Jump to content

Daniel Cox

Senior
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  maak een keuze
 • Address
  Essenkampstraat 9, Varsseveld, 7051ZM, Netherlands
 • First name
  Daniel
 • Last name
  Cox
 • Company or organization name
  Slugo.nl
 • Website address
 • How did you find us:
  maak een keuze

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 1. Een commanditaire vennootschap wellicht? Jij als natuurlijk persoon de beherend vennoot, daarmee alle voordelen van een eenmanszaak. Je lege beheer BV dan als stille vennoot, hij hoeft maar een paar euro in te leggen. Dan heb je twee aparte KvK inschrijvingen en alles mooi gescheiden.
 2. Bij zo'n kleine en goedkope auto kun je ook overwegen om de kilometers tegen € 0,19 per kilometer als zakelijke kosten op te voeren. De € 0,19 is wel een aftrekpost maar is voor jou privé niet belast. De autokosten betaal je dan allemaal privé. Voor de BTW kun je nog een evenredig deel van de BTW op de autokosten terugvragen. Tip: gebruik de zoekfunctie (op dit gebied is er geen onderscheid tussen normale auto en oldtimer)
 3. Ten eerste: dit is geen echte ondernemersvraag dus je loopt de kans dat er een 'slotje' op je vraag komt. BTW kun je niet terugvorderen. Daarvoor moet je BTW belaste prestaties verrichten, dat doe je niet en ga je in de toekomst ook niet doen. Je hebt een beleggings-BV. Dat betekent ook dat je voor de vennootschapsbelasting alleen die kosten kunt aftrekken die als zakelijk zijn te bestempelen. Een laptop die waarschijnlijk overwegend privé wordt gebuikt kan dan al een lastig verhaal worden. De combinatie niet werken voor de BV maar wel allerlei hulpmiddelen aanschaffen om te kun
 4. Lijkt inderdaad erg veel, hoe je het ook bekijkt. Ik schat in dat € 3.500,- een nette prijs is o.b.v. de gegeven informatie.
 5. @StevenK: volgens mij is de werkmaatschappij failliet, de holding niet. Laatstgenoemde heeft zich destijds kennelijk garant gesteld. Nu is er daar dus weer 'wat te halen'.
 6. Optie 1 is goed. Optie 2 is mijn inziens onzinnig en geeft een vertekend beeld. Je moet de FOR zien als een prive ontrekking/opname. Die laat je normaliter toch ook niet via de W/V lopen, of wel?
 7. Wellicht is de reisbureauregeling op jou van toepassing, zie http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/bijzondere_regelingen/reisbureauregeling/ Lees het maar eens rustig door.
 8. Dag Herro, Fiscaal gezien waardeer je de deelneming op de verkrijgingsprijs. Deze is 0 dus waardeer je de deelneming op 0. Eventuele winst neem je fiscaal niet mee omdat deze onder de deelnemingsvrijstelling valt. Dit dus voor de aangifte VPB.
 9. Even een vraagje: als ik 24 blikjes Dr. Pepper Zero wil kopen. Wat gaat dat dan kosten? (24x € 0,99) + € 6,95 verzendkosten? Vanaf welke aantallen gaan de verzendkosten omlaag cq. eraf? Alvast dank. Gr. Daniel
 10. Deze 4e vennoot moet over de waardestijging pas afrekenen op het moment dat hij de aandelen gaat vervreemden. Op dat moment wordt er ook daadwerkelijk winst (of in de toekomst wellicht verlies) genoten en daaruit wordt dan afgerekend met de Belastingdienst. Dat de 4e vennoot veel minder betaald dan een willekeurige investeerder kan vraagtekens oproepen maar het is natuurlijk niet ongebruikelijk bij start-ups. Zeker niet wanneer de 4e vennoot naast kapitaal ook nog expertise en/of een netwerk inbrengt. Veel succes ermee!
 11. Dag Arie, 1. Jij bent geen bestuurder van de Horeca BV? 2. Jij verricht geen werkzaamheden voor de Horeca BV? Denk aan biertjes tappen, evenementen organiseren of bestuurstaken? Indien het antwoord op beide vragen nee is, dan is het gebruikelijk loon niet op jou van toepassing. Jij bent dan slechts aandeelhouder van de Horeca BV (middels je holding). Zolang de omstandigheden dan niet wijzigen kan er dividend vanuit de Horeca BV naar jouw holding worden gesluisd, volledig belastingvrij omdat de dividendvrijstelling van toepassing is. Vervolgens kun je de gelden in de holding da
 12. Ik heb ook wel eens de situatie gehad dat een onderneming in oktober is gestart. In dat jaar ROW maar wel al een (commerciële) boekhouding gevoerd. In dat geval heb je in het jaar erop dus wel sprake van ondernemingsvermogen einde vorig boekjaar. En dus moet in zo'n geval de vraag anders uitgelegd/beantwoord worden.
 13. Dag Peter, Hoveniers worden expliciet genoemd op de site van de BD: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/btw_berekenen_aan_uw_klanten/waarover_btw_berekenen/verleggingsregeling/wanneer_btw_verleggen/bij_onderaanneming_en_personeel_uitlenen/verlegging_bij_onderaanneming_en_personeel_uitlenen Gr. Daniel
 14. Je moet daar gaan wonen waar je je het prettigst voelt. Vervolgens andere zaken daarop aanpassen. Als je vanuit Gran Canaria de BV gaat leiden dan wordt de BV voor de vennootschapsbelasting daar belastingplichtig. Een BV is namelijk daar gevestigd waar het management zit. Wellicht kan dat wel belastingvoordelen opleveren dus wellicht een goed idee eens met een lokale fiscalist het gesprek aan te gaan. Alternatief is om een bestuurder in Nederland aan te stellen en zelf niet of nauwelijks meer werkzaamheden voor de BV te verrichten. Maat zoals je al aangeeft is deze case tev
 15. Als er geen gezagsverhouding is en de werkzaamheden zijn relatief gezien gering (dag per week, enkele weken per jaar, etc.: of te wel projectmatig) dan zal er van een verkapt dienstverband niet snel sprake zijn. Denk ook aan de evt. fiscale faciliteiten: speur- en ontwikkelingswerk, innovatiebox, ed.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept