Jump to content

Bram de Haas

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Bram
 • Last name
  de Haas
 • Website address
 • Twitter
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.vroommmm.nl
 1. Hey Iwan, Je comment komt een beetje passive agressive over. Geef vooral kritiek op de punten waar je vind dat ik de plank volledig mis sla.
 2. Als het echt een vernieuwende service is zou een persbericht naar de vakbladen op het specifieke terrein je wel veel op weg kunnen helpen.
 3. Goede opmerking Jeroen. Plezier had wel nadrukkelijker vermeld mogen worden. Het is tijd dat de PPV (project pleasure value) wordt uitgevonden.
 4. Dan verkoop je voor Amazon en niet op Amazon. Is heel ander verhaal. Maar nu ik het nog eens lees, zie ik dat je aangeeft dat affiliates van Amazon helemaal niet zo geïnteresseerd zijn in de prijs. Met andere woorden: de buitendienst van het verkoopkanaal Amazon voegt zo zijn eigen criteria toe. Maar waarop baseert de klant zijn keuze? Concurrentie op prijs is pas nodig als je helemaal niks anders meer kan bedenken. Sommige klanten sorteren wel op prijs maar dit kan alleen binnen een categorie (tenzij ze speciale plugins gebruiken wat zeldzaam is). Maar het is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Soms verschillen de verzendkosten of het aangebodene is niet helemaal identiek. Als de productnaam niet heel specifiek is moet je wellicht zoeken onder allerlei verschillende keywords onder allerlei categoriëen.
 5. Producten die ook door legio Amerikaanse aanbieders worden aangeboden (zoals oortelefoontjes) is echt niet zoń goed idee. 1. je verzendkosten concurreren je uit de markt 2. je leveringstijd zet je uit de markt 3. Amerikanen kopen liever niet van vage Hollanders als het ook van een Amerikaanse winkel kan. Ga idd naar bol.com of verkoop Delfts Blauw of originele klompen ofzo, of echte sport merchandise van Ajax, Oranje etc. (zou kunnen dat Amerikaanse aanbieders dat ook gewoon hebben) Ben vrij actief als affiliate voor Amazon en je onderscheid je inderdaad niet alleen op prijs. Affiliates doen veel van je marketing en zij zijn zelfs niet gebaat bij een lage prijs. Wel belangrijk: Goede reviews Snelle levertijd Goede converterende copy (als je product converteert blijven affiliates marketing voor je doen, ik drop non-converterende producten op goedlopende sites vrij snel)
 6. John je hebt wel een heel goed punt. Als de tijd die je verliest door deze overwegingen groter is dan de extra winst dan is stap 4 het beste. Het klopt ook dat je door een potentiële klant uit te horen meer te weten kan komen over de lifetime value van die klant maar ik vermoed dat veel freelancers ook een idee hebben van wat de gemiddelde waarde van een klant voor hun is zonder deze uit te horen. En in sommige gevallen ook weten dat het per acquisitie kanaal verschilt. Een stom voorbeeld: De klanten die ze op de golfclub werven leveren gemiddeld 3000 euro op en degene die bellen naar aanleiding van de advertentie in de lokale koerier 2000 euro. Of een klant die een of andere reparatie nodig heeft levert gemiddeld X op maar een klant die reparatie Y nodig heeft, blijkt later vaak ook reparatie Z nodig te hebben. Hoe dichter je LTV exact zou kunnen benaderen hoe beter de beslissing die je kan maken maar werken met de gegevens die je hebt is soms het enige dat je kan doen. Ik begrijp de andere bezwaren ook heel goed maar toch is het interessant om soms tijd te investeren die je gedurende je loopbaan als freelancer dubbel en dwars kan terugverdienen. Een en ander ligt ook aan de moeilijkheid van de taken die je wil outsourcen. Voor de een is dit makkelijker voor de ander.
 7. Ik heb zelf niet zo'n goede resultaten gehad met groen als met oranje. Volgens mij is oranje nog steeds nr.1 maar een en ander is wel afhankelijk van de context. Het is wel een basisregel maar ik ben er vrij zeker van dat het niet geld voor elk site design.
 8. Heb je die schriftelijke aanmaningen dat hij afspraken moet nakomen gedaan? Nee hé?
 9. Een klant vraagt om een non-compete, ik lever dan kwalitatieve artikelen in een niche waar ik competent ben en niet van plan ben iets te beginnen. Het is een leuke opdracht maar het gaat om minder dan 1k. Daarom wil ik geen overdreven non-compete tekenen. Ik denk dan vooral aan de termijn en afbakening van de niche. Wat is een redelijke termijn voor een non compete?
 10. Ik ken dit idee ook wel maar een gewone versturing volstaat niet, volgens mij is er een ook een vorm van verzegelde versturing. Wat iets duurder is dacht ik. Eerlijk gezegd weet ik weinig van octrooien bescherming e.d (het zou heel goed kunnen dat het daar niet werkt) maar ik ken het verhaal wat betreft scenario's voor een film of tv productie. Heb het altijd voor waar aangenomen en bij scripts, scenario's e.d is er geen patentbureau. Mocht het daar ook niet opgaan dan heb ik weer wat geleerd :)
 11. Het is niet echt veel dus niet waard om ons heel druk om te maken maar het is een prachtig voorbeeld van politici die horen dat er veel faillissementen zijn en dit willen oplossen door een regel te maken. Volgens mij is er een naam voor dat syndroom. In deze tijd waar tieners op hun zolderkamer een miljardenbedrijf kunnen opstarten met een extreem capital light business model is het toch jammer dat de overheid hen 50 euro wil vragen voor een verplichte inschrijving. Erger nog: daarvoor krijg je een gesprek met een KvK werknemer die allerlei vragen gaat stellen over dingen die er niet toe doen. In een volstrekt ander paradigma zit, en goedbedoeld de Nederlandse David Karps afraad om hun energie te verspillen.
 12. Ik kan me heel goed voorstellen dat gemeenten inkopen via een platform als Freelance of Hoofdkraan maar via zo'n klein loket weer minder. Misschien leggen ze de opdracht niet exclusief daar? Op zich kun je er wel gebruik van maken, je inschrijven bij zo'n loket betekent eigenlijk dat je acquisitie deels door hun laat voeren en dat heeft dan een prijs. Ik zou gewoon een berekening maken of het je waard is. Vanuit de gemeente gezien lijkt het me niet superhandig, ik vind het op zich dan wel weer goed dat ze steeds meer outsourcen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept