Jump to content

CJN

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Via google zoek ik n

Company info

 • Location
  Nederland
 • Branch
  Juridisch
 • Branch 2
  ICT/ telecom

Vision

 • I'm looking for people who
  op zoek zijn naar professionele hulp of mensen die willen sparren over zakelijke situaties.
 • My opinion about entrepeneurship
  Ondernemen is risico's nemen. Als het goed gaat betaald zich dat dubbel en dwars uit.
  Je moet echter niet gaan ondernemen voor het geld, als het niet lukt met passie is het verstandiger om een goed betaalde baan te zoeken.
 • My opinion about innovation
  Zonder innovatie is er geen vooruitgang. Een bedrijf zal altijd moeten blijven innoveren anders is het ten dode opgeschreven.
 1. Helaas spreek ik uit ervaring, wij hebben duidelijke fake facturen ontvangen. Toen we aangifte wilden gaan doen zij de politie dat ze daar niets mee konden... Helaas heb je dan al wel een aantal uren op het politiebureau doorgebracht..
 2. Hoi Odeon, Zo ingewikkeld is dat niet alshet gaat over de mogelijkheden, heel Europa ligt voor jullie open. Voor de belastingvoordelen is overleg met een goede accountant belangrijk. Dat kan namelijk ook per product schelen. Voor het gemak zou ik in eerste instantie voor een voor jullie zo lokaal mogeljik land. Omdat je anders moet reizen om officiele zaken te regelen. Even ter illustratie over mogelijkheden, op dit moment ben ik aandeelhouder en bestuurder van meerdere Bv's en in Polen ben ik ook bestuurder van diverse Bv's (SpZOO). ALs er officiele zaken geregeld moeten worden moet ik vaak in het land van vestiging zijn. Vooal als bestuurder. groeten en succes!
 3. Als je maar een of twee producten in de buurt (je kennissenkring of familie) kunt verkopen zou je kunnen overwegen er een paar (bijna) zonder marge te doen en daarover afspraken te maken. - Dan komt het treintje misschien op gang, zij worden geholpen want goedkoper als zo kunnen ze het niet krijgen. - Jij doet direct ervaring op en weet voor de toekomst ook hoe je de volgende producten afgeleverd moet krijgen. - Je wordt direct een interessante gesprekspartner voor de leverancier want je hebt al wat laten zien, misschien kan je daardoor een importeurschap afspreken (zo een groot mogelijke regio, met een bepaalde termijn en target). Met die eerste kopers spreek je dan af dat zij als wederdienst het product willen showen of meegeven indien niet gebruikt.. succes ermee
 4. Dat hangt er van af; Als je factureert vanuit een BV of een andere entiteit zou het wel kunnen dan heb je volgens mij gewoon met twee rechtspersonen te maken. Alhoewel ik geen accountant ben maar meer een prakticus. Met een ingehuurde kracht is er net zo goed een gezagsverhouding als met een dienstbetrekking, afscheid nemen is zelfs veel gemakkelijker. De grote vraag is vooral of jouw werkgever dat we ziet zitten.
 5. Ik heb dit gezien en meegemaakt in Spanje..Als de investeringen niet te gek zijn moet het mogelijk zijn om dit uit te rollen. Een directe benadering van schoonheidssalons etc. zal waarschijnlijk het beste werken. Waarschijnlijk weet ik wel iemand in het westen van het land die het zou willen proberen.. contact me maar rechtstreeks..
 6. Als het echt zo een goede kans is en je hebt genoeg om het te betalen ook al is het in je holding, dan kan je nu snel schakelen en het overnemen. In eerste instantie gaan voor optie 3. Daarna kan je altijd een banklening in de BV trekken voor zoveel als je dat kunt krijgen en wilt en onder goede voorwaarden want het hoeft niet direct.. Vergeet niet dat je ook van je eigen geld de rente moet tellen.
 7. Sorry, maar wat mocht niet? Flyeren en minder afspraken plannen? Misschien moet je gaan kijken wat voor contract je hebt en dreigen met opzeggen als dat niet lukt zou je ook kunnen vertellen dat de situatie je zo 'ziek' maakt dat je moeilijk door kunt werken... Het park moet wel begrijpen dat er een gezamenlijk probleem is....
 8. Probeer de voorraad te verkopen als partij.. Dan moet je het afboeken naar de opbrengst. Wat is het voor voorraad? Misschien zijn er ook wel partijen die dit kunnen/ willen verkopen in hun winkel voor een percentage. Laat me even weten wat voor product het is dan kan ik je eventueel doorverwijzen.
 9. Als je inkoopt in buitenland is dat exclusief BTW, je zal echter wel BTW af moeten dragen over je verkoop. De marge klinkt niet als heel hoog, maar wat je er voor moet doen is dan ook van belang. Als je een showroom moet aanhouden of er constant voor op de weg moet zitten mag die wel omhoog,of je moet er natuurlijk met gemak 10 per week van kunnen verkopen.. Wie doet het vervoer en de import als het van buiten Europa is? Aan de hand van wat er van jou verwacht wordt, zal de marge aangepast moeten worden. Waarom denk je dat het product interessant is? Hebben meerdere mensen dat bij je aangegeven, of heb je verstandvan de bouw? Als het echt zo een interessant product is moet je afspreken dat je eerst verkoop kan doen met gebruik van een sample of zoiets, zo een bedrijf is er ook bij gebaat dat jij voor hun gaat verkopen. succes ermee
 10. Dat van die flyers voor de ingang is een erg goed advies. Daarmee moet je de omzet omhoog kunnen krijgen. Daarnaast zou ik met het park een afspraak maken waarbij je een maximale afdracht aan huur afspreekt zodat je een potje op kan bouwen voor de moeilijkere tijden. Daarnaast heeft het dan ook zin om een zzp-er in te huren. Als het niet lukt om de huur af te toppen is de de eerste besparing is dat personeelslid, geef aan dat men geen 2 personen mag inplannen of anders dat ze maximaal 10% van de omzet pakken bij een dubbele afspraak. Als je iets meer mensen krijgt kan je de prijzen ook 10% verhogen, de mensen die willen komen laten het echt niet zitten op 5 euro, iedereen is op vakantie.. succes ermee!
 11. Beste Jajo, Even door je ondernemingsplan heengegaan. Ook ik vind het zeer mager... Als je even rondkijkt zijn er genoeg tools om een goed plan te maken. Zoals deze bijvoorbeeld; http://www.rabobank.nl/bedrijven/speciaal_voor/starters/stappenplan_ondernemers/ondernemingsplan Dan moet je er voor zorgen dat het klopt qua Nederlands en je moet zeer consequent zijn. Op welke doelgroep/ markt en met welke producten doe je dat. Als eenpitter moet je niet denken dat je goedkoper in kan kopen dan de Jumbo! Als zij bierpakketten gaan verkopen vragen zijn waarschijnlijk hetzelfde als jouw beste inkoopsprijs! Het belangrijkste; Je kan nog zo een mooi plan hebben, de basis klopt niet. Je hebt geen opleiding als sommelier of slijter maar je denkt wel dat je kracht is dat je product kennis hebt. De aangevoerde opstartkosten zijn zeer laag,heb je nagedacht over je salaris de eerste 3 a 4 maanden? Kosten voor adverteren? Waarom zijn je andere zaken niet succesvol geweest of heb je die goed verkocht? Als het tweede van toepassing is kan je dat gebruiken om jezelf te promoten. Met deze informatie lijkt het er op dat je vooral moeite hebt met het werken voor een werkgever en dat je daarom ondernemer bent. Het lijkt er op dat de bank heeft aangegeven dat ze het plan te mager vinden om correct tegen je te blijven... Succes ermee
 12. Beste MMint, Als het gaat om een gewone lening met lagere rente zal een particulier of een vermogend bedrijf niet gauw interessant zijn. Je zou zo een particuliere partij kunnen laten participeren, dat is goedkoop als je niets of weinig verdiend.. Het grote voordeel is vooral dat zo iemand/ bedrijf anders naar de business kijkt en dus in sommige geval makkelijker benaderbaar en in ieder geval sneller beslist dan een bank. succes ermee
 13. Uiteraard is de informatie zeer beperkt dus moeten we het ook breed aanvliegen; 1 - Zijn er nog activiteiten? 2. - is er nog een verdienmodel? Dwz zijn er meer opbrengsten dan kosten als er producten verkocht worden. 3 - Zijn er nog actieve klanten? Als deze 3 vragen met een Ja beantwoord kunnen worden, dan is er ergens nog hoop; 4 wat zijn nu de uitstaande schulden 5 Wat zijn de (WERKELIJK) te verwachten inkomsten 6 Hoeveel tijd is er voordat iemand anders het faillisement aanvraagt. Naar aanleiding van de laatste 3 antwoorden moet er een plan opgesteld worden, de basis moet altijd zijn dat de onderneming na uitvoering een voldoende positieve kasstroom heeft. Operaties altijd stroomlijnen.. Als er voldoende tijd is kunnen er regelingen getroffen worden en kan er nagedacht worden over het treffen van regelingen met de schuldeisers. Misschien een investeerder? Als dit niet haalbaar is moet er gedacht worden aan een doorstart voor of na surceance. Als er al een investeerder klaar staat zal het bij de curator een stuk eenvoudiger worden. De ondernemer doet er goed aan zich in dit traject te laten begeleiden door een onafhankelijk iemand, die zal namelijk makkelijker rationelebesluiten kunnen nemen.
 14. Beste Hans, Dit is een typische situatie waarin iemand van niemand meer hulp krijgt. Wij zijn in zo een geval bereid om in eerste instantie inderdaad belangeloos diverse scenario's door te nemen. groeten,
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept