Jump to content

candy1

Junior
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Heeft naar het gemeentehuis gaan voor een emigratie in december 2020, enige nadelige invloed op het nog aan vragen verzoek om middeling inkomstenbelasting en lopende belastingaangifte? Ik ben hier sinds Q4 2016 en wil graag 2017,2018,2019 of 2020 middelen. Ik wil binnenkort snel weer in het buitenland wonen, waar ik me vaak beter voel, maar niet ten koste van meer belasting betalen.
 2. Ik zit eraan te denken om in een goedkoop derdewereldland te gaan wonen met lage belastingen. Daarna vanaf daar Europese klanten te accepteren en dan misschien over 5 jaar met pensioen te gaan. Zou ik de Tozo-vergoeding als ZZP'er terug moeten betalen als ik ga emigreren?
 3. Kom je als ZZP'er voor Tozo-bijstand van €1500 per maand in aanmerking als je nog wat reserve-geld hebt, maar je opdracht bent verloren door het coronavirus? Ik heb geen liquiditeitsproblemen, maar dit zou over een half jaar wel zo kunnen zijn.
 4. Een Duitse ICT-leverancier, Amazon Zakelijk en een andere leverancier keuren mijn Nederlandse btw-nummer sinds 2020, mijn belastingnummer niet meer goed voor btw-verlegging, terwijl ik een zakelijk account heb. Wat kan hiervan de oorzaak zijn? Ik heb een eenmanszaak. Mijn BTW-nummer begint met NL, vervolgens mijn BSN en eindigt met B01.
 5. Ik zit eraan te denken om vanuit Azië te werken voor Europese bedrijven en te leven van mijn spaargeld de komende 5 jaar. Hierbij zou ik alle inkomsten laten lopen via een toekomstige corporatie in Estland. Bedrijven in Estland betalen pas corporation tax, bij de uitbetaling van winsten. Als ik het geld in het bedrijf houd, dan hoef ik dus geen corporation tax te betalen. In de Filipijnen hoeven inwoners geen belasting te betalen over buitenlandse inkomsten (income from overseas). Dus over 5 jaar zou ik dan al het geld belastingvrij als salaris kunnen laten uitbetalen, ook al
 6. Ik ben 3 weken ziek thuis geweest vanwege burnout/stress-symptonen. Toen ik weer maandag wilde beginnen, is mij verteld dat ik niet terug hoefde te komen. Mijn contract loopt echter nog 6 weken. De situatie in het team is niet altijd even goed geweest. Tijdens mijn week vakantie deze zomer in het buitenland, werd ik gedwongen vanaf thuis de werken vanwege deadlines. Van mijn andere 4 collega's, is er 1 ontslagen, 1 andere met burnout, 1 chronisch en openbaar gepest door de manager en 1 doet het maar goed. De laatste 2 zijn ook de enige overgebleven in het team. In mijn contract staat wel
 7. Ik ben niet zo bang dat de AOW-regeling in de toekomst aanzienlijk slechter wordt. Ik denk dat mensen vaak pessimistisch zijn en als AOW met 20% minder voordeel nog gunstig zou zijn, dan vind ik dat geen ramp. Ik ben alleen bang voor dit soort dingen: https://www.buitenlandsepartner.nl/showthread.php?45686-Nederbelg-raakt-AOW-inleg-kwijt Zeker omdat de kans best aanwezig is dat ik in de toekomst weer een paar jaar, misschien wel permanent (geen idee) in het buitenland ga wonen. Ik heb al eens 3 jaar in het Verenigd Koninkrijk gewoond.
 8. Je hebt helemaal gelijk, maar ik wil graag geen grote beslissingen nemen, maar alleen zekerheid voor de komende periode. Ik hou niet van lange-termijn commitments. Daarom hou ik ook altijd van maandcontracten en niet van jaarcontracten. Zelfs voor mijn huurcontract, ZZP-opdracht, fitness-abbonement, sim-only abonnement. Misschien als ik een tijdje een AOV heb gehad, dat ik er meer van snap en dat een lange-termijn commitment beter voelt.
 9. Ik ben terug verhuisd van het Verenigd Koninkrijk naar Nederland in december 2016. Sindsdien ben ik ZZP'er. Mijn moeder zegt dat ik nog over gemiste jaren tegen betaling kan inleggen op mijn AOW, omdat ik hier niet gewerkt heb. Weten jullie of dit klopt en hoe je erachter komt of dit rendabel is? Ik heb ook nog niet ingelegd op mijn pensioen in Nederland. Ik ben van plan dit snel op te pakken. Als ik het correct begrepen heb, doen meeste ZZP'ers die hun pensioen voor elkaar hebben deze 2 dingen allebei? Lijfrentekapitaal opbouwen FOR (fiscale oudedags
 10. Ik zit eraan te denken om de volgende verzekeringen te nemen: Aanmelden rechtsbijstand voor €20 per maand of Lancyr €60 per jaar AOV aanvragen - Centraal Beheer - Eenmalig €149 betalen Hoe groot is de kans dat je rechtsbijstand nodig zou hebben? Ik heb natuurlijk al de verplichte verzekeringen: Beroepsaansprakelijkheid Bedrijfsaansprakelijkheid Is het zo dat alle AOV-verzekeraars een eenmalig bedrag aan afsluitkosten vragen? Ik wilde me namelijk voor €50.000 verzekeren, terwijl ik wel een 6-cijferig inkomen heb als ZZP'er. Ik dacht
 11. Ik heb mijn ontslag bij een ZZP-contract ingediend. Ze vroegen me daarna af of ik het opzegtermijn nog wilde uitwerken en dat ik wilde ik wel. De volgende dag (vrijdag) om 16:00 zeiden ze dat ik de volgende werkdag, de overdracht moest doen en daarna niet meer terug hoefde te komen. Uiteindelijk 2 weken later bij nieuwe werkgever begonnen. Het contract zegt dat er een opzegtermijn van 4 weken is. Heb ik nog recht om mijn contractuele opzegtermijn uitbetaald te krijgen? Ze hebben mijn toegang tot de urendeclaraties al geblokkeerd.
 12. Is het mogelijk om als ZZP'er namens je bedrijf aandelen te kopen om zo niet dubbel belasting te hoeven betalen en het vermogen van het bedrijf uit te bouwen? Of moet je het geld per se uit het bedrijf halen en dan persoonlijk investeren.
 13. Ja, dat is wel handiger ja, heel vaak 3 stuks bestellen.
 14. Ik betaal met PayPal en dan American Express, dus krijg het geld gewoon terug als er iets mis is of als het product niet aankomt. Ik ben voornamelijk benieuwd naar de btw- en administratiekosten implicaties, maar ik denk dat ik dat beter aan de postorder-bedrijven zelf kan vragen.
 15. Het gaat om dit product: http://www.ebay.nl/itm/New-Dell-R730-R430-R530-T430-MD1400-3-5-KG1CH-0KG1CH-Hard-Drive-Tray-Caddy/262863135402 Het kost bij Dell €29 i.p.v. €6 per stuk en je hebt er vaak best veel van nodig. 8 of 12 per server is niet uitzonderlijk.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept