Jump to content

Didi79

Senior
 • Content Count

  93
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

30

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Female
 • First name
  Didi
 • Last name
  Nog even niet, sorry!
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  kvk
  En ik (be)zoek

Company info

 • Location
  Prov Groningen
 • Branch
  32
 1. En dan... dan zijn wij weer 4 jaar verder.. Ik nog steeds in dienst van mijn werkgever, waar ik sinds januari 2011 werk. Manlief is inmiddels omgeschoold, met succes... En is zelfs verder gegaan met een HBO opleiding.. Maar vanaf 2014 achtervolgde onze BKR ons nog steeds.. Inkomen boven modaal, maar de hypotheek die op erven van staat leek onmogelijk om op onze naam te krijgen.. Jaar in jaar uit, kregen we, ondanks ons inkomen, steeds een negatief antwoord op de vraag of we de hypotheek op onze namen konden krijgen. Tot... begin dit jaar.. de hypotheekrente periode liep af. Dus het mannetje van de bank moest met ons in gesprek. telefonisch aangegeven dat ik eens wilde dat de bank niet keer naar 3 letters (BKR) , dus naar het verleden. Maar eens ging kijken naar de situatie waarin we nu zaten. Deze man heeft ons dossier eens doorgenomen en vond dat wij toch maar eens op gesprek moesten bij zijn collega. Deze collega zag ook onze doorzettingsvermogen, en het belang om de hypotheek uit een erven-van kwestie te krijgen (zwager wil graag ander huis kopen) werkelijk, binnen 1 week zaten wij met z'n 3en bij de bank, en nog mooier, binnen 3 week was het eigenlijk rond.. Wij konden/ kunnen de hypotheek eindelijk op onze naam krijgen. Sterker nog.. Die man van de bank snapte heel goed dat er achterstallig onderhoud ed weggewerkt moest worden, dus een ouderwets bouwdepot (geen idee hoe dat tegenwoordig heet) was zelfs geen probleem... Vanaf volgende week zijn wij dus, terwijl onze BKR nog 2 jaar loopt, de trotse eigenaar van ons EIGEN huis. Voor sommigen zal dit verhaal een groot raadsel zijn, voor diegene die ons bij hebben gestaan in hele moeilijke perioden is dit een update. Voor mij is het vooral ... ook al lijkt het onmogelijk... soms is het toch echt niet zo! Mocht iemand vragen hebben op WSNP gebied of andere vragen.. stuur rustig een berichtje!
 2. Het is lang geleden dat ik hier iets gepost heb, wellicht dat enkele oudgedienden mij nog kunnen herinneren. ;) Maar het gaat om het volgende: Ik heb nog een vordering (uit 2008) op iemand lopen, uit de tijd dat wij een eigen zaak hadden. Het gaat om een bedrag van ca. 5000 euro. De deurwaarder is jaren mee bezig geweest om wat geld binnen te sprokkelen, alleen heeft de belastingdienst betreffende persoon ook gevonden, waardoor het dossier eigenlijk al bijna 5 jaar stil lag bij mijn deurwaarder. Deze heeft nu besloten om het dossier te ''sluiten'' en mij hem toe te sturen incl. gerechtelijke uitspraak. Dit heeft mij doen besluiten om deze vordering eigenlijk als oninbaar af te boeken. Echter hoe verwerk ik dat bij mijn inkomstenbelasting? (daar wij geen eigen zaak meer hebben) Of moet ik hier een speciaal verzoek voor indienen?
 3. Bedankt StevenK voor je reactie. We hebben ons gehouden aan de geldende reglementen van de gemeente, niet meet dan een voorgeschreven x aantal a4-tjes, keurig op tijd ingeleverd. Einddatum van bekendmaking van de aanbesteding is op 5 juli, echter moesten wij via een omweg vernemen dat wij geen aanspraak maakten op de aanbesteding, dit was de 27e al bekend geworden, alleen niet bij ons. reden van opgaaf was, onze ondernemersplan was te summier en financieel verslag bevatte te weinig gegevens. En dat terwijl wij amper genoeg hadden om alle gevraagde informatie op 8 a4-tjes kwijt te kunnen. Zeker zijn wij ook aan het kijken naar een samenwerkingsverband met de andere partijen alleen zijn we dan bang dat we geen baas in eigen bedrijf blijven en afhankelijk worden van andere partijen. Hiervoor hebben we niet binnen een paar jaar een grote groei gemaakt met meerdere locaties. Dus heeft het zin om bezwaar te gaan maken, en wat voor gevolgen heeft dit voor het gehele proces?
 4. Voor onze zorginstelling moesten wij dit jaar meedoen aan de gemeentelijke aanbesteding voor een onderdeel binnen onze organisatie om zorg aan te kunnen bieden voor onze cliënten. Jammerlijk genoeg heeft de gemeente besloten om aan ons de aanbesteding niet te gunnen en zo zal er voor ons en vooral voor onze cliënten een probleem optreden. Voor de cliënten betekend dit dat er geen geld meer is om hun de zorg te kunnen bieden die wij hun reeds geven en voor ons als zorginstantie zal dit betekenen dat wij personeelsleden zullen moeten ontslaan. Er waren meerdere instanties die zich hadden ingeschreven voor de aanbesteding. Mijn vraag is nu dan ook, wat kun je nog doen wanneer een gemeente heeft besloten om de aanbesteding voor de zorg niet toe te kennen? kun je in beroep gaan hier tegen of zal dat niets uitmaken Ivm de kwetsbaarheid van de groep cliënten ben ik zeer summier in het geven van informatie maar hiervoor excuus
 5. Door even op google te neuzen, kwam ik weer uit bij een topic van HL... En besefte dat ik hier nog altijd een topic had lopen.. Het is nu bijna 2 jr geleden dat ik een update plaatste... Maar toch voel ik me ''geroepen'' om dit draadje een vervolg te geven. Wij hadden een welwillende bewindvoerder, deze wilde gruwelijk graag dat wij een hypotheek zouden krijgen. Tot op heden zijn er 2 taxaties geweest en elke keer liet de bank niets van zich horen. Tot de bewindvoerder of wij weer aan de bel trokken, qua inkomen was het een ''wassen neus'' De hypotheek was net 2x ons jaar bruto inkomen. In Mei 2014 laatste contact gehad met de bank... Ja we willen heel graag de hypotheek (hij staat nog steeds in erven-van en we betalen 5.6 % rente) want de rente stand is zo laag, dat het ons de helft gaat schelen. Maar tot op heden weten we nog niets... en blijft het huis op erven-van staan tot wij eindelijk een hypotheek kunnen krijgen. Maar hoe ging het verder... Tsja we hebben 12 dec. onze schone lei verklaring gekregen en zijn dus nu weer vrij om te gaan en staan waar we willen. Hoe hebben wij deze, voor veel mensen, vreselijke periode ervaren... Om eerlijk te zijn, vonden wij het nog erg ''luxe'' haha... klinkt raar... maar we waren zo gewend om op een houtje te bijten. Ook over onze BW-er niets meer dan lof... Wij verdien(d)en goed, droegen keurig onze afdracht af, nooit geen gezeur van de BW-er zijn kant, nog van onze kant. Nee ik ga niet zeggen dat het de ''hemel'' is... maar ook zeker geen ''hel''.... Maar financieel zijn we nooit in de problemen gekomen. We hadden volledig het geld in eigen beheer. Verder heb ik bij mijn baas waar ik in een eerdere reactie het al over had een vaste baan gekregen. En mijn man is (helaas) in mrt dit jaar ziek geworden, waardoor hij geen contract verlenging heeft gekregen. Hij is inmiddels begonnen met een omscholing en zit braaf 1x in de week in de schoolbanken... En loopt daarnaast stage bij een instelling voor drugsverslaafden. Hier wil hij dan ook zeker verder. Ons doel is nu om eindelijk de hypotheek op eigen naam te krijgen, zodat wij de aanpassingen in en om het huis kunnen doen. Dat dat direct niet mogelijk is, begrijpen we. Echter zullen veel mensen deze stap misschien niet begrijpen.. weer in de schulden steken. Maar in onze ogen is een hypotheek een investering in de toekomst. Daarbij komt dat we nu natuurlijk mede-eigenaar zijn, samen met mijn zwager. En ... En dat is het belangrijkste.... we willen graag een hypotheek op onze naam, want dan wordt de rente aangepast.. en zullen we bruto ca. 250 euro betalen.. Daar kunnen we nooit boor huren (kan sowieso niet via sociale huur, want we verdienen veel te veel voor een sociale huurwoning) Zo dit was mijn update... Mocht iemand vragen hebben...ik beantwoord ze graag... Ben inmiddels wel wsnp deskundige, incl alle rechten en plichten: :-)
 6. Dank je voor je reactie Jasper. Nee hoop haal ik er niet uit feit is echter wel dat de definitieve NEE, door de opmerking om de pers te gaan opzoeken wel is om gebogen naar een week uitstel om toch nog eens naar de mogelijkheden te gaan kijken. dus enigszins zijn ze wel wat gevoelig voor de pers!. Voor ons zelf maakt het niet uit waar we wonen, echter wel voor mijn kinderen.. En daar doe ik alles voor!
 7. even weer een up date. Sinds vorig jaar heel veel gebeurd! Ik ben nog steeds aan het werk bij mijn werkgever (wat ik met veel plezier doe en gelukkig klikt het aan beide kanten heel goed) Mijn man heeft 3 jaar bij een bedrijf gewerkt, maar van de ene dag op de andere dag werd zijn contract niet meer verlengt (werkte via uitzendbureau). maar voor einde contract had hij alweer een nieuwe baan waar hij met veel plezier werkt (eerst zat hij in de productie en deed fabriekswerk, en nu werkt hij als woonbegeleiding is wel iets heel wat anders). In December 2011 is onze wsnp uitgesproken. We hebben gelukkig een bewindvoerder die met ons mee denkt en wat een hele fijne man is.. op dit moment.. ons wsnp tijd is nog niet zo gek..tja het is af toe puzzelen hoe je de eindjes aan elkaar vast knoopt als bv je auto kapot is enz. maar goed dat red zich ook wel weer. oja en we zitten niet bij het GKB hebben zelf ons eigen financieel beheer, dat is ook wel lekker.. we hadden zelf geen goed gevoel bij die GKB-club.. Dus alles koek en ei zou je denken... is het niet dat de bank roet in het eten gaat gooien. voor jullie beeld vorming: sinds 2008 wonen wij in een woning die van mijn man zijn moeder was hier betaalden wij een huur die gelijk was aan de hypotheek hoogte, dit is altijd keurig betaald en de contactpersoon van de bank wist er van. in 2009 heeft schoonmoeder te horen gekregen dat zij kanker had in een agressieve vorm. in 2011 is zij vlak voor onze wsnp toewijzing toch nog plotseling te komen overlijden. (onze wsnp aanvraag was toen al de deur uit.) Daar zaten we, overlijden van schoonmoeder en een erfenis wat 2 huizen bedroeg. De erfenis moest met mijn man en zijn broer worden gedeeld. direkt na het overlijden zijn we naar de bank geweest om te overleggen van hoe of wat hierop kregen wij (mijn man en ik ) te horen dat hij NIET met ons wou praten, wel met broer, maar verwachte wel van ons dat wij de volledige hypotheek die nog opstond, dat wij die zouden betalen. Wij hebben hierop toe gestemd met de mededeling dat wij niet weten wat er gaat gebeuren als wij in de wsnp zullen belanden. Dat zagen ze dan wel was het antwoord. Nu Zal je denken dat is toch mooi je verkoopt de woningen en ben je van de schulden af, dat zou ook zo zijn mits was het niet zo dat de huizen markt niet zo dramatisch was ingestort. Schoonmoeder had het gelukkig allemaal heel goed beschreven in haar testament Mijn man zou ons huis erven met de hypotheek, en zijn broer haar huis. Ook onze bewindvoerder vond dit een lastige zaak en heeft toegezegd (samen in overleg met broer) om moeders huis te verkopen. Deze is dus na de zomer van 2012 verkocht. Nu komt het. wij hebben ongeveer 2 of 3 maand het nieuwe hypotheekbedrag die de bank zelf heeft bij gesteld mogen betalen. uiteindelijk moesten wij een hypotheek krijgen voor onze woning om deze zelf op naam te krijgen en om broer hier uit te krijgen, dus wij met de bank om tafel. ze weten dat wij een bkr notering hebben, ze weten dat we in wsnp zitten enz.. en wat denk je Nee dus ze willen ons geen hypotheek geven en willen onze woning verkopen.. Mijn man was laaiend hij heeft hun diverse keren gevraagd hoe het kan dat we van hun een hypotheek van 200.000 euro WEL moeten betalen (bijna ieder maand 900 euro 1 jaar lang) en nu het om een bedrag gaat van 90.000 euro niet!! (we hebben een gezamelijk jaarinkomen van bijna 40.000) pas nadat hij tegen de bank heeft gezegd dat ie dan de pers gaat opzoeken willen ze er nog een week langer over nadenken. Dit is niet te vatten.. als wij nu wanbetalers waren, wil ik me stil houden maar we hebben altijd keurig netjes de hypotheek betaald!! al van 2008!! en dit wist de bank.. Dat van de pers gaat dan ook gebeuren. we hebben dan toch niets meer te verliezen, alleen het sociaal en emotionele gedeelte voor onze kinderen. die hebben HIER hun leven, hun vriendjes hun school. Als wij moeten verhuizen weten wij niet waarheen.. in ons dorpje waar wij wonen zijn er geen huizen die voor ons zijn. een huurwoning zit er voor ons niet in. Die zijn hier haast niet en zitten vol! Ook dit verhaal zal wel weer een upo date krijgen!
 8. Hallo, Ik zat met dezelfde kwestie. En heb de belasting gebeld. Hier werd mij verteld dat het idd mogelijk is, alleen moet je dan wel al de definitieve aanslag ontvangen hebben over deze jaren. Groetjes
 9. http://qudo-telefoondiensten.nl/ Is dit misschien iets?
 10. Hallo Allemaal, Inmiddels ruim 1 jr verder dus even een korte update. Nog steeds is het GKB bezig met een minnerlijk akkoord. Het ''probleem'' bij ons is dat wij op HV getrouwd zijn en dus als 2 aparte personen beoordeeld worden. De voorstellen van mijn man zijn inmiddels al een tijdje de deur uit, 2 weigeraars 6 akkoord en 2 wachten ook op het voorstel van mij. Als 1 van de wachtende akkoord gaat (een vd grootste weigeraars) dan is de kans groot dat mijn man zijn minnerlijk akkoord nog gaat lukken. Dus we duimen nog even door.... Voor mij hebben ze toch een sanerinskrediet in gedachten, de voorstellen zijn de deur uit en eind vd deze week gaat het GKB bellen. Wel raar want een saneringskrediet wordt eigenlijk alleen verstrekt bij vast inkomen, mijn man werkt via een UZB, inmiddels 1 jr en vanaf mrt kan hij daar een opleiding volgen waardoor hij 2.5 jr onder de pannen is. Hij komt niet voor een SK in aanmerking, wegens te weinig vastigheid. Bij mij hebben ze op basis van mijn ww (deels) en loon via UZB wel een SK voorstel gedaan. Wel heb ik vanaf eind jan weer een baan heb voor ca. 20 uur in de week. En ik heb een jaar contract. Maar dit woog nog niet mee voor beoordeling van een SK. Beetje raar dat ik er wel voor in aanmerking kom en mijn man niet, want een ww houd ook ooit eens op. Ach inmiddels verdienen we goed, maar krijgen er weinig van, Ach valt ook mee, we mogen niet klagen over ons VTLB wat zeker meer is dan bijstandsniveau. Er zijn 5 mogelijkheden voor ons: 2* WSNP 1* WSNP 1* minnerlijk 2* minnerlijk 1* minnerlijk 1 * saneringskrediet 2 * saneringskrediet. Als ik dan kijk dat er in gezet op het 1 na gunstigste optie, dan duim ik heel hard, dat dit het ook wordt. Vind persoonlijk dat wij dat na bijna 3 jaar knokken wel verdient hebben. (1e contact met de gemeente mei 2008) Mocht het minnerlijk akkoord lukken bij mijn man, dan moet hij nog 2.5 jr. Voor mij is het bij een SK nog 3 jaar aflossen. In het slechtste geval (WSNP) moeten we beide nog ruim 3 jaar....... Het enige wat ik nu doe is duimen dat de goden ons goed gezint zijn, en dat er nu eens iets wel gaat lukken. En ik probeer zo min mogelijk meer negatief te denken, dit kost zoveel onnodige energie en veranderen kan ik het toch niet meer.... We kijken lekker vooruit, werken genoeg (teveel, haha, we zijn al onze toeslagen van de BL kwijt) kinderen doen het goed, wat willen we nog meer! GRoetjes didi
 11. Hallo, Niet geheel aansluiten op je verhaal. Maar hou er rekening mee, dat als je een BBZ-uitkering hebt ontvangen en deze wordt om niet verklaard, dan krijg je het jaar opvolgend het jaar vd om niet verklaring netjes een jaar opgaaf met loonbelasting ed. Toevallig kreeg ik gisteren nl ineens een jaaropgaaf over 2010 (we hebben in 2008/2009 6 mnd een bbz uitkering gehad) met Loon Loonbelasting/volksverzekeringen XXXX euro Ingehouden loonheffing XXXX euro. Met andere woorden, we kunnen (een deel vd) huurtoeslag, zorgtoeslag, ed terugbetalen. (of we moeten het middelen kunnen) Ik weet niet of het ook op toepassing is voor een BBZ krediet, maar vraag het eens na, anders kom je voor net zo'n verrassing te staan als ons. gr didi
 12. O Ja en dan: De WSNP is 95% van de bijstand, werk je meer dan 18 uur (of zo iets) dan wordt dit 100%. In je VTLB (vrij te laten bedrag, dus waar je huur en alles van moet betalen) wordt aan de hand van een rekenmodule je bedrag per maand vast gesteld. Hierin nemen ze je huur ed kosten mee. Het kan dus maar zo zijn dat je in de WSNP maar 300 euro mag houden (als je bv nog bij je ouders woont) maar het kan ook maar zo zijn dat je 1600 euro in de maand hebt. Dit is geheel afhankelijk van de kosten die je hebt en waar je niet zonder kunt.
 13. Tsja WSNP of Failliet, beide is nooit leuk. Maar als het goed is, besef je ook dat, als je een onderneming begint, het ook wel eens fout kan gaan. (al hoopt en verwacht niemand dit) Tips om eventueel door te gaan of om omzet te generen staan hier genoeg geschreven. Bekijk deze mogelijkheden goed, en doe er iets mee! Wij zelf zijn wel gestopt met de zaak, vandaar het volgende verhaal, Dit is dus niet om je de indruk te geven dat je moet stoppen, maar dit is waar wij ervaring mee hebben! Je bent 26 jaar, jong genoeg om je leven weer op te pakken, met wsnp of faillisement. Wij zaten in dezelfde situatie, alleen dan getrouwd en 2 kinderen. Ook wij moesten door, hoe zwaar het soms was, want er liepen nog 2 kinderen rond, dus bij de pakken neer zitten was er niet bij. Ja natuurlijk zijn er heel wat tranen gevloeid, woorden gevallen. Maar je moet door! Je leven stopt niet, ook al dachten wij soms ook van wel. Mede door mensen hier op HL konden wij ons leven weer op de rails krijgen! En ja wij kwamen ook in de bijstand, met de schuldeisers nog in de nek. Maar zelfs van de bijstand, heb ik de schuldeisers elke maand iets betaald. Sommigen maar 10 euro! Na een x-aantal weken, ben ik aan het werk gekomen, niet als doosjes vouwer, maar wel als voedselverstrekker aan allochtonen. Moeilijk werk? Nee heel simpel (ik moest hooguit tot 6 tellen!) maar het verdiende. Werk = Werk, geld is geld! Inmiddels zitten we in het voor traject voor een minnerlijk akkoord en/of WSNP. En ja we moeten veel, heel veel geld inleveren in de maand. En blijft er weinig over, maar genoeg om van te leven, wonen ed. Het geeft ons een goed gevoel, wij betalen de schuldeisers af! Ook al beseffen wij dat we ze nooit helemaal kunnen betalen, maar we kunnen hun leed, die door ons veroorzaakt is, wel verzachten. Je moet zelf, desnoods met een adviseur, goed kijken wat je mogelijkheden zijn. Doorgaan, WSNP of Failliet, die keuze kan ik niet voor je maken. Het enige wat ik je mee kan geven is: Mocht je Failliet of in de WSNP komen, het geeft je rust, heel veel rust. Ondanks dat dat ook niet altijd rozegeur en maneschijn is. Sterkte met je keuze! Verlies de moed niet! Er is een leven na dit alles, blijf de positieve dingen in het leven zien, hoe moeilijk dit soms ook is. (en ook nu hebben we nog wel eens een dipje) Hoe raar het ook klinkt: Zie dit alles als het begin van een nieuwe toekomst! Jij bent nu diegene die de toekomst (deels) zelf kan bepalen, dus maak er wat van! Groetjes didi
 14. Fijn te horen dat het gelukt is. Hou je er wel rekening mee dat een BBZ-uitkering verstrekt wordt als een lening. Als je boven een bepaald inkomen komt (ik meende bijstandsniveau) moet je het teveel ontvangen uitkering terug betalen. Niet dat je ineens eind 2011 voor verrassingen komt te staan.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept