Jump to content

kerstkrans

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Ritchey, inmiddels al vorderingen gemaakt? Ik ben erg benieuwd of je er nog mee bezig bent en hoe het u vergaat. Groeten
 2. 2400 personeelsleden aannemen terwijl je er nu 0 hebt? Dit is toch onmogelijk? Hoe ga zoveel personen vinden met de juiste werkhouding? Hoe worden die aangenomen? Hoe weten ze allemaal op dag 1 wat ze moeten doen? Hoe... etc. Een bedrijf starten met zo veel personeel is naar mijn weten nog nooit iemand gelukt. Weet u wat de kleinst mogelijke omvang is om uw concept rendabel te maken? Misschien kunt u met die omvang beginnen. Of nog kleiner en toch (de eerste periode) beginnen met eventuele subsidie en van daaruit groter groeien.
 3. kerstkrans

  KIA regels

  kan allemaal opgevoerd worden voor de KIA
 4. Ik heb resultaat uit overige werkzaamheden en rij daar soms in mijn privéauto voor. Dus maak ik zakelijke kilometers, ik neem deze ritten op in mijn administratie, dit doe ik door de adressen in te voeren op Google Maps en vervolgens te kijken naar het aantal kilometers van de snelste route die gegeven wordt. Deze noteer ik in een excel-bestandje met de datum, reden van bezoek, het vertrek adres, het bezoek adres en het eventuele nummer van inkoop- of verkoopfactuur. Ik noteer dus niet de beginstand en eindstand van de kilometerteller en mijn privé ritten registreer ik al helemaal niet. Uiteindelijk doe ik het aantal zakelijk gereden kilometers keer 19 cent en dat trek ik van mijn resultaat af als ik aangifte ga doen. Is dit een legale manier? Wordt dit goedgekeurd door de belastingdienst?
 5. Mooie website hoor, als de webshop niet lukt kun je altijd nog websitebouwer worden, of fotograaf. Ik mis alleen een persoonlijk stukje over jezelf en de webshop. Wie ben je wat drijft je wat is je doel enz. Dat maakt het voor de klanten persoonlijker en vertrouwder en zullen ze waarschijnlijk eerder overgaan tot een aankoop.
 6. Dus als ik het goed begrijp hebben de 2 ex directeuren samen 80% van de aandelen zonder eigen inbreng(!) en vragen ze jou erbij voor 25000 per 1%... dat kan toch nooit goede bedoelingen hebben? Zij willen jou aan boord voor jouw kennis maar dat laten ze hiermee niet blijken, ik zou op mijn hoede zijn als ze mij dit zouden aanbieden.
 7. Volgens mij wil deze meneer ook weten of je de aftrekposten (in dit geval de KIA) nog kunt toepassen als de opbrengsten vrijwel gelijk zijn aan de kosten. Dus stel de winst (exclusief fiscale aftrekposten) is nihil. Mag je dan de aftrekposten nog toepassen en dus een verlies uit onderneming rekenen? In dit geval zal dat dus inderdaad het belastbaar inkomen uit box een omlaag brengen. Ik heb hier niets over kunnen lezen, en ben wel benieuwd.
 8. Eigen inbreng is geen wettelijke vereiste maar zonder zal het heel lastig worden. 750k ophalen en zelf 0 risico nemen.. lijkt mij haast onmogelijk. Maar begin inderdaad met een goed ondernemersplan te maken waar je investeerders mee kunt overtuigen om met jou in zee te gaan. Ik wens je veel succes.
 9. @RT het scenario dat ik heb geschetst is absoluut niet het meest positieve scenario, zoals gezegd hou ik in de kostprijsberekening rekening met een waardedaling van de grond, een hoog misgelopen rendement op het te investeren vermogen (4%), een hoge uitval van bomen (700 op totaal 3700 is bijna 20%) en een lage verkoopprijs. Over de grond die aangekocht moet worden en de kennis over het telen heb je een punt, ik weet niet wat goede grond is, het moet wat zure grond zijn maar met die beperkte info zal de kous vast niet af zijn. Ik heb helaas nog niet de handleiding kerstbomen kweken gevonden, wat basis kennis is er wel te vinden. @cosora bedankt voor uw reactie, echter heb ik al wat crowdfunding projectjes lopen bij geldvoorelkaar.nl en vind dit dodelijk saai. Je legt geld in gebaseerd op gevoel en cijfers die ook maar een moment opname zijn, vervolgens is het enigste wat je kan doen is afwachten en hopen dat de onderneming het volhoudt tot de laatste betaling gedaan is. Wel een goed rendement, 7,4% en tot nu toe is nog alles uitbetaald, maar dat kan elk moment veranderen. Ik wil graag iets doen met het kapitaal, vind het zonde om het ergens weg te zetten tegen een X percentage rente. Kerstbomen telen is natuurlijk geen wereldidee maar mij lijkt het uitvoerbaar.
 10. Ron, ik zie het wel degelijk als werk en geen belegging, aan een belegging hoef je niets te doen maar hier zit wel degelijk werk in. Je zou wel de grond aanschaf als belegging kunnen zien maar dat is niet mijn insteek. Ik verwacht ook niet dat de grondprijs nog veel verder gaat stijgen maar dat terzijde. Om van een slecht scenario uit te gaan hou ik zelfs rekening met een waardedaling van €2500 euro in mijn kostprijsberekening. Wat betreft de kostprijs van een boom zou ik de aanschaf van de grond niet meenemen in de kostprijs, de grond zal echt niet na 5 jaar niets meer waard zijn, wel neem ik de misgelopen interest mee als vermogenskosten. Kostprijs van een verkoopbare boom heb ik berekend op €4,78 deze rond ik af naar 5 euro. En dan heb ik dus vermogenskosten, inkoop boompjes, onderhoud, waardedaling grond en overige kosten en dan ben ik ook uitgegaan dat ik 700 bomen niet kan verkopen. Ik ben van plan de Abies Fraseri te gaan telen, dit is een opkomend soort dat de zelfde eigenschappen heeft als de bekende nordmann. Het verkopen is wel een dingetje inderdaad, hier ben ik nog niet helemaal over uit, 3000 bomen aan particulieren verkopen zonder bekendheid is onbegonnen werk. Ik denk dan meer aan een groothandel of iets dergelijks. Of aanbieden in partijtjes van 50 a 100 aan verkopers. Qua prijs doet de Fraseri het goed zoals Hans zei brengt een goede boom 20 a 30 euro op. Echter zijn dit geen niet de prijzen bij verkoop van 100 stuks maar is dat de consumenten prijs. Ik ben daarom uitgegaan van een verkoopprijs van 9 euro per boom. Netto opbrengst is dus 4 euro per verkoopbare boom. 4x3.000= €12.000 mocht alles lukken Tja, is het dan lucratief of niet, de ene zal zeggen, dat is het risico niet waard, de ander zou zeggen, ik zou het proberen. Ikzelf zit in dubio.
 11. Bedankt voor uw reactie, u spreekt uit ervaring RT? Een vriend van mij wil mij gaan helpen op het kweek gebied, hij heeft hier wel verstand van. Dat het niet lucratief is begrijp ik niet. Waar zitten de kosten dan in volgens u? Als ik de vermogenskosten, plant aanschaf, kunstmest, materiaal en overige kosten bereken kom ik toch nog op een mooi rendement per jaar uit. En wat bedoelt u met heel veel werk, waar zit hem dat in dan? Ik begrijp dat het inplanten en rooien veel werk is, maar daar tussen in valt het toch wel mee? paar keer per jaar schoffelen, kunstmest strooien en snoeien. Wat zie ik over het hoofd? Ter info, ik wil zo veel mogelijk werk zelf doen, alleen met planten en rooien zal ik hulp nodig hebben. Eigen uren heb ik niet als kosten opgevoerd in mijn berekeningen. En ja hoop inderdaad over 5 jaar klaar te zijn met mijn studie.
 12. Hallo forumleden, Allereerst wil ik graag mijn complimenten geven aan alle mensen die zonder enige belangen hun waardevolle kennis delen met mede forumleden. Ik heb hier al heel wat uren rondgestruind en veel nuttige informatie kunnen vinden, daar alvast mijn dank voor. Ik spreek hier niet alleen mijn dank uit maar heb ook nog een aantal vragen(hoop dat ik hier goed sta, qua forum inrichting) Ik ben namelijk van plan om naast mijn (voltijd)studie een beetje bij te verdienen met het opkweken van kerstbomen. Hier wil ik een stukje grond voor aankopen, 4 jarig plantgoed inkopen, planten en na 5 jaar deze bomen uiteraard verkopen. Het zal allemaal op vrij kleine schaal gaan gebeuren, om jullie een idee te geven, denk aan een half hectare grond (aanschaf +/- €30.000) met ongeveer 3700 boompjes en de overige kosten zullen ongeveer €8.000 euro zijn. (Ik ben niet thuis in het kerstbomen kweken, tips hierover zijn dus welkom) Ik ben nu de regelgeving aan het bestuderen en loop tegen een aantal zaken aan. Met name de vraag onder welke bron de eventuele inkomsten zullen gaan vallen en of ik daar een rechtsvorm in de vorm van een eenmanszaak voor op moet zetten. Aangezien er niet heel veel uur werk in gaat zitten, zeker niet als je gaat kijken op jaarbasis(schatting is 200 uur per jaar) vraag ik mij af of ik ondernemer ben in de ogen van de belastingdienst. Ook heb ik begrepen dat de kvk een regel hanteert dat er minimaal €10.000 omzet per jaar verwacht moet worden. In mijn geval gaat dit lang niet gehaald worden als ik de inkomsten van de verkoop ga verdelen over de 5 jaar dat ze groeien. Echter heb ik wel dit gelezen op de deze website http://wetten.overheid.nl/BWBR0024084/2011-05-17 3. Als er minder dan 15 uur per week wordt gewerkt, kan sprake zijn van een onderneming. Hierbij kan worden gedacht aan ondernemingen die naar hun aard niet steeds 15 uur per week vergen. Deze ‘restantgevallen’ kunnen worden getoetst aan de hand van een aantal ‘best practice’ criteria zoals het ontbreken van een gezagsverhouding; een zekere inbreng of investering; een oogmerk tot het behalen van materieel voordeel en het naar buiten handelen onder een bepaalde naam. Er is bij mij sprake van minder dan 15 uur per week werk maar wel een zekere inbreng en een oogmerk tot het behalen van voordeel. Het laatste criteria: naar buiten handelen onder een bepaalde naam, begrijp ik niet helemaal. Bedoelen ze dat je een handelsnaam moet hebben ofzo? Wat zijn eigenlijk de voor en nadelen van het gezien worden als ondernemer door de belastingdienst? De belasting die je moet betalen over de eventuele winst is toch even hoog bij een eenmanszaak vergeleken met inkomen uit overig werk? En kom ik nog in aanmerking voor aftrekposten als ik per jaar maar 200 uur werk heb aan mijn boompjes? Het urencriterium wordt lang niet gehaald dus heb ik nergens recht op? Ik kan hier weinig over vinden, wel voor over het urencriterium maar niet veel over welke aftrekposten nog wel van toepassing zijn als je er niet aan de 1225 uur komt. Ik hoop dat jullie mij een beetje op weg willen helpen met deze vragen. Groeten, Albert
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept