Jump to content

Next Pulse

Senior
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Next Pulse

 1. Om nog een perspectief toe te voegen, mijn boekhouder was van mening dat je als eenmanszaak jezelf niet zo zeer kosten in rekening kunt brengen, terwijl je met 'n BV structuur daar meer ruimte hebt (ook qua tarief dat je rekent) omdat je met losse entiteiten zit. Zijn voorstel was om in mijn geval de energierekening naar rato van verbruik van de laadpaal versus het huis op te voeren als kosten en ook de btw daarvan terug te vragen. Wellicht is dat nog 'n opzet waar iemand iets mee kan. Zelf zie ik er nog wat hindernissen zodra je met zonnepanelen aan de gang gaat maar het gesprek daarover loopt nog, ik ben dan ook benieuwd naar de andere ideeën in het topic.
 2. Het klinkt als een interessant idee in ieder geval! Wat ik mis is een link naar de website, de pagina in je profiel lijkt volgens mij niet direct gerelateerd.
 3. Iets wat mij nog is opgevallen bij het nieuwe forum; wanneer je op de desktop een topic opent duurt het even voordat de berichten de juiste breedte aangenomen hebben. Hierdoor verspringt de inhoud na pakweg 'n seconde, wat onrustig oogt. Het lijkt er op dat dit komt doordat er na het laden van de pagina nog een 'ipsLayout_sidebarUnused' class aan de body wordt toegevoegd. Ik zie niet zo snel op basis van wat die keuze wordt gemaakt maar wellicht kan dit vooraf ingesteld worden in plaats van achteraf? Verder ziet het er top uit wat mij betreft!
 4. Er zijn een hoop boekhoudpakketten met kant-en-klare koppelingen voor bijvoorbeeld betalingssystemen of facturatieprogramma's, wellicht heeft ook jouw boekhoudprogramma zo'n functie? Mocht dat niet het geval zijn dan zijn er ook de nodige pakketten welke wel iets van 'n import-functie hebben of zelfs een API aanbieden, waarmee je een koppeling tot stand zou kunnen (laten) brengen. Verder is hier inhoudelijk niet heel veel over te zeggen zonder te weten over welke software het gaat.
 5. Om ook mijn kritiek te geven; ik zou niet pas bij de laatste stap van het offerteproces met 'onderhoudscontract' komen; ben je net prettig en transparant over de kosten van alles onderweg, komt er last minute een onderhoudscontract om de hoek, waarvan ik niet direct prijzen zie staan. Ik zou ook de tekst "De afrondingstijd van uw website met dit ontwerp is 2 tot 5 dagen. Dit hangt ook af van de snelheid waarmee u uw content opstuurd!" nog heroverwegen. Naast dat het 'opstuurt' moet zijn, klinkt dit niet heel vriendelijk. Ik zou het vervangen door iets als "Vanaf 4? werkdagen na ontvangst van de benodigde content)", dan zeg je met een slag om de arm hetzelfde maar klinkt het toch al snel wat vriendelijker. De pagina met 'onze diensten' zou ik denk ik ook nog iets onder handen nemen; je hebt daar nu een opsomming met asterisken staan; waarom is dat niet gewoon een nette list? Ook heeft deze pagina geen friendly URL, misschien is dat nog een puntje wat je over het hoofd hebt gezien. Tot slot ben ik ook niet weg van alle effecten, het vertraagt het gebruik van de website, ook het aanpassen van het scrollgedrag is wat mij betreft helemaal overbodig, ik scroll liever precies zo snel als ik op mijn eigen systeem heb ingesteld ;).
 6. Met als toevoeging op de reactie van mmint dat de Belastingdienst schrijft: "U mag niet willekeurig afschrijven op bedrijfsmiddelen waarvoor u geen kleinschaligheidsinvesteringsaftrek kunt krijgen." en "Voor sommige investeringen hebt u geen recht op investeringsaftrek. Het gaat dan om: [..] personenauto's die niet bestemd zijn voor beroepsvervoer". (Bron). Willekeurig afschrijven lijkt - helaas - alleen een uitweg als de auto niet voor beroepsvervoer bestemd is.
 7. Ik ben kortgeleden zelf voor een pas van https://www.mtc.nl/ gegaan omdat dit in mijn geval (één auto, weinig parkeertransacties) goedkoper uit de vergelijking kwam dan de MKB pas. In tegenstelling tot de MKB pas rekent MTC geen jaarlijkse kosten per bedrijf in ruil voor iets hogere maandelijkse bijdrage en is de borg wat lager. Afhankelijk van je situatie kan dat nog wat goedkoper uitpakken. Hoe het precies zit met de facturen kan ik helaas nog niet vertellen - mijn pas ligt vandeweek in de bus. Groet, Yorick
 8. Dat zul je niet 'los' kunnen kopen tenzij je een grote fabrikant bent. Bovendien is Gorilla Glass volgens mij ook vooral krasbestendig en niet zo zeer bestand tegen piekbelasting (kijk ook maar naar alle filmpjes op YouTube van iPhones e.d. die na een stukje vallen met een kapot scherm zitten!).
 9. Hoogstwaarschijnlijk? Absoluut geen. De methode die renep aanhaalt kun je zien als het doorsturen van een oneindig grote hoevelheid boeken waarin je alle informatie stopt. Als je deze boeken hebt verstuurd naar een ontvanger dan kun je door enkel het bladzijdenummer door te geven met enorme snelheid informatie opzoeken. Is dit dan ook echt compressie? Niet bepaald, die enorme set data moet je nu eenmaal eerst zien te delen voordat je hiervan profiteert. Je kunt hier nog wel wat winst mee behalen wanneer je bijvoorbeeld data verstuurt die enige regelmaat kent. Wanneer je bijvoorbeeld als fictief voorbeeld elke dag teksten uit wetboeken overstuurt kun je bijvoorbeeld een bepaalde zin die regelmatig voorkomt voor versturen te vervangen door een afkorting en na ontvangen weer terug om te zetten. Huidige compressiemethoden werken door die afkortingen per keer opnieuw te berekenen waardoor zo'n eindeloze opzoektabel niet nodig is, wat al meteen suggereert dat de te behalen winst hiermee niet interessant genoeg is op deze manier. De inefficiëntie hiervan kun je ook al een beetje zien op het aangehaalde bericht op telefomsoft.nl; om die set bestanden van pakweg 100MB in totaal te kunnen 'uitpakken' er is een 'DNA'-bestand van 771MB gebruikt, in principe is de "compressie" hiermee dus van 100 naar 771MB (de grootte van de sleutels is verwaarloosbaar), een toename van de totale grootte in plaats van een afname. Nu kan je hiermee wellicht in gevallen waarop je veel enigszins regelmatige data moet versturen wel winst opleveren doordat je stukjes die regelmatig voorkomen als het ware kunt "afkorten" met
 10. Het is bij LinkedIn en dergelijke alleen nogal lastig in te schatten in hoeveel gevallen het nou wel nuttig zou zijn, ik ken persoonlijk in mijn ondernemerskring geen succesverhalen over het binnenhalen van opdrachten via LinkedIn of Twitter. Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die wel toevallig veel profijt van hun profiel hebben gehad, net zoals die er ook ongetwijfeld op YouTube en andere sites te vinden zullen zijn. De vraag is een beetje of het ook geldt voor het gros van de gebruikers en het dus een zinvolle tijdsbesteding is uit zakelijk oogpunt, dat het leuk is een beetje op de hoogte te blijven van je kennissenkring is duidelijk natuurlijk ;).
 11. Oude Windowsversies blijven nogal lang ondersteund worden, zeker nu Windows 7 pas net op enige schaal door bedrijven wordt gebruikt zal dat niet zo'n vaart lopen. Een touchscreen is dan ook niet echt 'n uitvinding voor op je desktopcomputer of gewone laptop; je armen langdurig horizontaal houden is erg vermoeiend en weinig precies. Het touch-gedeelte is meer een toevoeging voor het gebruik op tablets en laptops met touchscreen (waarbij je in de meeste gevallen het scherm kunt draaien om ook een tablet te krijgen).
 12. Correct inderdaad, tot 2014 komen er nog hotfixes voor grove fouten maar er is geen standaardondersteuning meer vanuit Microsoft (en de nodige softwarebedrijven), ik zou het zelf dan ook niemand aanraden op het moment. Zeker op het gebied van veiligheid en drivers voor allerlei apparaten is Microsoft de nodige stappen de juiste richting op gegaan met Windows 7. In principe komt CrossOver grotendeels overeen met Wine, het is namelijk een betaalde versie van wine waarbij er de nodige verbeteringen zijn doorgevoerd die vaak pas op later moment 'gratis' worden teruggegeven aan de open variant. Van CrossOver zijn in ieder geval gratis trials beschikbaar, voor wine bestaat er de AppDB waar terug te lezen is hoe AutoCAD en andere toepassingen ondersteund worden. Windows heeft in principe het grote voordeel dat je op je tablet dezelfde applicaties zou kunnen draaien als op je desktopcomputer (mits er gekozen wordt voor de juiste processorarchitectuur). De vraag zal dan denk ik ook zijn in hoeverre dit onrealistische verwachtingen schept bij de consument; tablets blijven qua hardware ver achter liggen op de desktop en met een touchscreen zul je ook minder makkelijk door kleine menuutjes kunnen navigeren, al met al zal het er niet inzitten om een zwaar boekhoudpakket op een tabletje te gebruiken terwijl dat wellicht met andere lichtere, eenvoudigere applicaties wel mogelijk zou kunnen zijn in bepaalde gevallen.
 13. Blijven werken met een besturingssysteem van 10 jaar oud met inmiddels al ruim een jaar geen ondersteuning en updates meer lijkt mij nou niet direct de meest veilige optie ;)
 14. Wat de gemiddelde consument doet durf ik niet te stellen maar als ITer die z'n eigen computer altijd wel in elkaar steekt zal ik voor de snelste goedkope webshop kiezen, mocht je dus echt heel goedkoop zijn dan kun je daar ook wel mensen mee winnen maar dat is dan nog even afwachten als je die prijzen niet kent. Niet moeilijk doen over RMA's is nog wel een lastig punt, webshops doen daar, lijkt mij, moeilijk over omdat fabrikanten dat ook doen. Wanneer je fabrikant/leverancier je RMA niet accepteert zul je de kosten daarvan dan zelf moeten opvangen en dan ga je wel een flinke marge nodig hebben natuurlijk. Binnen een uur antwoorden is wel 'n leuk idee maar kun je dit ook waarmaken? Als je 17 bent neem ik aan dat je nog naar school gaat en dus ook niet elk moment bereikbaar bent, dat maakt het lastig om je daar op te profileren natuurlijk.
 15. Maar welke service verwacht je van een kleine webshop waar je even snel iets bestelt als een toetsenbord? Dat zijn bij uitstek de dingen waar het eigenlijk alleen om lage prijs en snelle levering draait. De snelle levering zou je wellicht door te dropshippen nog kunnen realiseren, de prijs kun je wellicht zelf beter inschatten aan de hand van de prijslijst van je leverancier, aangenomen dat je die hebt, die prijzen ken ik namelijk niet.
 16. Ik denk dat de marges van de grotere webshops zeker niet naar de 100% gaan, daar is de markt in hardware veel te concurrerend voor. Ik zou zelf eerder iets om en nabij de 25% verwachten, afhankelijk van het product (losse hardware kun je minder marge op pakken dan een complete laptop of geassembleerde desktop of andere dienstverlening). Bovendien zullen de inkoopprijzen van grote shops wel een stuk lager zullen zijn door kwantumkortingen van de groothandel/importeur waardoor jij je zo'n marge niet kunt veroorloven. Ook denk ik dat je de mogelijkheid nog overschat om je producten pas zo laat te versturen, snelheid is nou juist een van de voordelen van het online bestellen van producten.
 17. En als toevoeging natuurlijk dat 2-3 dagen levertijd op hardware gewoon te lang is tegenwoordig. Vrijwel alle webshops in de pricewatch op Tweakers.net (of Hardware.info) leveren binnen 24 uur op het gros van de producten. Reken dan nog je benodigde marge mee om retouren op te vangen (wet koop op afstand zul je ongetwijfeld regelmatig tegenkomen) en je hebt wellicht al minder voor op je concurrentie dan verwacht, let daar dus goed mee op! ;)
 18. Zoals ik ook in m'n post had vemeld was ik wat laat met het posten van m'n bericht, koffie is nou eenmaal sterk noodzakelijk op de maandagmiddag ;). Lenovo ThinkPads zijn inderdaad van heel prima bouwkwaliteit, dezelfde klasse als HP's EliteBooks en Toshiba's hogere klasse laptops. Ik heb hier zelf ook nog een HP EliteBook van ruim 3 jaar oud staan waar op een paar kleine krasjes niks mee aan de hand, ook na de nodige valpartijen. Het is een beetje de afweging tussen een extra stevige laptop met wat minder snelheid en fors hogere prijs versus 'normale' kwaliteit waarbij je in veel gevallen richting de helft van de prijs kunt denken. Lenovo is overigens niet volledig het oude IBM, ze hebben wel de ThinkPad-afdeling en merk overgenomen en die houden ze in stand, hun overige laptop-lijnen zijn wel meer van 'gewone' kwaliteit.
 19. Echter zullen bestanden opgeslagen worden op de harde schijf en niet allemaal in het werkgeheugen :P (Uiteraard is een ruim werkgeheugen wel zeer prettig tijdens het werken met grote of veel bestanden in Photoshop!) Zelf zou ik aanraden eens naar de Dell XPS17 te kijken, op Tweakers.net (het grootste techforum wat we hier in de Benelux hebben) zijn ze behoorlijk te spreken over de prijs-kwaliteit hiervan. Voordeel bij Dell is dat je zelf enige keuzevrijheid hebt wat het systeem betreft. Ongeacht het merk zou ik aanraden minimaal 4GB werkgeheugen te kiezen met een scherm van minimaal 1600x900 en bij voorkeur 1920x1080 of 1920x1200 pixels, dat geeft je voldoende schermruimte om goed te kunnen werken in Photoshop e.d. of zelfs een 'volwaardige' HD-film te kijken voor de dode uurtjes op reis (of het strand :)). Wanneer je tot slot dan kiest voor een systeem met een Intel Core i5 of i7 2xx0M processor dan komt het qua prestaties ook wel goed. Dit lijstje met eisen invullen op bijvoorbeeld de Tweakers Pricewatch geeft een aardig lijstje met mogelijkheden en bijbehorende ervaringen van gebruikers. In de meeste gevallen is dat een prima richtlijn en in mijn ervaring van iets hogere kwaliteit van de gemiddelde ervaring op Kieskeurig.nl ;). Edit: Ik moet geen pagina openen, wat anders gaan doen en dan pas reageren zie ik.
 20. De term 'cloud' kun je in principe gewoon overal negeren, kort door de bocht plakt iedereen dit labeltje op software die op het internet werkt in plaats van je eigen computer. Office 365 is hier een voorbeeld van (en geen opvolger van Office 2010!) en lijkt vooral te bestaan om de concurrentie aan te gaan met het (gratis) Google Docs. Als je echt op allerlei computers wilt kunnen inloggen op een account om met spreadsheets / documenten te werken dan zou ik zeker Google Docs eens 'n kans geven, zolang de complexiteit van de spreadsheets beperkt blijft kan dit een prima alternatief zijn voor het normale Office of het tevens betaalde Office 365.
 21. Als je een overzicht hebt van wat je technische eisen aan de te maken webshop zijn dan helpt dat natuurlijk enorm om wat inzichtelijk te kunnen maken wat er zoal gedaan moet worden. Mogelijkheden als het online bestellen dmv. een winkelwagentje en een hele set aan betaalmethoden, voorraadbeheer e.d. kunnen de hoeveelheid werk redelijk opdrijven wanneer er niet gekozen wordt met een systeem als Wouter eerder al noemde. Juist het werken met een bestaand systeem zou hierbij, tenzij je eisen heel uniek zijn, een prima oplossing kunnen zijn wanneer er voldoende aandacht besteed wordt aan de grafische kant van het verhaal, uiteindelijk is dit toch het onderdeel dat de 'luxe' uitstraling zal geven en niet zo zeer een solide technische fundering. Een algemene tip (zonder een blik te werpen op wat je verder hebt uitgezocht): sta goed stil bij een kleine kosten- en batenanalyse, het is zonde om flink te investeren in een site die later maar een klein beetje invloed op je bedrijf blijkt te hebben! Bij het bouwen van een nieuwe site zou ik in de offerte op laten nemen dat er al aandacht aan SEO besteed moet worden, afhankelijk van de kwaliteit van de bouwende partij zou er dan vervolgens niet al te verbeterd hoeven te worden en kun je altijd nog op een later moment de keuze maken om met een partij die zich puur op SEO richt in zee te gaan.
 22. Een kleine tip nog, loop de spelling op alle pagina's nog even na, het meervoud van 'borrel' is bijvoorbeeld 'borrels', dat staat een tikje netter! :)
 23. Wellicht ben je inmiddels al voorzien maar je kunt voor wat uitgebreidere mogelijkheden ook prima kijken naar Yahoo Finance, daar kun je grafieken vinden van eigenlijk alle aandelen en wisselkoersen en als je de 'basic chart' gebruikt kun je direct de url van de afbeelding kopiëren en hergebruiken.
 24. Hier is ook nog wel wat aan af te dingen natuurlijk, kijk naar het lekken van miljoenen creditcardnummers bij Sony's Playstation-gebeuren, ook kun je als webshop prima een creditcardnummer opslaan voordat je deze doorgeeft aan een gateway als Paypal, die vervolgens de echte betaling afhandelt. Dat het niet de bedoeling is en in de nodige gevallen ook niet mag geeft geen garantie! Ik denk zelf dat het geen kwaad kan om met een gezonde scepsis te kijken naar de online diensten die worden aangeboden, al dan niet heel hip onder het kopje 'cloud', je legt nu eenmaal je gegevens wel in de handen van een derde waarbij je geen inschatting kunt maken van hun kunde en beveiliging. Aan de andere kant zijn de voordelen ten opzichte van de klassieke puur-offline werkende applicaties wel flink toegenomen (backups, meerdere gebruikers tegelijk, verschillende locaties, geen gedoe met updates) waardoor het in mijn ogen zeker niet meer weg te denken zal zijn voor de gemiddelde ondernemer - hoe negatief het nieuws ook zal zijn.
 25. Wat heb je zelf al berekend aan kosten en dergelijke? Het motiveert namelijk nogal om te reageren op een bericht waar al het nodige aan voorwerk uit blijkt - waar baseer je bijvoorbeeld die 2.5 en 5 cent op? Heb je gekeken naar de prijzen van je concurrenten, mogelijke kosten waar je mee te maken krijgt per, ik roep maar wat, 10.000 flyers? Als je zelf een lijstje hebt met wat gegevens voor zulke punten maakt dat het een stuk makkelijker om inhoudelijk te reageren op je post; je vraagt nu namelijk of een heel globaal idee reëel is wat niet echt gemakkelijk in te schatten is. Hopelijk kun je hier iets mee!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept