Jump to content

Marcel D

Senior
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • First name
  Marcel
 • Last name
  Derx
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 • Location
  Maastricht
 1. Hallo mede forumleden, Ik heb me werkelijk suf gezocht op internet, en bij de belastingtelefoon kom ik er niet doorheen. Ik hoop dat één van jullie me kan helpen. Ik heb een eenmanszaak vaarvoor ik IB aangifte moet doen, daarnaast heb ik ook nog een vaste baan. Ik had mij particuliere aangifte al zeer vroeg in het jaar ingevuld en verstuurd. Nu ben ik bezig met mijn zakelijke aangifte: Daar wordt gevraagd naar alle zakelijke inkomsten/uitgaven etc maar het hele particuliere gedeelte (waar ik dus aal aangifte van heb gedaan) moet daar ook worden ingevuld. Kan ik deze velden nu gewoon leeglaten en aangeven dat ik naas de inkomsten van de eenmanszaak geen overige inkomsten heb gehad, of moet ik de hele riedel nogmaals invullen? Alvast bedankt!
 2. Apple geeft 1 jaar fabrieksgarantie, daarbij is het mogelijk om met een AppleCare Protection Plan de hardware en software ondersteuning uit te breiden met 2 jaar (in zijn totaliteit komt de "ondersteuning" op 3 jaar), voorwaarde hiervoor is dat het APP binnen het eerste jaar na de datum van aankoop moet worden aangeschaft. Indien er geen APP wordt aangeschaft hebben consumenten 3 maanden softwareondersteuning en 1 jaar hardware garantie, buiten de eerste 3 maanden kan er ten alle tijden softwareondersteuning worden afgesloten, hiervoor betaalt de consument een vast bedrag (afhankelijk van het apparaat). Om een lang verhaal kort te maken, als de fabrieksgarantie is verlopen kan een klant altijd een beroep doen op zijn consumentenrecht, consumentenrecht claim je bij de partij waarmee je een koopovereenkomst hebt zo heeft Apple directe verkopen uit de Apple Store en de Online store waarvan ze het consumentenrecht zelf in behandeling nemen, alle verkopen daarbuiten (AMAC, Mediamarkt, dixons, iCentre en wat al niet te meer) worden door de desbetreffende winkelier in behandeling genomen. Apple gaat absoluut geen extra garantie verlenen op apparaten ouder dan een jaar, dat kun je gewoon shaken. Dat betekend dat jij zelf verantwoordelijk bent voor eventuele defecten. Zelfs als je zonder garantie verkoopt denk ik dat een klant bij jou nog steeds consumentenrecht kan claimen, maar misschien moet een andere HL'er me hier even corrigeren. Ik hoop dat ik het voor je heb kunnen verhelderen.
 3. In mijn ogen kunnen ze je niets maken. Ze hebben zelf de keuze gemaakt om je niet in dienst te nemen en dus ook geen concurentiebeding af te sluiten (ook niet los van een eventueel contract). Jou van bedrijfsspionage beschuldigen zie ik eerder als smaad/laster dan iets anders.
 4. Hi All, Zoals beloofd zou ik jullie op de hoogte houden van de progressie. Ik heb bij 10 payrollers een offerte aangevraagd en ik moet zeggen dat de reacties zeer wisselend zijn. Ik heb een Exel bestandje bijgevoegd waarin ik de respons heb bijgehouden zodat ik nu een overzicht voor mezelf heb ipv allemaal losse offertes. 3 payrollers hebben me nogal teleurgesteld te weten: -Tentoo Reageerde zeer kortaf op mailtjes, bijna tot op het botte af. Hebben uiteindelijk niet de moeite genomen een offerte op te stellen. -CN payroll Afgelopen maandag een zeer uitgebreid gesprek mee gehad en er zou een offerte opgesteld worden. Krijg ik vandaag een mailtje of we telefonisch contact kunnen hebben om de wensen te bespreken. -Repay payroll Vonden het helemaal niet nodig om te reageren Nou wil ik bovenstaande bedrijven niet afvallen en het is natuurlijk een momentopname, maar ik krijg er toch een nare smaak van in de mond. Easystaff daarintegen verdient een dikke pluim! Uitgebreide offerte van gekregen met inlogcode's om alvast hun online omgeving te kunnen bekijken en te testen. Daarnaast LIJKEN ze vooralsnog ook nog heel voordelig Ik hoop dat andere HL'ers ook baat hebben bij deze info. Aan mij nu de taak om voor mij de meest geschikte partner te vinden. Payrolling_vergelijking.xlsx
 5. Ik had ook nog even een vraag over het uren criterium. Is het voldoende om alleen de besteedde uren te noteren, dus bijvoorbeeld: 11/4/13 11.00 tot 17.00 Of moet ik het als volgt doen 11/4/13 11.00/11.30 uitsturen offertes (0.30 min) 11/3/13 11.45/12.00 bijwerken administratie (0.15 min) Ik zit namelijk met het dilema dat ik tijdens de werktijd van mijn baas (ben nog in loondienst) ook veel werkzaamheden uitvoer voor mijn eigen zaak, met goedkeuring overigens. Hoe pak ik dit het beste aan
 6. ik zou dit topic eens even checken. En de zoekfunctie ook overigens..
 7. Lijkt me een hele lastige branche. Zoals TwaBla al aanhaalt gaat het in een outlet natuurlijk over overschotten of verouderde producten. Heb je zelf gezocht waar je deze kleding kan inkopen en of dat überhaupt zomaar mogelijk is. Ik zou in jou geval de stoute schoenen aantrekken en eens even gaan bellen met bestaande winkels in Nederland. Ferrari heeft bijvoorbeeld een officiële merchandise winkel in Nederderland (http://www.ferrari-munsterhuis.nl). Houd ook in je achterhoofd dat als je dit soort exclusieve merken wilt gaan verkopen de fabrikant waarschijnlijk ook verwacht dat je een deel van de winkel inricht in hun huisstijl (denk bijvoorbeeld aan mediamarkt waar ze Apple verkopen, daar moet een Apple stand staan in de Apple huisstijl) Wat betreft de audio in velgen denk ik maar 1 ding: Niet doen. Ik denk persoonlijk dat mensen in een outlet centre (voor kleding neem ik aan) niet op zoek zijn naar deze producten en hiervoor liever naar de specialist gaan of dit via internet aankopen. Het zal vast een leuke aankleding zijn voor de winkel maar ik denk dat je op de locatie waar je het nu over hebt je inderdaad beter met pick and pull artikelen bezig kunt houden. En nou ben ik eigenlijk wel benieuwd wat je zelf al had uitgezocht. Zijn er al contacten geweest bijvoorbeeld?
 8. En dit is dus precies van ik bedoel. Als je mijn laatste topic zou bekijken zou je zien dat ik net zo goed op mijn vingers wordt getikt door een moderator, en terecht overigens. Als je het niet eens bent met hoe dit forum in elkaar of hoe mensen hier op elkaar reageren zit stop je er toch mee? In een persoonlijke relatie waarin je ongelukkig bent blijf je niet hangen, ik zou dat in dit geval ook niet doen. Je hebt schijnbaar een perfect product in elkaar geknutseld dat jou van gratis geld moet voorzien. Ik zou zeggen doe je ding en ik zie je terug in de quote 500, ik gun het je oprecht van harte en hoop dat ik op een dag hetzelfde mag bereiken. Bedankt in ieder geval voor je reactie over mijn partijdigheid. Dit maakt in tegenstelling tot mijzelf jou des te meer ongeloofwaardig..
 9. Beste Willy, Ik heb werkelijk met stijgende verbazing dit topic gevolgd. Startte het aanvankelijk nog als een topic waarin ik oprecht geïnteresseerd was in je product kan ik niet ontkennen dat je een behoorlijke irritatie opwekt. Ik begrijp je aanvallende houding naar de overige leden niet goed, er is natuurlijk niks mis met een goede discussie maar dit begint zo langzamerhand ongeloofwaardig te worden. Werkelijk iedereen die in jou ogen "kritiek" uit probeer je af te bluffen met tegenargumenten. Indien jij je belaagd voelt mag je je zeker verdedigen, maar dit nogal over de top.. Bedenk je goed dat dit een ondernemersforum is en dat iedereen elkaar hier probeert te helpen, hier zitten hele ervaren mensen en ook starters. Doe hier je voordeel mee want op dit moment kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat je je niet heel erg populair aan het maken bent... en inderdaad higherlevel wordt heel goed geïndexeerd door google. Je hoeft hier verder geen reactie op te geven, doe ermee wat je wil.. maar ik denk dat als je alles zelf beter weet het ook geen zin heeft in dit topic verder te spuien. Ondanks dat dit misschien een beetje off topic is wilde ik dit toch graag aan je kwijt Groet, Marcel
 10. Hi Dennis. Bedankt voor deze aanvulling, vooral je opmerking over het uitzendbeding heb ik nog eens even goed in mijn oren geknoopt. Met de meeste van jou aandachtspunten had ik al rekening gehouden, maar het is toch fijn als iemand die er duidelijk meer van weet dan ikzelf dit nog even heeft bevestigd. Groet, Marcel
 11. Hallo allemaal, Er zijn er paar dagen overheen gegaan en zoals beloofd zou ik mijn bevindingen met jullie delen. Ik ben na flink wat uitzoekwerk ook zelf tot de conclusie gekomen dat een payroll constructie in mijn opzet echt de beste is. Wat mij wel opvalt is dat er wel veel verschil zit in de verschillende payroller (opbouw van tarief, bijkomende kosten, eventuele managementfee, de CAO die gehanteerd wordt). Ik ben nu bezig om een offerteronde te houden. Ondanks dat ik in de mail expliciet heb gevraagd om per mail contact met mij op te nemen hebben tot nu toe al 2 bedrijven het gepresteerd om mij toch te gaan bellen. Aan de ene kant snap ik het, aan de andere kant vervelend omdat het dan alsof ze nu al mijn wensen als potentiele klant niet respecteren. Ik heb 10 bedrijven gevraagd een offerte op te maken. Ik zal deze later in dit topic ook voor jullie beschikbaar stellen.
 12. Het is inderdaad volgensmij ook erg sectorafhankelijk. Mijn vaste contracturen worden de 24 ste uitbetaald en de overuren op de 10de. Ik heb ook wel eens meegemaakt dat een payrolling bedrijf wekelijks betaalde.
 13. Bedankt voor jullie inbreng. Naar aanleiding van de reacties ga ik eens wat informatie opvragen bij payrolling bedrijven. Ik heb me inderdaad ook geprobeerd in te schrijven bij studentaanhuis maar die reageren alleen als er ruimte is in mijn regio.. en die is er blijkbaar niet. Ik zal de komende dagen nog flink wat uizoekwerk doen en mijn bevindingen met jullie delen, ik hoop dat andere mensen er dan ook iets aan hebben. ::)
 14. ik bedoel het helemaal niet op die manier dus als het zo overkomt excuus. Het enige wat me opvalt is dat er zeer veel activiteit is op het forum. De reden dat ik de vraag stel is omdat ik ongeveer 1,5 maand geleden eenzelfde soort vraag probeerde te stellen waar welgeteld 0 reacties op zijn gekomen. Daarom bedoelde ik dat van die reality check ook heel serieus, omdat het misschien wel helemaal niet kan wat ik vraag. Groetjes
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept