ithaca

Senior
  • Aantal berichten

    38
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door ithaca

  1. Al bij de bank geprobeerd? Als je 10 procent rendement zou geven op 3 weken, dan zullen er vast wel mensen zijn die dat risico willen nemen. Wel goed weten aan welke voorwaarden je dan geld leent. Even rekenen leert me dat dat om 173% (sic!) rendement per jaar zou gaan. Geef je maar 10 procent op jaarbasis, spreken we over iets van een zestig euro 'rente' per week. Persoonlijk denk ik dat het mogelijk interessanter is om leverancierskrediet te vragen of met de klant een hoge korting contante betaling af te spreken (2-2.5) procent procent bijvoorbeeld). Leg aan de juiste man uit wat zo'n korting contante betaling rendeert voor het bedrijf. 2 procent korting om bijvoorbeeld 14 dagen eerder te betalen. Dat betekent voor de klant een rendement op jaarbasis van meer dan 50 procent. Leverancierskrediet kan je ook vragen, vraag de leverancier bijvoorbeeld om 4 weken extra leverancierskrediet. Vertel hem dat je daarvoor 2 procent extra wil betalen. Vertel hem zeker dat die 4 weken extra krediet voor hem renderen à rato van 25 procent per jaar. Ik wil je wel waarschuwen, let goed op met betalingstermijnen. Niet elk bedrijf neemt die termijnen even nauw en verrassend veel bedrijven gaan door liquiditeitstekorten in faling. edit: wellicht nog een betere oplossing: kom met de klant overeen om een wisselbrief op te stellen. Binnen bepaalde voorwaarden (overdraagbare wissel en 'goed voor aval' melding door bank vd klant) kan je die innen bij de bank voor de overeengekomen betalingsdag. Je betaalt de bank dan een zeker rente om die periode tss innings- en betalingsdag te overbruggen en jij kan onmiddellijk jouw leverancier betalen.
  2. Gaat het om een nieuwe zaak in Belgie, of om een filiaal van een Nederlandse onderneming? Je kan in België vrij makkelijk een BVBA (besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid) oprichten. Kapitaal dient steeds minimaal €18550 euro te bedragen waarvan 12400 te volstorten bij 1 oprichter (zgn EVBA of Eenpersoonsbvba) of 6400 bij meerdere oprichters. EVBA is overigens niet interessant omdat de oprichter hoofdelijk aansprakelijk blijft. Beter is dan een BVBA waarbij je iemand 1 aandeel geeft. De bvba is een rechtspersoon die ook netjes vennootschapsbelasting betaalt. (in de regel 33.99 procent, tenzij de winst lager is dan 322500 euro) de BTW gebeurt ook gewoon in Belgie. Mogelijk kan de 'Unie voor zelfstandige ondernemers' je goed op weg helpen. www.unizo.be
  3. Nee, dat hoeft niet, het zijn het niet de merken, maar de verdelers die je moet schrijven. Behoorlijk wat verdelers doen meerdere merken en soms zitten meerdere merken gewoon onder 1 groep. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Pure Fishing (oa Shakespeare, Abu, Penn, Berkley en JRC) Een Nederlandse verdeler is bijvoorbeeld M&M, die heeft Cralusso, Zammataro, Timm's en Stonfo. Het principe van inkopen gaat als volgt. Aan het begin vat het seizoen ga je langs bij de verdelers of in de showrooms van de grotere merken. Daar kan je inkopen, de factuur wordt opgemaakt, de goederen geleverd en jij dient asap te betalen. Hoe hoger het bestelbedrag, des te meer korting je verkrijgt. Reken en tel vooral in de showrooms, want voor je het weet zit je een paar duizend euro boven je budget. Je zal dus zelf een voorraad moeten aanhouden maar het is wel zo dat je gedurende het jaar natuurlijk gewoon kan bijbestellen. Zo hoef je in principe hele dure stukken niet per se op voorraad te hebben om ze te kunnen verkopen. Als je ooit contact zou willen opnemen met Colmic of Sensas kan ik je wel op wel de nodige gegevens geven. Ik wil je ook waarschuwen dat het hebben van een hengelsportzaak heel veel tijd vraagt als je het goed wil doen. goed Aas vraagt behoorlijk wat tijd maar zorgt wel voor de wekelijkse stroom naar een winkel. Voor een verse, zelfgemaakte caster ('verpopte made') is men bereid een behoorlijk eind te rijden maar het maken daarvan is een kunst op zich en vraagt behoorlijk wat werk. Ik weet natuurlijk niet in hoeverre je vertrouwd bent met de hengelsport en ook het wedstrijdcircuit maar ook goed advies is van erg groot belang. Akkoord dat je het risico spreidt, maar voor zover ik op de hoogte ben liggen de marges wel behoorlijk uiteen (ten voordele van de kleine hengelsportmaterialen) Daarbij denk ik niet dat je met 'wat vissspullen erbij te verkopen' een beeld kan krijgen van een potentieel cliënteel omdat klanten uit het wedstrijdcircuit zo'n zaak gewoon links laten liggen. Is het echter zo dat Figo zelf geen die-hard visser is, dan is een dierenspeciaalzaak een goede optie omdat een goede voeling met het wereldje echt essentieel is. Wie geen visser is kan volgens mij onmogelijk inschatten in welke producten hengelaars geïnteresseerd zijn.
  4. Misschien zijn er HL'ers die er wel eens naar willen kijken. Ik ben best bereid om mijn mening te geven. Als je liever zelf kritischer wil evalueren, denk dan eens aan het volgende (willekeurige lijst, niet allen even belangrijk maar wel verifieerbaar op een jpeg) : -Lettertype: Schreefloze (Fr: Sans-serif) lettertypes en geen te kleine x-hoogte verhogen de leesbaarheid. Verdana en Tahoma zijn erg goed leesbaar op pc-schermen. Die laatste is wel afschuwelijk in het vet. -Lettergrootte: Is die standaard groot genoeg? (kan ik die vlot vergroten? Vergroot de navigatie mee? Dan zal je meteen ook de nadelen van tekst in afbeeldingen zien) Onderschat zeker het aantal klanten met verminderd zicht niet. -Contrast: Is er overal voldoende contrast? Zowat elke grijsschakering wordt moeilijk leesbaar in minder ideale omstandigheden (laptop + zon ), Verlaag het contrast van een jpeg van je shop eens, en je ziet wat er het eerst onzichtbaar wordt. -Navigatie: * Hangt erg af van wat voor en hoeveel producten er zullen verkocht worden, maar naast de standaardcategorieën werkt sorteren op kenmerk soms erg goed en snel * In zowat alle heatmaps die ik als gezien heb komt navigatie helemaal bovenaan de pagina er heel slecht uit. Bijna intuïtief lijkt men niet boven de banner/logo te zoeken. *Navigatie moet ook duidelijk maken waar de klant is en waar de klant was. Ook bij het afronden van de bestelling is dit erg belangrijk. -Wat klanten graag snel vinden zijn contactgegevens en verzendkosten. Een prominente plaats voor beiden vind ik persoonlijk erg belangrijk. Niet te zien op een jpeg maar erg belangrijk is om de 'koopprocedure' zo kort mogelijk te houden. Vraag alleen om echt essentiële informatie: naam, voornaam, adres (ev: leveringsadres) en e-mailadres. Om een account aan te maken kan daar nog een wachtwoord bij, maar dan is het maximum ongeveer bereikt. Bekijk ook de shop eens op zoveel mogelijk verschillende schermformaten. Soms komt het voor dat bij een bepaalde schermgrootte essentiële elementen net onder het eerste beeld vallen. Dit merk je soms bij formulieren waarbij je nog een halve scroll nodig hebt om bij de 'verzend'-knop te komen. Het spreekt voor zich dat een analyse van waar je bezoekers stranden heel erg nuttig kan zijn. oa google analytics kan dat. Wees wel erg voorzichtig om conclusies te trekken. Als heel wat bezoekers stranden net voor de afrekening kan dat ook gewoon zijn omdat ze de verzendkosten alleen daar kunnen vinden en niet dat er een hele grote usabilityfout in je bestelprocedure zit.
  5. ithaca

    10.000

    Naam: Joost Rietveld Berichten: 10002 Ik vrees alleen dat die 20 000 berichten er aan dit tempo niet komen. Uiteraard ook mijn felicitaties. In die 10002 berichten staat heel wat nuttigs te lezen.
  6. Leuke analyse. Wat je omschrijft is inderdaad een bedreiging voor de Euro. Maar de euro is niet de schuld van de schuldencrisis in die landen. Devaluatie is een goed principe om de economie terug wat op gang te trekken, maar het maakt de werkelijke schuld er niet minder op. En euro of niet, er zijn omtrent devaluatie hele sterke regels, die worden gecontroleerd door het IMF. Devaluatie is dus niet de magische oplossing van de problemen. Transfereconomie? Er wordt momenteel hulp geboden. Komt dat geld van de burger? Nee. Wat de ECB momenteel doet gebeurt met geld dat ze ophalen op de markt. De steun aan Griekenland ontlenen de sterke landen, ze doen er een procent winst bovenop en lenen het aan Griekenland. Daarbij stellen ze de eis dat hun lening niet achtergesteld is. Echt slechter zal men er dus niet van worden denk ik. De transfereconomie kan er volgens mij alleen komen als de Europese unie nog meer geld gaat halen bij de deelnemende landen. Blijft natuurlijk nog de kwestie dat Griekenland niet in de Euro past (helemaal met je eens). Maar die keuze is genomen, de fouten gemaakt en Frankrijk is momenteel nog te links stemmend om de Grieken buiten te kunnen zetten. Het is nu Griekenland dat zal moeten plooien, en niet alle andere eurolanden. Als griekse ambtenaren een maandelijkse premie kregen als ze op tijd op hun werk aankwamen, dan weet je dat die mentaliteit verschilt van de competitieve ingesteldheid in de meeste oude eurolanden.
  7. @Wouter hol, waarom zo weinig mogelijk korting geven? Verzend en betaalkosten aanrekenen lijkt me nooit positief voor de consument maar bij dergelijke bedragen wel noodzakelijk. Ik zou ze ook in de verzendkosten opnemen. Belangrijk is dat je positieve communicatie in acht houdt. Beter 'krijg 1 euro korting bij gebruik van overschrijving' dan 'betaal 1 euro als u wil betalen via ideal'. Ook al is de totaalprijs dezelfde, het gevoel bij de klant kan helemaal anders zijn. Verder is het misschien interessant om uit te kijken naar een goedkopere ideal en- als dat past- aan te moedigen tot het bestellen van grotere hoeveelheden/bedragen 'Gratis verzenden vanaf XX euro'
  8. Argumentatie? Is er wel een economische crisis? Het goede nieuws is dat de media vooralsnog niet bericht over 'de nieuwe crisis', maar over 'grote verliezen op de beurs'. Men lijkt massaal te vluchten naar ''veilige havens'' als Goud en Zwitserse Frank. Daar zit voor mij dan ook het verborgen gevaar. De Zwitserse economie is niet zo onafhankelijk van het buitenland als de politiek. Als men goud en CHF blijft overwaarderen, dan komt de zeepbel steeds meer onder spanning. Deze nacht toch maar even naar de opening van de nikkei gekeken en die dook het eerste half uur onmiddelijk 4 procent in het rood, maar herstelde uiteindelijk tot net onder de 9000 punten. Europese beurzen startten goed maar tussen 9.30 en 10.30 zag het er héél slecht uit. Sindsdien lijkt de trend stijgend en hersteldag voor de aandelen die gisteren klappen kregen. Het is allemaal zo volatiel dat er weinig over te zeggen valt. @Paulgo: Wat ik mij afvraag of de aanpak die je beschrijft wel typisch is voor een crisissituatie en niet een goede manier om steeds de kosten te drukken. Of is lijdt de doorsnee ondernemer aan dezelfde ziekte als zowat elke regering, meer uitgeven als het goed gaat, en keihard op de rem gaan staan als de verkoop terugloopt?
  9. Refresh doet wonderen. Ziet er allemaal netjes uit nu. FF 5 en wi 7 trouwens :-)
  10. (topic is wel wat gedateerd) Hangt wat af van de formule die je onderhandelt en hoeveel onderhandelingsmacht je hebt (bijna geen in dit geval lijkt me). Bij fmcg is het (in België, maar ik ga ervan uit dat dat in NL vergelijkbaar is)gebruikelijk dat de warenhuizen een betaaltermijn van bv 2 maand einde maand hanteren. Als de verkoop wat loopt dan hebben ze jouw producten al verkocht voor je wordt betaald. Dit kan dus op termijn liquiditeitsproblemen opleveren.
  11. lijkt me een neologisme. Wellicht is 'onderhoudsgemak' een betere optie. Bij rubriek diensten zou ik in plaats van een 'dode' png gaan voor iets dat triggert.(Ik val in herhaling.) Er hoeft geen regenboog te verschijnen maar een eenvoudig lijntje (in css) kan al een hoop doen.
  12. Je begrijpt helemaal wat ik bedoel. De reden waarom ik het aanhaalde was omdat ik weet dat die regels behoorlijk strikt zijn. Een sluitend antwoord kan ik je helaas niet geven. Ik ben immers noch Nederlander noch jurist. Wikipedia stelt het volgende: Organisaties die persoonsgegevens verwerken hebben bepaalde plichten. Zo mogen persoonsgegevens, kort gezegd, verzameld en verder verwerkt worden, mits daarvoor welbepaalde en uitdrukkelijk omschreven doelen zijn en deze doelen gerechtvaardigd zijn door bijvoorbeeld toestemming van de betrokken burger. Ook moeten zij - uitzonderingsgevallen daargelaten - de burger laten weten wat zij met zijn gegevens (gaan) doen. http://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_bescherming_persoonsgegevens Je vindt er ook links naar de volledige wet en het college ter bescherming van de persoonsgegevens. (Met wat geluk leest een specialist ter zake de komende dagen dit topic)
  13. Frans, in bescheidenheid toont zich de meester. ;) under promise, over perform is meestal een beproefd concept voor een beginnend bedrijfje.
  14. Leuk initiatief! Tweemaal na elkaar de eigen woorden weerleggen, komt bij mij nogal 'hard geprobeerd over' en lijkt me te vermijden. Ik zou overigens ook gaan voor aantrekt in plaats van trekt. (Hoewel beiden kunnen, hoor.) Is het de bedoeling dat jullie met de gegevens die jullie binnenkrijgen iets gaan doen? Elke deelnemers lijkt mij immers een potentiële klant. Als jullie dat van plan zijn, dan zou ik zeker zorgen dat alles in regel is met de wet bescherming persoonsgegevens. Qua vormgeving mis ik misschien alleen een trigger als ik over de knop 'versturen' beweeg. Ps: is er een specifieke reden waarom er nog keywords worden gebruikt in de broncode?
  15. Dit is heel gevaarlijk, doen wat je opdrachtgevers willen. Als er 1 iets is wat je duidelijk moet communiceren is dat je nooit een website maakt voor je opdrachtgevers, maar altijd voor diens klanten. Alleen daarom is het ook niet belangrijk dat jij van mening bent dat je website een 'design gevoel' uitstraalt. DE belangrijke vragen die jij je moet stellen zijn 'Hoe komt dit design over bij potentiele opdrachtgevers', 'Hoe willen potentiele opdrachtgevers dat mijn website eruit ziet',... Dat is zowat het fundament van usability en die kennis is ook een pak geld waard. Heel wat leuke informatie staat trouwens op http://www.usability-vlaanderen.com/ Ik wil je ook de raad geven om in zee te gaan met een copywriter en de teksten niet zelf te gaan schrijven. Laatste raad: de tijd dat websites alleen gingen over het intypen van wat code en maken van een design zijn mijns inziens duidelijk voorbij. Zoiets kan nog voor de bakker en de slager, maar zal voor de meeste MKB's zal dat al niet meer volstaan. Het is dus belangrijk je duidelijk inde markt te profileren.
  16. Duidelijk antwoord, dank je. Je hebt helemaal gelijk dat er aan speculatie een zwart kantje zit. Maar wat tegelijk moet vermeden worden is dat 'het kind met het badwater wordt weggegooid'. Geldhandel afschaffen vind ik te drastisch omdat er dan ook waardevolle, stabiliserende principes verloren gaan. Aankoop/verkoop op termijn van valuta (long & short) is zeker stabiliserend, maar de markt waarop er verhandeld wordt, FOREX, is te weinig gereglementeerd. Zeker als je weet dat FOREX een van de grootste financiele markten is. Om het flitskapitaal (letterlijk gigantische kapitalen die van her naar der worden geflitst, daarom dat FOREX ook zo'n gigantische omzet maakt) tegen te gaan, is reeds een goed principe bedacht. De Tobin taks, ten bedrage van enkele honderden van een procent, kan flitskapitaal al veel minder interessant maken. België moet zowat het enige land zijn die al zoiets in zijn wetgeving heeft staan. Maar zolang andere landen niet volgen, blijft het een holle wet. Het ligt internationaal nogal moeilijk, omdat het land dat niet mee doet aan de taks, enorme voordelen kan boeken. (Ps, flitskaptiaal is eigenlijk geen speculatie) Er bestaat trouwens een erg goede reportage over de snelheid van het geld. Money & speed, inside the black box. Tegenlicht Versie (NL) Panorama (Belgisch duidings/reportageprogramma) heeft een Belgische versie gemaakt. Als je nog niet bang was, ben je dat nu vast wel. ;)
  17. Wat is wijsheid? Ik denk dat je jouw vraag vooral aan jezelf moet stellen. Wil je een generalist worden (kennis over veel domeinen) of een specialist (veel kennis over beperkt aantal domeinen). Een combinatie,... Zie je jezelf op termijn je bedrijf 'managen'; projecten begeleiden en beheren, veeleer dan jezelf nog met de praktische kant bezig te houden? Ik wil overigens nog eens opmerken dat je zelf tweemaal aanstuurt op 'met 1 onderdeel beginnen'. Goed dat je het navraagt, maar intuïtie is vaak goud waard.
  18. Adlasko, je hebt me niet goed begrepen. Ik heb nooit gesteld dat jouw visie op wetenschap verkeerd is. Ik heb echter wel gesteld dat op grond van wat je schreef, ik van mening ben dat je visie op wat wetenschappelijk is, verkeerd is. Iets hoeft niet waargenomen of ervaren worden, om waar (wetenschappelijk) te zijn. Je stelt "Hij stapte niet in een machine en bewees dat dit in de praktijk daadwerkelijk zo was." Een empirische waarneming is noch een voldoende, noch een noodzakelijke voorwaarde voor wetenschappelijkheid. Mijn voorbeeld van de stok en het water, is enkel en alleen een vereenvoudigd voorbeeld daarvan, en geen mening over de intelligentie van de gemiddelde mens (zoals jij het countert). Wat vastgesteld is, wordt binnen de wetenschap idd steeds gebruikt als uitgangspunt voor verder onderzoek. Daar is helemaal niets verkeerd mee want de wetenschapper zal steeds voor falsificatie vatbare informatie gebruiken. Elke appel die naar beneden valt, is een test (falsificatie) op Newton's theorie. Wat geheel niet falsifieerbaar is, komt niet in aanmerking om wetenschappelijk te zijn. (Denk aan 'Er bestaat een God',...) Alle eenheden zullen blijven bestaan, en een kg zal nog steeds een kg zijn, een meter een meter, enzovoort. Hoe snel de aarde draait, doet daarbij echt niets ter zake. PJ, ik heb het gevoel dat we in dezelfde lijn liggen, maar wat bedoel je precies met 'de virtuele status van Geld'. Ik begrijp overigens niet goed waarom je de geldhandel stil zou willen leggen. Ik denk niet dat zoiets mogelijk is, laat staan wenselijk.
  19. Hoewel sommige reacties alweer een maand oud zijn, toch even reageren. @Brood Einstein was een genie, maar wat toch heel vaak wordt vergeten is dat hij zonder zijn vriend & wiskundige Grossmann nooit tot de algemenen relativiteitstheorie was gekomen. Einstein had wel het idee maar niet de wiskundige intelligentie (kennis) om dat naar behoren te staven en zo verder te kunnen bouwen aan zijn theorie.Nochtans kennen weinigen Grossmann. Dat mensen in de financiele sector zoveel geld verdienen komt gewoon omdat ze hun bedrijf zo rijk maken. Stel nu eens dat iemand van jouw salesteam instaat voor 1 miljoen omzet. Hij krijgt daarvoor bijvoorbeeld 60 000 euro bruto jaarloon. In een tweede voorbeeld stel je je voor dat je iemand hebt die 10 miljoen van je omzet verzorgt in een branche waar de omzet bijna gelijkstaat met de winst voor belasting, exclusief loonkost. Vind je het dan irrationeel dat de desbetreffende man (econoom) 600 000 euro bruto jaarloon krijgt? Ik denk het niet, meer nog, je zou die man misschien nog een hoger loon geven omdat je weet dat als hij weg gaat, hij bij de concurrentie net hetzelfde kan doen met zijn vaardigheden. Dergelijke redenering getuigt volgens mijn van een verkeerde visie van wat wetenschappelijk is. Zuiver berusten op ervaringen lijkt mij nogal fout. Vele Emperistische filosofen hebben het reeds geprobeerd. Als ik een stok in het water steek, dan is mijn menselijke ervaring dat die stok gebroken is door het water. Dat is geen Selffulfilling prophecy, maar gewoon gezichtsbedrog. Je zal mij niet horen beweren dat het werk van Einstein en Grossmann volledig correct is, maar het lijkt me op zijn minst waardevol genoeg om diegenen die inzicht hebben in de materie (happy few) toe te laten erop verder te bouwen en misschien wel op fouten in het systeem te stuiten. Wetenschappelijkheid geldt pas wanneer er voortdurend wordt nagegaan of iets wel correct is (zgn falsificatie). De tijd dat de bisschop niet door de sterrenkijker wou kijken 'om zijn geloof niet te verliezen', zijn we al lang voorbij. Ook dit is niet helemaal correct. Ten eerst worden er niet zoveel winsten geboekt op speculatie via valuta. Op de wisselbeurzen valt niet alleen winst te rapen, maar worden ook behoorlijke verliezen geslikt. Verder is het natuurlijk zo dat dat je de wisselkoersen niet onafhankelijk mag zien van de wat jij kopers en verkoper noemt. Als de Amerikaanse koper goederen koop van de Nederlandse verkoper, dan gebeurt dat via de wisselmarkt. Als uw pensioenfonds inziet dat Amerikaanse staatsobligaties misschien interessanter zijn dan Duitse, dan heeft dat ook zijn effect op de wisselmarkt (Euro's moeten immers worden ingewisseld tegen dollars) . Wat zich binnen de wisselkoersen afspeelt is dus heel vaak een secundaire weergave van handel tussen twee valuta's. Het leeuwendeel van de winsten binnen de financiele bedrijven wordt gemaakt op obligaties, dewelke essentieel zijn voor een goed en gezond investeringsklimaat en aandelen. Geen van beiden maakt 'kosten' voor koper/verkoper, meer nog, beiden zijn essentieel voor het goed en efficient functioneren van de handel tussen koper en verkoper. Een meerwaarde op aandelen kan bijvoorbeeld het resultaat zijn van een hogere boekwaarde (per aandeel) dan voorheen. Een meerwaarde op aandelen kan ook het resultaat zijn van het uitzicht op een mooi en stabiel dividend,... Wat velen vergeten mbt speculatie is dat er altijd een superwinst is, maar ook een superverlies bij iemand, en dat is nooit het bedrijf waartegen er gespeculeerd wordt. Zijn er dan geen nadelen aan speculatie? Natuurlijk wel, het bedrijf waartegen gespeculeerd wordt, kan moeilijkheden hebben om nog geld op te halen, wat de verdere financiering van het bedrijf in gevaar brengt. De vormt van speculatie die echt slecht is, is diegene waarbij de speculant geen belang heeft. Het is ook die die men zou willen verbieden in de toekomst. Stel aandeel A, en financieel product B, dewelke de houder van financieel product B indekt tegen heel sterke koersdalingen van het aandeel A. Wie aandeel A heeft, kan zich dus door het financieel product B aan te schaffen verzekeren tegen een bepaalde prijs (in verzekeringstermen: de polis). Diegene die financieel product B uitschrijft (de verzekeraar), rekent erop dat er geen koersdaling van aandeel A zal plaatsvinden. De verzekeraar speculeert met andere woorden, maar dit alles heeft een zeer stabiliserende functie! Stel nu echter eens dat er iemand alleen financieel product B koopt, en geen aandelen heeft. Dan heeft hij er eigenlijk alle belang bij dat er een koersdaling plaatsvindt, en dat het slecht gaat met een bedrijf. Het spreekt voor zich dat dergelijk gedrag destabiliserend werkt en moreel verwerpelijk is. Daarom staat men ook op het punt om dat te verbieden. De Gulden zou Nederland hebben meegetrokken in de crisis waar België zou beland zijn (Fortis & hoge staatsschuld). Er geldde voor de Euro immers een systeem van vastgebonden wisselkoersen tussen beide landen. Die zou na verloop van tijd evenwel onhoudbaar zijn. Resultaat zou een hele sterke Gulden zijn tov een hele zwakke Belgische Frank. Aankoop van Belgen in Nederland zou ongelofelijk duur worden en dus heel zeldzaam worden. Voor Nederlanders zou aankoop in België uitzonderlijk aantrekkelijk zijn. Waardoor de economie in Nederland een behoorlijke deuk zou krijgen. Belangrijker is misschien nog wel dat de Haven van Antwerpen goedkoper en interessanter zou worden dan die van Rotterdam.
  20. Ik denk niet dat het probleem zich situeert rond te prijs, maar TwaBla raakt onrechtstreeks een pijnlijk punt aan: de communicatie is volgens mij verkeerd. 1.You never get a second chance to make a first impression Eerlijk: toen ik op de website belandde, kwam die over alsof die al heel wat jaartjes online stond. De kleurencombinaties en de header zijn wellicht de schuldige. De leesbaarheid van de header is niet helemaal ok; zeker de onderste zes woorden. Wat betreft de kleuren zie ik: lichtroze, licht paars, donker paars, fel blauw, donker blauw, en misschien zie ik er dan wel nog eentje over het hoofd. Tracht het kleurgebruik eenvoudig te houden, kies twee kleurtjes en gebruik die overal. Als het even kan dan geen licht roze want dat komt om de een of andere reden amateuristisch over. 2. Hoe betaal ik, en wat zijn de leveringskosten Twee pertinente vragen waar een bezoeker zo snel mogelijk antwoord op wil. Leveringskosten kent de bezoeker onmiddellijk (maar beter geen CAPS gebruiken), dat betalen lijkt mij een zeer groot struikelblok. Ofwel ben ik verplicht om mijn te registreren, ofwel moet ik gaan mailen, beide lijken mij even omslachtig. ideal zou ideaal zijn, maar gezien de prijzen en de omzet een te grote kost. Naam, adres en email moeten volstaan om een bestelling te plaatsen, noodzakelijke gegevens om te betalen worden idealiter onmiddellijk verstrekt. 3. Vindt wat je (niet) zoekt. Wat bieden jullie aan? Heel veel verschillende dingen lijkt me. De linker linkkolom komt dan ook zeer chaotisch en onoverzichtelijk over. Misschien is het een goed idee om zeker de subcategorieën standaard gesloten te laten, zodat de lijst wat beperkter wordt en waar mogelijk enkele rubrieken samen te voegen. 4. Info allerhande Ook hier kunnen volgens mij enkele rubrieken samengevoegd worden. Voorwaarden moeten zeker een nagekeken worden, want niet alles lijkt mij juridisch correct. Er staat een goede video op dit forum onder de rubriek 'video' mbt de wetgeving online verkopen. Daarvan wordt je wellicht heel wat wijzer. 5. Wat doet de concurrentie Hebben jullie weet van webshops die iets gelijkaardig doen, en hun omzet online? Edit:: link topic
  21. Kostenleider is een harde business! De vraag die Jeroen Bakker stelt is dan ook een hele belangrijke. Als je kostenleider wil zijn, moet je immers een behoorlijk klantenbestand kunnen opbouwen, anders wordt je volgens mij gegarandeerd kostenlijder. Ik denk ook aan het feit dat je je zo in ruimte van de 'gratis' websites gooit. Waarin verschilt jouw website, van een zelfgemaakte website, gemaakt op basis van een gratis en standaard wordpress design? Welke meerwaarde kan jij daar creëren? Het idee achter jouw plan lijkt me echter zeer correct. Simpel en duidelijk, want ik deel de ergernis dat sommige websites hun home volstoppen met links en info allerhande, wat het geheel druk en onoverzichtelijk maakt. Hoe wil je de factor 'goed' benadrukken bij een lagekostenwebsite? De allerbeste service bieden, lijkt me niet haalbaar gezien de lage prijs van de website. Hoe ver gaan jouw designkwaliteiten trouwens? Richt je je louter op het design, of komt daar ook nog kennis van Seo en copywriting bij? Dat vind ik trouwens vaak de Achillespees van een website. Vaak ziet een website er fantastisch uit, maar is het duidelijk dat er geen aandacht is besteed aan de tekst zelf. Een goede tekst op een website is goud waard. Websites zijn in dat opzicht net hetzelfde als vrouwen. Uiteraard is het uiterlijk belangrijk, maar uiteindelijk is het de inhoud die het er toe doet. Als jij een fantastisch inhoud kan creëren die bij de klant past, dan mag het design best standaard zijn, niet iedereen verkiest immers een topmodel.
  22. Xiaodi, je trekt alles nogal op flessen denk ik. Wat dacht je van heht 'de vervuiler betaald' principe? Dat is toch al lange tijd doorgevoerd dacht ik. Verder denk ik aan kyotoprotocollen, eenzijdige verbintenissen uit de chemiesector,... Uiteraard is er nog werk aan de winkel, maar ik vraag me af of valuta daar een meerwaarde in kunnen betekenen. Schade aan de mens? Wat dacht je van een felle opleving van het hele HR gebeuren. Er is aan de plaats van de mens als productiefactor de laatste 20 jaar hard gewerkt. Wat je zet over malaria lijkt mij ook een drogredenering. Er zijn heel wat Aziatische landen waar genoeg kapitaal (zowel menselijk als financieel) zit om te ontwikkelen, we hebben het alleen nog niet gevonden. Aids hebben we ook nog niet uitgedokterd. Nochtans komt het in de westerse wereld ook frequent voor.
  23. Ik moet Xiaodi bijtreden, wat je schrijft komt warrig over. We begrijpen de kern niet, en we willen wel, daar gaat het om. Er is ook een verschil tussen onduidelijkheid en abstractie (waar ik trouwens weinig problemen mee heb) Over welke economen heb je het hier? (Neo)keynesiaanse of (neo)klassieken? Ik wil je trouwens graag corrigeren. Het is een feit dat de economen 9 van de voorbije drie wereldcrisissen hebben voorspeld! Wat de laatste crisis betreft, die heeft trouwens niets te maken met wisselkoersen en eenheden. Aan de bron ligt een verkeerd Macro-economisch beleid van de schuldenmaatschappij die de VS is. Verder ook een versoepeling van bankwetgeving, de creatie van heel vage financiële producten en het 'too big to fail'-syndroom. Het hele verhaal van de crisis verdient eigenlijk een column op zich. Is dat niet iets wat wordt omschreven als externe (extrapretiale) effecten? Heb je het over zaken zoals milieueffecten zoals Pigou die introduceerde? Of denk ik helemaal de verkeerde kant op?
  24. Ik lees 'Graag wat meet uren werken, maar niet mogelijk', 'tot nu toe altijd leuke hollandse meiden' alsook dat je vrij weinig een oproepkracht nodig hebt. Ik denk dat het dan loont om op zoek te gaan naar een oproepkracht die de regels strikt naleeft. Voldoet iemand aan jouw wensen, zet je deze steeds bovenaan op jouw lijst. Op die manier orden je een lijst. Je mag dat best ook communiceren naar jouw 'meiden'. Na verloop van tijd zal je wel iemand vinden die geschikt is, en dan is het vaak een kwestie van die te kunnen houden. Ohja, misschien kan het ook helpen als je op de afgesproken werkdag, 's ochtends een sms stuurt met een herinnering aan het feit dat de persoon verwacht wordt. Op die manier sluit je het 'vergeten' uit en kan je als ze echt ziek zijn, nog op zoek gaan naar een andere kracht. Als zij een dubbele afspraak hebben, zit de kans er dan nog in dat ze die afzeggen en alsnog komen werken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.