Jump to content

tektek

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.alibaba.com
 1. Het verbaasd mij meer dat je nog geen brief van Thuiswinkel Waarborg hebt ontvangen wegens het onterecht voeren van het keurmerk. ::) En ja dit kunnen zij zeer zeker. Je lift mee op het succes van bekende merken. Kom op man dat kun je zelf toch ook wel bedenken?
 2. Ik wil een veilinghuis beginnen op eBay. De bedoeling is om objecten te veilen vanaf een bepaalde startprijs en dat de consument uiteindelijk de eindprijs bepaald (en natuurlijk betaald ;)) Hiervoor wil ik mij inschrijven in de KvK en ga een eigen website maken waar alle veilingen op staan maar uiteindelijk vinden de daadwerkelijke veilingen plaats via eBay. Mijn site dient dus als een soort showcase. Nu vroeg ik mij af moet ik speciale vergunningen of diploma's hebben om een veilinghuis te beginnen? Mag ik mijzelf wel veilinghuis noemen als de veilingen alleen via internet plaatsvinden?
 3. Ik moet inderdaad nog veel leren. Wat is er zo vreemd aan om advies aan te nemen van je leverancier? Omdat een chinese leverancier en voornamelijk een middlemen niet het beste met je voorheeft, maar naar zijn eigen portemonnee kijkt. Nu zijn er wel uitzonderingen, maar dat is alleen als je een goede relatie hebt opgebouwd met een fabriek en iedere maand grote orders plaatst. Aangezien je voor een laag bedrag hebt geimporteerd ga ik er voor het gemak vanuit dat je met een middlemen te maken hebt. Heb je toevallig gebruik gemaakt van een escrow service? Dat verklaard de keuze voor DHL van de leverancier.
 4. - Waarom heeft niemand er iets aan? Wekelijks zijn er vragen betreft het importeren van goederen uit China. - Gewicht en de verzendkosten staan toch vermeld? - Waarom ik het met DHL laat versturen? Op advies van mijn leverancier. De volgende keer doe ik misschien anders. Op advies van je leverancier? You made my day ;D Jij moet nog veel leren. Verdiep je zelf even in de materie voordat je andere mensen voorziet van (goedbedoelde) informatie.
 5. Hallo papegaai ;) Het topictitel 'Voorbeeld koeriersdienst DHL uit China' is inderdaad beter
 6. Ik wil niet negatief doen, maar hier heeft vrijwel niemand iets aan. Het zou handiger zijn als je vermeld wat je hebt geimporteerd, het aantal stuks, gewicht en de werkelijke verzendkosten. Verzendtijd met DHL is 2 tot 5 werkdagen Verder vraag ik mij af waarom je het pakketje met DHL hebt laten versturen? Had je het op korte termijn nodig? Want er zijn talloze goedkopere opties.
 7. Ja daar heb je gelijk in Daniel. (vergeef mij ik weet niet hoe ik de dubbele punt op de E moet doen ik zit nu achter een mac) Ik zie echter veel websites die adverteren op marktplaats zoals http://qualitek.nl die de retourkosten niet vergoeden. Hier staan hun Algemene Voorwaarden: http://qualitek.nl/?page/331/Informatiepaginas.aspx Verzend- retourkosten naar onze leverancier kunnen in geen enkel geval worden teruggevorderd Zolang dit in mij Algemene Voorwaarden staat mag het wel? Nu weet ik het helemaal niet meer..
 8. Ik ga een webshop beginnen en de goederen laat ik dropshippen direct uit Hong Kong. Volgens de wetgeving heeft de klant recht op een zichttermijn van 7 werkdagen en dan mag hij/zij zonder opgaaf van reden het product terugsturen en word de gehele betaling teruggestort. retourkosten zijn voor eigen rekening. Geld dit dus ook voor dropshipping? Of het netjes is is discutabel maar is het wettelijk toegestaan om de klant het product op eigen kosten terug te sturen naar China?
 9. Is het niet mogelijk om tegen een meerprijs pakketjes verzekerd te verzenden naar Belgie? Ik heb een soortgelijke situatie meegemaakt. Aangezien ik de optie verzekerd verzenden niet had aangeboden heb ik het volledige bedrag maar teruggestort. Ook ik had het idee dat de klant de boel liep te belazeren. Het ging om een bedrag van 106 euro. Uiteindelijk heb ik het maar teruggestort om van het gezeur af te zijn. Een goede nachtrust is namelijk onbetaalbaar. Ik heb mij wel ingedekt voor in de toekomst. Ik bied de klant de mogelijkheid om producten verzekerd te laten verzenden. Mocht er dus een soortgelijk probleem ontstaan en de klant heeft niet voor verzekerd verzenden gekozen dan is dat het risico voor de klant. Ik stuur vaak producten naar Belgie. Dan zit je al gauw op een bedrag van 11,55 met TNT Post. Ik weet niet of aangetekend/verzekerd verzenden mogelijk is zou je even moeten informeren. Mijn advies is om het bedrag terug te storten en dit voorgeval als een harde leerschool te beschouwen. Het blijft natuurlijk veel geld, maar als ze al de moeite neemt om met de auto 50km naar jou toe te komen dan vrees ik dat je hier heel lang last van gaat krijgen. Dek je de volgende keer goed in is mijn advies.
 10. Ik sluit mij helemaal bij Bas aan. Er zijn vandaag de dag teveel keurmerken. Denk aan Thuiswinkel Waarborg, Digikeur, Webshop Keurmerk, Qshops en noem maar op. Ik ben zelf van mening dat je het vertrouwen van de consument wint door een mix van factoren. Met factoren denk ik o.a. aan: n.a.w. gegevens, telefoon- en faxnummer, vermelding wettelijke registraties, e.d. Wat je ook wel bij online bedrijven ziet is de plaatsing van Wie=Wie foto's, een foto van het bedrijfspand, filmpje van een rondleiding door het bedrijf, business cases, gewonnen prijzen (website van het jaar of zoiets) . Wat ook veel vertrouwen bij de kopers opwekt is het gebruik van Google Adwords advertenties. Op deze manier laat je o.a. andere zien dat je de business serieus neemt en daarin in wilt investeren.
 11. Naar mijn mening vraag je er veel te veel geld voor. Bijna alle templates zijn mij al bekend van o.a. templatemonster waar ze 90 a 190 dollar kosten. Deze template kost 1130,50 op webshopr.nl: http://www.webshopr.nl/index.php/elektronica/viggo-computer-winkel.html Dezelfde template op templatemonster: http://www.templatemonster.com/magento-themes/27050.html Voor 180usd omgerekend slechts 135,- euro Je vraagt voor je service dus wel erg veel ;-) Ik snap ook niet waarom je de template Viggo Computer Winkel noemt maar dat terzijde. Het concept is wel heel goed. Als ik die prijzen zo zie verdien je met slechts 1 opdracht per maand ook nog een lekker bedrag ;-) Persoonlijk zou ik een betere en wellicht SEO vriendelijkere domeinnaam registreren/overkopen. Een goed domeinnaam is het halve werk.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept