Jump to content

Paul van Minderhout

Senior
 • Content Count

  63
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9

Personal info

 • Gender
  Male
 • First name
  Paul
 • Last name
  van Minderhout

Company info

 • Location
  Tilburg
 1. Je geeft weinig weg over het waarom. Sta je voor grote kosten? Of doe je veel meer dan het aanhouden als belegging en ben je bang dat de fiscus het ziet als aktief ondernemen? box 1 betekent volgens mij bij verkoop inkomstenbelasting belasting betalen over de verkoopwinst. Dat doet al snel het voordeel teniet dat je nu mogelijk zou verkrijgen door ozb, verzekering en financieringskosten als bedrijfskosten af te kunnen trekken. ook voor herfinanciering zul je als emz met pand niet sneller als professional aangemerkt worden. box3 blijft
 2. Hier koppelen ze de winstopslag aan solvabiliteit van de dga. Ook dit artikel vermeld net als Joost dat dit soort percentages gedekt moeten zij met hypotheek, https://www.mfas.nl/wps/portal/actueel/actueel/nieuws/handreiking mfas zakelijke rente lenen van de bv/!ut/p/z1/lZJfT4MwFMW_Ci88sl5W2MA3FgmoY7r4b_TFFLiwOlYWqCP66S1qoiaKsU_t7e_cnNNbwsiGMMmPouJKNJLX-pyy2YPvxxBTb7qElQ0QxO6Vs3Rj8C5scj8GgAeEjevvCCPskIuCpDzDYla6jgXol5Zj566V-a5tUTfL51NacIRyoHOpDmpL0n3Jux6zTijMG6lQKhOkwKe-M1AavFVihzVKE75st1wWLYqdkJUx6I0Xrm_E4w6NVjdAQ1NafOTSKNDIjuP5hgBDPvhlBaD17A25DCOaJIuZHTnhFM7o_NKfr88AIucDG
 3. Volgens mij hoeft het rente percentage niet heel veel hoger te zijn bij lineair of annuïtair aflosschema en 1 jaar rentevast. gemiddelde t en u rendement over het laatste jaar is negatief 0,33% Met 2% opslag lijkt 1,67% voor mij verdedigbaar.
 4. Zodra een auto in particulier bezit komt wordt het marge auto, als de handelaar als particulier heeft gekocht en de btw niet heeft afgetrokken als voorbelasting en vervolgens als particulier aan de merkdealer heeft verkocht. Dan is het gewoon een marge auto zonder dat hiermee is gejoemeld.. Misschien zijn er nog wel meer routes mogelijk om tot een marge auto te komen, in ieder geval zal iemand de btw betaald moeten hebben daarvoor.
 5. Ik ben het nu een beetje kwijt, het gaat dus om de rechtvorm eenmanszaak? In dat geval staat de auto dus nog steeds op jouw eigen naam, en is niks verkocht, hooguit wat vermogensmutaties (geld naar prive en een activum op de balans). Als dat het geval is, en dat vond allemaal dit jaar plaats sluit ik me aan bij Rik en Roel, gewoon terug draaien, maak van de overboeking een prive opname en stort hetzelfde bedrag terug. En dan verkoop je de auto als prive aan je vriendin. Nog voor de volledigheid, maar als er geen sprake is van een BV een beetje overbod
 6. Ik neem aan dat de zaak een bv is, want dat is je schermnaam. Lijkt mij gewoon te kunnen, wat waarde bepaling lijkt mij dat je moet aansluiten bij de waarde die er begin van dit jaar voor betaald is. Er is nauwelijks mee gereden en de leeftijd is nog gelijk. Je zult dit keer wel btw moeten rekenen, want de auto is als bedrijfsmiddel in gebruik geweest. Dus ik zou zeggen. De auto verkopen tegen de prijs die betaald is begin van het jaar + 21% btw. Dit is helaas hoe de btw uitwerk bij aanschaf van een marge auto op de zaak.
 7. Ik ben een van die mensen die geen aangifte dividend belasting doet bij dividend uitkering van werk bv aan holding welke onder de deelnemingsvrijstelling valt. Boven het formulier staat namelijk de volgende tekst Let op! Als uw vennootschap geen dividendbelasting hoeft in te houden, doet u geen aangifte. Als wij u dit formulier hebben toegestuurd, moet uw wel aangifte doen. Ook als u denkt geen dividend- belasting in te hoeven houden. Zoals ik het begrijp zijn die vragen 3a en 3c dan ook alleen maar relevant in de situatie dat de belastingdienst het formul
 8. Wel elke termijn een nihil btw-aangifte indienen, anders kost het de boete, verder zie ik ook geen probleem om deze aan te houden.
 9. Mijn aangifte loonheffing werd via software ingediend maar op 15-6 wel gewoon een bevestigingsmail ontvangen. Die was wel een uurtje later dan aangifte, meestal komt ie direct zodra ik de mail dat de aangifte is ingediend ontvang. btw gaat bij mij nog per kwartaal, kan daar niks over melden. Het kan natuurlijk ook alleen in belastingdienst zakelijk fout gaan. Komt ie misschien voortaan in je spam folder terrecht?
 10. als je niet kiest voor forfait dan smeer je voorbelasting over aanschaf over 5 jaar uit. Dus in jouw voorbeeld is de privé correctie in de laatste aangifte 50% van 1/5 van de btw bij aanschaf + 50% van btw op brandstof en onderhoud.
 11. In principe heb je al een keuze gemaakt voor de KOR, Volgende de website van de belastingdienst heb je die keuze gemaakt voor een periode van tenminste 3 jaar. bron: belastingdienst In onderstaande topic meldde Roy_Me dat hij zich gewoon per direct heeft kunnen afmelden omdat hij een verkeerde keuze had gemaakt
 12. Deze recruiters zijn zeer aktief op linked in. Ze hebben allemaal een titel recruiter of recruitment consultant. Maak met een paar een connectie. Misschien levert het je iets op.
 13. Angelo, Zet in je Linked-in profiel eens freelance software developer als functie en een up to date cv. Bijna zeker dat er de komende maanden een aantal "recruiters" voorbij komen die leven van het bemiddelen tussen opdrachtgever en freelancer. Hun verdienmodel is de marge die ze op jouw uur tarief nemen.
 14. Een andere mogelijkheid is nog dat verkoper onder de nieuwe klein ondernemersregeling valt (kor). Een Nederlandse regeling voor ondernemers met weinig omzet. Die moeten geen geen btw rekenen, En kunnen ook geen btw in vooraftrek nemen. al verwacht ik met de verkoop van telefoons dat ze al snel boven de omzetgrens uit komen voor de kor regeling. marge regeling mag in Nederland ook niet op nieuwe goederen. meest logische route was btw verlegging, maar daar voldoet de factuur die jij beschrijft niet aan. daar had letterlijk btw verlegd of reverse
 15. Ik ben ook niet direct overtuigd van de noodzaak deze rit, Zoals Joost zegt privé schrijven. Of Bekijk of je een zakelijke rit kan uitvoeren die een zakelijk karakter heeft anders dan de noodzaak om te rijden. Misschien zijn je nietjes of je kopieerpapier bijna op, om maar wat te noemen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept