lanterncreations

Junior
  • Aantal berichten

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door lanterncreations

  1. Gisteren een presentatie gegeven aan een groep ondernemers over mijn concept Hotelvideocreations. Ik heb daarbij een laten zien wat ik voor de presentatie had gemaakt. Veel interessante feedback ontvangen (ook punten die in dit topic al waren benoemd) : - wie is mijn klant? hotel of hotelgast. De hotels moeten de toegevoegde waarde snappen van de video en zo willen afnemen. - verschillende vormen business model : abonnementsvorm (pakketten) voor hotels met verschillende features; bijv. 90 euro per maand voor een video, abonnement elk moment op te zeggen. Bij opzegging video offline. - de gratis video aanbieden aan kleine ketens; "eerste video is gratis; ik kan voor uw andere hotels ook videos maken." aanbieden aan een stand-alone hotel zou me niet verder brengen. - Afstemmen van de content aan de hand van de doelstelling van het hotel. Bijvoorbeeld renovatie restaurant in kaart brengen. - Ontwikkelingsplan organisatie (inhuren filmers, zelf account management doen) Iedereen hier bedankt voor zijn waardevolle bijdragen; ik heb veel werk te doen ;-)
  2. Goed om te horen; ga ik naar kijken, tnx :) Eens, er werd ook eerder opgemerkt dat de video een toegevoegde waarde moet hebben t.o.v. foto. De sfeer die vastgelegd wordt en inderdaad het verhaal. Want anders kun je net zo goed foto's blijven gebruiken. Ben benieuwd naar Koyaanisqatsi! Heb je zo niet enorm veel data na het schieten van een film? Dat vind ik nogal lastig in een montage; toch weer het verhaal. Het aan elkaar rijgen van vette beelden of hoogtepunten maakt nog geen verhaal.
  3. Mooi; lijkt me een erg interessant proces om de wensen van de opdrachtgever om te zetten in video. Ik kijk veel naar reeds gemaakte hotelvideo's en probeer daar een patroon in te zien hoe die films in elkaar zitten, wat me moet helpen om bij de hotels verschillende film-vormen te kunnen aanbieden.
  4. Het X gratis films aanbieden is hiervoor bedoeld. Daarnaast ben ik voor de eerste betalende films niet van plan een hoofdprijs te vragen omdat ik inderdaad ervaring moet opdoen.
  5. Nee dat zie je verkeerd. Ik gebruik de informatie, ik baseer me er niet op. En dan nog, het is toch een statistische weergave van wat een klantgroep belangrijk vindt? Zoals ik al in mijn eerste post van dit topic zei, heb ik een concurrentie-analyse gedaan in de regio en kwam ik uit op minder dan 5 bedrijven die soortgelijke activiteiten uitvoeren. Wat betreft regionale marktanalyse; ja klopt, het zou beter zijn als ik gegevens zou hebben die me iets over de Europese markt / Zuid-Frankrijk zouden kunnen vertellen. Maar je brengt me wel op het idee dat die informatie erg gemakkelijk te halen is op straat door mensen te vragen om hun visie op dit onderwerp. Daar zullen vast veel hotelgasten tussenzitten, dus dank daarvoor. Kom op, zo kan ik ook conclusies trekken. Iedere ondernemer wil geld verdienen. Ik had het over een verdienmodel omdat ik de prijsstrategie ter sprake bracht. Ik ben dit topic niet begonnen met "ik wil geld verdienen door hotelvideos te maken". Mocht je de indruk hebben gehad dat ik dit primair / louter doe voor het geld; dan is dat de verkeerde. Ik doe dit omdat ik een toegevoegde waarde zie voor hotelgasten en voor hotels, omdat ik film+montage leuk vind en me thuis voel in de Hospitality wereld. That's all.
  6. Mooie video inderdaad; haar afvinklijst werkt wel goed in de beeldvorming dat het hotel aan al haar verwachtingen voldoet.
  7. Goede bijdrage Walter! ;) De videos die ik tot nu toe heb gemaakt passen binnen dat tijdsbestek, dus dat is mijn referentie. Maar ben het met je eens dat voor hotelvideo's een hogere mate kwaliteit komt kijken en de film+montage tijd langer in beslag zullen nemen. Zeker waar; dat is de kern van het concept. klopt; de statistieken wil ik als kader gebruiken voor de films, wetende dat gasten dat belangrijk vinden en in het verkoopproces naar de hotels toe. Het is dus niet zo dat een film een uitwerking is van het onderzoek zegt; meer een ondersteunende factor. Nee ik spreek de beeldtaal niet. Met de feedback die ik heb ontvangen van montages die ik tot nu toe heb gedaan, verbeter ik mijn kwaliteiten hierin. Ik kijk verder veel bedrijfsfilms en leer daar veel uit. Wat betreft de gimbal (moest ik opzoeken); het is een AR drone 2.0 gimbal. Klopt, ik ben net gestart. Ik ken de beste camera's, specificaties en montageprogramma's niet en moet in die wereld groeien. Ik zie dit niet als onoverkomelijk probleem; meer als investering. Het concept drijft me om dit te doen. Daarnaast is iedereen klein begonnen ;-) Will do, goed idee Ja, ik had toevallig deze week hier een discussie over met iemand en al wat informatie op internet verzameld. Zoals je ook al aangaf zijn er veel regels waar ik op zal moeten letten. Drone mag ook niet hoger dan 150m etc. Ik zie het! Brute portfolio. De montage van de PeterConnects video spreekt me wel erg aan, zitten coole effecten in! Ben wel benieuwd naar jouw ervaringen toen je met bedrijfsfilms begon. Hoe bepaalde je welke beelden de juiste beleving vastlegden voor de klanten van jouw klant?
  8. Het lijkt er op dat er fotografen / contentbureau's zijn die dat doen. Als je 'hotel photo' googled, kom je trouwens op de eerste resultaten een grappig artikel tegen dat aangeeft dat er veel gesjoemeld wordt met hotel foto's. Waar of niet; wel handig voor mij om te weten hoe deze secondaire concurrentie in elkaar steekt. Dank voor het benoemen! Goede vraag. Ik zie voornamelijk in marktonderzoeken voorbijkomen dat (hotel) marketing managers meer en meer van plan zijn om video content strategisch in te zetten. Zo zegt socialmedia-examiner.com dat 75% van de marketeers uit hun onderzoek, van plan zijn om meer short-form video's te gebruiken en dat 52% van de marketeers gelooft dat video content de beste ROI heeft. Met deze mensen wil ik dus graag praten. Ja, met de eerste hotelvideos, zal ik een bepaalde stijl moeten gaan creëren en daar het prijskaartje aan hangen. Video voor hotels is nog nieuw zat en ik wil niet de boot afhouden door te hoog te gaan zitten. Met 500 euro voor een 1 minuut video x hoge frequentie afname heb je ook een leuk verdienmodel.
  9. Dankjewel Hans voor je toevoeging; mooi voorbeeld van de luiers :) Klopt. Maar de informatie is dermate interessant dat ik deze wel kan en zal gebruiken in de eerste ronde videos. Dit zijn goede vragen die ik mezelf ga stellen voor mijn marktsegmentatie. En zo'n video kan een behoorlijke waarde toevoegende factor voor zoekende gasten en daarmee ook hotels zijn! Gasten boeken het meest via kanalen zoals Booking.com. Zonder er een waarde aan te hangen, maar in feite staan alle hotels daar op eenzelfde wijze afgebeeld. Moeilijk lijkt het me voor de zoekende gast om het juiste hotel te vinden. Een video van 1 minuut kan voor de gast juist de sfeer uitademen die je niet op foto's ziet. Daarnaast vindt er een verschuiving plaats in de hoeveelheid video content die we kijken t.o.v foto's, dus misschien heeft video al een meer magnetische werking dan foto. Voor hotels zou video de manier kunnen zijn om zich te onderscheiden in de fotozee op Booking.com. Klopt; de video moet de gast overtuigen van het hotel. Een informatieve video ligt voor de hand en wordt door bijna 60% van de 600 amerikanen als voorkeur opgegeven. Ofwel, met behulp van een paar onderzoeksresultaten en ervaring onderweg ga ik er van uit dat ik uiteindelijk wel bij de juiste vorm terecht kom.
  10. Voordat je aan de koude aquisitie begint; zijn er mensen in je eigen netwerk die je product of dienst zouden kopen? en zouden mensen die zij kennen een ingang kunnen zijn? Handig om daar eerst eens te kijken of je product aanslaat.
  11. Dank Danny en Elly voor jullie opmerkingen. Uiteraard is het mijn uitgangspunt om kwalitatief goede video's te schieten en te monteren; kwaliteit voor kwantiteit. Dat is immers het visitekaartje wat ik wil achterlaten. Wat mij onderscheid van andere filmmakers is een combinatie van zaken; allereerst wil ik kennis van wat een hotelvideo kijker/potentiële hotelgast waardeert, inzetten. Een onderzoek uit de VS (2014) bracht mij o.a. deze data : - 62% van de travel video's die online worden bekeken bestaan uit hotelvideo's - 34% van de mensen die aan het onderzoek meededen prefereren een video op een hotelwebsite, 12% social media, rest % is versplinterd. Een video op een website is slim omdat de kijker dan al in de sfeer van het hotel zit. Op youtube zijn ze 1 klik verwijderd van de concurrent. - 68% van de mensen die aan het onderzoek meededen willen hotel faciliteiten zien. - 57% van de mensen prefereren kamers en algemene ruimten boven bijv. 8% restaurants en barren - Bijna iedere kijker heeft een attention span van 1 minuut. - etc. De sample groep van het onderzoek betrof 600 personen in de VS in leeftijdscategorie 20-35. Is dat representatief genoeg voor het opzetten van deze business in Zuid-Frankrijk? Ben benieuwd naar jullie meningen. Ik denk zelf dat dat zal moeten blijken uit de eerste ronde hotelvideo's die ik ga aanbieden. Verder wat betreft onderscheiden van andere filmmakers; Fransen kijken graag naar het CV. De mijne bestaat voornamelijk uit werkervaring in de gastvrijheidsindustrie, dus ik ken de wereld waarin ik me begeef. Tot slot, ik specialiseer me in hotelvideo's. Ik denk dat bedrijven in bepaalde sectoren (farmaceutisch, hopelijk ook hotels) graag met gespecialiseerde filmmakers werken. Maar dat is even mijn wishful thinking, werkelijkheid kan anders zijn. Mijn taak voor nu is de marktsegmentatie van 781 hotels in Nice en dan 5-10 hotels uitkiezen voor de eerste gratis video's.
  12. De hotelgast zit zeker in mijn vizier, mijn verhaal blijkt nu alleen te B2B gericht. Goed punt wat betreft werkelijke behoefte willen verkopen; mijn focus ligt nu inderdaad teveel op de video als product. Ik heb een onderzoeksrapport liggen waarin de behoefte van hotelgasten voor video in de hotelindustrie duidelijk naar voren komen. Die data ga ik handiger inzetten.
  13. Uiteindelijk brengt hij het wel naar de toegevoegde waarde van video's in het algemeen. De voornaamste taak zal voor mij het overtuigen van de klant worden dat hij een bedrijfsvideo nodig heeft.
  14. Dank voor je reactie John. Wat betreft de website in het Engels; Fransen willen tegenwoordig laten zien dat ze Engels spreken; zeker in de hotellerie. Dat zou dus geen hindernis moeten zijn. Maar better safe than sorry dus ik zal eens kijken naar opties om mijn site te vertalen in het frans. Goede tip! Quotes moet je zien als verpakkingsonderdeel van het verkoopproces van mijn concept. De bevindingen van Software Advice zijn dermate goed voor mijn salesgesprek, dus waarom niet gebruiken? Het onderzoek The 2013 Traveler van Google bevestigd overigens de uitspraak van Software Advice. Wel vind ik dat het hebben van een hotelvideo in eerste instantie al de hotelmanager moet aanspreken, zonder überhaupt de quotes te hebben benoemd. Wat betreft je laatste vraag of een video toegevoegde waarde heeft t.o.v een foto; dat heeft het zeker! volgens de statistieken van youtube worden er per dag 100 miljoen uren aan video gekeken. Daarnaast zijn mensen 10 keer actiever in het delen van video's volgens de Content Marketing Institute. Dat is natuurlijk niet alleen maar business gerelateerde content maar veel marketeers roepen dat het voor bedrijven erg goed is om video in te zetten als marketing tool.
  15. Omschrijving van je concept: In één zin : Ik geloof in innovatie van de eerste indruk, door een betaalbaar marketing tool aan te bieden. Ik maak hotelvideo's. www.hotelvideocreations.com Mijn hotelvideo's geven in 1 minuut tijd een beknopte weergave van een hotel weer. Denk aan de buitenkant van het hotel / het gebouw, de receptie en business- / leisure faciliteiten, de hotelkamers en de Food & Beverage faciliteiten zoals restaurants en barren. Voor het filmen van de hotels maak ik gebruik van een HD camera met spiegelreflex lens en een drone. Achtergrond informatie : 80% van de mensen die een hotelvideo zien, zijn sneller geneigd het hotel te boeken dan bij het zien van foto's. In Amerika zijn hotelvideo's erg opkomend en wordt het al gezien als belangrijk onderdeel van de marketing strategie. CEO's van bedrijven als Google en Facebook noemen video de toekomst. Kijk bijvoorbeeld op NU.nl en je ziet dat de icoontjes van het nieuwsitem al aangeven of de content video bevat. Een goed moment om aan boord te stappen van de videotrein in mijn optiek! Ik woon in Nice en heb de Côte d'Azur als werkterrein gedefinieerd. In Nice zijn 781 hotels waarvan ik in 2016, 20% marktaandeel wil behalen. Dat zijn 156 hotels in iets meer dan een jaar tijd, dus gemiddeld 3 videohotels per week. Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: > Ik heb mijn website www.hotelvideocreations.com gemaakt. Doelstelling van mijn website is primair een vitrage te zijn. In de vitrage wil ik voorbeelden zetten van hotelvideo's die ik heb gemaakt. De video van Marriott in Cap d'Ail die er nu staat is niet helemaal conform mijn strategie (mist hotelkamers, is niet in full HD kwaliteit) maar is de enige footage die ik tot nu toe heb. > Ik heb op de site een promotievideo / teaser verwerkt met oneliners van marketingbureaus om de hotels te overtuigen van (hopelijk voor hun onbekende) kansen op het gebied van hun marketingstrategie. Ook komen in deze teaser helaas niet full-HD beelden voor, die ik herfilm wanneer ik de juiste camera heb (doelstelling aankoop binnen 2 weken). > Ik heb een lijst gemaakt met 10 hotels verspreid in Nice die ik een gratis video wil aanbieden. Dit is een cultuur-gerelateerde strategie. Fransen doen graag zaken met Fransen. Hindernisje voor mij dus. Door aan te kunnen tonen dat er al 10 hotels zijn met wie ik heb samengewerkt, zal men eerder naar mijn product kijken, dan naar mijn Nederlandse achtergrond. 10 gratis videos zal 2 weken werk in beslag nemen. Even geen omzet, maar wel een kickstart om daarna te gaan vlammen. >Marktonderzoek: zoals ik hierboven al schetste, is video upcoming. Op mijn website heb ik onder mijn brandpromise 'boosting your bookings' een aantal quotes gezet om hoteleigenaren/marketeers te overtuigen van het hebben van een video. Concurrentieanalyse: er zijn minder dan 5 soortgelijke bedrijven in de regio die zich hiermee bezig houden. Veelal doen zij bedrijfsvideo's in het algemeen. Er ligt dus werk. Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Er zijn in Nice alleen al 781 hotels. Cannes en Monaco zijn hier elk een half uur met de auto vandaan en barsten ook van de potentiële opdrachtgevers. Mijn missie voor de langere termijn is om een verschuiving te veroorzaken in de eerste (online) indruk van een hotel a.d.v. video content ten opzichte van foto's. Hoe is dit anders dan bestaande concepten: Bedrijfsvideo's zijn niet nieuw. Ik richt mij echter 100% op hotels. Ik heb +10 jaar ervaring in de gastvrijheidsindustrie dus ik ken de wereld die ik betreed met dit concept goed. Daarin ligt mijn toegevoegde waarde. Ik ben geen professioneel filmer maar kan wel een video filmen en monteren. De gastvrijheidindustrie is de meest voornaamste hier aan de Côte d'Azur en bedrijfsfilms zijn al een bekend fenomeen bij bedrijven dus het combineren van die twee lijkt me the best of both worlds. Wat voor feedback hoop je te krijgen: > Allereerst algemeen op het concept. Wat zou je doen als je een hotelmarketeer was in Nice met een prima website met wat foto's erop, een leuke bezettingsgraad in je hotel en hotelvideocreations klopt aan. > Prijsstrategie. Ik maak binnenkort de keuze of ik één vaste prijs hanteer (bijvoorbeeld € 500,00) per video, ongeacht het hotel, of dat ik factureer op basis van uurtarief. Dan zou ik moeten kijken naar de grootte van de hotels en prijs per hotel aanpassen. Een klein hotel met 50 kamers heeft logischerwijs minder film+montagetijd en kan dus goedkoper in prijs zijn dan een enorm hotel met 500+ kamers, diverse faciliteiten en langere montagetijd. Wat zouden jullie me adviseren? > Verkoopstrategie. Ik heb een lijst met contactgegevens van marketingmanagers van vele hotels hier in de buurt. Ik zou deze mensen een pitch mail kunnen sturen, of ik zou langs de hotels kunnen gaan en bij de receptie kunnen vragen om een kort gesprek met een marketingmanager. Dan direct proberen het concept te verkopen en een filmdatum vast te leggen. Een combinatie spreekt mij wel aan. Wat vinden jullie de beste methode? Bij voorbaat dank voor het meedenken! groet, Jan-Willem
  16. Een netwerkbijeenkomst afgelopen zaterdag bracht mij bijzonder goede contacten op en nieuwe ideeen over mijn onderneming; kreeg er veel energie van :)
  17. Misschien is het starten van een webshop wat laagdrempeliger (vergunning technisch gezien die hieronder worden genoemd). Dan kan je in de tussentijd bovenstaande adviezen uitwerken om te kijken of een daadwerkelijke winkel voor je zou werken
  18. Ik kan vraag 2 beantwoorden. Vorig jaar ben ik geëmigreerd naar Zuid Frankrijk waar ik mijn onderneming ben gestart. Ik heb dit bedrijf ingeschreven bij de KvK in Amsterdam en heb een vestigingsadres in NL moeten opgegeven. Vervolgens naar buiten gegaan met een NL-BTW nummer. Dat mijn postadres in Frankrijk is, of dat ik daar woon, was prima. Ik moet zeggen dat het bijkomstig voordeel was dat ik al een onderneming ingeschreven had staan bij de KvK. Dit is nummer 2. Wat betreft de inkomstenbelasting voor je NL'se klanten kun je kiezen of je als 'Binnenlands Belastingplichtig' of 'Buitenlands Belastingplichtig' beschouwd wilt worden. De aangifte gaat niet digitaal maar via een papieren M-biljet waar vervolgens een hele uitleg staat wat het voordeel is voor welke keuze. Ik heb een consult gehad met een Franse accountant die mij aangaf dat ik hier in Frankrijk inkomstenbelasting moest betalen, omdat ik bedrijfsactiviteiten uitvoer op Franse bodem. Dat zullen Turkse Accountants vast en zeker ook roepen. Na contact te hebben gehad met de Belastingdienst in NL (doorverwezen naar 'Belastingdienst Heerlen : Team Grensoverschrijdend Ondernemen'), die mij bevestigden dat ik inkomstenbelasting in NL moest afdragen. Het blijft dus alleen de vraag wat je doet met Turkse klanten. Volgens mij moet je dan wel inkomstenbelasting in dat land betalen.
  19. qua locatie zou centraal NL voor iedereen het beste uitkomen waarschijnlijk, omgeving Utrecht o.i.d.
  20. Ik was in Nederland ten tijde van de inschrijving. Mijn bedrijf is dus in NL geregistreerd en heeft een vestigingsadres in Amsterdam. Bij de inschrijving moet je fysiek aanwezig zijn. Ik geloof dat je iemand kunt machtigen dit voor je te doen, maar ik ken de procedure daarvoor niet. Mijns inziens is de KvK erg blij met ondernemers in het buitenland. In een video hier : http://www.kvk.nl/advies-en-informatie/internationale-handel/ , wordt zelfs aangegeven dat een groot % van hun omzet hieruit voortkomt. Mijn uitdagingen liggen meer hier lokaal; Frankrijk wil ook wat van me. Ik zie het nut er niet van in om mij ook hier als ondernemer of bedrijf in te schrijven, zelfs wanneer ik Franse klanten heb. Deels vanwege de administratieve malaise en onbegrijpelijke regels en deels principieel omdat we Europa anno 2015 zijn. Maar goed ik kan dat vinden. Het blijft verstandig om goed uit te zoeken wat deze landen van ons hierin verwachten.
  21. Hoi Miranda, Goed idee om je bedrijf in NL bij de KVK te registreren. Ik woon in Frankrijk en heb ook mijn bedrijf in NL geregistreerd en heb Nederlandse klanten. Omdat er bedrijfsactiviteit hier in Frankrijk plaatsvindt, willen ze maar al te graag dat ik hier inkomstenbelasting betaal. Mocht je in het hoofdstuk inkomstenbelasting terecht komen is het handig om contact op te nemen met de Belastingdienst in Heerlen. Daar zit het Team Grensoverschrijdend Ondernemen die je meer info kunnen geven (indien nodig!). Wat betreft BTW over diensten aan NL'se klanten kun je een hoedanigheidsverklaring aanvragen in het engels, mocht een instantie in Tanzania willen weten hoe je dat georganiseerd hebt. Succes!
  22. Het bedrag is bewust extra overgemaakt door mijn klant; ze hebben mij dit per mail toegezegd. Dus ik houd het zeker en zal er ook BTW over betalen. Ik ben alleen benieuwd of ik dit bedrag apart opboek als fooi en daar BTW over reken, of BTW reken over het gehele bedrag inclusief fooi. Creëert beide namelijk een ander bedrag voor de Belastingdienst. Wat betreft fooien voor de ondernemer zelf; op de site van de Belastingdienst (http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/hoe_werkt_de_btw/waarover_betaalt_u_btw/bijzondere_omzet/fooien_en_extra_vergoedingen) staat dat in branches waarin het gebruikelijk is om fooien te krijgen, de ondernemer zelf de fooi mag houden. Geen idee of videografie hieronder valt.
  23. Ik zie het als fooi; ik heb een factuur verstuurd en ze hebben meer betaald. Een positief betalingsverschil dan, zoals Peter al noemt.
  24. Goedemiddag, Ik heb bij mijn laatste opdracht (videografie) een fooi gekregen van 100 euro. Op de site van de belastingdienst staat dat ik als ondernemer geen btw hoef te betalen in een branche waarin fooi geven gebruikelijk is. Daar zal Horeca/Taxibranche mee bedoeld worden; ofwel ik ben voornemens om de 100 euro toe te voegen in mijn btw aangifte en kasboek. Kan ik het beste deze fooi apart of geïntegreerd met het ontvangen bedrag benoemen? Alvast dank voor de tip! groet, Jan-Willem
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.