Jump to content

Paul van Minderhout

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Gender
  Male
 • First name
  Paul
 • Last name
  van Minderhout

Company info

 • Location
  Tilburg
 1. Ook dit is een vreemde route, want de consument kocht bij supermarkt, en krijg geld van de (merk)leverancier een bedrag terug, een partij waar de consument niet eerder iets afgenomen heeft. Ook hier vraag ik me dan af hoe die kosten verantwoord worden door de (merk)leverancier. Zouden ze die inbengen als Marketing kosten? Misschien ligt daar dan toch nog een opening voor Dennis om de uitgekeerde bedragen toch als marketing kosten aannemelijk te maken. Als hij ze aannemelijk kan maken en de betaling kan aantonen zijn het kosten toch?
 2. Volgens mij maak je 100 euro winst, ik zie ook niet hoe je die 50 euro als kosten kan aanmerken. Van die 100 euro geef je 50 euro weg en de ander 50 euro (misschien ietsje minder) breng je naar de belastingdienst. De leverancier maakt wel 100 euro kosten, die hem netto ongeveer 50 euro (misschien ietsje meer) kosten. Maar heeft er verder geen omkijken naar, en heeft ook niet probleem dat hij geld weggeeft zonder dat hij dat kan inbrengen in zijn boekhouding. Volgens mij zijn de enige 2 die hier beter van worden jouw leverancier en de consument.
 3. Ik sluit me aan bij Cosara, deze kosten zijn niet zakelijk aftrekbaar , je geeft zelf al aan dat het niet om een zelfstandige werkruimte gaat. Voor de omzetbelasting kunnen deze kosten volgens mij wel als zakelijk aangemerkt worden, dus de BTW is wel af te trekken als voorbelasting.
 4. Ik ben geneigd ja te zeggen na het raadplegen van dit artikel op de website van de belastingdienst. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/winst/inkomstenbelasting/inkomstenbelasting_voor_ondernemers/bedrijfsruimte/bedrijfspand_in_eigendom_prive_of_ondernemingsvermogen Tenminste met de beperking dat de waarde van de onderliggende grond niet in aanmerking komt voor investeringsaftrek
 5. Jordy, Om iets zinnigs te zeggen zul je toch meer moeten vertellen over je inkomen, is dit de enige bron van inkomsten of zijn er andere. En wat is je winst, heb je recht op zelfstandigen en starters aftrek. Even vanuitgaande dat dit je enige bron van inkomsten is betekend 100% aftrekbaar dat je de gehele 500 euro als kosten opvoert. Je winst wordt daardoor dus lager. Waardoor je dus minder belasting gaat betalen. Wat je minder aan belasting moet betalen zal met de genoemde omzet nooit meer gaan zijn dan 37% van 500 euro. Ca 187 euro Maar met 60000 euro omzet is het niet zeker dat je al in de 37% schaal zit tenzij het puur uren zijn waar geen kosten tegenover staan, of een hele goede marge. Vervolgens laat je mkb winstvrijstelling liggen van 14% over 500 euro. Dat kost je ca 70 euro. met veel aannames denk ik dat de t-shirts je tussen de 375 en 500 netto gaan kosten. Ik neem aan dat de kosten al ex btw zijn, anders ligt daar ook nog wat je terug kan krijgen
 6. Ik kan hier weinig meer aan toevoegen. De balans van Roel is al helemaal juist.
 7. Matjes, Inventaris hoort niet in het resultaat, dit is slechts een vermogensverplaatsing. De eventuele afschrijving welke ik niet terug zie in je cijfers zou in het resultaat vallen. Saldo verlies zou dus moeten zijn : Omzet - Kosten = 0 - 2061,48 = -2061,48. In jouw balans tel je de ontvangen voorbelasting op bij het resultaat, zijn de genoemde kosten inclusief BTW?
 8. Als je deze dienst rechtsteeks zonder uitzendbureau zou aanbieden valt deze toch ook in 21% tarief bron: belastingdienst
 9. Ik hoop niet dat deze auto's in Japan rechts hebben gereden :) Youngtimers moeten volgens mij toch echt 15 jaar oud zijn, volgens mij gaat dat met een auto uit 2004 niet op en valt deze nog niet in de Young timer regeling, de ondernemers zal dus over deze auto nog steeds de catalogwaarde moeten nemen als basis voor zijn bijtelling. Moest even lachen, Het beeld dat ik van Japanners heb is dat ze overal foto's van maken :)
 10. Regeerakkoord 2017-2021 Met het oog daarop bestrijden we belastingontwijking en verbreden we de grondslagen voor de belasting op bedrijven. De opbrengst daarvan wordt benut om de tarieven in de vennootschapsbelasting, ook met het oog op de ontwikkelingen in de landen om ons heen, te verlagen. De statutaire tarieven in de vennootschapsbelasting gaan in stappen van 20% en 25% naar 16% en 21 % per 2021. Om een sterke aanzuigende werking naar de BV te voorkomen en om een globaal evenwicht te houden in belastingdruk wordt het box 2 tarief in stappen verhoogd van 25% naar 28,5% in 2021 . Daarmee blijft de belastingdruk op dividend uitkeringen ongeveer 40%. 100-16 = 84, 84 - 23,96 = 60,04
 11. De vraag voorleggen aan de telecomprovider gaf niet echt een bevredigend antwoord. Ik kreeg precies een herhaling van wat er op het formulier stond. Ik heb gewoonweg een afdruk van "inzien uitreksel" bij de KvK ingezonden en dit is geaccepteerd. Contract is overgenomen nu.
 12. Hoi Berber, Begin van het jaar heb ik dezelfde constructie opgezet, ik herken je vragen. Optie 1 en Optie 2 zijn beide goed, ik zou echter wel een Rekening Courant overeenkomst opstellen tussen jou als DGA en de Holding. En een Rekening Courant overeenkomst tussen de Holding en de Werkmaatschappij. Op die manier leen je het geld voor een korte termijn uit en kun je het zonder problemen terugbetalen. Optie 3 lijkt me lastig te verdedigen omdat een derde het kapitaal stort. Ik heb zelf de omschrijving "storten aandelenkapitaal" als omschrijving voor de overboeking genomen. Optie 1 Activa Passiva Bank 120 Geplaatst kapitaal 120 Activa Passiva Deelneming Werkmaatschappij 120 Geplaatst kapitaal 120 Bank 0 Dit kan gewoon, in de pre FLEX-BV tijd was het ook gebruikelijk het gestorte kapitaal in rekening courant terug te boeken. In jouw geval haal je het geld niet uit de BV het verplaatst alleen op de balans van de Holding. Optie 2 Activa Passiva Bank 240 Geplaatst kapitaal 120 Rekening Courant DGA 120 Activa Passiva Bank 120 Geplaatst kapitaal 120 Deelneming Werkmaatschappij 120 Rekening Courant DGA 120 Kies je voor optie 2 zou ik de 240 euro splitsen in 2 overboekingen, 120 storten aandelenkapitaal en 120 rekening courant Waarschijnlijk sluit een rekening courant meer aan bij wat je zoekt, het geld kan dan altijd probleemloos terug naar prive. Ik zou dit dan naar de Holding boeken met opmerking rekening courant en vanuit de holding naar de werkmaatschappij met als opmerking rekening courant. Het ligt eraan wat je hier wil bereiken, storten als agio zou kunnen maar dan had je wellicht beter een hogere prijs voor je aandelen kunnen vaststellen. Het nadeel van storten in het kapitaal is dat je via een notaris zal moeten om dit geld weer vrij te krijgen in prive.
 13. Allen bedankt voor meedenken. Ik ga de vraag zeker voorleggen aan Vodafone. Het antwoord zal ik hier publiceren.
 14. Precies dat, elf euro en mogelijk dat ze vervolgens ook nog een exemplaar van mijn Holding willen zien omdat die de bestuurder is van de werk B.V.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept