. Ah, mooi zo. Ik vraag me wel af waarom dit draadje in het Off topic forum zit. Dit soort mail bevat een groot bedrijfsrisico en kan een onderneming in grote problemen brengen. Dat rechtvaardigt wat mij betreft een apart forumonderdeel. Dan had ik waarschijnlijk ook eerder ontdekt dat mijn mail al door anderen ontvangen was.
 2. Vanochtend vond ik een mail in mijn mailbox van Odekerken Logisitiek: Vreemd verhaal, want ik was gisteren gewoon aanwezig. Bovendien verwacht ik geen pakketje. Even Googlen leert dat Odekerken Logistiek en het adres niet bestaat. En het telefoonnummer is te kort. Phishing dus. U bent gewaarschuwd.
 3. Fundamenteel verschil: de halve wereld afbellen met een boodschap waar 99,9% niet op zit te wachten of vindbaar zijn voor die 0,1% die net op zoek is naar jouw aanbod. Dat is inbound marketing. Niet jagen maar lokken. ;) De spijker op zijn kop! Dat is inderdaad mijn idee achter de blog.
 4. Bedankt voor jullie reacties. Bij dezen een kleine aanvulling om mijn dilemma wat te verduidelijken. De managers waar ik op doel zijn Nederlandse IT-managers. Zij zullen hun problemen vooral verwoorden in Nederlandse termen. De medewerkers die ik op het oog heb zijn software-ontwikkelaars. Die zullen juist eerder in Engelse termen zoeken. Ik verwacht juist wel extra business te kunnen genereren uit de artikelen gericht op de software-ontwikkelaars. Niet zozeer in het buitenland maar wel doordat de Nederlandse software-ontwikkelaars hun managers zullen vragen mij in te huren. Nee. Dat verwacht ik wel. De ontwikkelaars niet, de managers mogelijk wel. Die zijn er zeker. De meeste Nederlandstalige concurrenten richten zich echter op IT-managers in het grootbedrijf op de internationale markt, hun websites zijn dan ook volledig in het Engels. Voor software-ontwikkelaars is op hun sites niet de content te vinden die ik voor ogen heb.
 5. Beste ondernemers, Ik zit met een dilemma. Ik ben bezig een nieuwe business op te zetten. De doelgroep van deze business is te verdelen in twee groepen. Enerzijds richt ik mij op managers: zij ervaren het probleem dat ik oplos en betalen daar voor. Anderzijds richt ik mij op de medewerkers van de managers: ik verhoog hun kennis en kunde waardoor het probleem van de manager opgelost wordt. Om mijn ervaring en expertise te ventileren ben ik van plan een blog op te zetten. In deze blog komen artikelen te staan die zich richten op het probleem van de manager en artikelen die zich richten op de kennis en kunde van de medewerkers. Ik heb al een aantal onderwerpen verzameld en de verhouding is ongeveer fifty-fifty. Het dilemma waar ik tegenaan loop: schrijf ik de blog in het Nederlands of in het Engels? Het voordeel van een blog in het Nederlands is dat het mijn moedertaal is. Ik kan me daar gemakkelijker in uitdrukken dan in het Engels. Een ander voordeel is dat ik me, voor wat betreft de managers, richt op de Nederlandse markt. Het voordeel van een blog in het Engels is dat het een breder publiek bereikt. Het probleem en de oplossing zijn niet specifiek voor Nederland en met name artikelen over de oplossing zijn internationaal interessant. Ik neem aan dat als gevolg daarvan mijn blog mogelijk hoger in de zoekresultaten terecht zal komen. Een alternatief zou nog kunnen zijn dat ik me in het Nederlands richt op de managers en in het Engels op de medewerkers. Ik ken Nederlandse blogs die dat doen. Heel fraai vind ik het eigenlijk niet. Of moet ik het over een geheel andere boeg gooien?
 6. Mee eens, maar uit niets blijkt er sprake is van een potentiële doelgroep. Volgens mij ziet de TS wel een potentiële doelgroep: Laten we dus on topic blijven en er geen politieke discussie over maken.
 7. @Kermie: graag gedaan. @Ward: ik had de twee zinnen misschien om moeten draaien: eerst een algemene oproep en dan pas de zin over Github. Anyway, het idee is vooral: laat van je horen dan kan ik het aanpassen waar nodig. Ik heb slechts een master omdat ik niet verwacht het document voor de lange duur op Github te onderhouden. Als het wel die kant op gaat is een aparte dev branch uiteraard een goed idee. [verandering: titel]
 8. In 2011 schreef Kermie: Ruim vijf jaar later is er nog steeds geen handleiding. Dat betekent dat vooral nieuwe leden tijd, en dus geld, kwijt zijn aan zoeken naar antwoorden op vrij basale vragen. Tijd die ze liever zouden besteden aan hun onderneming of aan een waardevolle bijdrage aan dit forum. Ik heb daarom wat tijd gestoken in een eerste opzet voor een handleiding. Lang niet alles is er al in opgenomen maar antwoorden op een aantal veel gestelde vragen kan je er wel in vinden. De handleiding staat op Github dus voor de techneuten onder ons: laat de pull requests maar komen. Voor de minder technisch aangelegde leden: laat maar horen wat je er van vindt. Ik sta open voor aanpassingen en toevoegingen. Voor de mods: als dit onderwerp in een ander draadje moet, geen probleem. Ten slotte: zodra de handleiding enigszins in de buurt van af komt neem ik aan dat ie een mooie plek kan krijgen onder het kopje HIGHERLEVEL.NL?
 9. Ontoelaatbare reactie. Meld het aan de moderator! btw, dit is een test. mod-edit: ja, ja - dat zeggen ze allemaal! :)
 10. Test: reactie op reactie :)
 11. Ik heb net je website bekeken (alleen de homepage) en mijn eerste indruk was: strak en overzichtelijk. Als ik op zoek was naar een goedkope auto had ik vast en zeker een zoekpoging gedaan.
 12. Leuke topic. Laatst vond ik op de weblog van een kennis van mij een aardige post die goed aansluit bij dit onderwerp: Hoe verkoop je een idee. Erik
 13. Heb inderdaad een account op freelance.nl. En op 4-freelancers.nl. Via die laatste wordt ik regelmatig benaderd.
 14. Top! Dit geeft me voldoende zekerheid om vooruit te kunnen. BTW: Misschien heb je nog een opdrachtje voor een week? ;)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept