Jump to content

MickyBee

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Female
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Rotterdam
 1. Autobedrijf Altan Eerlijkheid rijdt het langst!
 2. Even inhaken op deze topic. Mijn verhaal is bijna identiek ;) ik ben ook gestopt met mijn fulltime baan en werk nu parttime voor de vaste lasten / opstartfase. Ik ben ingeschreven met een eenmanszaak en ben momenteel een webshop aan het opzetten, als dit eenmaal loopt wil ik een andere webshop opzetten (een ander idee maar ligt ongeveer in dezelfde markt). Ik kan dus bijvoorbeeld onderaan de website (van mijn tweede webshop) plaatsen: bedrijfnaam z is onderdeel van bedrijfsnaam x ?En dan bedrijfsnaam z laten bijschrijven onder handelsnaam x? Alle inkomensten / uitgaven voor de tweede webshop, vallen onder bedrijf x? Heb ik dit juist?
 3. Het zijn met de hand beschilderde customized poppetjes en hierdoor kan je ze niet importeren. Daarnaast heeft het bedrijf (met een heel creatief team) zelf alle benodigde apparaten en gereedschap om ze te maken. Dit doe je dus niet zomaar. Ik ken de poppetjes (inderdaad erg leuk) en al je gevraagde informatie kan je op de website vinden. Als je een bedrijf opzet, creatief bent en kan schilderen, dan geloof ik het ook ;)
 4. Helemaal mee eens ;D succes met jobinsider! Echter vind ik wel dat elk concept een kans moet hebben om in het progamma te komen. En niet iemand uitnodigen om zijn of haar pitch te doen terwijl men al weet dat het kansloos is, zoals die jongen van vorig jaar met zijn sportschool ???
 5. Bedankt voor de tips! Ik ga dit allemaal even goed bekijken en dan een beslissing nemen om het groot aan te pakken of klein te beginnen.
 6. Uiteraard is Higherlevel een zeer goed initiatief ;) Maar wat ik bedoel is dat er geen websites zijn die zich specifiek richten op thuiswerken (en dan doel ik niet op die bonafide thuiswerk bedrijfjes) en internet entrepreneurs. In Amerika zijn er veel van dit soort websites, je hoeft maar op e-business te zoeken in een zoekmachine, et voila! Bijvoorbeeld op entrepreneur.com waar je veel over e-business kan vinden. Higherlevel is een fantastisch forum waar o.a. (startende) ondernemers elkaar kunnen helpen/adviseren etc. Maar als je met veel vragen zit, kan een website met de specifieke informatie uitkomst bieden en met alle respect voor dit Forum) om alle berichtjes af te lopen voor de juiste informatie, vind ik verre van ideaal. En geloof me, ik heb het hele forum goed doorzocht voordat ik met deze vraag kwam. Bedankt voor de tip van NeBIB, ik zag dit inderdaad op het forum staan maar mijn vraag was meer gericht naar ervaren ondernemers, die mij, als startende kunnen adviseren wat een goede keuze zou zijn. Zelf denk ik klein beginnen en dan zo verder uitbreiden. Bedankt in ieder geval.
 7. Al jaren loop ik met een bepaalde droom en visie over "mijn" onderneming. Ik heb eindelijk de knoop doorgehakt en ben twee maanden begonnen om mijn droom te verwezenlijken. Ik heb een nieuw idee voor een (online) bedrijf en ben momenteel bezig met de website/logo/ondernemingsplan en alles wat er nog bij komt kijken! ;) Mijn idee voor de website kan ik niet nog volledig uitvoeren omdat er een duur software programma (geïntegreerd in mijn website) bij komt kijken, dus ik wil "simpel" doch professioneel beginnen en dan kijken of het aanslaat. Daarna uitbreiden naar het volledige idee. Met het risico dat, soortgelijke bedrijven op het internet, het idee "stelen" en het groter opzetten. Is het verstandiger om mijn idee te delen met een zogenaamde "business angel", iemand die al jaren ervaring heeft en na het lezen van mijn ondernemingsplan, wil investeren? Of is zo'n business angel pas geïnteresseerd als je al actief bent met je bedrijf? Hoe kom ik in contact met een business angel die ook affiniteit heeft met mijn product/dienst?? Mijn laatste vraag: doe ik er verstandig aan om klein te beginnen en dan later uitbreiden of moet ik direct starten met het volledige idee en dan een starters lening vragen bij de bank? Zo ja, met welke bank hebben jullie de beste ervaring qua starterleningen? Ik vind het jammer dat er zo weinig informatie (tips, voorbeelden ondernemingsplan webshop, ideeën) te vinden is voor jonge online entrepreneurs. Op Amerikaanse websites is daar veel meer over te vinden. Ik hoop dat er iemand is die mij verder kan helpen. Bedankt van een jonge entrepreneur :)
 8. Beste Lieke, Wat vooral belangrijk is om je idee goed uit te werken en om te kijken of je plan haalbaar is. Financieel gezien en of je uiteindelijk de stap echt wil nemen om naar Curacao te emigreren. Want (met alle respect) ook ben je er een paar keer geweest, vakantie is anders dan wanneer je er echt woont. Wat ik zelf als een probleem ervaar is dat dingen soms (heel) erg lang duren. Je hebt niet zomaar iets geregeld, dat komt morgen wel……..de bekende manana mentaliteit. Daar moet je tegen kunnen. Probeer als je weer op Curacao bent veel contacten te leggen en maak een goed businessplan. Ik vind dat je een goed idee hebt en vooral de combinatie (verstandelijke) gehandicapten en zwemmen met dolfijnen (misschien kan je samenwerken met de dolphin academy op Curacao). Uiteraard bezoeken niet alleen Nederlanders Curacao en is je doelgroep ook veel groter, dus daar zou ik mij niet zorgen om maken. Tegenwoordig is een bedrijf via een website of bijv. google wereldwijd te vinden. Je kan op verschillende sites waar je doelgroep op komt een oproep plaatsen om te zien of men behoefte heeft aan zo’n hotel. Het is natuurlijk erg kostbaar zo’n reis. Waarom begin je niet eerst een soort bed & breakfast voor de doelgroep gezinnen met een gehandicapt kind of down syndroom. Je kan bijvoorbeeld stagiaires vanuit NL de opvang laten regelen overdag etc. Er zijn zoveel mogelijkheden. Als het echt je droom is, dan moet je er voor gaan. Ik wens je in ieder geval heel veel succes! Hopi bon! ;) Dit is een interessante link http://www.zakelijkcuracao.com
 9. Bedankt voor de reacties! ;D Wat betreft Pixami, het is herkenbaar maar anders dan wat ik aan wil bieden. Extax je hebt gelijk wat betreft het gevaar dat je idee overgenomen wordt, daarom denk ik dat het momenteel nog niet een goed plan is. Met de juiste marketing, instelling en een goede website kan je de doelgroep bereiken en een (kleine) marktpsitie innemen. Het zal een hele uitdaging zijn maar wel iets om keihard voor te werken. Misschien in contact komen met een investeerder met de juiste connecties? I'll go for the ride ;)
 10. Ik wil een internetbedrijf opstarten en om dit te kunnen starten moet ik een software laten ontwikkelen. Om een "soortgelijk" voorbeeld te geven: de software kan je vergelijken met de photobook software van o.a. de Hema, albumprinter.nl etc. Inmiddels heb ik al een functioneel ontwerp gemaakt. Aangezien mijn starterskapitaal niet erg groot is, wil ik mijn idee graag koppelen aan een bestaande "soortgelijke" aanbieder. Misschien als een soort dochteronderneming te opereren en dat het bedrijf waar ik mee samen wil werken de software levert? Is dit een goed idee of moet ik gewoon doorzetten en het zelf opstarten? Heeft iemand goede ervaring bij een bedrijf die software levert voor webwinkels?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept