Paul van Minderhout

Super Senior
  • Aantal berichten

    149
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Paul van Minderhout

  1. Of misschien, als de inkomsten van de voorgaande 2 belastingjaren hoger waren een middeling aanvragen over 2022,2023 en 2024. misschien bespaar je dan nog wat belasting over 2022 en 2023 https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/werk-en-inkomen/content/hoe-kan-ik-mijn-inkomen-middelen-en-geld-terugkrijgen
  2. maar wat valt hier dan te terug te betalen voor de belastingdienst. verlegde btw in rubriek 2, zelfde bedrag in rubriek 4, per saldo 0 en dan de btw afdragen over de huur. dit is toch betalen aan de belastingdienst?
  3. Als ik dit verhaal lees dan lees ik, de elektricien heeft een apparaat geïnstalleerd dat je zelf hebt geleverd. Dit apparaat geeft zelf een kortsluiting, je geeft zelf aan dat de stroom aankomt bij de laadpaal. wat betreft fout aansluiten, dat is nog maar de vraag. Als dit een 3 fase lader is dan is dat een 3x16A. Een 2,5mm2 mag maximaal met 16A belast worden. ik zeg zeker niet dat 2,5mm2 ideaal is voor een laadpaal, zal met name van de lengte van het traject afhangen. En niks in de norm verbiedt het combineren van soepele en vaste kern draad. ik ben niet zo zeker dat de elektricien een wanprestatie heeft geleverd met het installeren, of dat de wijze van aansluiten heeft kunnen bijdragen aan een het defect dat de laadpaal vertoont. Bij deze stromen wordt in de regel wel een dikkere kabel gebruikt, vaak is het traject meterkast naar laadpaal ook een lang traject. Als dit < 10 meter is dan is de keuze voor 2,5mm2 zeker wel te rechtvaardigen. wat betreft het af laten weten bij elke vorm van contact over nazorg levert de elektricien wel een wanprestatie, maar dat was niet in de koop afgesproken. In ieder geval door de kabels te vervangen zal het defecte apparaat niet gaan functioneren verwacht ik, zo als je het zelf beschrijft is er sprake van kort sluiting in het apparaat. Ik zie niet op welke basis je de koop ongedaan kan maken en recht zou hebben op schadevergoeding. ik heb ook een een defecte laadpaal gehad, die is vervolgens op kosten van de leverancier vervangen, de leverancier heeft een installateur gestuurd om de laadpaal (met defect) te vervangen. note. Dit was niet bij tesla maar bij Wallbox
  4. Dit klinkt als bruto salaris opgenomen, ben je je wel bewust dat de bv een loonadministratie moet voeren en maandelijks loonbelasting moet betalen over het loon. Dus net als een werkgever de werknemer een loonstrook uitrijkt. de belasting inhoud en netto loon uitbetaald. De belastingdienst zal het dga loon bepalen op basis van de aangifte loonbelasting. bij het ontbreken zou er dus geen loon uitgekeerd zijn en is die 51.000 dus ook gewoon een rc schuld. ik hoop dat ik dit stukje verkeerd begrijp.
  5. Uit mijn hoofd is het ondertekenen en daarna nog op verzenden drukken totdat de melding verschijnt dat de aangifte is ontvangen op datum/tijd. Daarna zul je ook in het overzicht zien dat deze is ingezonden op datum tijd. Ik vrees dat je weinig coulance kan verwachten van de belastingdienst. Even goed opletten als je hem indient, het verzenden is de laatste stap, ik ben bang dat je hem wel hebt ondertekent maar niet hebt verzonden
  6. Kwart-tarief oftewel ondernemers tarief voor de motorrijtuigenbelasting zou niks met sbi codes te maken moeten hebben. Als de tenaamgestelde holding een btw nummer heeft zou dit vanzelf goed moeten gaan. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/auto_en_vervoer/belastingen_op_auto_en_motor/motorrijtuigenbelasting/soort_motorrijtuig/bestelauto/bestelautotarief_voor_ondernemers Vaak wordt dat btw nummer NIET vanzelf uitgegeven na inschrijving van de holding. Ik heb dat van de holding destijds zelf aan moeten vragen, dat van de werk bv ging wel vanzelf. De belangrijkste vraag nu dus, is er een btw nummer voor de holding?
  7. Hoe groot denk je dat dit gaat worden, ik ben geen fan van de kor (klein ondernemers regeling) omdat die vaak ondoordacht wordt aangemeld en dan lezen we hier de spijtbetuigingen. Maar als er verder weinig kosten zijn die in voor aftrek genomen kunnen worden en jij omzet blijft onder de 20.000 euro / jaar. Dan zou dat mogelijk in deze business case wel goed uit kunnen pakken. Ervan uitgaande dat klanten consumenten zijn.
  8. Per 1 januari kan eigenlijk niet, dan maar per 1 februari. Ik zou 1/12 van het gewenste jaarsalaris dat je voor ogen hebt verlonen. En dan in december eventueel 1 maandsalaris bonus verlonen als je aansluit bij het minimale dga salaris en je komt daar niet aan dit jaar. Als je nu 1/11 van het gewenste jaarsalaris zou doen zit je daar volgend jaar mee. Dan moet je in januari salaris inleveren om op het zelfde jaarsalaris uit te komen. ik ken geen enkele werknemer die dat zou accepteren,
  9. Met de input van Joost zet ik dan ook maar een streep door het salaris verhaal. Blijft dividend over, of misschien nog te overwegen een lening verstrekken aan aandeelhouder. Maar zie zo niet wat dat toevoegd. Die zul je dan in 2027 uit je salaris terug moeten betalen. En daarnaast het geld moet toch ooit nog eens naar privé gehaald worden.
  10. ik zou denken gewoon in dienst blijven van de bv. Dga salaris volgend jaar 56.000 of wat dan ook de minimum mag zijn in 2025. Zo bouw je de komende 2 jaar een verlies op dat je dan in 2027 weer kan verrekenen met de de winst van 2027. Andere route inderdaad geen arbeid is geen salaris. Ik begrijp je berekening niet. Over die 6ton is de VPB toch al betaald dus is de belastingdruk slechts 24,5% tot 67000 waar je wel onder blijft met een behoefte van 25000 per jaar. we kennen de percentages van 2025 en 2026 nog niet maar mochten die hoger zijn is de dividend uitkering natuurlijk naar voren te halen. Als het voornemen er is om in 2027 weer in de bv winst te gaan maken is de optie met salaris volgens mij de beste. Het lijkt mij verdedigbaar richting de fiscus. Ik heb ook wel eens bij een detacheerden 2 jaar op de bank gezeten. Even geen opdrachten die geld in de lade brengen.
  11. Misschien klopt bovenstaande niet als er met opdracht tot tenaamstelling wordt gewerkt, ik ben daar niet bekend mee.
  12. Kentekenhouder kan volgens mij alle delen van het kenteken inclusief tenaamstellingen opvragen bij RDW. Dit is verre van waterdicht. Verder heeft je overeenkomst geen derden werking, een deurwaarder kan beslag leggen op de auto. Mogelijk is dat terug te draaien als je de pand akte bij de belastingdienst registreert. Vergeet dus vooral niet de pand akte te registreren bij de belastingdienst, deze wordt dan voorzien van een gewaarmerkte datum stempel. een aantal zorgen: als de kentekenhouder de auto vervreemd, is er dan nog een onderpand als de kentekenhouder de auto total loss rijd is de uitkering van de verzekering dan ook verpand? als kentekenhouder overlijd, dan krijg je te maken met de erven, in hoeverre erkennen die jullie afspraken.
  13. Wat betreft dividend belasting klopt het zo wel. Alleen twijfels bij het tarief dat je voor je aanmerkelijk belang rekent. tarief kent 2 staffels sinds dit jaar. Dus in je in betaal je nog: 24,5% van 67000 = 16415 33% van 50647 = 16714 Subtotaal. = 33129 daar mag je de betaalde dividend belasting in mindering brengen dus 33129 -/- 17647 = 15482 https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/inkomstenbelasting/heffingskortingen_boxen_tarieven/boxen_en_tarieven/overzicht_tarieven_en_schijven/overzicht_tarieven_en_schijven
  14. Voor de uitkerende partij zal dit ten laste van een reserve gaan. Voor de holding boek je volgens mij deelneming bedrijf 1 20.000 bank 20000 Doordat bedrijf 1 dividend uitkeert wordt de deelneming minder waard, en het banksaldo neemt toe.
  15. 10.000 overmaken aan de bedrijf 1 en dan. Bank - €10.000 Langlopende schuld bedrijf 1€10.000 daarna staat de Langlopende schuld bedrijf 1 gewoon op 0 de lening heeft toch niks te maken met het resultaat of reserve of wat dan ook.
  16. Volgens mij enkel geen boete als het de eerste keer is en binnen de coulance periode van 1 week toch ingediend en betaald. En een tweede keer kwam ik daar ook mee weg omdat ik meer dan een jaar op een rij wel alles op tijd had gedaan. maar beide keren wel binnen de coulance periode ingediend en betaald.
  17. Ik zou ook denken aan een sticker. Verder denk ik gelijk aan een oproep eerder dit jaar van @Helga Kabbedijk die productie werk zocht(bijvoorbeeld stickers plakken) voor haar dagbesteding. Uit haar oproep begreep ik dat ze daar geen kosten voor rekent als je zelf voor de logistiek zorgt.
  18. Dat maakt de vraag van Joost meer dan logisch, mijn beeld was dat je altijd een bedrijf inschrijft bij de chamber in het land van oprichting. Ik leer weer iets bij.
  19. Als de BTW verlegd is hoeft de BTW niet gespecificeerd te worden op de factuur, wel moet er expliciet een vermelding op de factuur staan dan de BTW verlegd is en het BTW nummer van de ontvanger moet er ook op staan. Als dat niet het geval is dan lijken ze geen BTW te rekenen, wel belangrijk om te weten voor de BTW aangifte inderdaad. Welke smaak het ook is, vrijgesteld of 30 ct excl BTW met verlegde BTW. In beide gevallen draag je de BTW af over de verkoopprijs dus ook over de transactie kosten en valt er van die transactiekosten geen BTW terug te halen, want die zit er niet op of is verlegd.
  20. Ik zou hetzelfde vermoeden eigenlijk en in dat geval zou mijn antwoord zijn dat er wel BTW afgedragen moet worden over die 30 cent, maar dat die BTW in de voorbelasting teruggevragen kan worden. en dan zou er per saldo door topicstarter geen BTW afgedragen worden zoals @Bert. in dat terrecht opmerkte, de btw afdracht van over die 30 cent ligt dan inderdaad bij de payment provider.
  21. Ik denk dat nu net het dilemma is van Daphne, ze moet namelijk wel BTW afdragen over deze 30 cent. Als ze iets verkoopt voor 15 euro incl BTW zit daar 2,60 BTW in. Ze ontvang echter maar 14,70 van de payment provider, want die brengt 30 cent in mindering voor de transactie. De verkoopprijs in dit voorbeeld was namelijk 15 euro incl BTW. Dat ze voor deze koop 30 cent kosten maakt doet toch niks af aan de BTW die ze moet afdragen. Als deze 30 cent is vrijgesteld van BTW dan kan ze voor deze 30 cent ook geen BTW terugvorderen. Dat die 30 cent is vrijgesteld van BTW betekent niet dat de verkoopprijs 14,70 is geworden. Of verkoopt ze in dit voorbeeld voor juist wel voor 14,70 euro incl BTW en 0,30 euro vrijgesteld van BTW. en is de BTW afdracht 2,55 Ik kan me niet voorstellen dat dat mag, want volgens mij volgt de BTW op de transactiekosten de BTW van de hoofddienst die is geleverd. Die vrijstelling zou naar mijn mening enkel mogen gelden als er uitsluitend een betaaldienst wordt geleverd. Maar mogelijk is dit helemaal geen dienst die vrijgesteld is van BTW, in dat geval zal ze inderdaad een factuur ontvangen voor die 30 cent incl BTW. In dat laatste geval draagt ze nog steeds BTW af of die 15 euro, maar kan ze die 5 cent terug vorderen.
  22. Ik zal er niet meer na vragen, maar juist omdat de factuur waar het om ging voor chatgpt werd mijn interesse gewekt.
  23. Puur uit interesse, wat geeft chatgpt plus voor antwoord op deze vraag? hopelijk hetzelfde antwoord als shoptillyoudrop, anders zit chatgpt er waarschijnlijk naast. 😉
  24. Dit is toch alleen als er arbeid verricht wordt, even ervan uitgaande dat dat beleggen geen intra day trading is waar je je dagelijks mee bezig houd is er toch geen sprake meer van arbeid. De belastingdienst spreekt over een grens van 5000 arbeidsvergoeding per jaar. Als je daar aantoonbaar onder blijft is het dga salaris niet van toepassing. zoals ik het lees beperken de werkzaamheden zich tot het opstellen en deponeren van de jaarrekening. Deze grens van 5000 lijkt me hier zeker verdedigbaar. Zeker omdat een accountant de hele administratie voert. Ik begrijp dat er dit jaar nog wel arbeid is verricht, dit jaar zal je dan niet onder het dga salaris uitkomen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.