Jump to content

maakeenstart.nl

Senior
 • Content Count

  89
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

Company info

 • Location
  Den Haag
 • Phone number
  070-3538169
 • Branch
  Financiering & bankwezen
 • Branch 2
  Life sciences
 • Branch 3
  29
 • Website address
 1. Volgens mij kun je dit prima oppakken als een IT project. Richt een stuurgroep op met deze 5 afdelingsmensen. Deze '5' krijgen kleine opdrachten van jou. Je splitst al je vragen op in kleine behapbare brokken, gericht op functionaliteiten. De '5' hebben (of krijgen) op afdelingsniveau mandaat om de belangen van hun afdeling te behartigen (dus het bewaken en beoordelen van tijd, geld en kwaliteit). Je zorgt dat je zelf de projectleider/manager bent, met mandaat die vanuit de directie is toegekend. Bij het managen van het project borg je dat je niet de techniek zelf gaat sturen, niet gaat verzanden in detaillistische afdelingsdiscussies maar boven de partijen blijft acteren. Denk ook aan de politiek binnen de onderneming, ieder van deze 5 heeft een eigen agenda, net als de afdelingen zelf, de directie en het eventuele middenkader. Hoe je dit allemaal opricht, regelt, borgt etc., daar hebben wij verschillende modellen, methoden en technieken voor beschikbaar.
 2. Het gaat hier over 2 verschillende zaken: het al dan niet verplicht 'bevoegdheidscertificaat' en de wettelijke aansprakelijkheid van de aanbieder. Ik denk dat de vraag over een eventueel benodigd 'bevoegdheidscertificaat' al voldoende is beantwoord. Blijft over de wettelijke aansprakelijkheid, waarbij volgens mij ook de crux in de leeftijd zit. Welke extreme sporten wil je aanbieden en welke risico's lopen de deelnemers? (verdrinkingsgevaar, vallen van grote hoogtes, hoge snelheid etc.) Er zijn genoeg voorbeelden zoals bijv. abseilen van de euromast, powerboat varen langs de kust, skydiven. Misschien kun je daar meer informatie inwinnen?
 3. Misschien is een eigen initieel marktonderzoek meer op z'n plaats? Kijk naar wat inmiddels al beschikbaar is op de markt, via bijv. Ekoplaza en andere natuurwinkels. Zoek leveranciers die eventueel een bestaand product voor je kunnen leveren onder eigen naam (whitelabel) of die een of meerdere producten in het assortiment hebben die in Nederland niet of nauwelijks geleverd worden.
 4. Indien deze reisorganisatie niet actief is in Nederland, zou je kunnen voorstellen om een Nederlandse affiliate te worden zoals Richard al aangaf. Dan ondervang je ook direct een hoop risico's;
 5. Begin bij het begin. Kies een (goede) host, vraag aan jouw huidige host of zij jouw website, database etc. wil migreren naar je nieuwe host. Betaal daarvoor en neem op een goede manier afscheid van elkaar.
 6. Daarom... Je kent je zwakke en sterke punten, dus kun je je focussen op het zoeken van een partner in die branche(s), of partners die vakinhoudelijke kennis hebben. Toch denk ik dat de aangegeven commerciële basis (het aanbieden van b2b dienst) zonder hier verder op in te gaan te mager is om serieuze kandidaten nieuwsgierig te maken.
 7. @richard de foto op jouw blog is toch veel sprekender dan je profielfoto hier 8) Cheers! Sharon
 8. En waarom heb je hier dan een zakenpartner voor nodig? Dit is toch jouw studierichting (voor zover ik dat heb kunnen begrijpen)?
 9. Ik denk dat meer informatie wel gewenst is. Een b2b dienst is 'nogal' breed, specificeer dat eens. Buiten het vinden van een zakenpartner (waarom heb je die nodig?) kun je via dit forum beter gerichte vragen stellen. Mogelijk is de eerste stap om het in eerste instantie zelf te gaan doen niet zo groot als je denkt.
 10. TS heeft dezelfde vraag gesteld op het kvk hallo forum. Voorafgaand aan zijn discussie/overleg met de BD is al door verschillende mensen inhoudelijk gereageerd en advies gegeven om een fiscalist te benaderen met dit zeer specifieke vraagstuk.
 11. ik draai op linux, dus mogelijk dat dat invloed heeft...
 12. Een horecavergunning heb je nodig indien je alcoholhoudende dranken schenkt. In het geval van niet alcoholhoudende dranken kun je misschien hier meer informatie vinden.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept