Jump to content

koenvanp

Junior
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Den Bosch
 1. Hallo, ik heb een probleem mbt het debiteurenbeheer. Ik streef er naar om de klant het hele proces contact te laten hebben met 1 contactpersoon van de salesafdeling. Elke klant behandelen we persoonlijk en elke klant heeft ook een eigen manier van betalen. Betrouwbare klanten mogen bijvoorbeeld wat langer doen over het betalen van een factuur dan andere klanten. Er is geen concrete richtlijn. Dit gaat op 'gevoel'. De verkopers kennen de klant hiervoor goed. Echter nu vind de sales afdeling dat het niet hen taak is om het debiteurenbeleid uit te voeren. Ik kan me hier een voorstelling bij maken, maar als het beheer naar de administratie-afdeling gaat zit ik met het probleem dat deze afdeling de klant niet kent, en dus niet kan inspelen op de specifieke eigenschappen van de klant. Hebben jullie tips voor mij? Waar moet ik het debiteurenbeleid neerleggen, en is het verstandig een concrete richtlijn mbt betalen te hanteren bij het uiteenlopende soort klanten. Gr
 2. Ga in september een stage lopen waarbij het de bedoeling is bedrijfsprocessen vast te leggen van een bedrijf. Bij mn studie heb ik hier les over gehad, maar wil graag nog meer over dit onderwerp weten.
 3. Hallo, ik ben op zoek naar een goed boek over het analyseren, vastleggen en optimaliseren van bedrijfsprocessen. Heeft iemand ervaring met een goed boek? Wellicht ook boeken over een van de hierboven beschreven aspecten. Gr. Koen
 4. Die 80 euro is waarschijnlijk de maandannuiteit, deze bestaat uit een deel rente en een deel aflossing. Het rentedeel kan je als kosten rekenen. De aflossing is geen winst/verlies zaak, dit moet je op je balans verrekenen.
 5. Hallo, Ik ben op het moment bezig uit te zoeken welke ondernemingsvorm voor mijn op te starten bedrijf het meest verstandig is. Nu ben ik in grote lijnen op de hoogte van de voor- en nadelen van verschillende ondernemingsvormen. We willen het bedrijf gaan voeren met meerdere oprichters. 4 In totaal. Wij zitten nu te kijken naar een VOF of BV. Het bedrijf gaat waarschijnlijk in de eerste jaren een omzet van 300.000 euro draaien. Van winst zal waarschijnlijk de eerste 2 jaar geen sprake zijn. Is het nu fiscaal gezien verstand voor een VOF of een BV te kiezen. En bij welk bedrag ligt ongeveer het omslagpunt?
 6. 1 - 0 voor nederland natuurlijk! (ophangsystemen waarvoor?)
 7. Mijn ervaring is precies dezelfde als die van Manon. Het ligt er natuurlijk een beetje aan wat voor producten je verkoopt. Ik kan me voorstellen dat wanneer je dure producten voor de zakelijke markt verkoopt, er meer behoefte is aan een telefoonnummer dan wanneer je goedkoop speelgoed verkoopt. Als je een telefoonnummer plaatst zou ik gewoon je mobiele nummer doen. Dat is het meest simpele, en van die 2 telefoontjes per week heb je denk ik weinig last.
 8. Ketbache, er zijn mensen die jou proberen te helpen, het enige wat jij doet is hen uitkafferen. Verder is het zo dat jij geen artikelen of afbeeldingen mag publiceren zonder toestemming van de rechtmatige auteur. 'aangezien je snelle reactie ga wat nuttigs doen' 'Aangezien jij misschien veel vrije tijd hebt om hier op te reageren begrijp ik jouw reactie.' 'Hou jij je maar bezig met management, ik heb wat beters te doen'
 9. Ik vind je nieuwe website 100x beter dan de oude. Mijn punten van kritiek; waarom heb je 2 dezelfde menu's. Het horizontale menu vind ik maar niks. Verder zijn er wat schoonheidsfoutjes, onder het horizontale menu staat 'you are here'. Ik snap niet waarom dat er staat, en al helemaal niet waarom in het engels? En in het zoekmenu kan je zoeken in bijvoorbeeld 'contactpersonen' en 'nieuwe feeds'. Allemaal kleine dingetjes die de professionaliteit van de website niet ten goede komen. Wat ik wel erg mooi vind is de header.
 10. Heb je je ex-vennoot al verteld dat je niet blij bent met zijn gang van zaken. Bel hem eerst even op of benader hem op een andere manier voordat je juridische stappen gaat ondernemen (weet niet of dat dat uberhaupt mogelijk is). Blijf altijd correct! Ga nooit dingen tegen hem gebruiken, dreigen of iets anders. Dat kan alleen maar in jou nadeel werken!
 11. Wanneer ik een website had zou ik sowieso op de homepage de tekst heel kort en bondig houden, alleen de hoofdlijnen vertellen en geen onnodige informatie. Daaronder zou ik een 'lees meer...' button zetten zodat mensen die geinteresseerd zijn meteen door kunnen klikken naar een langere tekst. Deze tekst zou iets uitgebreider moeten zijn, maar ook niet te lang. Dan vraag je je nu af: wat is 'Te lang' ? Ik zou zeggen, niet meer dan een half computerbeeldscherm. Als mensen echt interesse hebben dan stellen ze vanzelf wel specifieke vragen over de telefoon of mail.
 12. Met Jeroen en Frans eens!
 13. Ik zoek een bedrijfsnaam voor een prive-chauffeurscentrale. De chauffeurs zijn allemaal studenten. Mijn idee was om de bedrijfsnaam erg 'fris' en 'jong' te houden gezien het personeel, tevens moet de naam zakelijk zijn omdat de markt toch vooral ligt bij zakenlieden. De naam moet bestaan uit 1 of 2 woorden. Hoeft niet perse een bestaand woord te zijn. De naam moet kort en bondig, dit mede ivm de naam voor de website. Wie heeft er suggesties? Ik ben benieuwd! Mvg Koen
 14. Ik zou een standaard visitekaartje drukken met het telefoonnummer van het bedrijf/centrale. Voor mensen die ik belangrijk vind zet ik mn 06 gewoon even op de achterkant.
 15. Hallo, ik zal me ook even voorstellen. Ik kijk al een lange tijd mee op het forum, maar plaats pas sinds kort m'n berichten. Ik ben Koen, woon vlak bij Den Bosch, 18 jaar en zit nu op het IVA, daar doe ik een HBO-opleiding management in de mobiliteitsbranche. Op het moment ben ik bezig met het maken van een ondernemingsplan voor een prive-chauffeurscentrale. Ik heb m'n ideeën aardig op een rijtje, al stuit ik nog wel op wat problemen. Ik heb verder nog geen 'ondernemersgeschiedenis', maar probeer sinds m'n 16e hét gat in de markt te vinden, iets wat jullie waarschijnlijk allemaal proberen. Af en toe dacht ik dat ik hét idee had, maar ik heb nooit genoeg lef gehad om op die markt in te stappen. Daar wil ik nu verandering in brengen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept