maarten38

Junior
  • Aantal berichten

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door maarten38

  1. Ik heb vandaag een brief de deur uit gedaan waarin ik aangeef dat zij geen recht hebben op betaling van de vordering. Wel heb ik hun het aanbod gedaan van 15%(percentage homologatieakkoord) van de factuur die open stond voor faillissement datum. Zonder incasso kosten en rente Ik zal hun uitbetalen indien ik beweegredenen krijg op schrift waarom er geen invorderingsmaatregelen zijn getroffen het afgelopen jaar en de originele factuur krijg opgestuurd. Ben benieuwd of het hiermee is afgedaan. Ik zal het melden als ik iets hoor van hun.
  2. Heb net artikel 157 gelezen. kan hier wel wat mee denk ik. Er staat alleen niet duidelijk of dit geld voor crediteuren die bekend zijn bij de curator of dat dit geld voor ALLE crediteuren die er maar zijn. Opkomen bij een faillissement komt bij mij over als een crediteur die bekend is bij de curator. Het blijft boeiende stof dat wel ;) ???
  3. Ok dank allemaal voor de reacties. Even voor de duidelijkheid. Het incassobureau heeft dus geen grond om de schuld op te eisen? Het bedrijf wat ons heeft aangeschreven beroept zich op het feit dat het contract destijds NIET is gemeld bij de curator. Aangezien wij dit ook echt waren vergeten klopt dit dus ook wel. Wel is het zo dat het reclamebedrijf vorig jaar ons heeft aangeschreven op het bedrijfs adres wat toen al lang was gesloten. (2x een herinnering) Het lijkt mij dat als je factuur een paar maanden daarna nog niet is betaald dat je dan wat onderzoek gaat doen maar dit is dus ook niet gebeurd tot vorige week. Als het incassobureau het niet kan opeisen dan zal ik ze komende week aanschrijven. Kan ik mij dan nog beroepen op een artikel WB?
  4. Goedendag allemaal, Onlangs is door homologatie van een crediteurenakkoord het faillissement van ons keukenbedrijf opgeheven door de rechtbank. Nu heb ik afgelopen week een brief van een incassobureau gekregen waarin ik wordt gesommeerd om een openstaande rekening te betalen aangaande een contract wat wij destijds hadden afgesloten met een school om hun te sponsoren. Een schoolbus zou bestickerd worden met onze naam er op. Eerst heeft men het geprobeerd bij de curator maar deze doet er nu niets meer mee aangezien het faillissement is afgehandeld. Nu komen zij dus rechtstreeks bij ons. Kan een in cassobureau nu zomaar geld eisen? Mijn inziens niet omdat het faillissement openbaar is gemaakt en zij geen vordering hebben ingediend bij de curator. Moet er wel bij zeggen dat de curator de school ook niet heeft aangeschreven dat wij failliet waren gegaan. Aangezien het slecht een kleine reclame investering was destijds ,was ik eerlijk gezegd het contractje ook echt vergeten. Wat kan ik met deze rekening en wat is het beste om te doen? Ben net van alles af en begint het nu weer.
  5. Dank jullie voor de reactie's inderdaad ben ik inmiddels 39 en ondanks de stres van de afgelopen tijd nog steeds getrouwd. Schenkingen hebben wij destijds al gehad maar de strekking hiervan is mij duidelijk. Ik wil mijn moeder gewoon terug betalen tegen een acceptabele rente. Als het niet op de een of andere manier meer af te trekken is dan is dat maar zo. Het gaat mij erom dat beide (mijn moeder en wij) er geen verlies aan hebben. Dat er ergens nog een potje zou kunnen zijn(lees boxje) zou gunstig zijn.
  6. Hallo Joost, Ja de onderneming is gestaakt en uitgeschreven. In maart heeft de rechter faillissement uitgesproken omdat een buitengerechtelijk akkoord niet meer haalbaar was. Dit gaf ons de mogelijkheid een akkoord in te dienen. Op een na (minderheid in geld en aantal ) is inmiddels iedereen akkoord.
  7. Donderdag a.s wordt als het goed is door de rechtbank onze zaak gehomologeerd. Na vele maanden praten en hard werken is het eindelijk gelukt. Wij hebben een akkoord bereikt met alle crediteuren en dus kan na de uitspraak van de rechter ons faillissement eindelijk worden afgewikkeld. :-\ :-\ :) Dit akkoord had niet kunnen plaats vinden zonder de inbreng van mijn moeder. Zij wil ons een groot deel van het totale bedrag lenen om het crediteuren akkoord te bekostigen.( €30000) Nu heb ik hier een vraag over. Hoe kan zij dit bedrag het beste inbrengen? Als een lening, agaath of iets anders? Het gaat ons er om dat wij mijn moeder niets tekort willen doen qua inbreng en renteverlies en het gaat mijn moeder er om dat zij ons het vel niet over de oren wil halen om zo snel mogelijk het geld terug te krijgen. Wij hebben het advies gekregen van iemand om de €30000,- terug te betalen over een periode van 10 jaar met een rente van 3%. Dit betekend een maandelijkse inlossing van ongeveer €325,- Door het berekenen van rente wordt het niet gezien als schenking. Zijn er belasting technisch gezien ook andere (gunstigere) wegen om dit voor ons beiden zo gunstig mogelijk te laten verlopen? Alle reacties zijn welkom
  8. Helaas is vorige week faillissement uitgesproken over onze vof en dus zijn wij prive ook failliet. :-\ Na inmiddels bijna een jaar zoeken en praten is de tik van de hamer gevallen. Nu willen wij gebruik maken van de mogelijkheid een faillissementsaccoord aan te bieden bij de curator bij het eerste gesprek. Wij zijn vrij positief op de kans van slagen maar zekerheid heb je nooit in het leven. Stel dat het accoord niet wordt geacepteerd door de rechter en wordt afgewezen. Kunnen wij dan alsnog een beroep doen op WSNP? Zitten hier natuurlijk niet op te wachten maar aan het eind heb je wel een schone lei en dus willen wij dit niet uitsluiten. Ik heb al veel gezocht hierover maar zijn nog veel meningen hierover blijkt. Zo blijkt dat je dit maar een bepaalde tijd kunt aanvragen. Klopt dit? en hoe lang is dit dan? Volgende week dinsdag heb ik het gesprek dus ik hoop dat ik aan de hand van de antwoorden mij nog iets beter kan voorbereiden.
  9. En ik vind dat nu het moment is aangekomen om van je nickname UP te maken. :) :) Het blijft kl... maar je accepteert het. een echte ondernemer vecht voor zijn zaak en dat doe je ,en een echte ondernemer incasseert ook en dat doe je nu ook. En verlies moet je ook kunnen accepteren blijf vechten en blijf je kop omhoog houden. Nog even en je bent er.
  10. hallo, neem van mij aan dat 10-15% erg laag is. 15% opslag op je inkoop is een brutowinstmarge van net 20%.Van dit percentage moet jij als leverancier dus je onkosten betalen, belasting betalen, salaris betalen, opslagkosten, overslag ect, ect. Zet deze kosten eens op een rij voor jezelf en kijk dan eens op welk bedrag je uitkomt wat je nodig zou moeten hebben Ik weet natuurlijk niet tegen welk tarief jij de meubels inkoopt maar de winkelier hanteerd meestal een factor 2- 2,5 voor de verkoop. inkoop is 100 verkoop is 250 Internethandel ligt natuurlijk een stuk lager omdat zij geen mooie winkel hebben. Zoals ik de meeste inkoopprijzen van chineese design meubels heb gezien kun je verkooptechnisch wel wat meer rekenen want het kost daar echt bijna niets. feit blijft wel dat het vaak (altijd)om imitatie gaat van bijv le cobusier of barcelona chair. kijk hier dus wel mee uit. Om een beetje uit de kosten te zijn is normaal gebruikelijk dat je een opslag rekent van minimaal 45% om wat te kunnen verdienen. succes
  11. Klopt inderdaad. Men wil zoveel mogelijk zekerheid hebben wat betreft inkomen. (als dat er is) Ook al verdien je €10000 pm met je eigen onderneming, maakt niet uit. 40 uur werken en je vrouw ook. Kinderen naar de opvang voor 5 dagen.Het gaat hun er alleen maar om dat je met enige zekerheid zoveel mogelijk geld kan terug betalen. Eigelijk zeggen ze "werken kreng door het stof moet je gaan" Dat je dat al gaat ,doet jammer genoeg niet ter zake. bureaucratische kl............ Uit eigen ervaring kan ik je dus adviseren: Zoek een baan waar je net genoeg geld verdiend voor je lasten en je onderhoud zodat er niet al te veel te halen valt. Ik doe nu hetzelfde. Ik kan beginnen als vestigingsmanager in een keukenbedrijf maar ik heb ervoor gekozen om voorlopig verkoper te blijven. Geen druk op mijn rug en tijd om dingen te regelen en af te sluiten. En ik heb het al eerder gezegt. Het ritme en werken doet mij erg goed. Als het zover is dan kijk ik wel verder en trek ik wel weer dingen naar mij toe. Werken moet je toch maar kies iets waar je voorlopig je rust in vind. Succes met je sollicitatie bij de post.
  12. Vervelend dat in zo'n situatie terrecht komt maar lees de topics er maar op na hier. Je bent niet de enige maar daar heb jij niet zeveel aan natuurlijk. Eerst moet je jezelf de vraag stellen en heel goed overdenken. Stop ik of ga ik door. Als je stopt en een baan wilt zoeken is dat ook een keuze en bespreek dit met je huurbaas. Lijkt mij als je een baan hebt dat de achterstand vrij snel moet in te lopen zijn. Mocht je een vof hebben vraag dan zeker nog geen faillissement aan. Je hebt geen idee waar je in terecht komt en wat dit voor je kan beteken. Er zijn nog veel andere mogelijkheden voordat dit aan de beurt is. Als je hier hulp bij wilt hebben vraag dan eens advies in bij experts zoals ondernemersklankbord(kost weinig tot niets)of dat je bedrijf nog te redden is. Zo niet vraag dan om hulp bij bijvoorbeeld Ruben van den Oord. Hij heeft hier denk ik zo,n beetje de meeste ervaring met dit soort zaken. Sterkte
  13. Goedendag, Ik heb verschillende artikelengelezen over portretrecht (aug 2008)en ook ik zit met een vraag die hier niet helemaal kan worden beantwoord. Wij zijn lid geweest van een inkooporganisatie maar door financiele omstandigheden hebben wij onze winkel moeten sluiten. een van de redenen was dat het beleid van de inkooporganisatie niet deed wat het beloofde en hierdoor werden ondernemers op extra kosten gejaagd. >:( Nu wij gesloten :'( zijn zult u begrijpen dat wij niet achter hun beleid staan. Nu is er onlangs een nieuwe folder uitgekomen om nieuwe ondernemers te werven waar onze foto instaat. Hier hebben wij nooit toestemming voor gegeven en wij willen ons daarom dan ook beroepen op het portretrecht met de reden dat wij het niet eens zijn met het beleid van de inkooporganisatie. In onze inkoopovereenkomsten wordt nergens gesproken dat onze gegevens gebruikt mogen worden voor commerciele doeleinden. Wikipedia zegt o.a * De afbeelding wordt gebruikt om reclame of propaganda te maken voor iets waar de afgebeelde persoon niet achter staat. Zouden wij hier een zaak kunnen beginnen?
  14. he kerel, gvd dat is een tegenvaller waar je niet op had gerekend. :'( Zoals ik al eerder zij tegen je ik heb ook een paar keer met mijn billen bij elkaar gezeten en ben ook afgewezen. Niet om de reden zoals jij aangaf maar gewoon omdat men eigenlijk dacht dat de financiele situatie waar ik in verkeer niet goed is te combineren met de functie. Klote en doorgaan. Dat je een vechter bent is bij ruim 12000 lezers wel bekend en blijf dus vechten. Je kent vast wel meerdere bedrijven in de branche en solliciteer gewoon, bel ze op, praat met oude leveranciers waar je op goede voet mee staat ect. Zo ben ik ook terrecht gekomen daar waar mijn passie ligt. Het ontwerpen en verkopen van keukens. En mijn oude klanten kan ik nog steeds recht aan blijven kijken. En nogmaals ik moet zeggen dat het heerlijk voelt dat je op zulke momenten de boel even naast je neer kunt leggen. al is je strijd nog zo vers en pijn als niet verdragend is al is de kloof nog zo diep en er geen overbrugging is denk dan aan de dag van morgen en laat je zorgen varen als op een noors viking schip tegen de stroom en wind in eens zal de wind gaan liggen een zal de storm luwen en dan is de dag er om te plukken die dag komt altijd hoe je het went of keert ;)
  15. Heb zelf ook met mijn billen samengeknepen bij een sollicitatiegesprek als rayonmanager. Ben toen afgewezen omdat men dacht dat ik niet 100% zou kunnen functioneren ivm de afwikkeling van mijn zaak. jammer dus. echter de volgende was wel direct raak. Mijn vakgebied keukens verkopen weegt zwaarder dan de situatie waar ik mij nu in bevind vonden zij en zij vonden mij ervaren en krachtig genoeg om er te komen werken. Ik moet zeggen dat ik het heerlijk vind om weer normaal te kunnen werken en de hele zaak (tijdelijk) even naast mij neer te kunnen leggen. geeft mij in ieder geval energie om de zaken uit het verleden goed en sterk af te wikkelen. Ik hoop voor je dat het je lukt. ik duim voor je.
  16. zo dan hier zijn wij weer even met op verzoek een up-date. Allereerst wens ik iedereen een gezond en goed 2009 toe met alles wat men maar mag wensen. Wensen heb ik ondertussen niet meer op een na. Een eind aan dit gezeik. Wij zijn dus inmiddels 3 maanden geleden met Zuidweg en Partners in zee gegaan om ons te helpen bij het schuldsaneringstraject. Inmiddels zijn wij dus 3 maanden verder en er is praktisch niets gebeurt. Er is een brief uitgegaan naar de meeste crediteuren met de vraag enige geduld te betrachten en dat er een voorstel tot afbetaling van de schulden in de maak is. Dit voorstel is er dus nog steeds niet. Wel heb ik alle gegevens naar Zuidweg gestuurd met inkomen (ik heb weer een baan bij een keukenbedrijf) toeslagen vaste lasten ect ect . Auto wordt verkocht kortom alle gegevens zijn bekend. Zuidweg wacht echter tot men alle bevestigingen heeft op papier en dat men de juiste software heeft. Bij de belastingdienst kan dit dus wel even duren. Doe ik er zelf wel wat aan? Ja, zeker wel. Inmiddels heb ik zelf een aantal accoorden bereikt met crediteuren tegen finale kwijting van het bedrag. Dit is gelukt omdat ik in de keukens ben blijven werken en ik dus geld voor hun kan verdienen. In totaal praat men toch weer over een bedrag van bijna €10000,- aan kwijtschelding. Betekend toch weer dat het minnelijk traject iets meer kans heeft om te slagen bij een voorstel naar de overige crediteuren. Ik had hier echt veel meer hulp verwacht aan Zuidweg maar het enige wat zij doen is wat papieren invullen en volgens een blauwdruk werken en als hier iets vanaf wordt geweken doordat ik iets vraag of doe dan kan het niet of wil men het niet. Maar ja voor omgerekend een salaris van nog geen €60 per zaak per maand kun je ook niet veel verwachten dus. Normaal gesproken vraagt men bij een accoord een bedrag aan wat vooruit wordt betaald door bijv stads kredietbank en daarna betaal je dit in 3 jaar terug aan de bank. eind goed al goed. Niet dus........ Aangezien mijn salaris uit een deel vast loon bestaat en een deel provisie kan er geen bedrag worden aangevraagd volgens hun omdat het inkomen niet zeker is. Zou ik zeggen doe dan een voorstel op basis van vast inkomen met vooruitbetaling door stadskredietbank met na 3 jaar de uitkering van de provisie tot een maximum bedrag van X. Werkt dus niet zo. Men wil gewoon alles hebben en graaien wat men pakken kan en elke euro die binnen komt gaat naar de crediteuren. OK zij hebben hier ook in principe recht op maar zo kom je natuurlijk nooit tot een accoord en ik ben dus ook niet bepaald gemotiveerd om extra te gaan werken om eerder en sneller te kunnen inlossen. Eigenlijk is er dus geen verschil met WSNP en minnelijk traject behalve dat er geen bewindvoerder is en dat verhoogd dus het eindbedrag iets. Mochten er toch verschillen zijn die van invloed kunnen zijn op de afwikkeling hoor ik ze graag van iemand. Nog even terug komend op het VTLB en minnelijk traject. Is er iemand die nog een tip heeft om toch eventueel eerder in te kunnen lossen en dit dus eerder te kunnen beeindigen zodra er een accoord is of moet ik er gewoon vannuit gaan dat ik 3 jaar mag bloeden en geen nagel heb om aan mijn reet te krabben. Ik heb nog wel wat in een oude sok liggen wat men gelijk mag hebben als ik hiermee eerder van de sanering af ben. Inmiddels is er ook een voorlopig vrij te laten bedrag bekend waar je niet vrolijk van wordt. €97 per week mag ik de boodschappen , buskaartje, kadootje kleding ect ect van doen en oja de belastingheffingen moeten natuurlijk ook nog worden betaald. Leuk vooruitzicht dus......... Dit is dus onder voorbehoud daar er weer het een en ander veranderd in 2009 aan belastingen en ww premies daarna doet Zuidweg pas weer wat. Kan mij dat verotten.. doe dan een voorstel en geef aan dat er nog een kleine wijziging komt door de nieuwe premies. Gossie dat is een idee. Terwijl ik dit bericht tik wordt ik ineens opgebeld dat men volgende week de nieuwe software 2009 heeft voor het VTLB en dat er een voorstel wordt aangeboden bij de crediteuren. he he er gebeurt eindelijk weer iets daar. Wel heeft men aangegeven dat alles wat zij verzamelen in het dossier wel voor mij ter inzage ligt maar men wil dit niet doorsturen. Lekker als je geen auto hebt. Het gaat GVD om mijn zaak en bestaan maar men wil de correspondentie met de crediteuren niet doorsturen. Weet iemand of ik dit mag opeisen of moet ik het gewoon zelf gaan halen? Bij mijn weten kan ik dit toch gewoon opeisen dat men mij een kopie toestuurd? Laat ik maar blij zijn dat er tenminste weer wat gebeurd. Kortom tot nu toe niet echt veel positiefs over Zuidweg en Partners. Overal moet je achter aan en alles moet je zelf regelen en ik kan mij voorstellen dat er ondernemers zijn die zo in de put zitten dat zij dit dus niet meer zelf kunnen. Hiervoor zijn er dus ook bedrijven die dit voor je kunnen doen zoals Ruben en Sofiak echter zij kosten uiteraard geld en dat is iets wat men niet meer heeft anders waren de bedrijven niet in de schuld gekomen denk ik dan weer. Beslissing blijft dus moeilijk en aan het eind van het traject weet je pas of je er goed aan hebt gedaan. Voordeel van Zuidweg is wel dat hun salaris wordt gedekt door de gemeente waar men afspraken mee heeft en dat zijn er heel veel en dus heb je zelf geen kosten. Je moet echter wel verdomd goed in je schoenen staan en wakker blijven en overal als een bok op een haverkar op blijven zitten wand anders is de kans op een accoord erg klein en beland men dus in de WSNP of ben je failliet verklaard. De kans bestaat dan dat Zuidweg ineens je bewindvoerder wordt en heeft men dus een belang bij WSNP.Ik praat nu natuurlijk voor mijzelf maar soms denk ik wel eens dat ik net zo goed zelf de aanvraag WSNP had kunnen doen 3 maanden geleden wand dan had ik er zelf geen omkijken meer naar gehad en regelt de bewindvoerder de rest. Waarschijnlijk wist ik dan nu waar ik aan toe ben en kun je weer een hoofdstuk afsluiten. Zo tot zover weer een update en ook ik zal mijn belevenissen hier bijhouden voor anderen. ik hoop dat ik op deze manier anderen die ook in de problemen zitten en dat zijn er best veel als ik het zo lees een klein beetje kan helpen. wat betreft mijn vraagjes hoor ik graag nog het een en ander van de mensen op HL.
  17. ik kan niet anders zeggen dan dat ik jullie hetzelfde wens. Een gelukkig nieuwjaar Probeer er wat van te maken en blijf positief denken. Doen wij ook.
  18. duidelijk verhaal. Zeker goed om nog eens te lezen.Heb er met de start zelf ook gebruik van gemaakt. Nu is het echter zo dat door sluiting van mijn bedrijf ik €32000 niet terug kan betalen aan tante agaath. Op welk bedrag zou zij nu mogen rekenen als gepensioneerde tante agaath? Moet zij zelf ook nog een vordering indienen of hoe gaat dat dan precies?
  19. Zo hier zijn wij weer, We leven nog al is het wel in onzekerheid. Winkel is verkocht, schuld kan worden opgemaakt en minnelijk traject proberen te bewandelen. Hier heb ik echter nu wel een probleem wat ik even wil voorleggen. Ik heb al wat tips en advies van Sofiak ontvangen.(mijn dank hiervoor) maar alle tips zijn welkom. Vandaag heeft de insolventiebemiddelaar telefonisch medegedeeld dat zij van Atradius een belletje hebben gekregen dat de faillissements aanvraag in gang wordt gezet. Ondanks dat zij een brief hebben ontvangen waaring enig geduld wordt gevraagt door Zuidweg en Partners insolventie. Het vinden van twee steunbetuigingen zal voor hun niet zoveel moeite kosten. Er is nog niets schriftelijk gebeurd dus het zou ook bluf kunnen zijn (voorlopig) In de praktijk zou dit beteken dat het minnelijk traject hiermee wordt afgesloten als het faillissement wordt toegekend door de rechtbank. WSNP is dan dus de volgende stap :'( :'( Als je het stuk zo leest van Ruben van den Oord wordt je hier ook niet vrolijker van. Ik heb gevraagt wat wij hier nog tegen kunnen doen maar er wordt droogjes gezegt dat wij alleen maar kunnen afwachten maar waarschijnlijk gaat men het wel aanvragen. Ik neem niet aan dat ik niets kan doen en vraag hierbij dus aan een ieder die dit leest WAT KAN IK NU NOG ZELF DOEN Het mag niet zo zijn nu wij weten wat de totaalschuld is geen tijd meer krijgen voor een voorstel. Of is het soms toch beter om mij failliet te laten verklaren/ Denk het niet daar ik een VOF ben en dan ben ik dus ook thuis aan de beurt. Wat kan ik nog doen om wat tijd te krijgen van Atradius. Moet ik zelf de druk opvoeren bij Zuidweg of zelf bellen met Atradius? Alle tips zijn welkom.
  20. Gesteggel over de vorige pandakte die ik weigerde te tekenen heeft weer een vervolg Voor de veiling van onze showroom moet nu een nieuwe pandakte bepaalde goederen worden getekend.. Op zich geen probleem maar kan iemand mij uitleggen in jip en janneke taal wat er in deze paragraaf eigenlijk staat? En dan bedoel ik met name endossabel handelspapier????? De Pandgever zal op verzoek van de Bank het endossabel handelspapier en de kwitanties die op de Vorderingen betrekking hebben, voor zover die stukken voor de Vorderingen mochten zijn uitgeschreven of afgegeven, aan de Bank overhandigen. Daarbij zal het endossabel handelspapier voorzien zijn van een onbeperkt endossement aan de Bank of order. De Bank is bevoegd in en buiten rechte nakoming te eisen van de Vorderingen, betalingen in ontvangst te nemen, daarvoor te kwiteren, de Vorderingen door opzegging opeisbaar te stellen, met de Schuldenaar zowel minnelijke als gerechtelijke akkoorden aan te gaan en alle overige rechten aan de Vorderingen verbonden, uit te oefenen, zonder dat de Pandgever haar te dier zake enig verwijt zal kunnen maken. De Bank wordt vrijgesteld van de formaliteit van het protest van het endossabel handelspapier. De Bank is niet verplicht rechtsmaatregelen tegen de Schuldenaar te nemen. De Bank is te allen tijde gerechtigd het pandrecht op een of meer Vorderingen te beëindigen; alsdan is de Pandgever gehouden de Bank op haar verzoek in de plaats van zodanige Vorderingen andere, naar het oordeel van de Bank genoegzame, zekerheden te verstrekken. De Pandgever is verplicht alle documenten, die voor het bewijs der Vorderingen nuttig of noodzakelijk zijn, aan de Bank ter hand te stellen en ook overigens de Bank alle medewerking te verlenen. De rest is mij wel duidelijk. Dank voor de uitleg
  21. zojuist contact gehad met de accountant. Schijnt inderdaad mogelijk te zijn om vof om te zetten naar eenmanszaak zodat ik een uitkering kan aanvragen. :) Geeft ons in ieder geval wat ruimte en rust om de zaak af te handelen en weer een goede baan te gaan zoeken. Bank zal er ook geen probleem mee hebben omdat ik dan ook geen inkomen hoef uit het krediet. Schuld blijft toch op beide naam staan dus dat verandert niets voor hun.
  22. Ja marcel, Ik heb inmiddels de beslissing genomen om te stoppen echter er lopen nog orders (een keuken heeft immers 8 weken levertijd) en deze wil ik gewoon leveren. De consument heeft er tenslotte geen boodschap aan en wil gewoon zijn keuken hebben waar hij zich helemaal het apezuur voor heeft gewerkt. Wat jouw betreft heb je misschien wat aan de tip van Sofiak. Jouw bedrijf bestaat wel langer dan 18 maanden maar ik neem aan dat je hiervoor ook een aantal jaren in loondienst hebt gezeten. Misschien dat je op basis hiervan een uitkering zou kunnen aanvragen. Anders zou ik nog eens bellen met het zelfstandigen loket wat BBZ kredieten verstrekt. Zij kunnen ook een bijstands uitkering verlenen of aanvulling hierop ivm bedrijfsbeeindiging. Veel is het echter niet.
  23. O.K. hier heb ik tenminste wat aan. ;) Ik heb ook aangegeven dat ik best bereid ben om te tekenen maar dan wil ik wel op papier zien dat ik de mogelijkheid heb om een privé opname te doen voor levensonderhoud en dat de bank bereid is om pro forma facturen te betalen uit het krediet die ten doel hebben een zo hoog mogelijke opbrengst genereren om het krediet verder in te lossen. Ik kan orderbevestigingen laten zien met inkoopfacturen dus kunnen zij ook uitrekenen wat hun winst is. Echter aangezien ik niet meer verzekerd ben bij een kredietverzekeraar moet ik vooruit betalen. Mocht er een partij besluiten beslag te laten leggen om wat voor reden dan ook dan is er dus een nog groter probleem. a) klant geen keuken b)leverancier geen geld c)belastingdienst geen geld. vandaar de keuze om het via mijn privé te laten lopen zodat de klant en de leverancier en de belastingdienst hun centjes en spullen krijgen. De winst gaat gewoon keurig naar de krediet rekening. Begrijp dus niet waarom men dit niet wil afspreken. Dank voor de tip mbt omzetten naar eenmanszaak zal dit voorleggen bij mijn accountant. mbt leveranciers zijn er met een aantal afspraken gemaakt zodat ik in ieder geval kan leveren zij het vooruit betaald maar dat is begrijpelijk. Bij deze leveranciers staat nu geen schuld meer open. Andere leveranciers neem ik voorlopig niets meer af en zullen helaas nog even moeten wachten. Zij leveren toch ook niet meer zonder dat eerst alles is betaald en willen ook niet meedenken omdat er al genoeg keukenzaken omvallen op dit moment. Men is wel op de hoogte dat er een saneringsvoorstel zal komen.
  24. Hallo Down zoals je weet zit ik in hetzelfde schuitje en nu vroeg ik mij iets af. Je schrijft dat de kopers al een nieuw contract met de verhuurders hadden wat 1 oktober in gaat. Heb jij dan een indeplaatsstelling getekend met de verhuurder en nieuwe huurder? Zo niet kan er geen sprake zijn van een overeenkomst want JIJ bent nog steeds de huurder zolang de huurbaas niet schriftelijk heeft opgezegd. Mochten de kopers zeuren over de voorraad laat hun dan zelf tellen (in jullie bijzijn) en vergelijk dit met jullie lijsten. Zoals ik het verhaal van jullie heb gelezen denk ik dat voor jullie de beste (minst slechte) oplossing zou zijn om te kijken of de koper alleen de huurovereenkomst wil overnemen. (je schreef eerder dat de kopers achter je rug al afspraken hebben gemaakt) Je zou de winkel kunnen laten veilen. IVM het huidige pandrecht kun je de bank hierom verzoeken tot toestemming. Kopers boden kennelijk 10% van de verkoopwaarde zoals jij meld maar een veiling levert tenminste nog 20-35% van de waarde op als het gebeurt door en gerenommeerd veilinghuis als troostwijk of BVA. Ben benieuwd wat verdere ontwikkelingen zijn bij jullie. Heel veel sterkte de komende tijd. Ga af en toe even in een afreageerkamertje staan en raas even lekker uit. Bij mij helpt het in ieder geval weer een dagje. Mocht je dingen willen weten houd ik mij aanbevolen.
  25. inmiddels zijn er weer wat ontwikkelingen in onze keukenwinkel. Wij hebben besloten dat een veiling van de keukens en inventaris op dit moment de minst slechte optie is dus hebben iom de bank een taxateur langs laten komen. Er is geen overname kandidaat met genoeg centjes en de omzet blijft pet. Als ik 3 maanden de tijd krijg om zelf uit te verkopen zal dit wel meer geld zijn maar 3 maanden huur gaat er weer vanaf en een hoop ergenis en onzekerheid zijn ook wat waard. Ik zit nog met wat vraagjes. De bank heeft ivm de onzekerheid van ons bedrijf de krediet en zakelijke rekeningen geblokkeerd. Lopende omzetten worden dus op mijn prive voldaan anders kan ik geen leveranciers meer betalen. De bank doet dit nl niet. Op die manier hebben wij toch wat inkomen en kunnen wij blijven leveren. Bij een veiling wordt het geld dan automatisch op de zakelijke rekeningen gestort? (veiling is in opdracht van ons) of kan ik dit zelf aangeven? Ik ben namelijk bang dat als het op de zakelijke rekening komt dat de bank geen rekening houd met de omzet belasting en dit gewoon zelf incasseert om het overige gat te dichten. IVM VOF zal men dus prive bij mij aankloppen. Bank betaalde namelijk ook geen omzetbelasting van de krediet rekening in de afgelopen maand.. Voor de bank verder iets wil doen wil men dat ik een nieuwe pandrecht akte teken met niet alleen pandrecht op goederen en (toekomstig) inventaris maar nu ook de vorderingen en toekomstige vorderingen. DOE...... ben wel gek :P maar niet achterlijk. Krijg van hun geen garantie dat ik geld mag opnemen voor levensonderhoud en leveranciers wil men ook niet betalen zonder de nieuwe pandrecht akte. Teken dus niet. Enige waar zij beroep op kunnen doen is een artikel in de overeenkomst ik citeer: "Artikel 20. Zekerheidstelling De cliënt is verplicht desgevraagd voldoende zekerheid te stellen voor de nakoming van zijn bestaande verplichtingen jegens de bank. Is een gestelde zekerheid onvoldoende geworden, dan is de cliënt verplicht desgevraagd die zekerheid aan te vullen of te vervangen. Een verzoek als hiervoor bedoeld dient schriftelijk te geschieden en de reden van het verzoek te vermelden. De omvang van de gevraagde zekerheid dient in redelijke verhouding te staan tot het beloop van de desbetreffende verplichtingen van de cliënt." Ben volgens hun verplicht dit te tekenen maar ik beroep mij op de eerste pandrecht akte dat die gewoon geldig blijft. Wat zouden de gevolgen kunnen zijn als ik blijf weigeren? Verder zou ik willen weten of ik voor dat de veiling is geweest mijn bedrijf al kan laten uitschrijven bij de KVK. Aangezien ik dit bedrijf ben gestart vanuit een uitkering heb ik hier ook weer recht op omdat het niet levensvatbaar is binnen 18 maanden na startdatum. Als ik mij dus laat uitschrijven heb ik in ieder geval een uitkering tot ik een nieuwe job heb en dat is altijd meer dan nu. ook thuis moeten wij tenslotte leven en mijn vrouw kan niet zelf alles ophoesten. Mocht ik toch nog omzet binnen halen na beeindiging kan dit altijd worden gebruikt om teveel ontvangen uitkering terug te betalen. Of zie ik dit verkeerd? ??? Nou heel verhaal weer. Hoop dat iemand iets meer weet hierover.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.