Jump to content

Daniel Cox

Senior
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  maak een keuze
 • Address
  Essenkampstraat 9, Varsseveld, 7051ZM, Netherlands
 • First name
  Daniel
 • Last name
  Cox
 • Company or organization name
  Slugo.nl
 • Website address
 • How did you find us:
  maak een keuze

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 1. Een commanditaire vennootschap wellicht? Jij als natuurlijk persoon de beherend vennoot, daarmee alle voordelen van een eenmanszaak. Je lege beheer BV dan als stille vennoot, hij hoeft maar een paar euro in te leggen. Dan heb je twee aparte KvK inschrijvingen en alles mooi gescheiden.
 2. Bij zo'n kleine en goedkope auto kun je ook overwegen om de kilometers tegen € 0,19 per kilometer als zakelijke kosten op te voeren. De € 0,19 is wel een aftrekpost maar is voor jou privé niet belast. De autokosten betaal je dan allemaal privé. Voor de BTW kun je nog een evenredig deel van de BTW op de autokosten terugvragen. Tip: gebruik de zoekfunctie (op dit gebied is er geen onderscheid tussen normale auto en oldtimer)
 3. Ten eerste: dit is geen echte ondernemersvraag dus je loopt de kans dat er een 'slotje' op je vraag komt. BTW kun je niet terugvorderen. Daarvoor moet je BTW belaste prestaties verrichten, dat doe je niet en ga je in de toekomst ook niet doen. Je hebt een beleggings-BV. Dat betekent ook dat je voor de vennootschapsbelasting alleen die kosten kunt aftrekken die als zakelijk zijn te bestempelen. Een laptop die waarschijnlijk overwegend privé wordt gebuikt kan dan al een lastig verhaal worden. De combinatie niet werken voor de BV maar wel allerlei hulpmiddelen aanschaffen om te kunnen werken staat natuurlijk haaks op elkaar. Probeer er dus een goede mix in te vinden. Wel wil ik je nog de tip meegeven dat als je op zoek bent naar belastingvoordeel middels deze spaargeld-BV dat je dan ook voldoende kennis verzameld over wat er bij komt kijken en hoe je het voordeel zo optimaal mogelijk kunt krijgen. Overweeg dus een goede boekhouder of belastingadviseur te zoeken. Doe het zelven kan duur uitvallen.
 4. Lijkt inderdaad erg veel, hoe je het ook bekijkt. Ik schat in dat € 3.500,- een nette prijs is o.b.v. de gegeven informatie.
 5. Regelmatig lees ik berichten op HL. Soms plaats ik ook een reactie. Hieruit krijg ik de indruk dat het hier om veel verschillende ondernemers gaat in verschillende sectoren maar dat ze op een of andere manier als ondernemer zijnde min of meer dezelfde visie en gedachten hebben op ondernemen, namelijk weldenkend en regelmatig ook ruimdenkend. Ik kan me goed voorstellen dat het een groep ondernemers is die elkaar echt wat te vertellen kan hebben. Dat het bij een ontmoeting geen luchtfietserij wordt maar oprechte interesse. Toevallig heb ik gisteren meegedaan aan een rally. Ik heb daar veel van geleerd en ik denk dat het best een goed en leuk idee kan zijn om een HL rally te organiseren. Uiteraard dan heel innovatief en in lijn met de onderwerpen van HL. Dus ik kan me dan voorstellen om geen vaste equipes te doen maar die door loting te bepalen en gedurende de dag ook nog eens te wisselen. Dan kom je echt in contact met elkaar. Maar goed, waarom ik dit onderwerp plaats is eigenlijk om eens te peilen of er interesse is voor deelname aan een rally. Dat kan als rijder maar ook als navigator. Je hoeft dus niet per se een auto te hebben want een ander heeft wellicht weer geen navigator. Zo'n evenement zal dan in het voorjaar van 2016 plaats kunnen gaan vinden bijvoorbeeld.
 6. @StevenK: volgens mij is de werkmaatschappij failliet, de holding niet. Laatstgenoemde heeft zich destijds kennelijk garant gesteld. Nu is er daar dus weer 'wat te halen'.
 7. Optie 1 is goed. Optie 2 is mijn inziens onzinnig en geeft een vertekend beeld. Je moet de FOR zien als een prive ontrekking/opname. Die laat je normaliter toch ook niet via de W/V lopen, of wel?
 8. Wellicht is de reisbureauregeling op jou van toepassing, zie http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/bijzondere_regelingen/reisbureauregeling/ Lees het maar eens rustig door.
 9. Dag Herro, Fiscaal gezien waardeer je de deelneming op de verkrijgingsprijs. Deze is 0 dus waardeer je de deelneming op 0. Eventuele winst neem je fiscaal niet mee omdat deze onder de deelnemingsvrijstelling valt. Dit dus voor de aangifte VPB.
 10. Even een vraagje: als ik 24 blikjes Dr. Pepper Zero wil kopen. Wat gaat dat dan kosten? (24x € 0,99) + € 6,95 verzendkosten? Vanaf welke aantallen gaan de verzendkosten omlaag cq. eraf? Alvast dank. Gr. Daniel
 11. Deze 4e vennoot moet over de waardestijging pas afrekenen op het moment dat hij de aandelen gaat vervreemden. Op dat moment wordt er ook daadwerkelijk winst (of in de toekomst wellicht verlies) genoten en daaruit wordt dan afgerekend met de Belastingdienst. Dat de 4e vennoot veel minder betaald dan een willekeurige investeerder kan vraagtekens oproepen maar het is natuurlijk niet ongebruikelijk bij start-ups. Zeker niet wanneer de 4e vennoot naast kapitaal ook nog expertise en/of een netwerk inbrengt. Veel succes ermee!
 12. Dag Arie, 1. Jij bent geen bestuurder van de Horeca BV? 2. Jij verricht geen werkzaamheden voor de Horeca BV? Denk aan biertjes tappen, evenementen organiseren of bestuurstaken? Indien het antwoord op beide vragen nee is, dan is het gebruikelijk loon niet op jou van toepassing. Jij bent dan slechts aandeelhouder van de Horeca BV (middels je holding). Zolang de omstandigheden dan niet wijzigen kan er dividend vanuit de Horeca BV naar jouw holding worden gesluisd, volledig belastingvrij omdat de dividendvrijstelling van toepassing is. Vervolgens kun je de gelden in de holding dan aanwenden voor investeringen. Twee aandachtspuntjes: 1. Omdat je 'slechts' 50% (middellijk) aandeelhouder bent kun je een dividenduitkering niet afdwingen. 2. Let er op dat voordat er dividend wordt uitgekeerd er een dividenduitkeringstoets heeft plaatsgevonden waaruit blijkt dat de dividenduitkering verantwoord is. Anders kan de bestuurder van de Horeca BV aansprakelijk worden gesteld en ben jij in bepaalde gevallen verplicht het ontvangen dividend terug te betalen. Dat is natuurlijk lastig als je het net ergens in geïnvesteerd hebt. Succes. Gr. Daniel
 13. Ik heb ook wel eens de situatie gehad dat een onderneming in oktober is gestart. In dat jaar ROW maar wel al een (commerciële) boekhouding gevoerd. In dat geval heb je in het jaar erop dus wel sprake van ondernemingsvermogen einde vorig boekjaar. En dus moet in zo'n geval de vraag anders uitgelegd/beantwoord worden.
 14. Dag Peter, Hoveniers worden expliciet genoemd op de site van de BD: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/btw_berekenen_aan_uw_klanten/waarover_btw_berekenen/verleggingsregeling/wanneer_btw_verleggen/bij_onderaanneming_en_personeel_uitlenen/verlegging_bij_onderaanneming_en_personeel_uitlenen Gr. Daniel
 15. Je moet daar gaan wonen waar je je het prettigst voelt. Vervolgens andere zaken daarop aanpassen. Als je vanuit Gran Canaria de BV gaat leiden dan wordt de BV voor de vennootschapsbelasting daar belastingplichtig. Een BV is namelijk daar gevestigd waar het management zit. Wellicht kan dat wel belastingvoordelen opleveren dus wellicht een goed idee eens met een lokale fiscalist het gesprek aan te gaan. Alternatief is om een bestuurder in Nederland aan te stellen en zelf niet of nauwelijks meer werkzaamheden voor de BV te verrichten. Maat zoals je al aangeeft is deze case teveel omvattend voor een forum. Ik kan nog wel een 20-tal andere aspecten formuleren waar je rekening mee moet houden.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept