Chris Hammink

Senior
  • Aantal berichten

    48
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Chris Hammink

  1. Bij aangenomen werk zet ik altijd alleen het totaalbedrag op de factuur, ik splits geen uren en materialen, is toch allemaal 6%. Anders gewoon de materialen en de uren apart vermelden, optellen en dan 6% BTW erover. De 21% BTW over je ingekochte materiaal kun je inderdaad gewoon terugvorderen.
  2. Hoi Sander, ook de gebruikte verf valt onder het verlaagde BTW tarief (http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/tarieven_en_vrijstellingen/diensten_6_btw/werkzaamheden_aan_woningen/schilderen) Berdrag ex BTW wordt dus 943,40. Succes ! Gr. Chris
  3. In dit geval zou ik gewoon op de factuur zetten : Kozijn xx euro arbeid/montage xx euro 21% BTW xx euro Totaal xx euro. Succes !
  4. dat was inderdaad mijn vraag, omdat een van de andere ouders dus via-via die pakken heeft kunnen regelen en ik ze kontant zonder bon aan hem heb betaald heb ik dus geen bon maar wel kosten. Mag of kan ik hier zelf een factuur voor maken, en dan dus zonder BTW ?
  5. Hallo, tot nu toe heb ik op bijna al mijn vragen/probleempjes een antwoord via de zoekfunctie kunnen vinden. Maar nu (nog) niet. Sinds kort ben ik leider van een jeugdvoetbalteam. Via een van de andere ouders heb ik voor onze jongens trainingspakken kunnen kopen en deze heb ik samen met 2 mede sponsoren laten bedrukken. Ik heb van de andere ouder geen bon of factuur o.i.d. gekregen voor deze pakken, wel kan ik voor de medesponsoring een factuur sturen naar de mede-sponsoren. Kan ik de kosten voor de aanschaf van de pakken boeken en zo ja hoe ? Alvast bedankt voor het meedenken ! MVG Chris.
  6. Eentje die ik nog niet zag : ik werd laatst (ondanks de grote ruimte!!) behoorlijk claustrofobisch op een koopzondag in de IKEA. Er is dan wel erg veel "ruimte" maar door het ENORME aantal mensen per m2 vind ik het wel heel druk. Chris.
  7. Ik heb toch wel enige bedenkingen/opmerkingen. maar ik denk dat als je gereedschappen wilt gaan verhuren zul je toch echt i.i.g. je gereedschappen moeten laten keuren. Verzekeren moet je natuurlijk zelf weten, maar lijkt me ook redelijk noodzakelijk. En als je zoals je aangeeft ongeveer 5 machines wilt gaan verhuren (kwaliteit machines) dan lijkt me 800 tot 1000 euro toch wel redelijk aan de lage kant. Als ik eens nadenk wat er zoal in mijn bus ligt ..... En dan heb je denk ik ook nog het "probleem" dat je huurders of niet goed weten hoe ze fatsoenlijk met jouw gereedschap moeten omgaan of denken " is toch niet van me zelf : doe maar lekker lomp" . je zult denk ik veel meer reparatie en onderhoudskosten hebben als gemiddeld is voor een bepaalde machine. En tot slot, is er bij jou in de buurt geen vestiging van een groot landelijk verhuurbedrijf, en hoe wil je daar tegen gaan concurreren ? Ik zou er nog eens goed over nadenken.... Veel succes !! Chris
  8. De filiaalmanager hier heeft me onlangs gevraagd wanneer ik begin met de vervolgopdracht, ik heb toen aangegeven te wachten totdat in ieder geval de vorige factuur voldaan zou zijn. Ik zal de vervolg opdracht binnenkort uitvoeren en dan duidelijk aangeven dat ik hoop dat het beter gaat met het betalen, hier kan ik volgens mij nu niet veel meer aan veranderen omdat we al een overeenkomst hebben en ik op dat moment niet heb verwezen naar algemene voorwaarden(die had ik niet). Dat is mijn fout geweest en dat zal me ook niet weer gebeuren. Sinds dit geval laat ik mijn offertes samen met de algemene voorwaarden ondertekenen, ik weet dat dit in sommige gevallen nog geen zekerheid geeft maar dan kan ik wel verwijzen naar de getekende voorwaarden.
  9. Het heeft even geduurd, maar .... ze hebben betaald! ik heb afgelopen maandag weer eens een mail gestuurd met wederom het verzoek eens te gaan betalen en ik zag net toen ik de boekhouding van afgelopen week bijwerkte dat ze betaald hebben. :) :) Iedereen bedankt voor de tips en ik hoop dat het in de toekomst niet weer zover komt. Chris.
  10. Yes! vandaag contract getekend, ik ben per 1 mei geen "zzp" meer, maar "zmp?" zelfstandige met personeel ?! Chris.
  11. ik gebruik sinds ruim een jaar een Iphone en omdat het zo goed bevalt sinds een half jaar ongeveer ook een MacBook. Mail, contacten, bestanden, agenda enz. gaat allemaal via icloud. Ik ben er erg tevreden mee en voor mij werkt het echt geweldig. Chris.
  12. Ik heb inderdaad wel direct gereageerd in de zin van : als het dan zo weinig is kun je het ook wel even overmaken (maar dat zag ik verkeerd) Alle contact loopt via de filiaalmanager, ik ben zelf zo brutaal geweest om het nummer van de crediteurenadministratie te bellen om te vragen wat het probleem was. Maar zoals al eerder geadviseerd worden de eventuele volgende offertes voor dit bedrijf een stuk hoger om dit gezeur te compenseren. En de algemene voorwaarden ben ik mee bezig. (toch altijd te goed van vertrouwen geweest)
  13. dat is inderdaad een goede leer voor me geweest, ga er vanavond nog mee aan de slag. En dan voer ik de werkzaamheden van de offerte uit als de offerte inclusief betaaltermijn getekend retour is. iedereen bedankt voor de reacties. groet, Chris.
  14. Ik heb een mondelinge toezegging gekregen dat de tweede offerte akkoord is. Het is een behoorlijk groot bedrijf met vestigingen in heel Europa. De factuur moet via de filiaal manager, langs de regio manager naar het hoofdkantoor. Ik heb mijn factuur in eerste instantie gemaild naar het filiaal en ook op papier afgegeven aan de manager. Later heb ik de herinnering aan het filiaal en aan het hoofdkantoor direct naar de crediteurenadministratie, tijdens ons gesprek gaf de medewerkster van de crediteurenadministratie aan dat ze de factuur wel had maar dat ik toch maar even geduld moest hebben omdat er nog een handtekening ontbrak.
  15. Ik heb een offerte gemaakt en ze zijn ermee akkoord gegaan, dat gesprek aangaan is misschien ook wel een optie. Het is ook niet dat ik het niet wil doen, maar ik wil ook niet maanden op mijn geld moeten wachten, dus zo'n gesprek zou idd ook kunnen en als we dan afspreken dat ze binnen redelijke termijn betalen.... dit is voor mij ook de eerste klant waar het zo gaat, ik werk eigenlijk het meest voor particulieren en dat gaat een stuk makkelijker. Maar dat geeft niet, hier leer ik ook weer van :) Chris
  16. Wat veel reacties, bedankt allen ! Algemene voorwaarden opstellen is inderdaad een goed idee, natuurlijk al wel vaker aan gedacht, maar zo lang het goed gaat....... (dom van me) Verder heb ik gelukkig een behoorlijk gevulde agenda en zit ik er toch wel erg over te denken om zoals Romano aangeeft te stoppen met deze klant. Wel jammer, maar zoals anderen ook al aangeven zal het de volgende keer (en waarschijnlijk dus ook als ik wel algemene voorwaarden heb) weer op dezelfde manier gebeuren en daar heb ik geen zin meer in. Nu nog even een nette manier bedenken om aan te geven dat ik de rest niet meer wil doen. Ik wil dit wel netjes afronden want privé kom ik hier wel in de zaak en de filiaalmanager kan er volgens mij ook niet veel aan doen. bedankt voor jullie reacties en het meedenken. Chris.
  17. Dat zou een probleem kunnen zijn, algemene voorwaarden heb ik niet. Ik heb gewoon zoals altijd een offerte gemaakt, akkoord gekregen, werk naar tevredenheid uitgevoerd en gefactureerd. De filiaalmanager en de regiomanager voor akkoord getekend en nu "zweeft" de factuur ergens .. Chris.
  18. Hallo allen, ik zit met een klant die het normaal vind om pas na (hoop ik) een maand of drie te betalen. Het is een groot bedrijf en dat gebruiken ze als excuus om het recht te hebben zo laat te betalen. Het gaat om een factuur van 10 februari. Ik heb al een herinnering gestuurd en daarna gebeld. De medewerkster gaf tijdens dit gesprek aan dat het normaal was dat het bij zo'n groot bedrijf langer duurt en dat ik dat toch wel moest begrijpen. Ze begreep ook niet dat ik het nodig vond om voor een factuur van "slechts" € 1100,00 zoveel moeite te doen. Ik heb nog een opdracht van dit bedrijf gekregen en mag nu de gehele bovenverdieping ook schilderen, maar ik heb er eigenlijk geen zijn meer in als het zo moet. Ik zit nu te twijfelen wat ik zal doen. Een incassoburo inschakelen kan, maar ik denk dat ze wel gaan betalen (maar wanneer), en over de volgende opdracht, zou ik die niet met een behoorlijke aanbetaling kunnen gaan doen ? (stond niet in mijn offerte, kan ik dat alsnog vragen/eisen?) Als jullie een idee hebben lees ik het graag! ALvast bedankt. Chris.
  19. Hoi, ik vind de actie helemaal duidelijk zo, zou er niet teveel aan veranderen. Alleen de stalen handboeien zijn volgens mij met een bonTlaag en niet met een bonDlaag. Ziet er goed uit verder, succes ermee ! Chris.
  20. Hartelijk dank voor je bericht, ik zal het nog maar even afwachten dan, het kwam vooral door het feit dat ik tot 2 (bijna 3) keer toe afgescheept werd met " we bellen u zo terug" en dan vervolgens niets te horen. Ik wacht gewoon nog even en ga er dus maar van uit dat het ergens onderweg bij de post.nl is. Chris.
  21. Hallo, Ik hoop dat er hier iemand is die mij advies kan geven, Ik heb 23 december een machine besteld bij een online-shop. Betaald via I-deal. Ik heb een orderbevestiging, bevestiging dat het geld(bijna €1000,00) is overgemaakt en een track en trace nummer en de mededeling dat de machine binnen 2 werkdagen geleverd zal worden. Echter staat de bestelling bij de track en trace al sinds 23 december op "status voorgemeld, nog niet aangenomen." (zending is aangemeld bij post.nl en wordt volgbaar). Ik ben gisteren begonnen met bellen waarom de status van mijn bestelling niet veranderd, ik zou zo teruggebeld worden......., vanmorgen maar weer gebeld met dezelfde vraag, ik zou zo teruggebeld worden........., ik vanmiddag maar weer gebeld, toen zouden ze weer zo terugbellen maar ik heb iets minder vriendelijk uitgelegd dat ik NU wil weten waar mijn machine is. Ze hebben over gezocht en ze denken dat de bestelling toch wel door post.nl is opgehaald maar dat de status door de kerstdrukte niet veranderd is en morgen wordt hij bezorgd?? Ik heb er eerlijk gezegd erg weinig vertrouwen meer in. Wat kan ik in deze situatie doen? ik wil voor die prijs (was behoorlijk in de aanbieding) dat product, maar als nu blijkt dat ze het kwijt zijn of om wat voor reden dan ook niet kunnen leveren ? Als iemand een tip heeft , graag ! Alvast bedankt !! groeten Chris.
  22. Ik heb vorige week vanuit het ziekenhuis ook een reactie geplaatst, n.a.v. van je vraag : op de opnamekamers hier hangen er boven ieder bed een soort knikarmen met een laptop eraan, deze kun je op verschillende manieren draaien zodat je de laptop in vrijwel alle houdingen kunt bekijken bedienen en als het nodig is zwaai je hem zo aan de kant. Ik heb er drie dagen gelegen en er is wel wat wisseling van kamergenoten geweest op de kamer waar ik lag .Maar alle patienten die werden opgenomen meldden zich direct aan voor het complete pakket. Er is een gratis pakket met informatie over het ziekenhuis en wat radiozenders, een pakket van €5,95 dit is met veel TV en Radio zenders en een pakket van € 6,95 dit is als de vorige maar dan met internet erbij in. Dus mijn ervaring is dat er zeker wel vraag naar is ! hier nog een stukje tekst van de site van het ziekenhuis : ZGT Connect is het mediasysteem bij u aan bed. Hiermee kunt u telefoneren, radio luisteren, televisie en informatiepagina’s bekijken en internetten. Radio luisteren en het bekijken van de informatiepagina’s zijn gratis. Voor de andere pakketten kunt u zich tijdens uw opname in het systeem aanmelden. Kiest u voor de betaalde pakketten dan moet u uw bankrekeningnummer ingeven in het systeem in verband met automatische incasso. Wilt u meer weten over ZGT Connect dan kunt u bellen naar 074 290 59 92. Succes met je plan ! Chris
  23. Hoi, ik lig nu in het ziekenhuis (acute blindedarmontsteking) en hier in het ziekenhuis in Almelo hangt er boven ieder bed een laptop aan zo'n soort zwaaiarm. Daarop kun je (na invoeren van je banknummer) internetten, tv kijken en radio luisteren. Voor mij was dit ook een verassing maar het werkt geweldig ! kan ik de berichten op HL ook nog volgen :) groeten Chris.
  24. Hallo, ik heb vorig jaar een vergelijkbaar probleem met een klant gehad, na diverse mails,telefoontjes en bezoeken heb ik na een paar officiele brieven de incasso uit handen gegeven. Ik heb op aanraden van een collega zzp-er contact gezocht met artradius collections, is mij erg goed bevallen. Het duurde nog wel even maar ik heb mijn facturen betaald gekregen. succes ermee !! Chris
  25. Leuk om te lezen dat je de schilder als voorbeeld hebt genomen, in de zomermaanden mijn meest voorkomende werkzaamheden. Ik spreek met de klanten meestal een vast totaalbedrag inclusief BTW en inclusief materiaal enz. af. ik maak een offerte waarin ik duidelijk de werkzaamheden omschrijf en dan een totaalbedrag, bij mij is dit altijd een rond bedrag. In het begin is het wel eens krap geweest wat planning betreft maar in de afgelopen 4 jaar als zelfstandige genoeg geleerd om nu in een minuut of 5 te kunnen beoordelen wat een klus moet kosten. Ik vind het veel te omslachtig om alles tot achter de komma uit te rekenen en schat gewoon het aantal uren en de hoeveelheid materiaal, even optellen, 6 of 19 % BTW erbij en dan afronden. Om meningsverschillen te voorkomen over de besteedde tijd noem ik die niet in de offerte, zoals gezegd een duidelijke omschrijving van wat er gebeurd en dan een totaalbedrag, tot nu toe nog geen opmerkingen gehad over de tijd die besteed is.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.